Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Ach, te włosy - kilka pytań.

mycha92 - Pon 22 Lis, 2004 16:04
Temat postu: Ach, te włosy - kilka pytań.
Mam kilka pytań odnośnie włosów różnego rodzaju:
1) Czy włosy łonowe będę mieć jeszcze dłuższe niż aktualnie? (mam 12 lat)
2) Jak skutecznie i niedrogo pozbyć się łupieżu? Kiedyś próbowałam Nizoral, ale jest drogi, tyle że użyłam go chyba z rok temu i teraz dopiero łupież wrócił. Jest dobry, ale chciałabym coś tańszego.
3) Czy można golić włosy na rękach? Moja koleżanka chce golić, ale ja jej odradzam. A jak wy sądzicie, czy to jest dobra decyzja? Osobiście mam ciemne włosy na rękach, ale mi się podobają biggrin Jeszcze jak się opalę.. Smile
4) Dlaczego włosy na nogach odrastają mi tak wolno? Mojej mamie na drugi dzie ń po goleniu pdrastają, tym czasem ja po tygodniu zauważam dopiero włoski na 1-2mm. Czy to zależy od tego, czy długo się goli nogi, czy się dopiero zaczęło? Ja golę od wakacji.

To na razie tyle. Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.
Naomi - Pon 22 Lis, 2004 16:20
Temat postu: Re: Ach, te włosy - kilka pytań.
mycha92 napisał/a:
Mam kilka pytań odnośnie włosów różnego rodzaju:
1) Czy włosy łonowe będę mieć jeszcze dłuższe niż aktualnie? (mam 12 lat)
2) Jak skutecznie i niedrogo pozbyć się łupieżu? Kiedyś próbowałam Nizoral, ale jest drogi, tyle że użyłam go chyba z rok temu i teraz dopiero łupież wrócił. Jest dobry, ale chciałabym coś tańszego.
3) Czy można golić włosy na rękach? Moja koleżanka chce golić, ale ja jej odradzam. A jak wy sądzicie, czy to jest dobra decyzja? Osobiście mam ciemne włosy na rękach, ale mi się podobają biggrin Jeszcze jak się opalę.. Smile
4) Dlaczego włosy na nogach odrastają mi tak wolno? Mojej mamie na drugi dzie ń po goleniu pdrastają, tym czasem ja po tygodniu zauważam dopiero włoski na 1-2mm. Czy to zależy od tego, czy długo się goli nogi, czy się dopiero zaczęło? Ja golę od wakacji.

To na razie tyle. Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.

1) Jeszcze ci urosną, ale zależy jakie masz...
2)-----
3)Nie powinno golić się na rękach ! Stanowczo odradzam !
4)To normalne... Chyba lepiej, że włoski odrastają wolniej Wink?
Ona89 - Pon 22 Lis, 2004 16:27
Temat postu:
1. To zależy kiedy ci zaczęły rosnąć i jak długo będą rosnąć.
2. Fruttis też jest dobry i tańszy.
3. Jak się ogoli włosy na rękach to będzie to brzydko wyglądało i będzie zimniej Wink
4. To zależ od rodzaju włosów. Niektórzy mają mocniejsze i szybciej rosnące, a inni słabciej i wolniej rosnącę. Nie przejmuj się i ciesz, ze u ciebie włosy rosną wolno.
BamBI - Pon 22 Lis, 2004 16:36
Temat postu:
1.) Myślę że tak ale nie wiadomo czy wcześnie czy późno zaczęłaś dojrzewać.
2.)Nizoral w saszetkach jest tańszy a jak jeszcze rzadko się u ciebie pojawia łupież najlepiej kup go.
3.)Włosy można golić ale odradzam. Później ma się takie szorstkie ręce
4.)U mnie też odrastają wolno i się z tego cieszę Razz
havranek - Pon 22 Lis, 2004 17:00
Temat postu:
łupieżu można sie pozbyć stosując przeciwłupieżowy shamptu <--- pomaga i nie jest drogi.

włosy łonowe rosną tylko do pewnej długości i tyle <---można golić

włosy na rękach <--- nie trzeba, po co u kobiet są one delikatne i nie potrzeba
Malvina - Pon 22 Lis, 2004 19:40
Temat postu:
havranek napisał/a:
łupieżu można sie pozbyć stosując przeciwłupieżowy shamptu <--- pomaga i nie jest drogi.

