Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - Do dziewczyn, ale chyba i trochę do chłopców.
Anonymous - Pon 07 Kwi, 2003 19:39
Temat postu: Do dziewczyn, ale chyba i trochę do chłopców.
Tak nie raz wchodzę na forum, zobaczyć co nowego i znowu w jakimś temacie coś takiego : mam 14-15 lat, mam chłopaka i już swój pierwszy raz mam za sobą.
Co to ma być ? Dziewczyna w tym wieku nie jest ani dojrzała fizycznie ani psychicznie. Dlaczego młode dziewczyny chcą to z robić jak najszybciej ? Ja tego kompletnie nie rozumiem. Przecież one nie robią tego pod wpływem koleżanek, które naczytały się bzdur w kolorowych gazetkach, gdzie wszystko jest piękne i bezproblemowe. Czytając, pamiętajcie. Więkrzość to kłamstwo. Bardzo często pierwszy raz nie jest taki jak sobie wyobrażacie. Choć bardzo dużo zależy od was samych, stopnia wzajemnego poznania i relacji. Ale nie o tym chciałem pisać.
Dziewczyna, która jest dziewicą, to według mnie, najwiękrzy skarb. Wasz kobiecy skarb, który niejako powinniście trzymać dla tego jedynego. A on za to będzie was szanować. A naprawdę powinien. Nie powinniście się przejmować zdaniami typu "trzeba spróbować" czy "nie mogę być zielony/a". Jeżeli to miłość to to wszystko nie będzie miało znaczenia. Ponieważ seks jest wtedy piękny i chyba na tym polega, kiedy odkrywacie wzajemnie własne potrzeby i reakcje. I kiedy coś nie wyjdzie nikt nie robi z tego problemu. Poprostu trzeba spróbować jeszcze raz.
Może towarzyswo tutaj jest za młode (ja mam 18 lat), ale myślę, że trzeba otwarcie mówić o seksie. W końcu o tym jest te forum, mimo że nie ten dział.
Mail: lukas_cool@pf.pl
Pozdrawiam,
Axe
deg - Pon 07 Kwi, 2003 20:18
Temat postu:
Axe - masz sporo racji.
Ja też jestem zdania, że dziewictwo warto zachować dla tego jedynego, z którym będziemy przez całe życie. Z pewnością w wieku 14-15 lat nie możemy być pewni, że nasz chłopak/dziewczyna to właśnie ten wybrany (powiem więcej - możemy być pewni, że to nie ten
. Znam bardzo wiele wielkich związków 14-15 latków, które przetrwały nawet 7 lat, ale szanse na całe życie wspólne są niewielkie).
Gazetki i filmy to często absolutne bzdury - pokazują zupełnie inny świat. Ten realny jest znacznie mniej kolorowy i konsekwencje swoich postępowań odczuwa się na własnej skórze.
Pewnie zauważyłeś, że tutaj na forum o seksie rozmawiamy otwarcie - bez naciągania faktów czy tematów tabu. Pomimo, że nie wszyscy są tutaj nastolatkami. Lepiej zbyt wcześnie mieć dostęp do rzetelnej wiedzy niż bazować na wiedzy "podwórkowej" czy "czasopismowej".
Nemeia - Wto 08 Kwi, 2003 16:22
Temat postu:
Nie ma to jak dwie madre glowy
Wiec jak podpisuje sie pod waszymi postami obiema rekami, i dorzucam jeszcze swoja trzecia "madra glowe" . Kobieca dla odmiany...
Mialam prawie 18 lat jak stracilam dziewidztwo, i to z chlopakim z ktorym bylam rok czasu, a nawet mieszkalismy razem
Nigdy nie uleglam presji kolezanek ktore w wieku 14 lat szczysily sie tym ze juz "po"... Wrecz napawalo mnie to lekka odraza, bo ja bylam w ich wieku i nie wyobrazalam sobie jeszcze kochac sie z mezczyzna
Warto czekac... Pierwszy raz to cos co pamieta sie cale zycie!
Anonymous - Czw 10 Kwi, 2003 18:53
Temat postu:
zgadzam sie mam 13 lat i ani mi w glowie kochanie sie z jakims chlopakiem nawet tym na ktorym mi bardzo zalezy !!!! i nawet gdyby mi moj chlopa ktory mi sie bardzo podba powiedzial jesli nie zrobisz tego ze mna to z toba zere nie zrobie tego !!!! chialabym to zrobic z mezektorego bede naprawde kochala !! to bedzie taka pieczesc na znamk ze sie kochamy !! co innego pocalowanie chlopcyka ! wedlug mnie dziewczyny ktore sobie wtykaja palce tam gdzie nie trzeba sa chore !!! Ja juz miesiaczkuje i naprawde nie mam takich chorych pomyslow !! chce aby moje cialo pozostalo tajemnica !! dla wszytskich a zostalo odsloniete dla mojego meza !!!! mam nadzieje ze nie ziostaje obrazona za takie poglady....
