Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - top czy stanik

Anonymous - Sob 30 Paź, 2004 00:17
Temat postu: top czy stanik
Mam malutkie pytanko.... kto z was lubi nosic topy zamiast stanika? i czy lepiej nosic stanik czy top? pliska odpowiedzcie:)
Chesterka - Sob 30 Paź, 2004 09:47
Temat postu:
Ja tam wolę nosić stanik, bo topu chyba nie miałam okazji mieć Razz
Anonymous - Sob 30 Paź, 2004 12:25
Temat postu:
Zależy jaki top. Ja mam i staniki i topy. Sportowego nie noszę, bo nie lubię, ale mam taki inny top (nie sportowy) i jest lepszy.
Kwestia gustu Wink
Anonymous - Sob 30 Paź, 2004 13:59
Temat postu:
Co do topu to ja nosiłam chyba przez pierwszy rok topy na zmianę ze stanikami, teraz się odzwyczaiłam od topów, po za tym chyba by mi przez bluzkę przebijało gdybym miałą top, więc teraz mam same staniki
aska - Sob 30 Paź, 2004 14:20
Temat postu:
ja tam wole staniki
Malvina - Sob 30 Paź, 2004 15:19
Temat postu:
Ja tez staniki..Wink Ale najbardziej lubię sportowe..
Naomi - Sob 30 Paź, 2004 15:24
Temat postu:
Ja zaczęłam odrazu od stanika Smile
Chyba w topie nie czułabym się tak jakoś kobieco... Wink
sami10 - Sob 30 Paź, 2004 17:33
Temat postu:
ja też zaczynałam od topu ale on tak jak by ściska piersi więć kupiłam stanik i był lepszy
Anonymous - Sob 30 Paź, 2004 19:20
Temat postu:
Mam 2 topy i cztery staniki biggrin
Wolę staniki, ale topy też są wygodne Smile
mroweczka - Sob 30 Paź, 2004 19:28
Temat postu:
Ja tam zaczynałam od staników,moim zdaniem one więcej "dają". Wiecie o co chodzi Mr. Green Wolę staniki Mr. Green
Anonymous - Sob 30 Paź, 2004 19:42
Temat postu:
Ja zaczęlam od biustonoszy, a topów nie miałam nigdy okazji mieć na sobie. Stanik to najlepszy wynalazek. Bez niego nmigdzie się nie rusam. Nawet w nim śpię. Może sobie o mnie głupio pomyślicie jeśli chodzi o sen... Ja poprostu się od niego uzależniłam... jest moim przyjacielem :D Polecam zacząć nosić stanik jak najwcześniej, aby się do niego przyzwyczaić (oczywiście należy zacząć jak zacznie rosnąć biust, a nie zakładać go na "deskę".

Tak na marginesie... Jak to wyczytałam w książce opowiadanie pewnej dziewczyny: "Poszłam na dyskotekę szkolną, i postanowiłam założyć biustonosz. Nigdy wcześniej nie miałam okazji go nosić, mogłam go tylko przymierzyć. Byłam wtedy kompletnie płaska. Na imprezie kolega z klasy poprosił mnie do tańca. Po chwili spytał <Czy nosiłabyś buty, gdybyś nie miała stóp?>"
BamBI - Nie 31 Paź, 2004 09:04
Temat postu:
ja zdecydowanie wole staniki lepiej podtrzymuja i nadaja ksztalt Smile topów nigdy nie nosilam a teraz bez stanika czuje sie jakbym byla goła
Anonymous - Nie 31 Paź, 2004 09:44
Temat postu:
BamBi - mam takie samo uczucie. Teraz noszę go prawie non-stop i jest ok :D
Anonymous - Nie 31 Paź, 2004 10:49
Temat postu:
Ewqq no bez przesady, żeby spać w staniku. Ja w staniku spałam tylko na obozach harcerskich, bo jak nam w nocy robili pobudki,to poprstu się nawet iść nie dało,a trzeba było
Anonymous - Nie 31 Paź, 2004 11:48
Temat postu:
Ja jeżeli noszę top, to tylko ten ---> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33868774
Naprawdę fajny jest Wink Ale to tylko na WFy, albo jak nocuję u kogoś Razz A na codzień staniki biggrin
Chesterka - Nie 31 Paź, 2004 12:49
Temat postu:
ewqq-nzlg napisał/a:
Tak na marginesie... Jak to wyczytałam w książce opowiadanie pewnej dziewczyny: "Poszłam na dyskotekę szkolną, i postanowiłam założyć biustonosz. Nigdy wcześniej nie miałam okazji go nosić, mogłam go tylko przymierzyć. Byłam wtedy kompletnie płaska. Na imprezie kolega z klasy poprosił mnie do tańca. Po chwili spytał <Czy nosiłabyś buty, gdybyś nie miała stóp?>"