Ja odradzam Shamtu.. po nim własnie dostałam łupież. Nizoral w saszetkach jest o wiele tanszy od tego malutkiego(po 32,99zł - jak się nie myle Smile ) Po Nizoralu musiał Ci zejsc.. musisz dokladnie szorowac.. (palcami, nie paznokciami) i długo pienić Smile Wtedy Ci napewno zejdzie. Tańszych nie znam.. bo jak ja miałam to zadne tanie mi nie pomagały, tylko Nizoral.
mycha92 napisał/a:
3) Czy można golić włosy na rękach?

Można, ale nie trzeba. Lepiej nie golic- będą rosły jeszcze gorsze.
mycha92 napisał/a:
4) Dlaczego włosy na nogach odrastają mi tak wolno?

Masz inne niż twoja mama.. czekaj Ty kiedy będziesz w jej wieku biggrin Tez Ci będą szybko odrastać(prawdopodobnie Wink )
mycha92 - Pon 22 Lis, 2004 19:48
Temat postu:
Dzięki za odpowiedzi. Co do włosów na nogach: faktycznie, co tu się pytać - ja się raczej zacznę cieszyć biggrin A co do szamponu - już chyba olę wydać trochę więcej kaski, bo już jest przeze mnie sprawdzony. A jak chcecie to dawajcie jeszcze jakieś propozycje.
mroweczka - Pon 22 Lis, 2004 19:55
Temat postu:
1. Na pewno będziesz miała jeszcze dłuższe. Włosy łonowe 11 czy tam 12-latki są zazwyczaj w 2/3 etapie "wzrostu". Masz dużo czasu. Później Twoje włosy będą dłuższe,kędziarawe,czarne, w ułożą się w "trójkącik".
2. Nizoral jesty najlepszym. Moim zdaniem nic tak dobrze nie pomaga. Musisz wybrać-albo drogo,albo skutecznie(jak w tej reklamie Razz ).
3. Zawsze tego odradzałam,jednak sotatnio usłyszałm o tym,ze można golić...I wtedy one b.wolno odrastają bo raz na 2, miesiące się goli...Jednak ja jestem za tym,by nie golić.
4. Ponieważ Twoja mama ma kilkadziesiąt lat więcej,jest o wiele bardziej dojrzalsza. Dlatego szybciej odrastają jej włosy na nogach.Później będą rosnąć Ci szybciej ale póki co-to się ciesz,naprawdę wiem,co mówię Smile
Mróweczka Kwiat
girlieee - Pon 22 Lis, 2004 21:35
Temat postu:
To ja zapytam może jeszcze o włosy łonowe. Bo te moje są nawet dosyć dlugie i kręcone tylko że jest ich mało tzn. wzdłuż warg sromowych i tak się zastanawiam czy mi jeszcze urosną . Bo tak na wzgórku to za bardzo ich nie mam. Czy może być tak że zawsze będę miała mało tych włosów czy jeszcze później urosną np jak w końcu dostanę okres. Czy dziewczyny w wieku 12-13 lat mają już cały trójkącik owłosiony?
mycha92 - Wto 23 Lis, 2004 13:50
Temat postu:
No to moje też są kręcone i czarne, i mam je chyba ze 2 lata już. Ale sama nie wiem, czy mam ich tyle co przeciętnie dziwczyny w moim wieku mają. I ja tam nie wiem, czy mam cały trójkącik we włosach, bo jakoś nie zwracam na to uwagi. Ale raczej ze mną w porządku Santa
mroweczka - Wto 23 Lis, 2004 14:56
Temat postu:
Mycha-Tobie się tak wydaje,że masz cały trójkącik....Gdybyś sie np. porównała ze swoją mamą to to jest ogromna różnica Wink Ja też mam długie,kręcone,na łonie "tójkącik" i wzdłuż warg sromowych ale napewno jeszcze urosną mi trochę wyżej i jeszcze dłuższe. Mycha,to niemożliwe,być była już w ostatnim stopniu "rozwoju"( Wink ) włosów łonowych.

