Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - swędzenie

Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 16:59
Temat postu: swędzenie
Cześć.
Od dwuch dni swędzą mnie okolice cewki moczowej i pochwy. Jest to dosć irytujące, szczególnie jak gdzieś idę.Trudno mi siedzieć w miejscu, jak mnie tam mocno swędzi, a przecież drapać si.ę nie będę. Czy to jakaś oznaka dojrzewania, czy jakieś interakcje antybiotyku(przeziębiona jestem)?
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 17:09
Temat postu:
Sądzę, że to właśnie od antybiotyku. Jedz dużo jogurtów, to pomoże. A co do swędzenia - czy zauważasz jakąś wydzielinę, prócz tego?
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 17:14
Temat postu:
też mam takie swędzenie to jest okropne nie można usiedzieć w miejscu a ja mam wydzieline przy tym
Nikita - Nie 21 Lis, 2004 17:15
Temat postu:
Mnie od prau dni kropnie swędzą pachy... czasami to swędzenie jest nie do wytrzymania Rolling Eyes Myję się co 4 dni...Nie zażywam żadnych antybiotyków...to czego jest to oznaka??
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 17:28
Temat postu:
Gość - ale jaka to wydzielina? Ropna? Zielonkawa? Niemiła w zapachu? Jeśli tak, to powinnaś iść do lekarza.
Nina - golisz pachy? Może je podrażniłaś. Możesz też używać nieodpowiedniego dezydorantu. Masz wysypkę czy coś?
Ona89 - Nie 21 Lis, 2004 17:32
Temat postu:
Nina_006 myjesz się co 4 dni pod pachami? Jeśli dobrze zrozumiałam... Myślę, że pod pachami powinnaś się myć codziennie, ponieważ te okolice szybko się pocą, a wtedy zbierają się tam bakterie i to może wywołać swędzenie.

Zirytowana może siedziałaś na czymś zimnym np. na betonie i dlatego swędzą cię okolice intymne. Jeśli po paru dniach swędzenie nie ustąpi to idź do lekarza.
Idda - Nie 21 Lis, 2004 17:48
Temat postu:
Swędzenie okolic pochwy może być wywolane także grzybicą...więc chyba lekarz Cię czeka...ale na razie myślę,że powinnaś powiedzieć mamie.
Nikita - Nie 21 Lis, 2004 17:50
Temat postu:
Femme Fatale napisał/a:

Nina - golisz pachy? Może je podrażniłaś. Możesz też używać nieodpowiedniego dezydorantu. Masz wysypkę czy coś?

Nie golę pach , gdyż nie mam jeszcze włosów

Ona89 napisał/a:

Nina_006 myjesz się co 4 dni pod pachami? Jeśli dobrze zrozumiałam... Myślę, że pod pachami powinnaś się myć codziennie, ponieważ te okolice szybko się pocą, a wtedy zbierają się tam bakterie i to może wywołać swędzenie.

Dobrze zrozumialas...myję się co 4 dni pod pachami...jakby była taka potrzeba myłabym się codziennie ale nie ma...
Nie dojrzewam jeszcze i nie pocę się tak jak inne moje rówieśniczki...
Mi się zdaje że pachy swedzą mnie dlatego że powoli zaczynają mi rosnąć włosy....
mroweczka - Nie 21 Lis, 2004 18:02
Temat postu:
Nina ale nawet jeśli...Pachy to część ciała,tak samo jakbyś myła się codziennie i omijała np. stopę i myła ją co cztery dni Smile Każdą część ciałą trzeba myć codziennie,nie ważne,czy tam się pocisz,czy nie.
Chyba,że myjesz się w ogóle co cztery dni(mam nadzieję,ze tak nie jest) Mr. Green
Ona89 - Nie 21 Lis, 2004 18:09
Temat postu:
Nina_006 to możliwe, że włosy pod pachami zaczynają ci rosnąć i to wywołuje swędzenie. Ale na wszelki wypadek zacznij myć się pod pachami codziennie, tak jak napisała to mróweczka, bo przecież do końca nie wiadomo, czy to od rosnących włosów. Wink
Nikita - Nie 21 Lis, 2004 18:13
Temat postu:
Latem to pewnie że codziennie Wink Ale zimą - mniej ruchu to co 4 dni...No ale posłucham Was i będę się myć codziennie pod pachami. Zobaczę czy te swędzenia przejdą....
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 18:13
Temat postu:
Nina, a to dziwne. Bo myjąc się, myję całe ciało, nie omijam np. pach, czy szyi, bo są czyste. Razz
Pachy też musisz myć codziennie.
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 18:36
Temat postu:
nie ma nic oprócz tego, tylko troche nieprzyjemnie :-/
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 18:47
Temat postu:
To jedz te jogurty, powinny pomóc. Wink A jak nie przejdzie to idź do lekarza.
Kinga - Nie 21 Lis, 2004 18:50
Temat postu:
Możliwe jest że podrazniłaś sobie podczas golenia albo coś takiego
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 19:16
Temat postu:
Nina - pachy myj codziennie. To samo krocze. Moje koleżanki myją się tylko w środy i soboty, ale tak to się podmywają.

