DOJRZEWANIE - POT~!! akasia - Sob 16 Paź, 2004 16:59 Temat postu: POT~!!
kto mi pomoze?! Jejjj..wstaje 8:00 myje sie smaruje anty prespirantem i zakladam wyprane ciuchy zaczyna sie lekcja 9:00 juz wszystko przepocone!! no na serio ja nie kłamie!! nie moge se juz poradzic myje sie myje sie smaruje nowe rzeczy przewiewne zaraz dalej czuje to POT jeeej pomozcie Naomi - Sob 16 Paź, 2004 17:06 Temat postu:
Tez tak czasem mam... Krępujące... Nie znam sposobu na niewytwarzanie potu.
Dojrzewamy.Trzeba jakoś z tym zyć Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 17:10 Temat postu:
No wiesz mam identycznie.Ale pod pachami tylko przy duzym wysiłku BamBI - Sob 16 Paź, 2004 17:40 Temat postu:
no nie wiem na początek tak:
-z rana umyj sie pod pachami
posmaruj sie antyperspirantem nivea
-popryskaj sie zwykłym dezydorantem
jeśli to nie pomoże no to nie wiem przynajmniej ja tak robie i wszystko jest w porządku Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 17:41 Temat postu:
Jezeli antyperspirant jest w pyłku tzn dezodorant to se daruj!Najlepsze są w hm,...no wiesz w płynie czy kremie..ale nie pyłek. pozdrowka BamBI - Sob 16 Paź, 2004 17:45 Temat postu:
ja mam w kremie no ale te maja to do siebie że strasznie brudzą ubrania, chociaż w reklamach mówia że są niebrudzące Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 17:47 Temat postu:
Ja używam Herbina-w takim szklanym opakowaniu-nie plami ale i się nie pocę!Polecam!Jest też megawydajny! Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 18:04 Temat postu:
Moja kumpela też tak miała, ale już jej przeszło. Ja osobiście radziłabym iść do lekarza. Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 18:04 Temat postu:
Do lekarza?Czemu?! MeGi111 - Sob 16 Paź, 2004 22:09 Temat postu:
A ja czasem używam antyperspirantu w "pyłku" i mi pomaga... Tylko czarnme ubrania często brudzi :/ Ale możliwe jest też, że używasz nieodpowiedniego antyperspirantu... Możesz spróbować poprostu innej marki Może ci pomoże Juwenta - Nie 17 Paź, 2004 10:38 Temat postu:
są też w aptece silniejsze antyperspiranty (tylko ze ona sa chyba na recepte....albo i nie?) mozna spytac a do lekarza nie zaszkodzi pójść, moze przepisze cos skuteczniejszego jeśli jest taka potrzeba. A najpierw radze wypróbowac rózne rodzaje antyperspirantów, jesli zaden nie pomoze to spytaj w aptece lub ew. pójdź do lekarza. Keśka - Nie 17 Paź, 2004 11:04 Temat postu:
Ja też się bardzo pocę np. kiedy mamy pierwszy W-F. Oczywiście też się rano myję i smaruję (nieźle to brzmi). Pocę się, ale nie ma od tego potu nieprzyjemnego zapachu.
Pozdrawiam,
Keśka Anonymous - Nie 17 Paź, 2004 17:12 Temat postu:
Ja też miałam problem z poceniem nawet zakłądałam temat, mi zaczął pomagać antyperspirant Lady speed stick kwiatowy. zazulita - Nie 17 Paź, 2004 18:58 Temat postu:
Ja bardzo polecam dezodorant w kremie firmy Dove!! Jest naprawde świetny, a po W-F to zawsze się pryskam dezodorantem perfumowanym i jest OK!! Anonymous - Wto 19 Paź, 2004 14:30 Temat postu:
- Zazulita - psika się przed poceniem a nie po - przynajmniej tak mi się zdaje Anonymous - Wto 19 Paź, 2004 17:20 Temat postu:
Weronika napisał/a:
- Zazulita - psika się przed poceniem a nie po - przynajmniej tak mi się zdaje
Czasem gdy się opoperfumujesz na spocone cialo to śmierdzi bardziej niż od samego potu. A więc masz rację mroweczka - Wto 19 Paź, 2004 17:55 Temat postu:
No pewnie. Miałam kiedyś w klasie taką dziewczynę co się psikała zapachowym dezodorantem po WF-ie. Nie dość,że okropnie śmierdzi,to nic nie daje,poza tym jeśli psikacie się na spocone ciało może strasznie swędzieć.