Girlieee-To dziwne,zazwyczaj włosy najpier wyrastają na łonie,dopiero później wzdłuż warg sromowych. Goliłaś włosy na łonie? No ale nie wiem...Na pewno włosy łonowe Ci jeszcze urosną Wink Nie przejmuj się.
mycha92 - Wto 23 Lis, 2004 15:04
Temat postu:
Mróweczka, no wiem że raczej nie jestem w ostatnim rozwoju, bo mam ich wystarczająco. Poza tym nie muszę mieć więcej Razz A faktycznie, ale ja się nie będę porównywać, bo to nie ma sensu. W ogóle dla mnie nie ma znaczenia, czy jest trójkącik, czy kwardacik czy co.A wokół warg to ja też mam. A z resztą czy ma znaczenie czy jest trójkącik czy nie? Neutral
mroweczka - Wto 23 Lis, 2004 15:18
Temat postu:
Mycha92-"Trójkącik" jest kiedy juz jesteś w ostatnim teapie dojrzewania(jeśli chodzi o włosy) więc to raczej ma znaczenie Wink .
mycha92 - Wto 23 Lis, 2004 15:21
Temat postu:
Aaaa, no chyba że tak Wink No, ale jeszcze pewnie ze 4 lata nie będę mieć tego trójkącika. Ale obędzie się Cool
ula12 - Wto 23 Lis, 2004 17:51
Temat postu:
Mój chłopak ostatnio stwierdził że pociągająca jest łysa skóra kobiety. Ja golę nogi i ręcę. Polecam! I to jest nieprawda że włosy stają się grubsze i ciemniejsze - jest wręcz odwrotnie - włosy powoli zanikają mam koleżankę w gimnazjum i mówi że pani od biologi powiedziała że skóra jakby przyzwyczaja się do tego że nie ma włosów.
Anonymous - Wto 23 Lis, 2004 18:01
Temat postu:
Po co golić włosy na rękach? Rolling Eyes Wg mnie to komicznie wygląda, kiedy skóra rąk jest całkowicie... łysa. Wink
Anonymous - Wto 23 Lis, 2004 18:04
Temat postu:
Włąśńie kulaśnie to wygląda - sróbuj jak ci nie podpasuje to wiecej tego nie będziesz robić.
mycha92 - Wto 23 Lis, 2004 20:46
Temat postu:
Gość - ale jak się to zrobi raz, to już chyba trzeba to robić zawsze...
Ula12 - a jak ty to zrobiłaś, że po 3 postach zgarnęłaś ostrzeżenie? Shocked A poza tym włosy raczej nie zanikają, no chyba że po zabiegu kosmetycznym. Ni eiwem bo się nie znam. Ale mi wcale nie zanikają na nogach.
Femme - zgadzam się z Tobą Wink
Akacja12 - Wto 23 Lis, 2004 20:50
Temat postu:
nie trzeba tego robić zawsze. Ja gole nogi tylko latem i jak ide na basen. A ršk nie musisz chyba golić. Bez przesady

-------------
Jestem z siebie dumna to mój trzysetny poœcik biggrin
Chesterka - Wto 23 Lis, 2004 20:55
Temat postu:
Raczej napewno! Nie gol włosów na rękach! Co to w ogóle za pomysł Shocked Odrosną ci ciemniejsze i mocniejsze Exclamation
mycha92 - Wto 23 Lis, 2004 20:56
Temat postu:
Akacja - ja też głównie latem golę. A tak to np. dzisiaj poszłam na wf w rybaczkach i z owłosionymi nogami Laughing Ale nie widać ich tak bardzo. Poza tym nikt mi tego nie wypominał "a ty to se nogi ogol!". A na rękach nie mam zamiru golić. Po co mi to? Mam ładne ręce i nic nie potrzeba w nich zmieniać biggrin

Ps. Akacja - gratuluję 4 gwiazdki! Ja ostatnio uzyskałam 3, ale jeszcze chwila i też będę wiwatować 4. Damy radę biggrin
Chesterka - Wto 23 Lis, 2004 21:02
Temat postu:
Hue hue to tak do PS'a mychy ja mam od dzisiaj 3 gwiazdkę!!! Very Happy

