Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - ile to moze trwac...?

Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 20:56
Temat postu: ile to moze trwac...?
MAm pytanie, juz jakis czas mam wudzieline ale ile ona moze trwac... u mnie juz 2 lata jakos, boje sie ze moze to byc jakas choroba:(
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 21:01
Temat postu:
Jeżeli jest mleczno-biała lub przezroczysta i gęsta no to nic złego się nie dzieje. I jeżeli nie ma paskudnego "zapachu". Jeżeli ma natomiast inny kolor, cuchnie i swędzą cię okolice pochwy, warg sromowych etc. to porozmawiaj z mamą i wybierz się do ginekologa!
Jak na mój gust, już niedługo powinnaś dostać okres Wink A zazwyczaj jest tak, że jak ci ona zniknie np. na 10 dni to juz możesz byc pewna, że dostaniesz okres Wink
Ja taką wydzielinę miałam dokładnie rok (równe 365 dni Mr. Green ) ale znam osobę, która miała ją ok. 3 lata Razz
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 21:07
Temat postu:
dzieki:) troche mi ulzylo hihi
sami10 - Wto 26 Paź, 2004 18:57
Temat postu:
Gabrielen nie chcę się z Tobą sprzeczać ale mi się wydaje jednak że ten zapach jest normalny
Juwenta - Wto 26 Paź, 2004 19:05
Temat postu:
ta wydzielina nie konczy sie gdy dostajemy okres. Ona jest ciagle tlyko ze w roznych dniach moze byc jej wiecej lub mniej. W czasie owulacji jest jej najwiecej, a przed i po okresie jest jej mniej. A wydzielina jest az do osiagniecia przez kobiete menopauzy Wink potem juz chyba jej nie ma, lub jest mniejsza Razz
mroweczka - Sro 27 Paź, 2004 15:18
Temat postu:
Sami10-I Ty i Gabi macie rację. Ta "bezpieczna" wydzielina też trochę śmierdzi,ale nie tak mocno i zupełnie inaczej niż upławy. Upławy czuś na jakąś odległość i śmierdzą o wiele gorzej.
Ona89 - Sro 27 Paź, 2004 17:40
Temat postu:
mroweczka czym się różni zwykła wydzielina od upławów? Ja mam jakąś wydzielinę i moja babcia mówi, że to upławy, ale ona nie śmierdzi.
sami10 - Sro 27 Paź, 2004 19:23
Temat postu:
jedni mówią że wydzielina jest normalna ale są tacy którzy mówią że upławy ta jakaś choroba ale na moje to to samo wejdź na stronę www.dorastam.pl i tam znalawłam słowniczek

Juwenta napisał/a:
ta wydzielina nie konczy sie gdy dostajemy okres. Ona jest ciagle tlyko ze w roznych dniach moze byc jej wiecej lub mniej. W czasie owulacji jest jej najwiecej, a przed i po okresie jest jej mniej. A wydzielina jest az do osiagniecia przez kobiete menopauzy Wink potem juz chyba jej nie ma, lub jest mniejsza Razz
a co to w ogóle jest ta OWULACJA?
Juwenta - Sro 27 Paź, 2004 19:54
Temat postu:
1. Owulacja to inaczej jajeczkowanie. Jajeczko jest uwalniane ok. 14 dnia cyklu (gdzies tak w polowie trwanai cyklu) i wtedy mozna w ciaze zajść, sa to dni płodne. A miesiączka to tez inaczej menstruacja
2. Upławy sa objawem chorobowym, najczesciej jakiejs infekcji. śluz zmienia wtedy kolor, jest ciemny, np. zielonkawy, brzydko pachnie, moze byc tez swedzenie, pieczenie itp. A jesli jest wszystko w pozadku to nie sa uplawy tlyko normalny sluz.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group