Gwiazdka - Czw 10 Kwi, 2003 21:20
Temat postu: ....
Moim zdaniem dziewczyna w tym wieku nie jest jeszcze do końca dojrzała; fizycznie może tak ale psychicznie hmm?? Raczej nie. Uważam że ten pierwszy raz powinien być z tym chłopakiem którego kochamy i uważany że jest dla nas właściwy (i oczywiście dobrze go znamy). To tak jagbym ja to teraz zrobiła bo mam 14 lat. Nie wyobrażam sobie tego. Sorry że tak piszę ale dziewczyna która robi w tym wieku traktowana jest przez chłopaków ja jakaś puszczalska która w każdej chwili może pójść do łóżka.
SŁONECZKO - Pią 11 Kwi, 2003 15:45
Temat postu: racja
GWIAZDECZKA ma racje...jeśli dziewczyna w tym wieku chodzi z chłopakiem do łóżka to ona ją uważa za dz**** i szm**! TAk jest prawda, dziewczyny sa w tym wieku niedojrzałe, chłopcy z reszta tez. Ja osobiscie nie wyobrazam sobie siebie w ........... :roll:
Anonymous - Sro 16 Kwi, 2003 20:10
Temat postu:
Mam 13 lat, a seksu jeszcze nie uprawiałam. Będę dziewicą do tąd kiedy nie spodkam tego jedynego. Dziewictwo to mój skarb i zatrzymam je dla tego jedynego
Blanka - Pią 18 Kwi, 2003 17:39
Temat postu:
wiesz kleo ... chyba wyciagnelas mi to z ust!
Wicherek - Sob 19 Kwi, 2003 20:52
Temat postu:
Tak macie całkowita recję... gdybym to teraz zrobiła (mam 15 lat) to chyba spaliła bym się ze wstydu... wstydziłabym się, (nawet jeśli nikt by nie wiedział) to przed samą sobą... nie mogłabym juz spoglądac na siebie w lustro i w ogóle pokazać się w szkole...
*SaUrAdAn* - Sro 21 Maj, 2003 20:30
Temat postu: Racja :)
Rzadko się zdarza żeby chłopak mówił takie rzeczy o dziewicach
jesteś naprawdę godny szacunku. Moim zdaniem dziewczyny ( tak jak chłopcy ) robią to tak wcześnie z ciekawości i niestety dla szpanu. Uważają, że jak ktoś powie,że ma to już za sobą to jest nie wiadomo jaki wspaniały. A co do ciekawości... z drugiej strony jak tu nie być ciekawym seksu skoro w każdym miejscu się o tym mówi.... Gazety, internet, telewizja... wystarczy żeby jakiś młody nastolatek popadł w ciekawośc i zrobił to i to w dodatku nie myśląc o konsekwencjach.
Na temat zachowania dziewictwa aż do ślubu mogłabym podyskutować. Jeśli ktoś tak chce, to niech tak będzie, ale nie można też mówić o kimś źle jak zrobi to przed ślubem. Ja jestem dziewicą i na razie nie mam zamiaru tego stracić
Jeśli kiedyś spotkam jakiegoś chłopaka, który może i nie będzie tym jedynym, ale poczuję coś do niego i będe na to gotowa, to zrobię to
pozdro
Axe - Czw 29 Maj, 2003 21:43
Temat postu:
Pisząc moją wypowiedź nie miałem na myśli komukolwiek mówić jak ma postąpić. Co do tego wstrzymywania się aż do ślubu, to myśle że każdy ma swój pogląd na ten temat i dla jednego "przed" to źle a dla innego to OK.
*Sauradan* (chyba tak ?!)
Oczywiście, że powinno się to z robić i wyłącznie ze względu na uczucie jakim partnerzy wzajemnie się darzą. To jest najważniejsze.
ps. Gorzej będzie jak Ty coś poczujesz a on nie.
Pozdrawiam
hajdulka - Czw 29 Maj, 2003 22:08
Temat postu:
ja mma 13 latek lubie chlopakow ale wzyciu bym tego nie zoribla majac 14-16 lat !!! chyba musialabym byc....... nie chce sie wyrazac
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group