Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Jakie...

Anonymous - Czw 25 Lis, 2004 18:38
Temat postu: Jakie...
siema! chciałybyśmy się dowiedzieć, jakie wkładki są najgrubsze i jakie mają największą chłonność? sorry że zakładamy nowy temat, ale szukałyśmy i w poprzednich postach i tematach tego nie było! jeśli moderatorzy uznają, że ten temat jest całkiem niepotrzebny, niech go usuną. z góry dzięki.

olka i kaśka
mroweczka - Czw 25 Lis, 2004 18:59
Temat postu:
Yh...Wkładki nie są dopasowywane wg.tego,ktora jest najgrubsza...Wszystkie są cieńkie Wink Własnie o to w nich chodzi Smile A chłonność mają tylko taką,by nie przeciekłą wydzielina śluzowa,jeśli chcecie używać ich do okresu,to lepiej sięgnijcie po podpaski Wink
Mróweczka Kwiat
Anonymous - Czw 25 Lis, 2004 19:17
Temat postu:
Mróweczko, a może im właśnie chodziło o podpaski? Wink Bo po co by im były grube wkładki, skoro - tak jak pisałaś Wink - wkładki są po to, by być cienkie? XD Więc jeśli chodziło o podpaski - Naturella, bez wątpienia. Wink
Anonymous - Czw 25 Lis, 2004 19:21
Temat postu:
nie, nie chodzi nam o podpaski, chociaz mogłoby to tak wyglądać :wink: po prostu jedna z nas ma dużo wydzieliny, ale za mało, żeby nosić podpaski :mrgreen: pozdrawiamy
Anonymous - Czw 25 Lis, 2004 19:25
Temat postu:
Ahhha... @,@... Hm, oka. To niech ta-jedna-z-was nosi dwie wkładki przyklejone na siebie. To chyba powinno się sprawdzić. Wink
Ona89 - Czw 25 Lis, 2004 19:29
Temat postu:
Ja polecam wkładki bella panty, są różne rodzaje, np. przewiewne itp. Ja używam bella panty intima i są świetne. Wejdźcie na stronę www.bella.pl możecie zobaczyć tam opisy wszystkich wkładek i dowiecie się jakie są dla was najlepsze Wink
rodzynka - Czw 25 Lis, 2004 22:12
Temat postu:
sa Carefree maxi- najbardziej chłonne
Anonymous - Pią 26 Lis, 2004 17:55
Temat postu:
Poprostu nie ma grubych, są maxi. Czyli są większe i szersze, i tym samym chłonniejsze. Wink
Anonymous - Pią 26 Lis, 2004 19:09
Temat postu:
dzieki za dotychczasowe odpowiedzi! a jeśli podajecie nazwy wkładek to mogłybyście podawać także cenę??? chociaż taką na oko!!! z góry dzięki. :wink:
mycha92 - Sob 27 Lis, 2004 20:15
Temat postu:
"Na oko to chłop w szpitalu umarł" Jak to mówi matematyczka Laughing

Nie no, bez jaj. Carefree kosztują ok. 6-7 zł. i są chyba najdroższe. Moja siostra je ostatnio kupiła Razz Siostra kupowała też ostatnio Bellę, te przewiewne. Są dosyć długie, ale nie aż takie jak Carefree. Kosztują ok. 3-3,5zł. Ja kupuję Bellę, takie w zielonym pudełku pakowane po 30 szt. Są malutkie i jest ich więcej. Nie opłaca mi się kupować większych i mniej szt. jak i tak mam mało śluzu. A te są najlepsze jakie próbowałam i je będę kupować. Kupuje je po 2,8 zł. I wystarczają na miesiąc (mi). A tak to są przeróżne wkładki. Np. Bella, Carefree, Subtelle... Podobno są Naturella wkładki, ale jeszcze nie widziałam ich w sklepach. I jeszcze nie wiem czy są Always, ale cyba nie. Z każdej firmy są różne rodzaje: np. Bella to są np. Grafiti, Intima, Classic i takie tam różne. Popatrzcie sobie na stronki: www.bella.pl www.subtelle.pl itp.

