Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Jak się rodzą dzieci

adam(o)_1991 - Pon 29 Lis, 2004 12:50
Temat postu: Jak się rodzą dzieci
heh pytanie na poziome 4 klasy szkoly podstawowej,napewno byście odpowiedzili dwóch ludzi kładzie się do łóżka i się intymnie przytulają,ale nie o to mi chodzi.
Chodzi o to że:
a) Czy to przy stosunku jak wypłynie sperma do pochwy to wtedy się rodzi
[center]czy[/center[
b)Czy sperma zawsze wpływa przy stosunku do pochwy a to w spermie niekiedy tylko sie zdazają plemniki

[font color="red"]Odpowiecie ? [/font]
mroweczka - Pon 29 Lis, 2004 13:10
Temat postu:
Eh...Nie za bardzo zrozumialam Twój post Razz Dzieci mogą się urodzidzić tylko wtedy kiedy sperma dostanie się do pochwy Razz
Ona89 - Pon 29 Lis, 2004 14:28
Temat postu:
Jeśli sperma przedostanie się do pochwy to nie zawsze kobieta zachodzi w ciąże. To zależy od tego czy komórka jajowa jest już dojrzała i czy opóściła jajnik. W spermie zawsze są plemniki.
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 15:09
Temat postu:
Adam, masz trzynaście lat i naprawdę nie chce mi się wierzyć, że o takich rzeczach nie wiesz, bo to jest po prostu niemożliwe. No ale dobrze, odpowiem szczegółowo.
Zacznijmy od tego, że jeśli odbywa się stosunek, sperma zawsze dostanie się do pochwy, a sperma składa się z plemników i err... płynu. Z członka i przed erekcją wypływają te płyny, które mają w sobie pleminiki i też może wtedy dojść do zapłodnienia. Co do dziecka - rodzi się dopiero po 9 miesiącach, jeśli dojdzie do ciąży. Razz
Keeveek - Pon 29 Lis, 2004 19:39
Temat postu:
nie no, ten temat to normalnie żart jakiś, albo człowiek naprawdę żyje w zamkniętym świecie, a rodzice w pełni kontrolują jego życie
adam(o)_1991 - Wto 30 Lis, 2004 08:55
Temat postu:
lol to ze dziecko siedzi w brzuchu mamy 9 miesięcy to wiem,tylko z tą spermą i plemnikami nie byłem pewien ;P
Keeveek - Wto 30 Lis, 2004 14:46
Temat postu:
tego tak samo uczą w gimnazjum, dziecko
mycha92 - Wto 30 Lis, 2004 15:42
Temat postu:
Eeee, no ja myślałam że w gimnazjum jest WDŻ, albo przynajmniej w podstawówce był, bo ja mam już drugi rok...
Keeveek - Wto 30 Lis, 2004 15:43
Temat postu:
jest WDŻ, ale o plemnikach itp można się sporo dowiedzieć także na biologii, np. kiedy kobieta może zajść w ciążę, a kiedy nie, blebleble
mycha92 - Wto 30 Lis, 2004 15:56
Temat postu:
Keeveek napisał/a:
...blebleble

Co miało znaczyć to "blebleble"? Nie chce Ci się pisać? To nie pisz... Jak chcesz. Ale jak ktoś w szkole nie ma biologii?
Keeveek - Wto 30 Lis, 2004 15:57
Temat postu:
przepraszam? nie ma biologii? ty sobie jaja chyba robisz..... co to w ogóle za szkoła?
mycha92 - Wto 30 Lis, 2004 16:03
Temat postu:
No co, ja nie mam biologii, bo jestem w 6 klasie Razz Ale jest jedna szkoła, ale nie w moim mieście, w której dzieci zamiast chemii, fizyki, geografii i biologii (to jest gimnazjum) to mają ogólnie przyrodę, ale na zmianę z inną babką. Beznadziejnie...
Keeveek - Wto 30 Lis, 2004 16:05
Temat postu:
Wiesz co ci powiem? Przyrodę to się miało w podstawówce. Do szkoły gimnazjalnej, w której nie ma podziału na takowe przedmioty, nie opłaca się w ogóle iść. Przygotowanie do egzaminu będzie na strasznie niskim poziomie. ale kończmy, bo straszny off top się robi

Aha i zdementuję parę rzeczy:P

Nie dochodzi do zapłodnienia kiedy sperma dostaje się do pochwy, tylko wtedy, kiedy plemniki dostają się do jajowodów, gdzie przemieszcza się komórka jajowa.

