DOJRZEWANIE - włosy Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 22:07 Temat postu: włosy
mam pytanie
bo moja znajoma w wieku 13 lat została prawie że siłą zaciągnięta przez matke [teraz ma więcej lat] do takich zabiegów jak depilacja woskiem i depilatorem i tak miała przez kilka miesięcy regularnie a teraz ma 19 lat i nie ma w ogóle włosów nie rosną jej, ja mam 14 lat i mi rosną włosy i mam pytanie czy jak będe je golić starannie nawet takie milimetrowe odrazu maszynką to one kiedyś przestanę rosnąć czy musze depilatorem czy w ogóle się nie da? Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 22:39 Temat postu:
Wiesz... maszynka tylko przycina jest tuz nad powierzchnia skory, czyli ona jednak zostaja - wiec to nic nie da. Wosk, depilacja, laser - nie wiem jakz tym jest. Moze? Zapytaj sie w jakims salonie, gdzie dokonuje sie takich zabiegow jak za pomoca wosku czy laserem.
Wiele kobiet (dziewczyn) ma wlosy i da sie z tym zyc. Poza tym one chyba stanowia jakas ochrone, izolacje czy ciul wie co. Nie wiem dokladnie.
Co do zabiedow to mozliwe ze tak jest, ale zapytaj sie specjalistow. Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 22:48 Temat postu:
Żeby nie wyrosły włosy już NIGDY, najlepiej zrobić tak:
Iść do supermarketu i kupić tam starego trabanta, następnie pojeździć nim w szkole przejeżdżając przy tym 2 nauczycielki i nauczyciela z krostą na czole i brodawką na tyłku, potem poskakać na obślinionej głowie orangutana i wrzucić psa do kanalizacji.
Na pewno nie wyrosną ci potem żadne włosy!
A tak na serio to według mnie raczej sie tak nie da zrobic :) (chyba że tam jakies depilatory, ale ja sie nie znam :P ) Anonymous - Nie 14 Lis, 2004 22:51 Temat postu:
niezly wstep...
Chociaz czy ja wiem. Ale np. moje kuzynki przez 10 lat gola regularnie nogi (co miesiac) i od tych 10 lat zawsze depilatorem. I wlosy im jednak odrastaja, tylko, ze sa slabe i miekie. A po maszynce na pewno ci odrosna bo ona zostawia w spokoju cebulki i te inne.
Ps. Czemu trabant, a nie Warbi (warburg) ? Moze blekitne porshe ? mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 14:33 Temat postu:
Pianka Veet jest dobra. Moja koleżanka robi ten "zabieg" raz na 2 miesiące, i wcale one nie są jeszcze aż tak wyrośnięte. Ja używam zwykłą jednorazówkę. Na samym początku miałam krem Tanita, taki w 3 minuty. Jest beznadziejny! Śmierdzi jak nie wiem co, i jest nieskuteczny. Odradzam kupno Tanity. buli - Pon 15 Lis, 2004 16:54 Temat postu:
Ja tam lubie, kiedy dziewczyna ma bujne naturalne owlosienie na nogach ( i nie tylo ) Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 20:34 Temat postu:
A jak wyrywa się brwi, to jak jest? Razem z cebulkami
Ale i tak odrastają, a stosowanie maszynki nic Ci nie pomoże, ponież tylko przycinka włosy, a w środku skóry one zawsze się znajdują, a dokładniej 'nadal'. Są różne zabiegi, które polegają na zamykaniu naczyń krwionośnych w danym miejscu, co powoduje, że odrost włosów jest już niemożliwy. mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 20:41 Temat postu:
Ja tam wolę codziennie się golić jednorazówkami, niż depilować woskiem czy laserem. No chyba ze się tego nie czuje, i jest niedrogie, to co innego Ale na razie pozostaje przy tradycyjnym sposobie. Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 20:45 Temat postu:
Wiesz, ja wyrywam brwi (oczywiście nie wszystkie) i to jest koło oczu i to boli, że wtedy potrafię nieźle kichać i jakoś mi się oczy łzawią, ale oczywiście nie płaczę z bólu
DLA URODY SIĘ CIERPI! mroweczka - Wto 16 Lis, 2004 18:05 Temat postu:
Mycha Ty codziennie golisz włosy na nogach?!
Ej no bez przesadyzmu... mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:19 Temat postu:
Akurat teraz zapuszczam, ale miałam na myśli lato Tylko zapomniałam to napisać Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 18:26 Temat postu:
Zapuszczanie włosów u nóg - super ^^' mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:27 Temat postu:
No co? W zimie się nosi długie spodnie, więc nie widać włosów, więc po co golić? Ja na zimę rezygnuję z golenia. Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 18:45 Temat postu:
A ja czasami golę, jak ubiorę krótkie spodenki na WF =]
A jak mam rybaczki, to nie ma potrzeby =* mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:47 Temat postu:
A ja tam ćwiczę w rybaczkach, albo w ogóle nie ćwiczę, tak jak dzisiaj No co? PMS mi żyć nie daje!!! sami10 - Wto 16 Lis, 2004 18:49 Temat postu:
he mojemu bratu to można już robić warckoczyki na nogach mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:56 Temat postu:
Sami, ale Twój brat jest mężczyzną, a mężczyźni raczej nie golą nóg... A poza tym, to niech sobie zrobi warkoczyki. Mojemu bratu i tacie też można zrobić, tylko po co? Ona89 - Wto 16 Lis, 2004 19:47 Temat postu:
Warkoczyki...? Może lepiej dredy? Fajnie by to wyglądało. Ciekawo ile fryzjer wziął by za zrobienie dredów na nogach Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 22:05 Temat postu:
KleO - jednak czasami ta uroda, gdy przesadzimy z wyrywaniem brwi nie jest uroda, tylko masakra:P Ja jeszcze nie wyrownywalam sobie, ale na wiosne na pewno to zrobie
Poza tym dzisiaj mialam rownane rzesy i czekam az beda takie jak poprzednio, tylko rowne. Bo terazsaa takie tyci-tyci Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 22:12 Temat postu:
mycha92 napisał/a:
PMS mi żyć nie daje!!!
Co / kto to jest? Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 22:13 Temat postu: KleO jak dobrze mysle to to jest napiecie przedmiesiaczkowe. Ale moge sie mylic. mycha92 - Nie 21 Lis, 2004 20:39 Temat postu:
Gaba: nie mylisz się. Ale jakoś czuję się lepiej. Zobaczymy, jak będzie jutro. Jak na razie chyba znowu mam gorączkę "Pożyjemy, zobaczymy" (który raz ja to piszę??). rodzynka - Nie 21 Lis, 2004 21:56 Temat postu:
no jak tej twojej koleżance włosy nie rosna to ma super!!! a jak ty masz już 14 laat to pewnie ze sie gól. to chyba oczywiste... a każdy sposób jest dobry adam(o)_1991 - Pon 22 Lis, 2004 10:02 Temat postu:
Ona89 napisał/a:
Warkoczyki...? Może lepiej dredy? Fajnie by to wyglądało. Ciekawo ile fryzjer wziął by za zrobienie dredów na nogach