.
.
 ...
...

Paradoksami nas nie przekona. A napewno nie mnie.
 Paradoksami nas nie przekona. A napewno nie mnie.  
      . Choć, oczywiście, ja też się lubię czepiać. Wytykanie komuś błędów jest pewnego rodzaju odowodnieniem swej inteligencji. Nieprawdaż? Aczkolwiek są inne sposoby. Ja nie skłaniam się ku żadnej ze stron - pierwsze jest łatwiejsze, a drugie lepsze
. Choć, oczywiście, ja też się lubię czepiać. Wytykanie komuś błędów jest pewnego rodzaju odowodnieniem swej inteligencji. Nieprawdaż? Aczkolwiek są inne sposoby. Ja nie skłaniam się ku żadnej ze stron - pierwsze jest łatwiejsze, a drugie lepsze  . W pewnym sensie...
. W pewnym sensie...

Niestety jednym tematem, dwoma postami tego nie zrobisz. Oczywiście mogę się mylić, bo Twoich intencji poznać nie jestem w stanie.
 Niestety jednym tematem, dwoma postami tego nie zrobisz. Oczywiście mogę się mylić, bo Twoich intencji poznać nie jestem w stanie. 

. A co do udowadniania i bycia postrzeganym jako 'dobry' - zazwyczaj robię to osobom (tj. udowadniam i staram się być postrzegany), które znam i które coś dla mnie znaczą. Na razie dla mnie wiele nie znaczysz, co wydaje się oczywiste.
. A co do udowadniania i bycia postrzeganym jako 'dobry' - zazwyczaj robię to osobom (tj. udowadniam i staram się być postrzegany), które znam i które coś dla mnie znaczą. Na razie dla mnie wiele nie znaczysz, co wydaje się oczywiste.
 .
.      
     | Inteligencja napisał/a: | 
| Nazwy, nazwy... A czymże one są? | 
| Uważam zatem, iż swą wiedzę użyłeś w nieodpowiedni sposób :). Choć, oczywiście, ja też się lubię czepiać. Wytykanie komuś błędów jest pewnego rodzaju odowodnieniem swej inteligencji. Nieprawdaż? Aczkolwiek są inne sposoby. Ja nie skłaniam się ku żadnej ze stron - pierwsze jest łatwiejsze, a drugie lepsze :). W pewnym sensie... | 
| Filozofia właściwie nie odpowiada na pytania. Ona tylko tworzy kolejne... :) | 
| Mój pierwszy post miał być pewnym urozmaiceniem Forum. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa... | 

? Wygląda na to, że chyba gdzieś utknąłem w przeszłości :>...
 ? Wygląda na to, że chyba gdzieś utknąłem w przeszłości :>...
 . Musisz zrozumieć, że niektórzy lubią pytania retoryczne. Ja należę do takich osób. A moje zdanie przedstawiłeś w nieco inny sposób. Czyżby bardziej inteligentny :>?
. Musisz zrozumieć, że niektórzy lubią pytania retoryczne. Ja należę do takich osób. A moje zdanie przedstawiłeś w nieco inny sposób. Czyżby bardziej inteligentny :>?
 .
.

.
.      .
.
 .
.
| Cytat: | 
| Zakładając, że bóg nie jest kwadratowym kołem, to całkiem możliwe | 
| A ja widzę różnicę, R2. W zależności od Boga (a raczej religii), jakiego sobie wybierzesz, odpowiedź jest różna. | 
 .
.     | R2 napisał/a: | 
| To gra słów i z filozofią ma niewiele wspólnego. Identycznie mogę się zapytać czy bóg może stworzyć kwadratowe koło. | 
| Kim jest Bóg? Tak naprawdę nie wiem. | 
| Bóg jest duchem. Udowodnij mi to | 

| Ale skoro wierzysz/wierzycie, że Bóg jest wszechmocny to : 1) dla Niego jest to możliwe 2) może nim być | 
| R2 napisał/a: | 
| Nie może tylko jest, bo bog może wszystko | 
| Ppark i to co napisałeś jest właśnie grą słów. btw. Kwadratowe koło to epitet | 
 .
.

Nie zsyła się komuś kary po to żeby wyjaśnić mu, ze jest w błędzie...
 Nie zsyła się komuś kary po to żeby wyjaśnić mu, ze jest w błędzie...      

Kto rozwiąże ma u mnie duże piwo (jeśli jest pelnoletni
 Kto rozwiąże ma u mnie duże piwo (jeśli jest pelnoletni   

)
 )
 .
.     | Inteligencja napisał/a: | 
| 2. Nie Nie może, bo złodziej będzie wiedział, kiedy jest wyrok. W sobotę będzie wiedzieć, że w niedzielę - w końcu to ostatni dzień tygodnia /ew. możemy nie liczyć niedzieli jako dzień 'wolny'/ W piątek wie, że jedynym dniem, w który może się odbyć jest sobota - w końcu wcześniej nie było, a w niedzielę być nie może. W czwartek wie, że odbędzie się w piątek - wcześniej nie było, a w sobotę i niedzielę nie może być. Itd. Dochodzimy do tego, że sąd odbędzie się w poniedziałek. Wyrok się nie odbędzie-złodziej wie, kiedy takowy powinien być  . | 
 Masz u mnie piwko
 Masz u mnie piwko  
| EU gdybyś czytał moje posty znalazł byś rozwiązanie na pierwszy paradoks. "wszechmogący" to metafora określająca dla człowieka cos niewobrazalnie poteznego. Rozumiejac je dosłownie to z punktu widzenia człowieka jest bez sensu. | 

| Człowiek nie może pojąc mocy boga. | 
| Człowiek nie może pojąc mocy boga. | 
| "wszechmogący" to metafora określająca dla człowieka cos niewobrazalnie poteznego | 

.
.     | R2 napisał/a: | 
| Gdybyś zagłębił się trochę w lekturę pisma św lub durnego katechizmu zrozumiałbyś co mam na myśli. | 
| Wszechmogący, mogący stworzyć przedmiot, którego nie może unieść. Skoro jest wszechmocny to może sobie 'zażyczyć' takiej właśnie właściwości... | 
| Napisze ot już po raz enty. Wszystkich doskonałości boga człowiek nie jest w stanie poznaćani zrozumieć. Człowiek jest istiotą podrzędną. | 
| bo nikt wg wiary katolickiej nie jest w stanie tego pojąć i niech tak *nie wyrażaj się* zostanie. | 
| Wziąłem przykład katolickiego (Jest jeden więc wsszystko jedno)Moje zdanie jest tak samo proste i sprzeczne jak twoje. Jestem ateistą, pisze na wstępie to czego sie dowiedialem czytajac pismo sw i katechizm (z czystej ciekawosci) Podam inny przykład matematyczny, wiec mniemam bedzie logiczny do zrozumienia. Mamy prostą A. Jak pewnie wiesz prosta nie ma ani poczatku ani konca. W takim razie czy prosta A moze byc dluzsza od prostej B? W matematyce pojecie nieskonczonosci jest nieskończone i nie ma zadnej wiekszej liczby. | 
 ) będzie a. Teraz wprowadźmy także współczynnik mocy, rozumianej jako ilość czystej energii jaką Bóg ma do dyspozycji poza własną wszechmocą. Niech będzie on równy b.
) będzie a. Teraz wprowadźmy także współczynnik mocy, rozumianej jako ilość czystej energii jaką Bóg ma do dyspozycji poza własną wszechmocą. Niech będzie on równy b. 
| To jest tylko abstrakcyjny kontrprzykład. | 
| Długość" jest własnością odcinka prostej |