Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - czy to możliwe?

sami10 - Nie 14 Lis, 2004 13:46
Temat postu: czy to możliwe?
hej czy to jest możliwe żeby 22 letnia kobieta dostała nieregularny okres???
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 13:59
Temat postu:
Cyba możliwe, jeśli schudła lub przytyła, zmieniła dietę lub urodziła dziecko. Tak czytałam... Jest jeszcze jedna możliwość brała tabletki antykoncepcyjne, ale to nie wiem czy ma wtedy nieregularny, czy właśnie regularny, bo są różne twierdzenia z różnych źródeł. A co sami10, masz już 22 lata? Shocked Czy Twoja siostra?
sami10 - Nie 14 Lis, 2004 14:01
Temat postu:
Evil or Very Mad nie!!!!!!!!!! Evil or Very Mad to dziewczyna mojego brata
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 14:03
Temat postu:
A skąd wiesz że ma nieregularny?
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 14:12
Temat postu:
Sami, czy Ty przypadkiem nie masz jakiejś małej obsesji na punkcie dziewczyny brata? Confused Bo mi się tak wydaje. Nie powinny Cię interesować takie sprawy. I właśnie - skąd wiesz, że ma nieregularny? Podsłuchiwałaś czy jak? Wink Bo chyba sama Ci tego nie powiedziała. No ale do rzeczy - moja mama zawsze mówi, że gdyby macica była zegarkiem, nosiłabym ją na przegubie. Wink I taka prawda, nawet dorosłej kobiecie może się wahać cykl. Nieregularny okres może być także spowodowany "tym powyżej" Wink (post mychy, dla niekumatych Razz).
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 14:20
Temat postu:
Famme Fatale: dobrze, że wszystko wyjaśniłaś. No bo praktycznie jest taka sprawa: ta kobieta to dziewczyna jej brata. Ani nie jego żona ani narzeczona. W dodatku to dziewczyna jej brata. Na razie dla niej jest właściwie obca, bo nie należy do rodziny. W dodatku to nie jej sprawa, czy ma okres czy nie. To jest sprawa tej dziewczyny, i owszem, może to wyjawić swojemu chłopakowi, ale nie obcej dziewczynie, która w dodatku nie ma miesiączki. Więc jaki w tym sens? To tak jak by spytała dziewczynę na ulicy, którą zna od tygodnia: "cześć, masz regularny okres?". No może podałam złe porównanie, ale sprawa jest wyjaśniona: miesiączki dziewczyny brata sami10 nie powinny jej obchodzić. Koniec kropka Razz
Malvina - Nie 14 Lis, 2004 15:44
Temat postu:
Ale się jej czepiacie..Ona tylko spytała czy to możliwe, a wy zaczęłyscie jej kazania prawić o tym że nie powinno ją to interesowac. Może jej brata dziewczyna mowi jej takie rzeczy?
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 16:21
Temat postu:
Oj Malvina, nie o to nam chodzi. Po prostu stwierdzamy, że miesiączka dziewczyny chłopaka nie powinna interesować dziesięciolatkę, siostrę tego faceta. Nie wydaje Ci się to dziwne? Ja nie prawię kazań, jestem ostatnia do tego. Jedynie wysnułam wniosek po wcześniejszym poście sami, w którym pisała:

sami10 napisał/a:
całe dnie spędza ze swoją dziewczyną a dla mnię ma najwyżej 5 minut... Crying or Very sad 5 minut na miesiąc a warto też dodać że wychodzi raz na 3 godziny albo na 3 dni ale jak wychodzi na te 3 godzint Crying or Very sad to najpierw jedzie do tej swojej dziewczyny 10 minut po przyjeździe do domu i wraca 10 minut przed wyjazdem do Bydgoszczy Crying or Very sad

Trochę powycinałam, głównie chodzi o jej brata, o to, że jest w wojsku i że jak dostaje przepustkę, to praktycznie cały wolny czas spędza ze swoją dziewczyną. Dlatego przypuszczam, że sami ma jakąś pseudo-obsesję na jej punkcie. Może nie obsesję, ale chyba jest zazdrosna, huh, sami? Wink
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 16:26
Temat postu:
sami10 - możliwe jest, że 22 - letnia dziewczyna, co ma nieregularny okres / opóźniony, może być powodem odchudzania.

