Dzieci OnLine

RPG Fantasy SF Horror - Pomocy!

Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 10:35
Temat postu: Pomocy!
Od kilku dni mam problemy z zasypianiem. Zawsze interesowałam się okultyzmem, magią, strasznymi historiami, demonami etc.
Ostatnio moja wyobraźnia buntuje się przeciwko mnie. Kładąc się do łóżka, boję się leżeć, patrzeć w okno, wychodzić na korytarz. Myślę o wszystkich tych historiach, wilkołakach, mordercach-psychopatach, duchach (co najgorsze).

Kiedyś uwielbiałam nocą połazić po domu, poleżeć w łóżku, pomarzyć. Teraz jest to dla mnie koszmar.
Nie wiem już co robić. Dla niektórych może wydać się to śmieszne, ale dla mnie wcale nie jest. W dzień wiem, że to jest głupie, że wcale nie powinnam się bać. Gdy kładę się do łóżka, serce wali jak szalone. Co mam robić?
Nie chcę żeby dłużej działo się coś takiego.
nie podam. - Czw 18 Lis, 2004 12:03
Temat postu:
Ja jeż mam ten kłopot, często wieczorem wydaje mi się że ktoś mówi do mnie.
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 12:19
Temat postu:
No właśnie.
Niedawno słyszałam wyraźne 'Halo' za drzwiami. Wyraźnie - tak jakby ktoś mówił. I nie spałam, po prostu leżałam.
Kinga - Czw 18 Lis, 2004 13:01
Temat postu:
Tavion hm ... wiesz wydaje mi się że poprostu te wszystkie historie, które z zapartym tchem czytałaś (bo to bardzo interesujące Wink ) poprostu zostaja w twojej głowie.
I najpewniej to wszystko że tak powiem "poodkłądało się" i możesz mieć takie lęki
Nie czytaj narazie tych historii ... powinno Ci przejść Wink
Pulkownik Nikt - Czw 18 Lis, 2004 14:26
Temat postu:
a ja gdy mialem 7 lat i sie kapalem w wannie to za drzwiami uslyszalem jakby takim zloslilwym glosem "chlup" lol Smile
Trzeba umiec panowac nad swoimi uczuciami Tavion Razz. trenuj to specjalnie wstajac i sprawdzajac co sie dzieje jesli wydaje ci sie ze np. pod lozkiem jest duch to wsadz tam reke pomacaj czy nic nie ma i juz. tylko odwanie i energicznie Smile Albo gdy za dzrwiami uslyszysz 'halo' to wyjdz za nie i sprawdz. Tylko trzeba pokonac strach Smile
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 15:16
Temat postu:
Łatwo mówić Wink
W dzień wszystko wydaje mi się takie proste i logiczne, a w nocy strach blady.
Wczoraj chciałam spać z moim kotem, ale się nie dał. Cóż miałam zrobić- całą noc spędziłam przed kompem. Sad
Pulkownik Nikt - Czw 18 Lis, 2004 16:05
Temat postu:
no mowic zawsze latwo ale pisalem ze trzeba pokonac strach Razz Inaczej nie da rady:P
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 20:18
Temat postu:
Znam ten ból, tyle że przechodziłam to w wieku 8 lat. Razz Nie no, serio. Sama wiesz, że często jestem sama w domu. Zwłaszcza w nocy. Czasami też boję się spać, ale u mnie to nie jest tak drastycznie jak u Ciebie. Jeœli nie chcesz przezwyciężać strachu - pozapalaj œwiatła. Poczujesz się pewniej. Wink
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 20:42
Temat postu:
Wczoraj zapaliłam - nic nie pomogło.
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 06:09
Temat postu:
No to faktycznie źle z Tobą. Shocked Przestań czytać te historie, tak jak już ktoś wyżej pisał. To powinno pomóc.
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 06:41
Temat postu:
Witam.
Ta, zrób sobie przerwę w horrorach, Taf, bo to wymknęło się spod kontroli, jak widzę. W sumie też czuję niepewność, bo trochę się horroro-fantastyków naczytałem, ale...No nie do tego stopnia. Wink