Skądś znam ten cytat. Z jakiej to książki Question
Anonymous - Nie 31 Paź, 2004 13:10
Temat postu:
No nie wiem czy dokładniew napisałam cytat, bo obecn ie porzyczyłam ksiazke kolezance... "tematy tylko dla dzieczat" autorstwa Carol Weston.

elfka- a nie wolno? mozew mi tak wygodnie?
mroweczka - Sob 06 Lis, 2004 19:59
Temat postu:
Nie,nie wolna Ewqq,bo skóra też musi "odpocząć". Najlepiej tylko w skrajnych sytuacjach.
Gothic - Sob 06 Lis, 2004 20:07
Temat postu:
Ja tam wole zwykłe biustonosze... Top strasznie na mnie wygląda Neutral Tak okropnie wisi, jak na wieszaku Neutral
Anonymous - Sob 06 Lis, 2004 20:13
Temat postu:
Ja wolę staniki. I polecam je, choć topy są napewno wygodniejsze. Wybór również zależy od wielkości biustu. Bo w topie stabilizacji jako takiej zbytnio nie masz. Razz A w staniku wręcz przeciwnie. Wink Na początek poradziłabym topy, żebyś się przyzwyczaiła, a potem już staniki. Chociaż dla mnie to nie ma sensu, na Twoim miejscu wolałabym od razu biustonosz. Wink
pechowa ona - Nie 07 Lis, 2004 11:18
Temat postu:
ja kupilam sobie top ale bardzo szybko z niego zrezygnowalam Wink Teraz nosze tylko i wylacznie staniki i bardzo je polecam Smile
Ona89 - Nie 07 Lis, 2004 11:25
Temat postu:
Ja odrazu kupiłam sobie stanik, bo pomyślałam, że na topy się nie opłaca wydawać pieniędzy. Jest bardzo wygodny. Czasami nawet zapominam, ża mam go na sobie. Very Happy
mycha92 - Nie 07 Lis, 2004 11:25
Temat postu:
mroweczka napisał/a:
Nie,nie wolna Ewqq,bo skóra też musi "odpocząć". Najlepiej tylko w skrajnych sytuacjach.

No fakt, musi sobie skóra odpocząć. Chyba się Was posłucham Razz Ostatnio koleżanka mi mówiła, że ona nosiła prawie non stop stanik przez miesiąc, i jej się skóra na ramionach poprzecierała od ramiączek...
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 20:58
Temat postu:
mycha92 - ja noszę cały czas stanik i nic mi nie dolega. Chyba Twoja koleżanka nosi przyciasny, więc zaproponuj jej, żeby kupiła sobie większy. Np. jak nosi 70A (przykład), to niech weźmie 75A
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 22:03
Temat postu:
Wystarczy same ramiczka wyregulowac. Co innego, gdyby jej kolo biustu obratlo - wtedy trzeba wiekszy rozmiar.
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 22:16
Temat postu:
Tak, ale lepiej kupić też większy. Stanik 70A lub 75A nie robi wielkiej różnicy, a ramiączka w tym już nie grają roli, bo faktycznie - można je uregulować.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group