Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - YyYyYy...

akasia - Sob 23 Paź, 2004 14:44
Temat postu: YyYyYy...
Raz Jak siedziałam w wannie może to głupie ale wziełam golarke taty...Wziełam i se po "tym" pogoliłam troche włoski a potem na drugi dzien jak chodziłam w majtkach coś mnie piekło , a potem patrze i miałam jakieś chrostki.Czym można zlikwidowacz to tak jak by piekło swędziało ale jakoś dziwnie drapało ? Jak można temu zaradzić.Oczywiście nigdy już tego nie zrobie , to był pierwszy i ostatni raz.
Kinga - Sob 23 Paź, 2004 14:46
Temat postu:
Cze
Mozna posmarować balsamem ... podczas golenia tez dobrze jest posmarowac jakimś żelem do skóry wrażliwej Smile
Ona89 - Sob 23 Paź, 2004 17:05
Temat postu:
Balsam może również podrażnić niektóre miejsca. Po co ty wogóle to goliłas? Teraz mogą ci rosnąć dłuższe i mocniejsze.
Kinga - Sob 23 Paź, 2004 17:10
Temat postu:
Cze
Wcale nie są odrazu dluższe i mocniejsze moze sie jedynie tak wydawać
A golić się tam można np jak sie idzie na basen
Iśka - Sob 23 Paź, 2004 17:29
Temat postu:
Oczywiście, że można. Dorosłe kobiety mają większy zarost i gdyby się nie goliły, to wychodziłby im spod majtek. Fakt jest taki, ze najlepiej zacząć golić jak najpóźniej.
A teraz skoro już się ogoliłaś to teraz się posmarój jakimś kremem i nie drap. Po jednym, dwóch dniech zejdzie.
A na przyszłość, to są specjalne preparaty do higieny intymnej Wink.
Anonymous - Nie 24 Paź, 2004 00:32
Temat postu:
Ja mam też taki problem i jest to denerwujące, ale no cóz trzeba używać łągodnego kremu do depilacji proponuję Veet, lub jakiś tańszy np. Tanita.
mroweczka - Nie 24 Paź, 2004 13:06
Temat postu:
Balsamy,kremy do higieny intymnej tu nic nie dadzą.
Rozumiem,że swędzi Cię łono a nie np. pochwa? Jeśli tak to wszystko OK. Po prostu masz nauczkę na przyszłość(tak jak ja Neutral ). 2 pierwsze dni są straszne. Trzeciego czy czwartego dnia powinno przestać. Mam nadzieję,że nie wyskoczyły Ci krostki tylko masz takie jakby "plamki" pod skórą? To pojawia się,bo włosy rosną dlatego też może Cię to swędzieć. Po paru dniach włosy odrosną na tyle,że nie będą "kłuły". Ja też miałam jakąś szajbę,bo obcięłam sobie włosy nożyczkami tak patrzę,że tak krótkie to może je już w ogóle ogole? Neutral No i ogoliłam...Pierwszego dnia to w ogóle nie mogłam znieść tego widoku,że jestem taka "łysa" Neutral (normalnie to mi włosy spod majtek wystawały). Drugiego dnia włoski zaczęły odrosnąć,zaczęło się pieczenie i swędzenie. Brałam prysznic 3,4 razy dziennie. Tej nocy nie mogłam spać. Pojawiły się te krostki, całe łono było czerwone od drapania...Włoski strasznie kłuły. Następnego dnia w szkole miałam 7 lekcji,nie mogłam wytrzymać. Na szczęście później jak wróciłam do domu, wzięłam prysznic to krostki stopniowo znikały,aż w końcu nie było ich wcale,nic już nie piekło. Po paru dniach włosy przestały kłuć bo odrosły. No i minęły prawie 2 tygodnie. Tobie radzę czekać cierpliwie. Mam nadzieję,że nie ogoliłaś się gdzieś "głębiej"(chodzi mi o to,że tylko na łonie,nie goliłaś się gdzieś bliżej miejsc intymnych) to nic nie powinno się stać.
Kinga - Nie 24 Paź, 2004 13:10
Temat postu:
Cze
Ja na początku też miałam coś takiego ale teraz już nie Smile pozatym używam żeli do skóry wrażliwej Wink wiec teraz juz jest wporządku
Nikita - Nie 24 Paź, 2004 14:51
Temat postu:
I na przyszłość , gdy już będziesz musiała się ogolić nie używaj golarki taty , tylko miej swoją przeznaczoną tylko i wyłącznie do higieny intymnej Wink
Anonymous - Nie 24 Paź, 2004 19:02
Temat postu:
A najlepiej krem... Bo np. męskie golarki są przystosowane do kształtów (mniej więcej) meskiej twarzy. A kremy do bikini są do bikini...
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 15:06
Temat postu:
Ja na wakacjach zgoliłam kilka włosków, ale nie po skórze, tylko końcówki. Później 2 tygodnie swędziało mnie tam, bo poprostu odrastały. Więcej nie zrobię tego bez kremu!!
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 21:08
Temat postu:
Ja kiedyś zgoliłam sobie tak na górze...I szlag chciał mnie trafić! Już nigdy tego nie zrobię... Tylko będę podcinała... Bo to jest okropne!
panienka_wierzba - Wto 26 Paź, 2004 17:01
Temat postu:
ja tam sobie gole =) wygodniej mi tak =P robie to podczas kąpieli, wczoraj byla kolejna "operacja" ^^ i robie to zwykłą maszynką na wymienne żyletki, tak mi wygodniej =) a używać jakichś specjalnych żelów kremów nie używam czasami tylko krem do golenia, i gole i obokilce bikini i boki i staram się jak najgłębiej i wzgórek też =P
Anonymous - Wto 26 Paź, 2004 18:11
Temat postu:
A nie drażni, denerwuje Cię to, jak ci odrastają?
panienka_wierzba - Sro 27 Paź, 2004 09:16
Temat postu:
nie bo ja już tego nie czuje, po prostu spełniam podstawowe zasady higieny przy ich usuwaniu (np. uzywam akiej maszynki której już nikt w domu nie uzywa, wsyzscy maja inne więc ja mam własną ale używam ją i do golenia nóg i pach i okolic pachwiny) nie robie tego "na sucho" (niestety mam takie niemikłe przeżycia z goleniem nóg na sucho, i to nie raz ^^ nie umiem uczyć się na błędach Wink ) i nie nie boli mnie ani nie swędzi (choc przedwczoraj sie tak przecholeruśnie zacięłam =/ Razz) zawsze po wyjściu i osuszeniu się smaruję i nogi i wogóle całe ciało balsamem (najlepiej jakimś tłustym, używam balsamu do ciała oliwkowego z Ziaji) albo kremem.
Malvina - Sro 27 Paź, 2004 12:02
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
używam ją i do golenia nóg i pach i pachwiny