A więc podsumowując: największe i chyba najbardziej chłonne są Carefree, przez co są drogie.
Anonymous - Sob 27 Lis, 2004 21:02
Temat postu:
Nie ma wkładek Naturella, ani wkładek Always. Tym firmom wystarczają narazie podpaski. Mr. Green

Mycha - teżterazmam te zielone Belli. Ale po co mi, jak mam okres. Wink
mycha92 - Sob 27 Lis, 2004 21:07
Temat postu:
Możliwe, że takowe nie istnieją, ale może niedługo wyprodukują. Ale mam wrażenie że w pace w ofercie Makro widziałam wkładki Naturella, bo jest cała paka w promocyjnej cenie - a w pudle kilka opakowań podpasek Naturella, i chyba 2 paczki Alwaysów no i wydawało mi się że i wkładki. Nie wiem, sprawdzę w domu, bo teraz jestem u babci Razz
Aha, możesz też użyć wkładki pod koniec okresu, jak już z resztą na pewno wiesz Razz Ale tak sobie napisałam Wink
Anonymous - Nie 28 Lis, 2004 20:57
Temat postu:
mycha92 napisał/a:
Aha, możesz też użyć wkładki pod koniec okresu, jak już z resztą na pewno wiesz Razz Ale tak sobie napisałam Wink

Zazwyczaj uzywam, ale to dopiero za 2-3 dni. Narazie jeszcze leje sie ze mnie jak nie powiem z czego. Wink (zazwyczaj mecze sie 10 dni, blech).
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 15:19
Temat postu:
hej! czy mogłybyście nam opisać wkładki bella 2004 mini i jakiekolwiek carefree lub subtelle (to znaczy długość i szerokość w cm, czy są zapachowe, ile ich jest w opakowaniu i cena)????? z góry wielkie dzięki!!!!!!
mycha92 - Pon 29 Lis, 2004 17:44
Temat postu:
Hmmmm... Ostatnio może i źle zrobiłam, ale looknęłam siostrze do szuflady. Tam właśnie trzuma takie rzeczy (paczkę podpasek i 2 paczki wkładek, dla ciekawskich Razz). No i otworzyłam sobie wkładki Carefree MAXI. Moja reakcja: "gały" mi wyleciały!!!!!! Boshe, one mają z 6,5 cm szerokości, a to na prawdę dużo!!! A długości... hmmm... z 17 cm(!). Ogromne, według mnie. Siostra ma jeszcze Bella Intima, takie żółte i przewiewne. Mają jakieś hmm... na oko 4 cm. szerokosci, a długości to z 15,5 cm. A moje Bella Panty Plus mają 5 cm. serokości i 13,5 cm długości. A i tak jak dla mnie to są za duze Razz A tak na marginesie, to dlaczego Bella 2004 mini? Po pierwsze dlaczego akurat te? Poszukajcie sobie na stronie jak z was takie profesjonalistki. Po drugie: MINI? Shocked Proszę, tylko bez ściemy!! Orzecie mini są malutkie, a piszecie że któraś z was ma dużo wydzieliny. To jest wg. mnie dziwne... Rolling Eyes a poza tym wszystko jest na stronach www. Podawałam, nie widziałyście?
Ona89 - Pon 29 Lis, 2004 17:52
Temat postu:
Mycha92 bez przesady. Jeśli chodzi ci o wkładki bella intima to one mają do 2 mm szerokości, a nie 4 cm i do 12 cm długości a nie 15,5, wiem bo używam.

Jeśli chcecie znać opisy wkładek bella to www.bella.pl Chyba już to pisałam.
mycha92 - Pon 29 Lis, 2004 18:01
Temat postu:
Ona89... nie o to mi chodzi!!! A co do długości, to tak się składa że właśnie mierzyłam. Leżą sobie na biurku... Ale sprawdzę jeszcze raz... <po chwili> No zgadza się, długość: ok. 13,5cm, szerokość: ok. 5 cm, WYSOKOŚĆ: ok. 3mm. Tobie się pomyliła wysokość z szerokością. Wiem, bo właśnie dzisiaj miałam geometrię i tak si mierzy bryły. Chociaż to na bryłę nie wygląda, ale wkładka jest przestrzenna. A, no i to co podałam, to są wymiary Bella Panty Plus, te malutkie, w zielonym pudełku. Niech Gaba potwierdzi bo wiem że używa te same.
Ona89 - Pon 29 Lis, 2004 18:06
Temat postu:
Mycha masz rację pomyliłam szerokość z wysokością Embarassed Ale zmierzyłaś długość i mają 13,5 a wcześniej napisałaś, że 15,5. Mniejsza z tym Wink
Agentka - Pon 29 Lis, 2004 18:14
Temat postu:
chciałam właśnie zmierzyć wkładki bella, te niebieskie, patrzę do szuflady i ich nie ma Exclamation Moja siostra mi ukradła!! Nie no szok, czy wam też siostry kradną wkładki? Twisted Evil Wink Laughing
Ona89 - Pon 29 Lis, 2004 18:22
Temat postu:
Kiedy tylko zaczełam kupować wkładki to moja siostra na początku porzyczała ode mnie wkładki, ale później to już podkradała. Teraz ma swoje to nie bierze ode mnie, ale jak jej się skończą to oczywiście do siostrzyczki Wink
mycha92 - Pon 29 Lis, 2004 18:26
Temat postu:
A ja na początku brałam od mamy, bo mi pozwoliła. Teraz mam swoją pierwszą, osobistą paczkę moich ulubionych Belli Mr. Green A co do wpowiedzi Ona89, to podałam wymiary dwóch innych rodzajów, przynajmniej tak mi się wydawało Razz
Agentka: no to ją najlepiej spytaj czy to ona. A ile ma lat?
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 18:28
Temat postu:
Do mychy92

