Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Ile to trwa...

Anonymous - Nie 31 Paź, 2004 10:42
Temat postu: Ile to trwa...
Mam jedno małe pytanko. Ile u was trwa okres?
Anonymous - Nie 31 Paź, 2004 10:48
Temat postu:
U mnie to jeszcze nie trwa :D Krwawienie może trwać 3-7 dni, a cały cykl nawet 22-34 dni. Tak wyczytałam...
Idda - Nie 31 Paź, 2004 10:52
Temat postu:
U mnie trwa zazwyczaj tydzieńRazzRazz:PCzasem ,,z łaski swojej 6 dni....tylko dziękować Bogu,że nie mam bolesnej przy tym:)
Kinga - Nie 31 Paź, 2004 11:25
Temat postu:
Cze
U mnie różnie czasami nawet 2 dni Shocked i to był okres :/
a czasami tak do 5 Smile kiedys miałam taki okropny trwał 7 dni
Anonymous - Nie 31 Paź, 2004 11:32
Temat postu:
Mój trwał 9 dni Evil or Very Mad Ale był pierwszy, może inne będą krótsze.
Mojej przyjaciółce trwa dokładnie 3 dni Razz A mamie ponad tydzień Rolling Eyes
Anonymous - Nie 31 Paź, 2004 11:35
Temat postu:
U mnie zwykle 5 dni. Ale Ty oczywiście możesz miesiączkować 2 dni, lub 7. Wink Zależy od kobiety.
Malvina - Nie 31 Paź, 2004 12:09
Temat postu:
Mi do dzisiaj trwał 7 dni biggrin Jaka jestem szczesliwa;]] pierwszy okres za sobą;p
pechowa ona - Sob 06 Lis, 2004 21:41
Temat postu:
Moj trwal 6 dni a potem jeszcze byla taka brazowa wydzielina ale dzieki Bogu ten pierwszy raz mam juz za soba Very Happy Mysle ze wkrotce sie przyzwyczaje Wink Ja pierwszej miesiaczki nie mialam bolesnej ale nigdy nic nie wiadomo...
Anonymous - Nie 07 Lis, 2004 09:10
Temat postu:
Ja dostałam 2 listopada (moja piewsza miesiączka Smile), a dziś jest już 7 listopad, więc okres trwa mi już 6 dni. Nie wiem kiedy mi się skończy, ale wolałabym, żeby się już dziś skończył, ewentualnie jutro Shocked
Malvina - Nie 07 Lis, 2004 10:15
Temat postu:
A mi dzisiaj 10 dzień leci Confused
Agentka - Nie 07 Lis, 2004 10:54
Temat postu:
mój trwał 6 dni
mycha92 - Nie 07 Lis, 2004 11:54
Temat postu:
Mi wystarczy 4 dni Razz Ale nie wiadomo jak to będzie. Byle nie 6 lub 7 Confused
Malvina - Nie 07 Lis, 2004 14:45
Temat postu:
Jee!! Ja już chyba mam koniec okresuuuu :PPPPP Jak ja sie ciesze biggrinD 9 dni męki;pp
Anonymous - Nie 07 Lis, 2004 16:25
Temat postu:
Spoko, ja mam szósty dzień i najobfitszy był (licząc od rana), ale teraz już coś mi mało leci i wydaje mi się, że jutro (conajmniej) mi się skończy Smile
Miałam wczoraj i przedwczoraj straszne bóle, dziś mam wiele mniejsze, prawie nic, ale tloseckę jest, tak pici, pici biggrin
Akacja12 - Nie 07 Lis, 2004 17:33
Temat postu:
Ja mam 4 dni choć teraz miałam 7 nawet Smile
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 20:56
Temat postu:
A dziś to mam już 10 dzień "-
Anonymous - Sob 13 Lis, 2004 23:46
Temat postu:
Skonczyl ci sie juz? Razz
Ja pierwsza mialam 9-10 dni, a moja kolezanka miala 2 dni. Teraz ma juz normalne i jej trwaja 3 dni - lajcik ma, nie ? Wink

A ja cos czuje, ze mi sie zbliza bo ost. sie ze wszystkimi kloce - czyzby zespol napiecia przedmiesiaczkowego? Wink I w ogole mam ochote samcow wykastrowac a dziewczynom wlosy powyrywac... Wink
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 19:09
Temat postu:
Na dziesiątym dniu się zakończył, a jedenastego dnia miałam tylko jeszcze brązową wydzielinę Smile