Pozdrawiam Kwiat
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 18:34
Temat postu:
Czesto tak mam, poznym wieczorem boje sie nawet zejsc na dol i umyc zeby Razz Ale jak zapalam wszedzie swiatlo czy wlacze telewizor, to od razu czuje sie jakos pewnie.
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 18:37
Temat postu:
Ja od dziecka się bałam aż do dziś. Najgorszy wieczór...
Kiedy idę spać i trzeba zgasić światło...
Serce wali mi zawsze jak młot...
Przykrywam się kołdrą aż do szyi, pocę się, a potem przestaję się bać, odkryję się, co jestem strasznie wypocona, bo pod kołdrą jest strasznie gorąco. Ale jeśli mam się całkowicie odkryć lub / i chodzić po pokoju, to nie ma mowy. Myślę, że mnie coś zaatakuje Shocked
Tchórz ze mnie straszny. Jak miałam już 3 lata, to zaczęłam horrory oglądać Rolling Eyes
Ja jestem jakaś głupia Rolling Eyes
Aha... tak jak Nena: włączam telewizor i zapalam wszystkie światła i czuję się bezpieczna, ale w łazience już nie, hyhy Laughing
Boję się, że jak włączę kran, to wyleci rekin i mnie pożre. Głupia jestem Razz
Ale jak się już o tym pomyśli, to całkiem czuje się co innego. Cały czas w pokoju rusza mi się lampa i jakieś dźwięki słyszę. Czuję i słysze jakiś prąd. Raz miałam wrażenie, że jest jakaś postać, taka czarna, i czułam, że ktoś jest ze mną w pokoju i poczułam, jakby ktoś mnie dotknął. Raz mi brat żart zrobił taki, że aż myślałam, że mi serce stanie (ma 24 lata) Shocked
Malvina - Pią 19 Lis, 2004 19:55
Temat postu:
Tavion, a może psycholog? Bo trudno jest przezwyciezyc swój strach..psycholog by Ci pomogł Wink
Idda - Sob 20 Lis, 2004 18:24
Temat postu:
A ja mam sytuację odwrotną-kiedys baaardzo się bałam się zasnąć,bo ciągle myślałam o klaunach pod łożkami,chociaż horrorów w ogóle nie oglądałam..jedyny,jaki obejrzałam w dzieciństwie,to był "Duchy z telewizora"/..muszę przyznać,że był dość straszny....i potem bałam się....parę lat????A ja kiedyś leżałam sama w pokoju i nagle słyszę-"Iidaaa..."zastygłam w bez ruchu....po jakichś dziesięciu minutach ostrożnego wstawania z łożka pobiegłam do przedpokoju i zaczęłam ryczeć...bart przyszedł i się spytał,co się stało,a ja nato-"I tak nie uwierzysz..."
Teraz juz się nie boję....raz na wycieczce...to było w październiku jakoś na początku.. :DTow nocy przyszła moja babcia...to znaczy jej duch i zaczęła mni po rączce głaskać...i ja jakoś się nie bałam...może dlatego,ze lubię,jak mnie ktoś głaszcze??? :Dheheh...a Ty Tavion idź do psychiatryka..nie no,ale do psychologa... biggrin
Anonymous - Sob 20 Lis, 2004 19:39
Temat postu:
Hoh, dzisiaj już normalnie spałam Smile Miałam problem z zaśnięciem, ale po jakiejś godzinie leżenie udało mi się slipnąć.
Teraz tylko mam dylemat. Na szafie za łóżkiem odbija mi się światło księżyca, i to wygląda jak głowa Neutral
Wczoraj nawet do niej gadałam. ^^ (a raczej powiedziałam ' Spier*alaj , nie boję się ciebie' - przepraszam za brzydkie słowo.)
klacz - Sob 20 Lis, 2004 23:24
Temat postu:
Eh...a ja sobie naważyłam piwa i musze je wypić:< Byłam u koleżanki na urodzinach i ktoś zaproponował wywoływanie duchów... Jak (niestety po fakcie) przeczytałam o tych opętaniach itd. to teraż co nocy boję się... jedynie pocieszam się mówiąc "nawet jeśli tu są, to się nie bój, bo ich nie widać!"... Wstyd mi powiedzieć, ale jak biorę przytulankę do łóżka to mi lepiej Embarassed Very Happy

