Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - Najlepsze wstawki/solówki

Anonymous - Czw 14 Paź, 2004 22:47
Temat postu: Najlepsze wstawki/solówki
Dla osób kochającyh rock i metal - jakie są dla was najlepsze wstawki/solówki na gitarze któejkolwiek, perkusji, harmunijce ustnej byle by mi się tu z DJ nie wybijać Twisted Evil
Ja uwielbiam wszystkie wstawki Metallicy, ale najlepsza według mnie jest z "Master of Puppets", ale żadna solówka tego zepsołu nie jest zła. Bo dobra wstawka nie jest zła Smile
Potem hmmm... "November rain", "Sweet Child O' Mine" Gunsów, mimo, ze nie przepadam za tym zespołem to ich solówki też wymiatają.
panienka_wierzba - Pią 15 Paź, 2004 08:22
Temat postu:
zgadzam sie z solówkami Metallicy =) jak sie nie myle, sa chyba w kazdej piosence i w kazdej mi sie podobaja Wink nie bede mówic tu raczej o zespole Apocaliptika w której wstawki równiez mi sie podobaja jednak w wiekszosci maja oni covery Metallicy (w wresji skrzypkowej itp.). Gdzieniegdzie msuze powiedziec w Black Sabbath mozna znalezc niezle wstawki =) jednak nie przytocze konkretnych przykladow, jakos dawno nie przesluchiwalam wszystkich albumów Ozziego Wink kurde i zapomnialam terqaz reszty =( jeszcze wczoraj gadalam bratu ze mi sie podoba solówka na gitarze tutaj -_- tak ta moja pamiec, jak zawsze
dodam jak sobie przypomne =/ Wink
kicp - Pon 15 Lis, 2004 01:29
Temat postu:
panienka wierzba : odmienia się "Metalliki"

btw - respect za "pryszcze w podpisie"

elfka nenar : tu chyba chodzi o wybranych wokalistów i ich solówki na gitarach, oczywiscie najlepszym z najlepszych jest Jimi Hendrix, oprocz tego Jimmy Page, David Gilmour, Joe Satriani oraz Adam Jones. Przynajmniej dla mnie
Keeveek - Pon 29 Lis, 2004 19:33
Temat postu:
Zapewne wszyscy znają i rozpoznają riff z "Smoke on the water" tych, no , Deep Purple
panienka_wierzba - Pon 29 Lis, 2004 20:52
Temat postu:
oh tak tak ^^ że ja tego nei napisała =oo ^^ hyh zgadzam się z przedmówcą, "smoke on the water" =D
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 22:19
Temat postu:
Wiadomo, że Hendirx.

Poza tym w "Good Morning" The Beatles jest w pewnym momencie całkiem spoko.
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 22:21
Temat postu:
Kurde, sorry za drugiego posta ale zrobiłem literówkę- na poczštku chodziło mi oczywiœcie o Hendrixa.
kicp - Pon 29 Lis, 2004 22:34
Temat postu:
hm, ostatnio duzo przesluchalem Dream Theater i stwierdzam, ze John Petrucci jest kompletnym gitarzysta, potrafi chyba zagrac na niej wszystko. Geniusz. Dołączam go do tamtej ekipy z mojego poprzedniego posta;)

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group