Sorry za off-topa
Anonymous - Wto 23 Lis, 2004 21:53
Temat postu:
Moja bratowa goli sobie włosy na rękach. Zaczęła i jakby teraz skończyła (27 lat Razz) to wyglądałaby jak małpa Neutral Po ok. roku golenia na rękach nie ma już ratunku, heh. Ja kiedyś zgoliłam ale tylko raz, nigdy więcej! (wyjaśniały i mam takie jak przedtem).
Włosy na nogach - raz na miesiąc, no w lecie to co 2-3 dzień. A wf? Ćwiczę w dresach (szare + bluzka po kolana <peace>). Wink
rodzynka - Pią 26 Lis, 2004 10:26
Temat postu:
nie watro golić włosów na rekach- naprawde, przerabiałam. Potem jak przestaniesz to rosną wszystkie na raz i wydaje sie ze jest ich wiecej. Już lepiej miec takie jakie masz niż je golić. Słyszałam ze można je przecierać wodą utlenioną i wtedy robią sie jasniejsze, ale nie wiem czy to tak naprawde działa
ajeczka_11 - Pią 26 Lis, 2004 17:45
Temat postu: Co do szamponu....
Wiesz, znam i używam taki nie drogi szampon z firmy ziaja. (czekaj zobacze jak się nazywa...)To jest Platanica V czarna rzepa-do włosów z łupierzem i przetłuszczających sięSmile
Naprawdę warto-polecam,bo mam podobny problem;)
Anonymous - Pią 26 Lis, 2004 18:02
Temat postu:
rodzynka napisał/a:
Słyszałam ze można je przecierać wodą utlenioną i wtedy robią sie jasniejsze, ale nie wiem czy to tak naprawde działa

I owszem, to zazwyczaj działa. Tylko należy to robić regularnie, na początku codziennie, potem już co 2-3 dni. Jednak jak się przestanie to ich naturalny (czyli np. czarny) kolor wraca.
mycha92 - Sob 27 Lis, 2004 20:02
Temat postu:
Gaba - próbowałam to na nogach. I nic z tego - tylko podrażniła mi się skóra. A że to było lato rok temu, wstydziłam się nawet wyjść z domu w krótkich spodenkach. Na prawdę - miałam nogi prawie całe podrażnione i suchą skórę. Nie wiem, może jestem jedynym przypadkiem na miliony, ale jakoś tak wyszło. Całe szczęście po miesiącu balsamowania itp. zeszło. A po roku zaczęłam golić. Ale to jeśli chodzi o noig. A rąk nie będę ruszać, bo mam ładne Razz A mam jeszcze pytanie co do włosów: Po co wyrosły mi włosy wokół sutków? Na razie są nie widoczne, i tylko patrząc z boku się je widzi. Ale widziałam jak bratowa (dalej zwana intruzem) karmiła bratanka, to miała czarne(!) włosy wokół sutków. Po co to jest?
Anonymous - Sob 27 Lis, 2004 21:06
Temat postu:
Mycha - nie mają one szczególnego celu. Poprostu są i będą (nie goli się ich).

Swoją drogą. Mi to z wodą utlenioną pomogło, moim koleżankom też. Wink
Keeveek - Czw 02 Gru, 2004 16:56
Temat postu:
moim zdaniem kobiety powinny golić większość owłosienia. Im gładsza skóra , tym lepiej..

z facetami jest nieco inaczej.... niektórzy i tak będą się golić, a inni raczej nie. a facet o goleniu włosów łonowych to raczej nigdy nie pomyśli nawet przez chwilę Wink
nidhogg - Czw 02 Gru, 2004 20:30
Temat postu:
hmmm ktos tam napisal (bodajrze ula), ze wlosy sie oslabiaja - a i owszem ale od depilacji, a nie golenia.
ja wlosy na nogach i pod pachami zaczelam golic chyba w okolicach 7 klasy podstawowki i na dzien dzisiejszy odrastaja superszybko i super wielkie i super czarne i super twarde Wink wiec czas golenia jednak ma znaczenie.
dopiero depilacja daje jako taka gwarancje, ze wlosow bedzie mniej (ale zeby calkiem zniknely to chyba tylko laser) i beda slabsze.

co do wlosow na rekach, znam kilka takich panienek, co to robia... ale jak zaczynaja odrastac to to malo przyjemne w dotyku jest, ale zalezy co kto lubi, jak ktos ma czas i checi codziennie/co drugi dzien sie golic to prosze bardzo.

hmmm a z tym owlosieniem lonowym to roche mnie zaskoczylyscie, ze trojkacic oznacza stadium koncowe we wzroscie wlosow. mi sie zawsze wydawalo, ze to sprawa raczej indywidualna, co i jak zaczyna rosnac.
klacz - Pią 03 Gru, 2004 00:27
Temat postu:
Hm... ja też mam wielkie problemy z łupieżem (ostatnio mi się sypało jak w tej reklamie co chłopak potrząsnął głową i kg łupieżu:/) i pomaga mi również bardzo Vishi, jest większy od nizorala i stosunkowo tańszy. Polecam Wink
mycha92 - Sob 04 Gru, 2004 10:46
Temat postu:
Jejq, w czwartek na w-fie wpadłam na moją kumpele, bo stawałyśmy na rękach, i mi się w głowie zakręciło, no i przetarłam wierzchem dłoni i jej rękę. A jednak to zrobila. Zgoliła włosy, przez co odrosły jej "druty". I dlatego taka była moja reakcja. Ale mi się bardzo pdobają moje włosy na rękach i chcę je mieć Twisted Evil