Gaba - w czasie miesiączki lub też przed są humory i humorki Smile
Mi się nic nie działo, ale po miesiączce coś mi odbijało =P
Poszłam do pokoju i zaczęłam drzeć się jak dziecko, nawet nie wiem dlaczego i jeszcze się śmiałam Laughing
Jeszcze dziś o 1:00 w nocy zaczęłam coś gadać do mamy, która spała. Na dodatek mówiąc się jakoś darłam Shocked
Szok, odbija mi =P
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 19:25
Temat postu:
Gabrielen - też od tygodnia, może dwóch, to bym chciała tak zrobić biggrin No może nie od razu wykastrować ich, bo jakby mi to przeszło, to bym znowu była zrospaczona, że to zrobiłam Laughing Ale serio, codziennie jestem rozpalona, wściekła, zawsze rano kłócę się z mamą np. o to, że uczesała mi kucyki a nie warkocze... takie tam bzdury, ale i tak mi jest ciężko... od wczoraj trochę pobolewają mnie kości i jajnik. Dzisiaj szłam z babcią z przystanku, bo przyjechała ze mną do domu, i normalnie w połowie drogi z przystanku tak mnie rozbolało, że zaczęłam kuleć! Ech, znowu to samo Crying or Very sad
mroweczka - Wto 16 Lis, 2004 19:46
Temat postu:
Wow Mycha...Zaczęłaś kuleć przez jajnik?
Czego to ludzie nie wymyślą...
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 22:26
Temat postu:
mroweczka - mnie też jajnik bolał i jak szłam, to tak jakby go 'naciągałam', bo gdy się chodzi, to przecież mięśnie pracują i dół brzucha zostaje naciągany i mnie to tak bolało, że musiałam utykać, czyli nie mogłam normalnie nogi do końca do tyło dawać, bo gdy się chodzi, to nogi jest na zmianę z przodu i z tyłu. Widocznie Ty tak nie miałaś, jak mówisz takie rzeczy, więc nie wiesz jak to jest Wink
mroweczka - Sro 17 Lis, 2004 14:11
Temat postu:
Ooooo... nie no sorry,zwracam honor,po prostu nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem utykania przez jajnik.... Smile Mnie ostatnio miesiączka nie podarowała,skręcałam się z bólu dwie godziny,ale niegdy nie kulałam z tego powodu Smile
mycha92 - Sro 17 Lis, 2004 17:19
Temat postu:
Tak, zgadzam się z KleO. Właśnie tak miałam. No co? Jak boli to trzeba to jakoś przeżyć i starać się nie nadwyrężać mięśni podbrzusza. I taka jest prawda...
Anonymous - Sro 17 Lis, 2004 18:29
Temat postu:
mroweczka napisał/a:
Mnie ostatnio miesiączka nie podarowała,skręcałam się z bólu dwie godziny,ale niegdy nie kulałam z tego powodu Smile

