Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - Dwa pytania do dziewczyn!
Keśka - Wto 12 Paź, 2004 14:51
Temat postu: Dwa pytania do dziewczyn!
Otóż mam dwa pytania związane z dojrzewaniem!
Pytanie nr 1:
Czy jest jakaś różnica między wkładką a podpaską?
Pytanie nr 2:
Miesiąc temu, dziesiątego, dostałam pierwszej miesiączki. Słyszałam, że okres pojawia się co 28 dni. Tu mija już 32 dni i nie mam kolejnej miesiączki! Martwić się, czy nie?
Dziękuję z góry za odpowiedź!
Pulkownik Nikt - Wto 12 Paź, 2004 14:58
Temat postu:
Na drugie ci odpowiem
.
Nie martwic sie
. Pierwsze okresy sa nieregularne a wiec spoko
ToJa - Wto 12 Paź, 2004 15:08
Temat postu:
Zobacz tutaj http://www.wiedza.dziecionline.pl/article.php?id=016
zazulita - Wto 12 Paź, 2004 16:27
Temat postu:
Wkładki mniej chłoną i używa je się przed okresem lub pod koniec okresu. Jeśli chodzi o spóźnianie się miesiączki to się nie martw, bo od pierwszej miesiączki może minąć dużo czasu zanim pojawi się druga
Pozdrawiam
BamBI - Wto 12 Paź, 2004 17:39
Temat postu:
pytanie nr.1.
wkladki sa po to aby wchlaniac wydzieline śluzowa ja np. uzywam je pod koniec okresu kiedy nie jest obfity
pytanie 2
pierwsze miesiaczki sa nieregularne moga nawet"zniknac" i pojawic sie po np. roku czasu
to jak najbardziej naturalne
3maj sie
mroweczka - Wto 12 Paź, 2004 18:01
Temat postu:
1. Wkładka jest znacznie mniejsza i chudsza od podpaski,podpaska może mieć skrzydełka. Wkłądka służy do wchłaniania wydzieliny śluzowej (pomiędzy okresami) lub kiedy krwawienie jest b.skąpe,że nie warto "marnować" podpaski(końcówka okresu).
2. Pierwsze krwawienia przeważnie są nieregularne, na drugą miesiączkę możesz czekać nawet 6 miesięcy,więc nie przejmuj się.
Gratuluję tak w ogóle!
aga - Sro 13 Paź, 2004 14:29
Temat postu:
Odpowiedzi:
Pytanie nr.1Wkładka różni sie od podpaski tym,że jest dużo cieńsza i mniejsza.Używa jaj sie pare dni przed i po okresie, kiedy nie leje sie krew, a biała wydzielina z pochwy.
Pytanie nr.2Nie masz sie czym przejmować pierwsz okresy są nierególarne,Mogą ci sie spóźniac, lub śpieszyć. Nic w tym nie pokojącego:-)
Życze powodzenia w dojrzewaniu!!![/u][/i]
Anonymous - Sro 13 Paź, 2004 17:49
Temat postu:
Poprzedniczki wszystko ci wytłumaczyły.
A swoją drogą... Nie wkurza Was troszkę to, że na jedno pytanie odpowiada hmm... 6 osób a odpowiedzi są bardzo podobnej treści?? Bo mnie tak... No, ale co tam
Akacja12 - Sro 13 Paź, 2004 17:51
Temat postu:
czy 3 osoby muszą udzielać dokładnie takiej samej odpowiedzi jak poprzednia? Przepraszam. teraz z kolej ja się powtórzyłam bo niezauwazyłam wcześniejszego postu. Sorrka.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group