---

mycha92 napisał/a:
Cyba możliwe, jeśli schudła lub przytyła

mycha92 - powodem nieregularnego okresu / opóźnienia jest tycie? Shocked
Raczej lepiej okres jest regularny wtedy, kiedy ktoś ma dużą masę ciała, a gdy coraz bardziej się chudnie, to okres staje się coraz bardziej nieregularny, zaczynają być coraz większe zaniki i coraz dłużej się opóźnia.

Green Cloud - Nie 14 Lis, 2004 16:33
Temat postu:
przecież że to mozliwe. Gdy moja siora urodziła dziecko to b. długi okres czasu miesiączka jej się spuźniala. Nawet teraz ma nieregularny co jakiś czas Rolling Eyes
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 16:52
Temat postu:
Green Cloud - to wiadomo, że okres się zawsze spóźnia po ciąży, również jeśli są jakieś zaniki, choć kobieta nawet nie wie, że jest w ciąży, a wie, że się o dziecko 'starała' Wink to już może być pierwszy krok rozpoznania tego, że kobieta jest w ciąży...
sami10 - Nie 14 Lis, 2004 17:50
Temat postu:
no nie wiem ona jest raczej szczupła a skąd to wiem...? Mama mi kiedyś powiiedziała i to było tak jakoś na początku miesiąca a wtedy był 12 listopad
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 18:10
Temat postu:
A co sami, twoja mama się pyta jej czy ma okres? To trochę dziewne jak na mój gust... Hmm... nawet jakby to niech im tam będzie, ale moja mama nie pyta się intruza (czyli dziewczyny mojego brata) czy ma okres. Chociaż ja wiem kiedy to jest. Mama nie używa takich podpasek jak ona. Ale szczerze powiedziawszy ciekawa jestm, czy intruz ma regularny okres po tym, jak urodziła dziecko. Co prawda mały ma już 13 miesięcy, ale pewnie na początku tak miała.
sami10 - Nie 14 Lis, 2004 18:18
Temat postu:
powiem inaczej mój brat to jej syn . już rozumiesz???
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 18:25
Temat postu:
sami10, może jaśniej? Twój brat jest synem Twojej mamy =]
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 18:25
Temat postu:
Twój brat to syn Twojej mamy... Odkryłaś Amerykę? Shocked Nie no sorry za taka reakcję, ale chodzi o to, że jego dziewczyna to nie córka Twojej mamy. I dlaczego Twoja mama pyta się obcej dziewczyny (no może nie obcej, ale nie należy do rodziny) czy ma regularny okres? Coś mi tu nie pasuje... Sorry że Cię obwiniam, być może niesłusznie, ale jeśli coś ściemniasz, to powiedz to...
sami10 - Nie 14 Lis, 2004 18:28
Temat postu:
bo mój brat mówi większość rzeczy mojej mamie
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 18:32
Temat postu:
Aha, czyli poprostu "wypaplał" wszystko Twojej mamie, a twoja mama tobie. Tylko właściwie po co Ci to wiedzieć? Masz dopiero 10 lat!
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 18:32
Temat postu:
Mam wytłumaczyć Ci mycha92, o co chodzi? Więc tak: z postu sami10, co napisała: 'bo mój brat mówi większość rzeczy mojej mamie' wynika, że dziewczyna jej brata mówi mu o wszystkim, a następnie brat sami10 mówi wszystko swojej mamie.

sami10 - a dziewczynie Twojego brata spóźnia się okres czy jest nieregularny? Bo to dwie różne rzeczy...

mycha92 napisał/a:
Aha, czyli poprostu "wypaplał" wszystko Twojej mamie, a twoja mama tobie. Tylko właściwie po co Ci to wiedzieć? Masz dopiero 10 lat!

Może i ma 10 lat, ale co to za różnica, czy ma 11 lat, czy 12. 2 lata, to wcale nie wielka różnica wieku. sami10 już wchodzi w okres dojrzewania. Ona nie ma 5 lat. Trzeba się z tym pogodzić, że ona jest 'dużych' wymiarów. Inni szybciej dojrzewają, inni wolniej. Przed miesiączką dziewczyna zaczyna szybciej rosnąć (ale nie w moim wypadku Rolling Eyes )...
sami10 pojawia się już trądzik, więc pora na to, aby zaczęły się rozmowy o 'tych' rzeczach.
sami10 - Nie 14 Lis, 2004 18:34
Temat postu:
okres normalnie to ma na początku miesiąca no to chyba ma nieregularny
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 18:38
Temat postu:
Nie uważacie, że drążenie tego tematu jest bez sensu? Rolling Eyes
Kinga - Nie 14 Lis, 2004 18:40
Temat postu:
Cze
Rozumiem ze dziewczyna rozmawia z facetem o takich sprawach
Rozumiem ze facet chciał sie poradzić matki
Ale czemu mama powiedziała o tym swojej córce czyli sami ... tego nie rozumiem Wink
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 18:40
Temat postu:
sami10 - aha, więc nie mogę dać podejrzenia o ciążę, bo gdyby się opóźniał, powiedzmy 2 tygodnie, to by były podejrzenia, no, chyba, że Twój brat ze swoją dziewczyną nie robili 'tego' Wink