Ja skręcełam się z bólu przed 2 dni, ale jak miałam miesiączkę, a jajnik bolał mnie przed miesiączką, a nie w trakcie, a z jajnikiem to inne uczucie, bo boli, jak się naciąa nogę, bo jajnik jest po prawej oraz lewej stronie, a mnie bolał prawy Wink
A jak jest okres, to boli macica (przez skurcze), a ona jest na środku, więc nie ma co utykać Smile
Żeby uspokoić ból, to zwijam się w kłębek i odrazu lepiej Smile
Również można zastosować:
- masowanie podbrzusza
- przyłożenie butelki z ciepłą wodą (w żadnym wypadku gorącą) i przyłożyć do podbrzusza
To pomaga Smile
mroweczka - Sro 17 Lis, 2004 19:45
Temat postu:
Ooooo dokładnie-zwijanie się w kłębek Mr. Green Albo ta butelka...albo ciepła kąpiel...albo troche ćwiczeń Mr. Green Nie przestaje boleć,ale boli znacznie mniej.
mycha92 - Czw 18 Lis, 2004 16:44
Temat postu:
Sorry że się wtrącę, ale chcę coś powiedzieć Mr. Green No więc czy nie lepiej by było przyłożyć termofor? On jest z gumy, a butelka z plaskiku, więc plastik łatwiej się topi i zniekształca. A guma pozostaje OK. Ja zawsze używam ternmofor jak mnie jajnik boli. Teraz coś mnie poli prawy. Podejrzane... Razz Zawsze był lewy Confused
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 20:09
Temat postu:
Mycha, ale do butelki się nie wlewa gorącej wody, tylko ciepłą, więc nic nie roztopi Smile
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 20:25
Temat postu:
Ja nigdy sobie ni nalewam ciepłej wody do termoforu, tylko zimną. :mgreen: Jakoś tak mi lepiej, niż z ciepluchną... Twisted Evil
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 14:18
Temat postu:
Gaba - no i własnie robisz źle. Możesz przez to mieć zapalenie pochwy / macicy. Możesz mieć wtedy różne upławy, a jak zimna Ci pomaga, to czemu nie spróbujesz ciepłej? Bo podobno nigdy nie nalewasz ciepłej wody do butelki, tylko zimną Smile
Odradzam Ci stosowanie zimnej wody do uspokajania bólu, a czy Ci pomaga, nie zmienia to rzeczy, po prostu przez to i tak możesz uzyskać złe konsekfencje.
sami10 - Pią 19 Lis, 2004 17:58
Temat postu:
zdecydowanie lepszy jest termofor
nie miałam jeszcze okresu ale bolał mnię jajnik i to naprawde pomagało
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 21:05
Temat postu:
KleO - powzwól, że będę robiłą to, co pomaga. Ciepło tylko sprawia, że bardziej mnie boli brzuch, jest mi niedobrze i czuję się gorzej. Moja mama przez 30 lat wlewała chłodną (nie zimną) wodę do termoforu i jej to pomagało, nie miała żadnych zakażeń. Poza tym prędzej zachoruje pęcheż, niż odmrozi mi się pochwa Shocked Aha i nie nalewam zimnej, tylko chłodną wodę.
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 21:40
Temat postu:
Ja nie mówiłam, że pochwa się odmrozi, tylko może powstać zakażenie Rolling Eyes
A jak już masz pisać, to pisz, że chłodną, a nie zimną, aby ludzi nie wprowadzać w błąd Wink
rodzynka - Pią 26 Lis, 2004 11:15
Temat postu:
tak ok 5 dni, czasem wiecej czasam mniej
ajeczka_11 - Pią 26 Lis, 2004 17:57
Temat postu:
Miesiączka trwa od 3 do 7 dni.I pamiętaj,że pierwsze miesiączki mogoą byc bardzo nieregularne...Jest tak,ponieważ organizm potrzebuje gdzieś dwóch pięciu lat, zanim wypracuje regularny cyklmenstruacyjny.Aha i cykl menstruacyjny trawa od 21 do 35 dni...
Anonymous - Pią 26 Lis, 2004 18:03
Temat postu:
KleO - chyba nie sądzisz, że jestem aż tak głupia, żebym sobie do termoforu wlewała lodowatą/zimną wodę. Chociaż... Wink Mam nadzieję, że nie. Razz
Anonymous - Sro 08 Gru, 2004 16:03
Temat postu: Ile to trwa...
U mnie trwa od 5-7 dni.
Anonymous - Sro 08 Gru, 2004 16:15
Temat postu: Re: Ile to trwa...
kicia_93 napisał/a:
U mnie trwa od 5-7 dni.

Mogłabyś nie odkopywać starych tematów? Z góry dzięki.
Ona89 - Sro 08 Gru, 2004 16:22
Temat postu: Re: Ile to trwa...
Gabrielen napisał/a:
kicia_93 napisał/a:
U mnie trwa od 5-7 dni.

Mogłabyś nie odkopywać starych tematów? Z góry dzięki.

Przepraszam, że piszę to w tym temacie, ale po jakim czasie od ostatniego postu można użyć temat za stary?
Anonymous - Sro 08 Gru, 2004 17:12
Temat postu:
Gabrielen, ten temat wcale nie był stary!! tylko dwa tygodnie przerwy :)

u mnie okres trwa dłuuugo i to jest troche wkurzające, jakies 7-8 dni.
mroweczka - Sro 08 Gru, 2004 18:17
Temat postu:
Gabi-nie to,że się czepiam ale ten temat nie jest wcale taki stary...Nawet nie sprzed miesiąca Wink Dobrze,że "odkopała",a nie naprzykład napisała nowy.
Mróweczka Kwiat
Iśka - Sro 08 Gru, 2004 20:57
Temat postu:
Przepraszam, że odkopuje, ale wczesniej go nie zauważyłam Wink
Ja mam 5 dni, prawie zawsze... rzadko sie zdarza, ze mam 6 Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group