Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - znów choroba:(

Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 19:35
Temat postu: znów choroba:(
W lato tego roku byłem chory, teraz znów mnie z dnia na dzień coraz bardzie boli gardło to normalne??? moze to przez dojrzewanie bo być chorym 2 razy na rok to dużo... znacie jakieś domowe sposoby na chorobe?????? Wam też zdaża siębyć chorym 2 razy w roku? z góry fenx Kwiat
mroweczka - Czw 11 Lis, 2004 19:43
Temat postu:
Wcale 2 razy na rok nie jest dużo... I nie sądzę,żebuy to byłood dojrzewania(nawet podczas mutacji nie słyszałam,żeby kogoś bolało gardło Mr. Green ). Dobre są te tabletki...Nie pamietam jak one się nazywały...Takie prostokątne,cytrynowe...No,nie pamietam,ale mi pomagały Smile Trzymaj się i szybkiego powrotu do zdrowia.
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 19:57
Temat postu:
O rany, jak Cię boli gardło, to nie znaczy to o dojrzewani i nie ma takich objawów przed i w czasie mutacji. Ja miałam ostre zapalenie gradłam tydzień przed rozpoczęciem roku szkolnego, musiałam iść do lekarza, koniecznie, bo mnie strasznie bolało te garło i okazało się, że to jest mocne zapalenie gardła, bo aż na podniebieniu mi coś wyskakiwało, ale tam w styłu, na tym miękkim, przed tym jabłuszkiem, czy co to Razz
Miałam antybiotyk =/
Drogi, ale zdrowie jest najważniejsze i jeszcze taki psikacz, taki dziwny w smaku, że prawie nim żygałam! Mało brakowało! Musiałam go używać trzy razy dziennie, ale i tak tego nie robiłam, bo już prawie żygałam. Mojego brata bolało gardło całkiem niedawno i dałam mu to do popsikania i mu to smakowało Shocked
Myślałam, że padnę! Temat ten jest chyba nie zbyt dobry do forum 'dojrzewanie', ale jak myślałeś, że to może być przyczyną dojrzewanie, to nie narzekam =]
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 20:18
Temat postu:
Nie wiedziałem to się spytałem Smile i nie krzycz już Razz wedługmnie 2 razy na rok to duzo bo np. moi koledzy są zdrowi cały rok Confused Mam piś Actimel,a????? Razz albo brać rutinoscorbin??
sami10 - Czw 11 Lis, 2004 20:34
Temat postu:
Shocked jak byś chorował 1 na miesiąc to by było często ale 2 razy na rok... nie będę niegrzeczna ale to troche śmieszne a jak by się tak zdarzyło to leć do lekaża i proś o recepte na LUIVAC bo mi pomógł
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 20:38
Temat postu:
wy wszyscy jesteście chyba ,chorzy, Razz ale jakja jestem chory to nie 4 dni :/ tylko conajmniej 2 tygodnie Sad i taka jest prawda
EU07 - Czw 11 Lis, 2004 20:44
Temat postu:
Ja choruję bardzo rzadko. Średnio raz na 5,6 lat.
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 20:45
Temat postu:
Jak chorujesz 2 tygodnie, to widocznie używasz tylko podstawowych leków, np. Skorbolamid, Rutinoscorbin czy Polopiryna S. Ja miałam anntybioyk i ten psikacz, więc szybko postawił mnie na nogi ;

