Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - włosy

Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 22:07
Temat postu: włosy
mam pytanie
bo moja znajoma w wieku 13 lat została prawie że siłą zaciągnięta przez matke [teraz ma więcej lat] do takich zabiegów jak depilacja woskiem i depilatorem i tak miała przez kilka miesięcy regularnie a teraz ma 19 lat i nie ma w ogóle włosów nie rosną jej, ja mam 14 lat i mi rosną włosy i mam pytanie czy jak będe je golić starannie nawet takie milimetrowe odrazu maszynką to one kiedyś przestanę rosnąć czy musze depilatorem czy w ogóle się nie da?
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 22:39
Temat postu:
Wiesz... maszynka tylko przycina jest tuz nad powierzchnia skory, czyli ona jednak zostaja - wiec to nic nie da. Wosk, depilacja, laser - nie wiem jakz tym jest. Moze? Zapytaj sie w jakims salonie, gdzie dokonuje sie takich zabiegow jak za pomoca wosku czy laserem.

Wiele kobiet (dziewczyn) ma wlosy i da sie z tym zyc. Poza tym one chyba stanowia jakas ochrone, izolacje czy ciul wie co. Nie wiem dokladnie.

Co do zabiedow to mozliwe ze tak jest, ale zapytaj sie specjalistow.
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 22:48
Temat postu:
Żeby nie wyrosły włosy już NIGDY, najlepiej zrobić tak:
Iść do supermarketu i kupić tam starego trabanta, następnie pojeździć nim w szkole przejeżdżając przy tym 2 nauczycielki i nauczyciela z krostą na czole i brodawką na tyłku, potem poskakać na obślinionej głowie orangutana i wrzucić psa do kanalizacji.
Na pewno nie wyrosną ci potem żadne włosy!
A tak na serio to według mnie raczej sie tak nie da zrobic :) (chyba że tam jakies depilatory, ale ja sie nie znam :P )
Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 22:51
Temat postu:
niezly wstep... Wink Rolling Eyes

Chociaz czy ja wiem. Ale np. moje kuzynki przez 10 lat gola regularnie nogi (co miesiac) i od tych 10 lat zawsze depilatorem. I wlosy im jednak odrastaja, tylko, ze sa slabe i miekie. A po maszynce na pewno ci odrosna bo ona zostawia w spokoju cebulki i te inne.

Ps. Czemu trabant, a nie Warbi (warburg) ? Razz Moze blekitne porshe ? Twisted Evil
mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 14:33
Temat postu:
Pianka Veet jest dobra. Moja koleżanka robi ten "zabieg" raz na 2 miesiące, i wcale one nie są jeszcze aż tak wyrośnięte. Ja używam zwykłą jednorazówkę. Na samym początku miałam krem Tanita, taki w 3 minuty. Jest beznadziejny! Śmierdzi jak nie wiem co, i jest nieskuteczny. Odradzam kupno Tanity.
buli - Pon 15 Lis, 2004 16:54
Temat postu:
Ja tam lubie, kiedy dziewczyna ma bujne naturalne owlosienie na nogach ( i nie tylo Twisted Evil )
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 20:34
Temat postu:
A jak wyrywa się brwi, to jak jest? Razem z cebulkami Wink
Ale i tak odrastają, a stosowanie maszynki nic Ci nie pomoże, ponież tylko przycinka włosy, a w środku skóry one zawsze się znajdują, a dokładniej 'nadal'. Są różne zabiegi, które polegają na zamykaniu naczyń krwionośnych w danym miejscu, co powoduje, że odrost włosów jest już niemożliwy.
mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 20:41
Temat postu:
Ja tam wolę codziennie się golić jednorazówkami, niż depilować woskiem czy laserem. No chyba ze się tego nie czuje, i jest niedrogie, to co innego Cool Ale na razie pozostaje przy tradycyjnym sposobie.
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 20:45
Temat postu:
Wiesz, ja wyrywam brwi (oczywiście nie wszystkie) i to jest koło oczu i to boli, że wtedy potrafię nieźle kichać i jakoś mi się oczy łzawią, ale oczywiście nie płaczę z bólu Wink
DLA URODY SIĘ CIERPI! biggrin
mroweczka - Wto 16 Lis, 2004 18:05
Temat postu:
Mycha Ty codziennie golisz włosy na nogach?!
Ej no bez przesadyzmu...
mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:19
Temat postu:
Akurat teraz zapuszczam, ale miałam na myśli lato Smile Tylko zapomniałam to napisać Mr. Green
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 18:26
Temat postu:
Zapuszczanie włosów u nóg - super ^^'
mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:27
Temat postu:
No co? W zimie się nosi długie spodnie, więc nie widać włosów, więc po co golić? Wink Ja na zimę rezygnuję z golenia.
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 18:45
Temat postu:
A ja czasami golę, jak ubiorę krótkie spodenki na WF =]
A jak mam rybaczki, to nie ma potrzeby =*
mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:47
Temat postu:
A ja tam ćwiczę w rybaczkach, albo w ogóle nie ćwiczę, tak jak dzisiaj Razz No co? PMS mi żyć nie daje!!!
sami10 - Wto 16 Lis, 2004 18:49
Temat postu:
he Smile mojemu bratu to można już robić warckoczyki na nogach Smile
mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:56
Temat postu:
Sami, ale Twój brat jest mężczyzną, a mężczyźni raczej nie golą nóg... Wink A poza tym, to niech sobie zrobi warkoczyki. Mojemu bratu i tacie też można zrobić, tylko po co? Wink
Ona89 - Wto 16 Lis, 2004 19:47
Temat postu:
Warkoczyki...? Może lepiej dredy? Wink Fajnie by to wyglądało. Ciekawo ile fryzjer wziął by za zrobienie dredów na nogach Very Happy
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 22:05
Temat postu:
KleO - jednak czasami ta uroda, gdy przesadzimy z wyrywaniem brwi nie jest uroda, tylko masakra:P Ja jeszcze nie wyrownywalam sobie, ale na wiosne na pewno to zrobie Smile
Poza tym dzisiaj mialam rownane rzesy i czekam az beda takie jak poprzednio, tylko rowne. Bo terazsaa takie tyci-tyci Razz
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 22:12
Temat postu:
mycha92 napisał/a:
PMS mi żyć nie daje!!!

Co / kto to jest?
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 22:13
Temat postu:
KleO jak dobrze mysle to to jest napiecie przedmiesiaczkowe. Ale moge sie mylic.
mycha92 - Nie 21 Lis, 2004 20:39
Temat postu:
Gaba: nie mylisz się. Ale jakoś czuję się lepiej. Zobaczymy, jak będzie jutro. Jak na razie chyba znowu mam gorączkę Crying or Very sad "Pożyjemy, zobaczymy" (który raz ja to piszę??).
rodzynka - Nie 21 Lis, 2004 21:56
Temat postu:
no jak tej twojej koleżance włosy nie rosna to ma super!!! a jak ty masz już 14 laat to pewnie ze sie gól. to chyba oczywiste... a każdy sposób jest dobry
adam(o)_1991 - Pon 22 Lis, 2004 10:02
Temat postu:
Ona89 napisał/a:
Warkoczyki...? Może lepiej dredy? Wink Fajnie by to wyglądało. Ciekawo ile fryzjer wziął by za zrobienie dredów na nogach Very Happy

niezle
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group