Klacz - też tak kiedyś miałam Laughing
Keeveek - Sob 04 Gru, 2004 10:49
Temat postu:
że tez pozwolę sobie zacytować: 'kurzejki też rosną na ciele, ale im na to nie pozwalasz' biggrin
Anonymous - Sob 04 Gru, 2004 13:23
Temat postu:
Keeveek napisał/a:
że tez pozwolę sobie zacytować: 'kurzejki też rosną na ciele, ale im na to nie pozwalasz' biggrin

Keeveek, mógłyś mi wytłumaczyć o co Ci w tym momencie chodzilo? Rolling Eyes
Miracle - Sob 04 Gru, 2004 14:40
Temat postu: Odpowiedz
1.Wlosy jeszcze urosna ale mozna je golic
2.Najlepiej na lupiez myc glowe czesciej np.Garnier Fructis albo zwyklym szamponem ale wtedy musisz przez okolo2 minuty masowac skore glowy
3.Oczywiscie wlosy na rekach mozna golic ale lepiej tego nie robic bo potem odrosna jeszcze grubsze i ciemniejsze i beda wygladaly okropnie
4.To nie ma znaczenia(chyba).Ty powinnas sie cieszyc bo u mniejszej ilosci osob tak wolno odrastaja a pozostali musza golic nogi codziennie
Keeveek - Sob 04 Gru, 2004 15:00
Temat postu:
chodziło mi o to, że uważacie chyba, że skoro włosy rosną na ciele, to są potrzebne.

wg mnie włosy na rękach u kobiet są poniekąd szpetne.

jedynym poprawnym wg mnie wyjściem jest golenie włosów na bierząco, lub depilacja co jakiś czas
Anonymous - Sob 04 Gru, 2004 21:53
Temat postu:
Keeveek, tak, ale jak tylko dziewczyna nie ma czasu isobie nie ogoli rąk to wygląda bardziej szpetnie. Zazwyczaj włosy na rękach kobietom nie ciemnieją itd. Poza tym powiesz "co to jest codziennie 10 minut". Cóż, codziennie, przez365 dni to jest w sumie 3650 minutm duzo. Do tego tak do 50 lat.... Hehe ;) Ale gusta są różne.

Pozdrawiam.
mycha92 - Nie 05 Gru, 2004 17:41
Temat postu:
No ju zakończcie rozmowę nt. włosów na rękach, bo mam jeszcze jedno pytanie. Do dziewczyn: jak długo wam rosły włosy pod pachami? Shocked Bo ja się wczoraj myłam, i popatrzyłam sobię pod pachę, a tu... kilka nowych włosków Neutral A ostatnio patrzyłam ponad tydzień temu. Wam też szybko rosną? Shocked
Anonymous - Nie 05 Gru, 2004 19:19
Temat postu:
Mycha - ja tam nie obliczam, nie patrzę na nie. Co tydzień je zgalam bo 1. mnie denerwują, 2. przez nie się bardziej (więcej) pocę.
Pan_Feanor - Nie 05 Gru, 2004 19:22
Temat postu:
Heh ja se moge zrobić dready pod pachami i mieć święty spokój biggrin....
Anonymous - Pon 27 Gru, 2004 19:14
Temat postu:
1.Raczej urosną
2.Shamtu czy jak to sie pisze
3.Można, ale nie polecam, ponieważ później odrosną grubsze,silniejsze i ciemniejsze
4.Powinnaś sie cieszyć że cie nie odrastaja tak szybko :-)
Iśka - Czw 30 Gru, 2004 18:13
Temat postu:
Sorx, że tak późno, ale mi tam wlosy poa pachami akurat strasznie wolno rosną Wink... Gdzieś tak po 2 tygodniach od zgolenia są widoczne... a tak to gole je latem i tak srednio co pol roku Wink
A na nogach zimą nie golę wcale (bo po co? zwłaszcza, że ostatnio mam zwolnienie z w-f ;P) a latem 2 co 2/3 dzien Wink.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group