te mini to dla tej drugiej z nas, chociaż faktycznie tego nie napisałyśmy i mogłaś sie poplątać, sorry! ale i tak nam dużo powiedziałaś, dzięki
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 18:31
Temat postu:
pewnie bedziecie się zastanawiać, skąd my się tak orientujemy w swoich osobistych sprawach - jesteśmy siostrami ;)
Agentka - Pon 29 Lis, 2004 20:05
Temat postu:
Mycha: moja siostra ma..... Rolling Eyes 26 lat, może pomyślała, że są mi niepotrzebne bo ma mnie za małe dziecko
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 20:14
Temat postu:
Gabrielen napisał/a:
Nie ma wkładek Naturella, ani wkładek Always. Tym firmom wystarczają narazie podpaski. Mr. Green

Ale są alldays,z always.kosztują 2,99.
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 21:37
Temat postu:
Gabra napisał/a:
Gabrielen napisał/a:

Ale są alldays,z always.kosztują 2,99.

No ale to nie Always, tylko Alldays - jest roznica. Wink

Tak, te Bella niebieskie co ma mycha, maja 3mm grubosci, 13,5 dlugosci i 5 szerokosci Wink

Ja zawsze podpaski mamusatwione poprostu blisko WC, zazwyczaj ustawione na polczece (poprostu wisi sobie polka - bez drzwi, szuflad, jedna deska i juz polka Razz). To samo wkladki. Nie "bawimy" sie w osobiste i nieosobiste, jak chce inne to stoja dwie paczki - do wyboru. Wink
mycha92 - Wto 30 Lis, 2004 16:00
Temat postu:
Gaba - no to ja też tak mam ustawione. Ale jedne jedyne mam swoje prywatne, bo te co mama używa mi nie odpowiadają. Aha, i ja mam zielone, a nieniebieskie. Zielone są najmniejsze, a niebieskie są classic. A tak w ogóle to fajna półka Mr. Green
Anonymous - Nie 12 Gru, 2004 17:28
Temat postu:
Bella classic.
miŚka - Pon 17 Sty, 2005 10:08
Temat postu:
ja wkładek używam :

"Bella Panty Bellissima" , które gdy okres mam już mniej obfity zastępują mi podpaski :D
to krótki opis ze strony www.bella.pl

Bellissima to wkładka jedyna w swoim rodzaju. Jej fenomen polega na harmonijnym połączeniu dwóch powłoczek: siateczki drainette - która expresowo wchłonie wilgoć i nie pozwoli wydostać się jej na zewnątrz oraz włókniny Softiplait - która zapewni Twojej skórze delikatność dotyku.
Dodatkowo wkładkę Panty Bellissima zapakowaliśmy pojedynczo w niewielkie, estetyczne saszetki.
Bellissima oferowana jest w trzech różnorodnych, zaskakujących szatach graficznych.

Opakowanie jednostkowe: 12 szt.
W sprzedaży od: maj 2003

to ich zdjęcie -> http://www.bella.pl/img_lib/Bellissima%20x%203.jpg

mam te w środku. Są pakowane w takie niebieskie paczuszki :)

jesli chodzi o wkładki mam też bella Panty Soft
również krótka informacja :

Tradycyjna wkładka o anatomicznym kształcie doskonale dopasowującym się do budowy ciała.

Dzięki zastosowaniu niezwykle delikatnej włókniny zapewnia uczucie wyjątkowej miękkości i komfortu.

Wytłoczone kanaliki gwarantują bardzo szybkie wchłanianie wilgoci.

Opakowanie:

20 sztuk

zdjęcie :http://www.bella.pl/img_lib/panty61028883236.jpg

no to chyba tyle co do wkłądek :D
Anonymous - Pon 17 Sty, 2005 21:15
Temat postu:
A cena? Razz
miŚka - Wto 18 Sty, 2005 14:51
Temat postu:
"Bella Panty Bellissima => 3,65 chybA...

bella Panty Soft => 2-2,50 zł

dokładnie nie pamiętam ;]

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group