Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Bilnas w 1 gim

Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 07:42
Temat postu: Bilnas w 1 gim
czesc dostalem niedawno taki bilansik,chodze do 1 gim.
tam jest takie cos: dojrzewanie plciowe wedlug skalni tannera,
to co oni mi majtki b?da sci?ga? czy co :oops:
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 08:34
Temat postu:
Nie Wink
Pójdziesz do lekarza, rozbierzesz się do majtek, on sprawdzi ci kręgosłup, uda i proste nogi, popatrzy w gardło.
A może zapytać o to jak dojrzewasz (biologicznie). Wink Ale w majtki zaglądał nie będzie Smile
girlieee - Pon 15 Lis, 2004 08:55
Temat postu:
Myśmy jeszcze nie mieli, ale słyszałam od koleżanek że zagląda do majtek, tzn idzie się za parawan i trzeba zdjąć i pokazać (nie wiem czy to prawda).
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 09:16
Temat postu:
To nie jest prawdą. Okłamali cię. Wink
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 09:28
Temat postu:
Ja takiego czegos w ogole nie mialam... Rolling Eyes
Ale nie powinni ci w majtki zagladac, wiec na pewno nie beda! Tam moze ci patrzec tylko lekarz jak masz np. chory pecherz albo ginekolog. No ewentualnie rodzice Wink
Pozdrawiam Smile
Kinga - Pon 15 Lis, 2004 10:37
Temat postu:
Cze
U nas to tylko w majtkach Smile <lol> było
A i patrzyła na <teges> u facetów ale nie wiem czy przez bieliznę czy nie
Bo faceci mowili ze uchylała <lol> biggrin
RaV - Pon 15 Lis, 2004 12:06
Temat postu:
Miałem to z 5 lat temu afair. Uchylają.
Malvina - Pon 15 Lis, 2004 13:22
Temat postu:
Ja bym nawet nie dała się żeby mi babka w majtki patrzyła biggrin Kim ona jest że będzie mnie rozbierac?:p Chlopaki wspołczuję wam biggrin
mroweczka - Pon 15 Lis, 2004 13:45
Temat postu:
Ja miałam tak,że najperw miałam to w szkole,to musieliśmy zdjąc staniki bo ona sprawdzała kręgosłupy(inne dziewczyny były za parawanem). Teraz niedługo musimy miec to w skali Tannera i to będzie coś podobnego,ale w majtki nie będą patrzeć na pewno Smile {oza tym tak jak mówiła Malvina-ja bym sobie nie dała Razz
Kinga - Pon 15 Lis, 2004 13:47
Temat postu:
A u nas zaglądała facetom Smile
mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 14:21
Temat postu:
Eee... pierwsze słyszę Razz Ale higienistka mówiła, ze będziemy mieć badania w I gim, ale nie takie... Rolling Eyes Nie dam moich majtusiów Mr. Green
sami10 - Pon 15 Lis, 2004 15:30
Temat postu:
ja miałam w 3 klasie z klasą EKG(czy jakiś inny skrót) i kazała mi zdjąć stanik i zostać w gaciach(inne moje koleżanki nie nosiły wcześniej stanika) i posmarorali mnie płynm do mycia naczyń) i przykleili takie jakby przyssawki i badali jak pracuje serce
Potem kazali mi iść do lekarza na bilans(nie przecierz nie w samych gaciach!) i tam mówili czy nadaję się do wykonywania ćwiczeń sportowwych , dojrzewanie w skali Tannera(nie pamiętaam jak to robili ale nie zaglądali w gacie ale wcześniej w szkole pytali czy miałam okres), potam sprawdzali czy mam prosty kręgosłup itd.
mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 15:41
Temat postu:
No to ja to miałam chyba w 4 czy w 5 klasie. A EKG to badanie pracy serca. Miałam to robione miesiąc temu, ale nie ze szkoły tylko w przychodni, na skierowaniu. Moja mama ma wadę serca i boi się czy ja też nie mam. Boshe, oni podpisają do prądu!! Mi przykliła 4 przyssawki do piersi, i 2klamerki na ręce i 2 na kostki. Tak się denerwowałam, ze na pewno źle wyszło. Nie oddychałam normalnie, tylko z nerwów całkiem inaczej. Mnie tam higienistka co wizytę pyta czy już mam ten okres czy nie, bo kilkakrotnie zwalniałam się u niej z powodu bólu podbrzusza. To ona wyjawiła mi, że mam TSS (zespół napięcia przedmiesiączkowego). Cały cczas mam "ataki" tego, i nie mogę się normalnie uczyć i tak samo pracować na leckjach. Jestem cały czas wkurzona, zmęczona, i mam gorączkę. Crying or Very sad A podobno TSS pojawia się ok. 8-12 dni przed misiączką, ale mama mówi że to u tych co mają już regularny. Mi od upławu minęło 13 dni a od plamy 12 dni. Wypadałoby, żebym już dostała, ale jeszcze nigdy nie miałam, więc raczej nie spełnię tej regułki.
sami10 - Pon 15 Lis, 2004 15:50
Temat postu:
a mi się wydawało że TSS to Zespół Wstrząsu Toksycznego spowodowany urzywaniem brudnych Tamponów
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 16:24
Temat postu:
Eeee poprostu pomaca ci peniska i tyle.