Ten płyn w spermie zawiera substancje odżywcze dla plemników, jak np. glukoza, jej smak zależy w pewnym stopniu od spożywanych pokarmów. (może być np. pikantna, lekko oczywiście)

otóż w spermie nie zawsze są plemniki. Gdy organizm zaczyna produkować spermę, nie są jeszcze produkowane plemniki. Dojrzałe, gotowe do zapłodnienia plemniki pojawiają się dopiero po jakimś czasie od rozpoczęcia produkcji spermy

Dziecko POWINNO urodzic się po 9 miesiącach, choć nie zawsze tak jest. 280 dni to okres wystarczający dla prawidłowego rozwoju płodu, ale chodzi o to, aby był w łonie matki jak najdłużej
nidhogg - Sro 01 Gru, 2004 02:03
Temat postu:
Keeveek napisał/a:
Nie dochodzi do zapłodnienia kiedy sperma dostaje się do pochwy, tylko wtedy, kiedy plemniki dostają się do jajowodów, gdzie przemieszcza się komórka jajowa.

uscislajac - kiedy doszlo do owulacji/jajeczkoania

Keeveek napisał/a:
Ten płyn w spermie zawiera substancje odżywcze dla plemników, jak np. glukoza, jej smak zależy w pewnym stopniu od spożywanych pokarmów. (może być np. pikantna, lekko oczywiście)

fruktoza i sorbitol oraz pare innych Wink ale to juz czepianie

a tak abstrahujac, caly etmat jakis smieszny mi sie zdaje Wink

i odpowiadajac na pytanie 'jak sie rodza dzieci?' - wypadaja z kanalu rodnego Wink sposob? wypierane sa prz tzw bole porodowe - czyli skurcze macicy, liczni brzusznej et, zdecydowanie zbyt skomplikowany mechanizm jak na brak podstawowej wiedzy biologicznej Wink
adam(o)_1991 - Sro 01 Gru, 2004 08:02
Temat postu:
jeski juz se nie nabijajcie postow glupimy odpowiedziami :-/
Anonymous - Sro 01 Gru, 2004 15:00
Temat postu:
adam(o)_1991 napisał/a:
jeski juz se nie nabijajcie postow glupimy odpowiedziami :-/

Przecież pytałeś. Shocked A to, co nidhogg i Keeveek pisali to czysta prawda czyli to, na co odpowiedź szukałeś... Rolling Eyes
Ona89 - Sro 01 Gru, 2004 20:30
Temat postu:
mycha92 napisał/a:
Eeee, no ja myślałam że w gimnazjum jest WDŻ, albo przynajmniej w podstawówce był, bo ja mam już drugi rok...

Mycha, a o czym mówią u was na WDŻ? Bo ja miałam w pierwszej gim. i mówili tylko o nałogach, czyli alkochol, papierosy i o tolerancji, a takie tematy nie były ani razu poruszane
Anonymous - Czw 02 Gru, 2004 06:28
Temat postu:
Witam.
Gabrielen: Ale on ma rację. Dyskusja Keeveeka z mychą podchodziła powoli pod offtop i to właśnie się Adamowi nie spodobało. Ze swojej strony powiem, że aż tak daleko nie odeszli, ale...No, to już nie byly odpowiedzi na pytanie zawarte w topicu.
Co do tematu: Przeczytaj dokładnie posty Keeveeka i nidhogga, oraz najwcześniejsze odpowiedzi.
Pozdrawiam
Anonymous - Czw 02 Gru, 2004 14:19
Temat postu:
Ona89 napisał/a:
mycha92 napisał/a:

Mycha, a o czym mówią u was na WDŻ? Bo ja miałam w pierwszej gim. i mówili tylko o nałogach, czyli alkochol, papierosy i o tolerancji, a takie tematy nie były ani razu poruszane

Ja miałam tylko w 5 i 6 klasie SP. I było tam coś o dojrzewaniu (na osobnych grupach), ale też, właściwie, nic szczególnego.
Mycha - nie w każdym gimnazjum są. W większości chyba nawet nie ma (ale pewna nie jestem).