Femma Fatale - forum dojrzewanie jest od tego, aby pomagać innym i inne takie tematy na temat dojrzewania Smile
sami10 - Nie 14 Lis, 2004 18:44
Temat postu:
oni nie robili "tego" tak przynajmniej myśle
Kinga - Nie 14 Lis, 2004 18:46
Temat postu:
Cze
No wiesz sami Smile jest wiele rzeczy których nie mówi sie młodszej siostrze biggrin
Nie wiem ale Twój brat ma 22 lata więc chyba raczej to robili
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 18:50
Temat postu:
No KleO owszem, sami można już takie rzeczy mówić, chociaż ma dopiero 10 lat. Jak już sie dowiedziała, to niech wie, tylko nie powinna dalej tego przekazywać nam. To raczej rodzinna sprawa, nawet powiem osobista -> dla tej dziewczyny. Poza tym: sami, dlaczego jeżeli ma na początku miesiąca okres, to ma nieregularny? Znam kilka osób które już kilka lat mają zawsze miesiączkę na początku miesiąca, i jakoś mają regularny zgodnie z cyklem. I co z tego? To, że ma na początku miesiąca, nie oznacza, ze coś z nią nie tak... każdy ma swój osobisty cykl i czy okres wypadnie na opczątku czy w środku miesiąca nic nie oznacza... Nie ma reguły, że jeśli się ma na początku miesiaca, to już jest nieregularny. No chyba że zawsze miała np. w środku miesiąca, i tym razem wypadł jej na początku. To juz jest nieregularnosć.
Kinga: nie rozumiem tego samego...
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 18:58
Temat postu:
sami10 - Twój brat i jego dziewczyna są dorośli, więc nic nie możesz myśleć, że 'tego' nie robili. Prawdopodbnie już to robili, przeciez oni są dorośli i większość osób w tym wieku traci: mężczyzna - już nie jest prawiczkiem, kobieta - traci dziewidztwo, a takiej dziesięciolatce nie mówi się o tych rzeczach, bo są zbyt osobiste, a rozmowa o seksie z dorosłym człowiekiem jesteś za młoda =*
22 - latek rozmawia ze swoją 10 - letnią siostrą Shocked
Spoko... totalny szok Rolling Eyes
sami10 - Nie 14 Lis, 2004 19:00
Temat postu:
chciałam powiedzieć: tak myśle
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 19:02
Temat postu:
Ale Ty nie powinnaś nic myśleć. Nie każdy jest święty. A jak Twój brat będzie miał żonę i dzieci, to też będziesz myśleć, że nie uprawiał seksu? To skąd te dzieci, co? Shocked
Seks - czysta rzeczywistość, przyjemność dwojga ludzi. Normalna rzecz i nie ma się czemu dziwić...
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 19:51
Temat postu:
Jak to mama mówi: "Wszystko dla ludzi". Zgadzam się z KleO. Właściwie seks to wykonanie naszego życiowego zadania. Oczywiście jeżeli urodzi się dziecko. Po to jest seks, żeby podtrzymać gatunek ludzki, i po to dojrzewamy, aby wydać potomstwo. Głównie dlatego żyjemy. I w jeszcze jednym punkcie zgadzam się z KleO: nt. rozmawiania o seksie.
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 19:56
Temat postu:
A jak każdy będzie myśłał, że nikt nie uprawiał seksu, to nasz gatunek zaniedługo wyginie Shocked (nie wspominając o prezerwatywach) Rolling Eyes
mycha92 - Nie 14 Lis, 2004 19:58
Temat postu:
... dodając do tego talbetki antykoncepcyjne i usuwanie ciąży, nie pomijając bezpłodności oraz nadmiernego katolicyzmu (czytaj: zakon).
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 09:39
Temat postu:
LOL.
W ogole jezeli mam byc szczera, teraz dorosli zadko rozmawiaja z dziecmi, mlodzieza na temat seksu. W szkole to raz sie nabaknie i tyle. Do tego nie porusza sie takich problemow jak np. aborcja. Przeciez to jest straszne! Liczba kobiet dokonujacych zabiegow ciagle wzrasta... Widzialam ciala dzieci po aborcji. Jak ktos chce to pisac na gg - 2513919. Nie dam tego na forum poniewaz jest to MAKABRYCZNE :/
Dlaczego poruszam temat aborcji? Poniewaz sama nie wiedzialam o niej! Dowiedzialam sie rok temu. W sposob... Poprostu znalazlam bloga (nienarodzone.blog.pl) i odnalazlam strone ze zdjeciami i opisami. I tym, co to jest. A gdy zadalam mamie pytanie "czy dokonalabys kiedys zabiegu usuwania ciazy, czyli aborcji?" to ona "rany, Gaba, skad ty o tym wiesz?!". Shocked
Co wy o tym sadzicie?...
Kinga - Pon 15 Lis, 2004 10:33
Temat postu:
Cze
ten temat był już miliny razy poruszany na forum Wink
No cóż faktycznie ... rodzice nie chcą z nami o tym zbytnio rozmawiać ...
Moi to wogóle Wink heh no i dowiadujemy sie o takich rzeczach z róznych zrodel a
nie powinno tak byc gdyby tak nie było mniej dzieci zachodziło by w ciąże ... spojrzcie na kraje gdzie wychowanie seksualne jest juz w mlodszych klasach naszej podstawówki ...
Pozatym aborcja powinna byc legalna
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 12:23
Temat postu:
sami10 napisał/a:

sami, kochanie, spokojnie. Złość piękności szkodzi.
mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 14:25
Temat postu:
Moja mama nie raz mi odburknie jak si jej coś zapytam na ten temat... Tak to dowiaduję się wszystkiego z tego forum i innych stron www, a także z WDŻ i z ksiązeczek i książki, ktorą mi mama kupiła Neutral
mroweczka - Pon 15 Lis, 2004 14:37
Temat postu:
Gabi-jak chcesz to załóż osobny temat o tym,bo widzę,że masz informacje a tutaj to się nie za bardzo nadaje.
sami10 - Pon 15 Lis, 2004 15:38
Temat postu:
Tavion napisał/a:
sami10 napisał/a:

sami, kochanie, spokojnie. Złość piękności szkodzi.
przepraszam ale jak zamiast WF-u zrobili z nas kibiców hokeja to trener dziewczyn z gimnazjum dostał nerwicy i może mnię zaraził Smile
mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 15:46
Temat postu:
To w takim razie mnie babka od przyrody zaraziła, i przez to mam TSS Neutral Ona się na mnie wydarła, i może mi przekazała tą agresję, a u mnie doszło jeszcze zmęczenie i te wszystkie bóle. Ale przecież mnie nie mogła zarazić Wink Jak już miałam mieć TSS to mam, i wcale się z tego nie cieszę Crying or Very sad
Malvina - Pon 15 Lis, 2004 16:05
Temat postu:
Podsumowanie tematu: jest możliwe aby sami brata dziewczyna miała nieregularny okres Wink. Koniec tematu :]
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 21:05
Temat postu:
Czyli gdzie prznosimy?
Pisałam, bo nie wiedziałam, że był poruszany. I tutaj ponieważ jakoś tak mi się machnęło...
Chesterka - Pon 15 Lis, 2004 22:16
Temat postu:
To może ja odpowiem na temat: nieregularne miesiączki może spowodować Rolling Eyes gwałtowna zmiana klimatu, GWAŁTOWNE utycie/schudnięcie lub stres Wink
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 22:32
Temat postu:
Moi rodzice w ogóle o 'tych' sprawach nie rozmawiają, a jak powiedziałam do mamy, tak specjalnie: 'Mamo, skąd się biorą dzieci?', a mama mi powiedziała: 'Powiem Ci, jak będziesz dorosła'. Dosłownie, zgięło mnie, jak to usłyszałam Shocked
A potem do taty: 'Tato, skąd się biorą dzieci?', a tata: 'Nie czytałaś tej książeczki, którą Ci dałem?', a ja: 'Yyy... czytałam'. Ale co tam! Nawet nie poruszył ze mną tego tematu, bo na tamtej rozmowie wszystko się zakończyło. Dlaczego wszyscy tacy są staroświeccy? (co niektórzy)... Rolling Eyes

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group