PS: tylko sie na nią nie spuść ( jeśli masz czym)
Ona89 - Pon 15 Lis, 2004 16:31
Temat postu:
Ja nie miałam żadnych bilansów, ale pod koniec 3 kl. gim. bedę miała jekieś badania, bo to do liceum jest potrzebne.
mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 17:56
Temat postu:
Sami: o sorry, pomyliło mi się! Masz rację. PMS to to, co ja mam...
Wielkie sorry za wprowadzenie w błąd!!!
sami10 - Pon 15 Lis, 2004 18:06
Temat postu:
ok Wink ja przeczytałam że masz TSS to aż mnię zmroziło Shocked
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 18:16
Temat postu:
Nom, wszyscy mowia ze trzeba było rozbierac sie do majtek:) u mnie tylko bluzke... a sie balam hehe nie lubie stac prawie goła przed pielegniarkom.
sami10 - Pon 15 Lis, 2004 18:22
Temat postu:
tak tylko że Twoja pielęgniarka nic nie zrobiła a na moją wszystcy palcami wytykają oprócz dyrektorki
mycha92 - Pon 15 Lis, 2004 19:13
Temat postu:
Moja szkolna higienistka jest OK. Niestety, jest w szkole tylko w poniedziałki i w czwartki. Ale fajnie można z ią pogadać. Dzisiaj opowiadała mi i mojej psiapsiolce o swojej córce, która jest w IIIgim i nie ma trądziku, a okres dostała w 6 klasie... Wink