Dezodorantów,antyperspirantów itp. używamy TYLKO na czyste ciało. Jeśli już naprawdę musisz po wf-ie coś ze sobą zrobić,to lepiej antyperspirantem w sztyfcie lub kulce i przed tym wytrzyj się chociaż pod pachami koszulką.
Co do autorki-znam ten ból. Nawet w zimie,nieraz gdy posmarowałam się dezodorantem na lekcjach byłam już spocona. Teraz kupiłam sobie antyperspirant w sztyfcie Fa Dry + Extra i jestem zadowolona . Zmień antyperspirant,a jeśli to nic nie da, no to trzeba się po prostu z tym pogodzić... Ona89 - Pon 25 Paź, 2004 16:25 Temat postu:
Ja używam antyperspirantu w sztyfcie Dove. Jest bardzo dobry. Używam go rano i działa przez cały dzień. Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 20:01 Temat postu:
Ja akurat aż tak bardzo na to nie narzekam. Używam dezodorantu w pyku z serii "Cztery pory roku" w kolorze zielonym. Wcześniej miałam różowy, i powiem szczerze, nic go nie zastąpi. Zielony - ujdzie. Używam też dezodorantu antyperspirant w kulce firmy AVON. Ten w kulce jest dobry. Nie ma zapachu, no może taki delikatny zapach. Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 20:35 Temat postu:
MAm to samo.... uzywam antyperspirantu w kulce. I posmaruje sie naprawde duzo i nic.. chyba trzeba sie do tego przyzwyczic w koncu dojrzewamy.sami10 - Sro 27 Paź, 2004 19:30 Temat postu:
wiesz co ja urzywam fa w kulce (niebieskie) i pełni zupełnie inną funkcję zawsze jak go urzyję to mi się klei pod pachą szczególnie Ci go odradzam Anonymous - Sro 27 Paź, 2004 21:28 Temat postu:
sami10 - może smarujesz za dużo?? Jak jak nałożę to czekam, aż wyschnie (żeby sobie ewentualnie bluzki nie pobrudzić)
Ja polecam Nivea - takie prezroczyste. Dobre! A i a Avonu kulkę Blue (bezzapachową czy pudrową, jakoś tak) - też dobra. Przynajmniej jak na mój pot Anonymous - Sro 27 Paź, 2004 21:49 Temat postu:
Gabrien ja tez uzywam nivea i czasami herbina:) ale jednak nivea jest niezatąpiony. Anonymous - Czw 28 Paź, 2004 13:56 Temat postu:
Tzn. ja NIVEA używam wtedy, gdy mam albo WF, albo wiem, że w ten dzień będę "szalała" A tak "na codzeń" to ten z Avonu
Ale masz rację - Nivea jest niezastąpiony!! sami10 - Sob 30 Paź, 2004 19:30 Temat postu:
raczej nie, smaruje 1 - 2 "przejechania " tą kulką pechowa ona - Sob 06 Lis, 2004 21:56 Temat postu:
Nio to masz klopot, ja rano tylko raz uzyje antyperspirantu i jest spoko. Chcialabym ci pomoc ale naprawde nie jestem w stanie Pozdro Amy - Sro 12 Sty, 2005 19:42 Temat postu:
Jak myślicie? Czy jeżeli wieczorem podmyję się pod pachami. Wstanbę rano i też się podmyję. odczekam 10 minut. Posmaruję się Rexoną w kremie (taka mała) odczekam znowu 10 minut. I dopiero założe ubranie. Czy będzie dobrze? Proszę o odpowiedzi Amy - Sro 12 Sty, 2005 19:55 Temat postu:
aaaa... zapomniałam jeszcze dodać:
Czy lepiej używać w kulce (Avon) czy w sztywcie (Rexona)? mroweczka - Sro 12 Sty, 2005 20:15 Temat postu:
Nie wiem ktory lepszy Amy bo nie próbowałam Co do czekania no to bez przesady,nie musisz po kąpaniu czekać 10 minut...
Mróweczka kuina1418 - Sro 12 Sty, 2005 21:15 Temat postu:
wiecie co cos wam powiem te antyrespiranty w sztyfcie sąowiele lepszeniż w kulce ponieważ
w sztywcie zasusza pot a w kulce powoduje ze sie jeszcze bardziej pocisz i jest ci bardziej mokro.wiem to z własnego doswiadczenia i innych beatka - Nie 19 Sie, 2007 18:02 Temat postu:
Jest specjalny dezodorant ktorym smarujesz sie raz na kilka dni i ma bardzo silne działanie. Pozatym tabletki z szałwia działaja tez na pocneie sie