KoT - no możliwe, widocznie nie zrozumiałam o jakie posty mu chodzi. Wink
Keeveek - Czw 02 Gru, 2004 16:47
Temat postu:
to wy chyba chodzicie do szkół gdzie uczą zakonnice Razz

my zakładamy prezerwatywy na banany, a wy co? nic? Razz
mycha92 - Czw 02 Gru, 2004 16:51
Temat postu:
My głównie mówimy o miłości, przyjaźnie, i oglądamy porąbane filmy... "Wybierzmy razem". Żygać mi się chce jak to oglądam.. Mad Beznadziejne to jest. No ale jeśli chodzi o takie tam sprawy, no to też o tym mówimy. Głównie o budowie itp. ale temat seksy przerabialiśmy w... 5 klasie Shocked Trochę wcześnie, no ale niech będzie.

Gaba - wiem, że nie we wszystkich szkołach jest.

Adam - ty też nabijasz... Confused
Keeveek - Czw 02 Gru, 2004 16:54
Temat postu:
tematy budowy przerabialiśmy duuuzio wcześniej Razz

aktualnie przerabiamy problematykę homoseksualizmu, oraz zachowań nienormalnych, ale znowu off topujemy
adam(o)_1991 - Pon 20 Gru, 2004 08:06
Temat postu:
Keeveek napisał/a:
to wy chyba chodzicie do szkół gdzie uczą zakonnice Razz

my zakładamy prezerwatywy na banany, a wy co? nic? Razz

jak to? w szkole was tego uczyli ? a w której klasie?
Anonymous - Pon 20 Gru, 2004 10:45
Temat postu:
Adam, mógłbyś trochę myśleć przy czytaniu. Jak widać na załączonym obrazku, szkoły są różne. W jednej tego uczą, w innej nie. Skoro jesteś już w 1 gimnazjum, to może jeszcze będziesz miał te interesujące zajęcia jakimi jest zakładanie prezerwatywy na banany (słyszałam też o ogórkach Wink). Ale cóż, do tego nie jest potrzebna szkoła przecież... Neutral
Miracle - Pon 20 Gru, 2004 16:55
Temat postu:
mycha92 napisał/a:
No co, ja nie mam biologii, bo jestem w 6 klasie Razz Ale jest jedna szkoła, ale nie w moim mieście, w której dzieci zamiast chemii, fizyki, geografii i biologii (to jest gimnazjum) to mają ogólnie przyrodę, ale na zmianę z inną babką. Beznadziejnie...

Mycha ja tez chodze do 6 klasy ale mam biologie i geografie.Przemiot ogolny nazywa sie przyroda ale my mamy np. w jednym semestrze w poniedzialki i czwartki biologie a w srode geografie a w drugim semestrze w poniedzialek i czwartek biologie a w srode geografie.

Adeam ja jestem o rok mlodsza od ciebie i juz dawno tkie rzecy wiem.Jak cie nikt "niedoksztalca" to w kadej mlodziezowej gazecie mozna o tym zawsze przeczytac Rolling Eyes
Anonymous - Wto 21 Gru, 2004 09:15
Temat postu:
Miracle napisał/a:
mycha92 napisał/a:

Mycha ja tez chodze do 6 klasy ale mam biologie i geografie.Przemiot ogolny nazywa sie przyroda ale my mamy np. w jednym semestrze w poniedzialki i czwartki biologie a w srode geografie a w drugim semestrze w poniedzialek i czwartek biologie a w srode geografie.

Adeam ja jestem o rok mlodsza od ciebie i juz dawno tkie rzecy wiem.Jak cie nikt "niedoksztalca" to w kadej mlodziezowej gazecie mozna o tym zawsze przeczytac Rolling Eyes

Dziwne te reformy... Ja osobiście miałam w podstawówce tylko przyrodę, a lekcje o "seksie" to był WDŻ, przy czym rozmawialiśmy tylko o miłości itd.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group