Kiedyś nam sprawdzała kręgosłupy, ale przez bluzkę. Pamiętam, jak mojej koleżance się podwinęła bluzka, i jej było klatkę piersiową widać. Ale było zianie... dziewczyna niedawno zaczęła miesiączkować, i zawsze miała podnietę z piersi, których prawie w ogóle nie ma Shocked Nawet teraz stanik jej się podwija Shocked A niby ma okres... to czemu ja nie mam? Właściwie to jestem dużo bardziej rozwinięta niż ona... A może ściemnia z tym okresem? Shocked Sorry za offtopa.
KrZySiU :) - Wto 16 Lis, 2004 22:10
Temat postu:
ehhhhh zależy od lekaża mojim kumplom leka zajżał a połowie nie i każdy ma innego lekaża Razz mi nie paczał ... na szcęście biggrin
marog6 - Sro 17 Lis, 2004 07:24
Temat postu:
Ja miałem w szkole robione te badanie i nie patrzyła (Higienistka) bo raczej czasu nie miała.
mroweczka - Sro 17 Lis, 2004 14:08
Temat postu:
MYcha...Ale my Ci juz 1000 razy to tłumaczyłyśmy. To wcale nie ważne,czy ktoś jest "płąski" czy nie,zresztą Ty sama mówiłaś,że masz nieduże piersi,więc czemu ona nie moze dostać okresu a Ty tak? To nie ma w ogóle znaczenia...Znaczenie ma dojrzewanie płciowe,niestety musisz się pogodzic z tym,że niektóre koleżanki z klasy są bardziej dojrzałe płciowo od Ciebie.
Anonymous - Sro 17 Lis, 2004 14:44
Temat postu:
Zawsze z resztą można odmówić rzobierania się do naga czy nie pozwolić na zaglądanie w majtki. Razz
marog6 - Sro 17 Lis, 2004 17:42
Temat postu:
Higienistce można powiedzieć tak, ale ona jesli juz tak bardzo chce mieć tam cos wpisane każe isc do lekarza rodzinnego (oczywiście to jest lepsze niż higienistka) i bedziecie musieli ściągnać majtki.
A tak na marginesie, jak ktoś ma problemy tez musi ściągnąć i co jakoś nie umiera. Przecież to lekarz a nie pedofil
Anonymous - Sro 17 Lis, 2004 17:54
Temat postu:
Ja takiego problemu nie miałem, chociaż jestem już w 2-giej klasie gim, byłem z tym u lekarzy i on to tylko wypisał
monika809 - Pon 29 Lis, 2004 21:35
Temat postu:
U mnie w szkole higienista kazala sie rozebrac do naga
Amy - Pon 29 Lis, 2004 22:39
Temat postu:
Anonymous napisał/a:
Eeee poprostu pomaca ci peniska i tyle.

PS: tylko sie na nią nie spuść ( jeśli masz czym)

"Fajnie" masz doświadczenia, gratulacje Confused
Sądząc po tym co napisałeś to Ty tak miałeś....
Współczucia.
Ale jak cos już piszesz to nie rób se jaj Evil or Very Mad
Ja też miałam bilans. Kazali zdejmować staniki, ale ja powiedziałam, ze nie zdejmę i nie zdjełam biggrin
Co to ma być Laughing
Pozdrawiam,
Kwiat
adam(o)_1991 - Sro 01 Gru, 2004 08:05
Temat postu:
ehh i juz po bilansie,kazala mi zdjąc koszule i sprawdzala plery[(plechy)plecy] teraz mam kolejne pytanie ale to juz w nastepnym temacie bo tu za dużo luda już mówi i się zrobiło ruchliwie...
Anonymous - Sro 01 Gru, 2004 14:48
Temat postu:
adam(o)_1991 napisał/a:
ehh i juz po bilansie,kazala mi zdjąc koszule i sprawdzala plery[(plechy)plecy] teraz mam kolejne pytanie ale to juz w nastepnym temacie bo tu za dużo luda już mówi i się zrobiło ruchliwie...

No i widzisz. Nie rozbierali Cię itd. Było straszne? Sądzę, że nie. Wystarczy wyluzować i tak sie tym nie przejmować... Wink
Anonymous - Pią 10 Gru, 2004 20:56
Temat postu:
monika809 calkowicie do naga prosze napisz mi o tym na gg dobrze 4408987 ,bo potrzebuje tego (a tak nawiasem mam wypracowanie na przyre na ten temat)
cosinusik - Sro 17 Sie, 2005 21:44
Temat postu:
nam kazali ściągać majtki. sprawdzali jak się rozwijamy i czy nie mamy stulejki, więc każdy musiał kilka razy ściągnąć napletek
Sebo - Czw 18 Sie, 2005 22:11
Temat postu:
a nie kazali się wam masturbować?? Laughing poprostu badanie pójdziesz na komisje wojskową też się będziesz rozbierać
cosinusik - Czw 18 Sie, 2005 22:57
Temat postu:
jakoś wyjątkowo nie musieliśmy się masturbować :]
nasty_girl - Czw 18 Sie, 2005 22:58
Temat postu:
ee to co to za badania byly.. jakis podrobiony lekarz..

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group