Swędzenie? Ja tak miałam przed okresem... Ale poprzedniczki Ci dobrze poradziły Wink
mycha92 - Nie 21 Lis, 2004 20:57
Temat postu:
A no, mnie teraz "tam" swędziało, bo często tak mam. Ale chyba wiem dlaczego, i się tym nie martwię. To możebyć przez to, że mam długie włosy łonowe, i nie raz "nakryłam" je, jak mi tam wlazły i swędziało Razz A pachy to mnie nie swędzą, mimo że rosną mi włosy. Ale mam w klasie koleżankę, która jeszcze się nie rozwija, bynajmniej wiem że nie ma w ogóle biustu i włosów pod pachami, i chyba nie ma śluzu, bo kiedyś obiecałyśmy sobie, jak byłyśmy najlepszymi kumpelami, że będziemy sobie wszystko mówić... Ale mniejsza o to, ją też bardzo często swędzą pachy. I powtarzam, jeszcze nie jest rozwinięta. Mi się wydaje, że się rzadko myje. Ja się myję co dwa-trzy dni, i nie mam problemów ze śwądem, tylko tam na dole swędzi. Ale to też może mnie swędzieć z nadmiaru śluzu, bo nie raz już mi się go tam dużo zebrało.

A co do wypowiedzi Femme Fatale: ja nie znoszę jogurtów Razz
rodzynka - Nie 21 Lis, 2004 22:00
Temat postu:
jezu co ja czytam jakaś nina_006 myje sie co 4 dni!!!!! ja od urrodzenia myje sie codziennie. Jak można nie odczuwać potrzeby mycia sie powiedz mi proszee!?
Anonymous - Pon 22 Lis, 2004 06:43
Temat postu:
mycha92 napisał/a:
A no, mnie teraz "tam" swędziało, bo często tak mam. Ale chyba wiem dlaczego, i się tym nie martwię. To możebyć przez to, że mam długie włosy łonowe, i nie raz "nakryłam" je, jak mi tam wlazły i swędziało Razz

Nie sądzę, żeby to były włosy łonowe. Chyba, że masz aż tak długie. o,O"

mycha92 napisał/a:
A co do wypowiedzi Femme Fatale: ja nie znoszę jogurtów Razz

No i? Co z tego? Jak mus to mus, one pomagają po kuracji antybiotykowej. Razz
Anonymous - Pon 22 Lis, 2004 07:48
Temat postu:
jest też taki PIKOVIT ale to dla dzieci(ty też możesz brać) i bierze sie go zamiast jogurtów
mycha92 - Pon 22 Lis, 2004 15:37
Temat postu:
Femme: hmmm, no długie są, ale raczej przeciętne Mr. Green A ciekawe co by było, jakbym zgoliła... ale nie chcę golić, bo kiedyś obcięłam kawałek, i mnie swędziało, chociaż nie jechałam po skórze, tylko "w powietrzu". No ale nie mogłam wytrzymać ze śwądu. Blech! Ale w takim razie co to jest?

Rodzynka: i co z tego? To jest raczej jej prywatna sprawa, a że ty się myjesz codziennie to twoja stprawa. Aha, i słowo "Jezu" pisze się z dużej litery, moja droga katoliczko... W dodatku to początek zdania...
Anonymous - Pon 22 Lis, 2004 17:46
Temat postu:
a jak ja mam tak ze mnie swedzi zakonczenie odbytnicze? bo raz widzialam takie dziwne robaki :( co to oznacza (czy to sa plemniki - ja jeszcze nigdy nie kochaqlam sie z niczym)? jestem chora na cos? jesli tak to na co i co mam zrobic zeby przestac byc chora? POMOZCIE PLOSIE!!! :roll: :roll: :roll:
Kinga - Pon 22 Lis, 2004 17:48
Temat postu:
Ojej ... Musisz iśc do lekarza ... to sa robaki ... Confused
owsiki albo cos w podobie
mycha92 - Pon 22 Lis, 2004 19:52
Temat postu:
Blech! Owsiki są okropne. Chociaż nigdy ich nie miałam, ale miałam miesiąc temu o nich na przyrodzie. Nawet było o tych obrzydliwstwach na sprawdzianie. Moja koleżanka ma owsiki. Ale czy jest to możliwe, żeby owsiki były na wzgórku łonowym, jak się nie ma tam włosów? A plemniki to nie są Wink Plemniki to komórki zarodcze mężczyzn, a nie robaki Wink
Chesterka - Pon 22 Lis, 2004 23:08
Temat postu: Re: swędzenie
zirytowana napisał/a:
Cześć.
Od dwuch dni swędzą mnie okolice cewki moczowej i pochwy. Jest to dosć irytujące, szczególnie jak gdzieś idę.Trudno mi siedzieć w miejscu, jak mnie tam mocno swędzi, a przecież drapać si.ę nie będę. Czy to jakaś oznaka dojrzewania, czy jakieś interakcje antybiotyku(przeziębiona jestem)?

Możesz mieć tesh uczulenie na proszek w którym pierzesz/mama ci pierze bieliznę... Wink
Pulkownik Nikt - Wto 23 Lis, 2004 00:16
Temat postu:
Chcialbym was poinformowac ze osoba piszaca o ni plemnikach ni owsikach jest poprostu zwyklym oszustem ! Z tego IP byly juz pisane prostackie prowokujace posty.
mycha92 - Wto 23 Lis, 2004 14:50
Temat postu:
Tak mi się wydaje, że nt. co to jest (to na c...)?? pisał/a też znana osoba. Nie powiem kto, bo się raczej domylicie. Ja się tak nie będę wyrażać, ale co może być obraźliwym i aroganckim słowem na C? Sorry za off.
rodzynka - Czw 25 Lis, 2004 16:08
Temat postu:
ta strona ob całkiem niezła... hehe dla początkujących. I fajny jest ten kalendarzyk, w którym można zapisywać dni swojej miesiączki-moze sie przydać

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group