Gdzie jest pachwina ?:p
panienka_wierzba - Sro 27 Paź, 2004 16:09
Temat postu:
pachwina własnie to okolice intymne =P znacyz nie dosłownie ale tak to ujęłam =)
Juwenta - Sro 27 Paź, 2004 19:29
Temat postu:
pachwina jest to miejsce miedzy udem a intymnymi miejscami, wlansie tam gdzie sie łączy udo z tułowiem Wink
Malvina - Sro 27 Paź, 2004 19:55
Temat postu:
A..tam;p Myslałam ze gdzies kolo pachy...A co do golenia to golę się tylko pod pachą, na nogach i w okolicach bikini..Smile
Anonymous - Sro 27 Paź, 2004 21:04
Temat postu:
Ja sobie golę pachy co tydzień, i nogi co dwa tygodnie (w spódnicach nie chodzę, a na WFie ćwiczę w dłuuugich dresach [co wyglądają jak piżama, ale to inna bajka biggrin]). Okolic intymnych nie goliłam... tzn. raz na samej górze - "na spróbowanie", ale (przepraszam za wyrażenie) szlag mnie chciał trafić, jak piekło i swędziało, gdy odrastały (mimo, że smarowałam oliwką, balsamem i goliłam używają kremu do golenia bikini i maszynki).

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group