Polopiryna S, skuteczna szybka jest - i tak to nie prawda, to tylko badziewne reklamy...
pussi - Czw 11 Lis, 2004 20:46
Temat postu: pussi
ja byłam 17 dni w szpitalu na gardło:(mononukleoza...tak nazywa sie ta choroba,a 2 razy na rok to wcale nie jest duzo:)
mycha92 - Sob 13 Lis, 2004 10:55
Temat postu:
No to widzicie, ja choruję przynajmniej 10 razy na rok. Na różne choroby, ale głównie gardło. Ec, we wrześniu miałam dwa wirusy prawie pod rząd. Najpierw wirusowy ból głowy, a potem wirusowy ból brzucha (nic nie jadłam, raz zwymiotowałam i miałam wysoką gorączkę). To było okropne!! Ty się kolego ciesz że tak nie corujesz!! Ja jak codziłam 3 lata do klasy chóralnejj (no pocjhwalę się, Agata Steczkowska mnie w I klasie uczyła Razz) to wtedy prawie calutkie 3 lata przechorowałam na gardło.
Anonymous - Sob 13 Lis, 2004 13:01
Temat postu:
Moja koleżanka miała coś z żołądkiem, coś podobnego do bakterii Salmonelli. Miała płukanie żołądka, w szpitalu była. Często wymiotowała. W szpitalu zawsze jest ochydne jedzenie, więc po nim często żygała, ale podobno jednak było fajnie, bo brała udział w różnych konkursach plastycznych, które były organizowane w szpitalu...
Ona teraz nie może jeść chipsób (za dużo) i innych takich świństw... (ble... ale jednak dobre Smile)
Anonymous - Sob 13 Lis, 2004 17:56
Temat postu:
Moze dla was 2 razy to mało ale ja jestem sportowcem i mnie to bardzo psuje plany... Confused
Anonymous - Sob 13 Lis, 2004 18:04
Temat postu:
JA polecam herbatke z aroniąSmile hehe pyszne i zdrowe! pomaga a i leki Angin Hel pod jezyk homeopatyczne swietnie dzialaja:0 zawsze je boore jak mnie boli gardło a teraz tez jestem chora:(
justka007 - Sob 13 Lis, 2004 18:10
Temat postu:
Ja teraz sie przeziebiłąm, ale musze wyzdrowieć do piątku, zeby jechac na lodowisko z klasą.
Naomi - Sob 13 Lis, 2004 18:22
Temat postu:
Czosnek!!! Taki domowy antybiotyk...
Możesz jeść pokrojony drobno na kanapce Laughing
Anonymous - Sob 13 Lis, 2004 18:25
Temat postu:
Ja chorowita jestem. Dość często choruję, częściej niż 2 czy 3 razy w roku. Confused Co domowych antybiotyków - zapytaj babci, ona prawdę Ci powie. Wink
Anonymous - Sob 13 Lis, 2004 21:09
Temat postu:
Młoda napisał/a:
Czosnek!!! Taki domowy antybiotyk...
Możesz jeść pokrojony drobno na kanapce Laughing

Hmm... szczerze? ja lubię drobno pokrojony czosnek zjeść sobie z chlebkiem =]
Na prawdę, mi to smakuje, każdy ma inny gust smaku i takie tam =*
Anonymous - Sob 13 Lis, 2004 23:49
Temat postu:
KleO - ja tez lubie czosnek Razz Czasem nawet caly zabek jem i do tego chlebek, mniaaam biggrin
Co do chorob - ja sama z siebie chorowalabym hm... raz na 6-7 lat. Ale czesto pomagam chorobie Twisted Evil I jest 2-3 razy na rok biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin Mr. Green
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 13:26
Temat postu:
Ja jak przez 1 miesiąc jestem zdrowy to sie ciesze, normalnie to średnio raz w mięsiącu jestem chory, a jak chcecie cały czas być zdrowi to się w szklanej kuli zamknijcie i z niej nigdy nie wychodźcie, jedzcie same zdrowe rzeczy, a umrzecie ze starości. Będziecie mieli bardzo "przyjemne" i długie życie.
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 14:08
Temat postu:
Ja nigdy nie jadłam czosnku na kanapce. Muszę spróbować biggrin Pamiętam, kedyś moja siostra tak zjadła na kanpce, a później przyszedł do niej jej narzeczony (od roku mąż biggrin) i chciał ją pocałować, a ona się wstydziła goryczy czosnku w ustach, ale dała się pocałować. Po pocałunku Tomek na to: "o, jak ja się zdrowo czuję!" eheh Laughing
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 17:05
Temat postu:
Gabrielen napisał/a:
KleO - ja tez lubie czosnek Razz Czasem nawet caly zabek jem i do tego chlebek, mniaaam biggrin

No tak, tylko... jak potem śmierdzi z gęby Tongue

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group