wygląda jak twarz... ale i tak lepiej niż mojej mamie..mówiła że jak była mała, to śniło jej się (ale nei była pewna czy to był sen) że jakiś pan chodzi po suficie . Dziwnie brzmi Shocked
W ogóle ja czasami jak się budzę w nocy to nie mogę się połapać( po koszmarze) co i jak,i myślę że zaraz sie poryczę ze strachu że coś mnie chce złapać (a budzę się mokra jak po prysznicu)
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 07:11
Temat postu:
Witam.
W moim śnie ludzie byli torturowani. W jednym goniła mnie anakonda (tak, te wielkie bydle z filmu), a kiedy złapała w końcu, obudziłem się z uczuciem psychicznego bólu...W prawym boku. W jednym strzelano człowiekowi w głowę, w innym obiecywano mi śmierć za dziesięć lat. Tavion, ale nie boisz się tej twarzy, prawda?
Pozdrawiam Kwiat
klacz - Sro 24 Lis, 2004 21:03
Temat postu:
Yhh... ja raz jak się obudziłam w nocy, to miałam wrażenie że po moim łóżku chodzi taka ochydna dżdżownica...ciekawe co miałam za sen Wink
panienka_wierzba - Czw 25 Lis, 2004 11:58
Temat postu:
[quote="Tav"^^ (a raczej powiedziałam ' Spier*alaj , nie boję się ciebie' - [/quote]
nie no rozwalające Wink

tak tak tez tak kiedyś miałam...
kiedyś bałam odkryć sobie głowy w nocy, nie wiem czemu ale po prostu się bałam.
raz takie schizy miałam że wmówiłam sobie że mam ducha czy cow pokoju i jak odkryłam głowe to wyraźnie usłyszałam taki przerażający jęk pisk i krzyk do samego mojego ucha, wiecie jak jakaś zjawa cyz cos. moj boze myslalam ze po prostu nie wiem zwariuję za chwilę.
tak, nie ptorafiłam też spać patrząc w okno a tym bardizej w drzwi (a moje łóżko jest akurat tak ustawione że jeden kraniec w drzwi a drugi w okno) więc już nie wiedizałam jak mam spać.
brat keidyś wpół 3 przyszedł do mnie do pokoju... myślałam że go zabiję
w samych białych bokserkach, w dodatku on biały jak ściana i tak okropnie jeszcze szedł, a to było tej nocy kiedy usłyszałam ten przeraźliwy pisk i jęk, myślałam że go zamorduję, prawie zawału dostałam normalnie =( a on o 3 w nocy przyszedł po budzik ćwok ćwok ćwok...
po pewnym czasie mi przeszło.. jednak wciąz nie moge sama spać w domu mojej zmarłej babci, zawsze się bałam i wciaż się boję, nie wiem dlaczego, moja babcia była bardoz dobrą kobietą =) zmarła w zeszłe wakacje, jednak i przed jej śmiercią zawsze bałam się sama spać w jakimkolwiek z pokoi w tym domu.. ale zdażało mi się to, okropnych schizów wtedy dostawałam.. okropnych...
Malvina - Czw 25 Lis, 2004 17:13
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:

tak tak tez tak kiedyś miałam...
kiedyś bałam odkryć sobie głowy w nocy, nie wiem czemu ale po prostu się bałam.
.

A gdybyś się dusiła? ;p
misia*** - Czw 30 Gru, 2004 21:25
Temat postu:
ja jak w nocy wstaje siusiu Embarassed to myśle że ktoś się włamał b omoi sąsiedzi w nocy walą i wiercą a potem nie mogę spać
Anonymous - Pią 31 Gru, 2004 10:40
Temat postu:
Nad moim lozkiem bylo odbicie swiatla w krztalcie glanika Smile Ale juz go nie ma Sad Wiec pewnie tobie tez zniknie, nie wiem, moze jakiej galezie wyrosna, u mnie na przyklad kilka poscinali Sad

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group