Otwieracz napisał/a: |
Ciekaw jestem, co powie Altruista... Bo tutaj nie można się posłużyć wymówką, że to nie człowiek... |
Ppark napisał/a: |
Jeżeli zaś chodzi o eutanazję na życzenie opiekuna(jak w moralności Singera chociażby), to na razie nie wyobrażam sobie kryterium, które mogłoby takową dopuszczać. |
KoT napisał/a: |
Witam.
Jeżeli o AIDS chodzi, to zarażenie wirusem HIV wcale nie musi prowadzić do choroby, ale to tak na marginesie. |
KoT napisał/a: |
Witam.
Samobójstwa nieletnich spowodowane są ich słabością psychiczną, rzadziej problemami, które rzeczywiście wielokrotnie ich przerosły, a nie problemami zdrowotnymi (choć nie zawsze, ale zwykle). Pozdrawiam |
Łatwo jest nazwać to, czego nie rozumiemy "słabością psychiczną". Dla mnie zawsze porządne, konsekwentne samobójstwo było oznaką wielkiej siły i wewnętrznej dyscypliny człowieka - w końcu wymaga ono przezwyciężenia naszego najsilniejszego instynktu, woli życia. |
DeadCorpses napisał/a: |
Ta jest, rytualne samobójstwa. ![]() Oczywiście tez jestem za zalegalizowaniem eutanazji, ale decyzja powinna należeć tylko i wyłącznie od osoby..'zainteresowanej'. Więc generalnie podpisuje sie pod wypowiedziami innych, majacych podbne zdanie |
Z mojego, całkowicie egoistycznego punktu widzenia, każdy może swobodnie robić ze sobą co mu się żywnie podoba, tak długo jak mnie w to nie miesza. Nie będę w to wnikał. |