Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - waga i wzrost

Anonymous - Sro 01 Gru, 2004 13:09
Temat postu: waga i wzrost
Mam 169 cm i 47 kg. Czy mam niedowagę. Czy to jest dobrze że tylke ważę...!!??
Tisiana - Sro 01 Gru, 2004 13:18
Temat postu:
Niedowagę masz napewno...ale ja bym się tym nie przejmowała..ja mam 162 cm i ważę 42 kg. przytyjesz jak wyjdziesz z okresu dojżewania ( tak mi się najwyżej wydaje ) ciesz się ze tyle ważysz..mozesz co chcesz i ile chcesz jesc ! hehe...
Malvina - Sro 01 Gru, 2004 13:25
Temat postu: Re: waga i wzrost
martaa13 napisał/a:
Mam 169 cm i 47 kg. Czy mam niedowagę.

Masz. Powinnaś przytyć gdzieś do 55kg.
Iśka - Sro 01 Gru, 2004 13:30
Temat postu:
Nie mogę powiedzieć czy to dobrze czy źle. Zależy co i ile jesz. Jeśli jesz dużo, a masz małą wagę (jesteś chuda) to znaczy poprostu, że masz szybką przemianę materii. Jednak jeśli zmuszasz się do nie jedzenia - to źle.
Ja mam 170 com i waze 45 kg i mam niedowagę, więc podejrzewam że Ty także. Jem dużo od kiedy pamiętam, ale szybko to trawię.
Jedz dużo zdrowych ważyw, mało fast foodów, staraj się o dobrą ditę Wink Tyle mogę Ci powiedziec Smile
Anonymous - Sro 01 Gru, 2004 13:56
Malvina napisał/a:
martaa13 napisał/a:

Argh, nie można tak tego określać:
Masz tyle i tyle wzrostu i dokładnie tyle i tyle powinnaś ważyć, nonsens, to że ktoś wykracza 4-5 kilogramami to już ma niedowagę? Liczy się wiek, odżywianie, przemiana materii.

Gosh
Malvina - Sro 01 Gru, 2004 18:06
R2 napisał/a:
Malvina napisał/a:
martaa13 napisał/a:

Argh, nie można tak tego określać:
Masz tyle i tyle wzrostu i dokładnie tyle i tyle powinnaś ważyć, nonsens, to że ktoś wykracza 4-5 kilogramami to już ma niedowagę? Liczy się wiek, odżywianie, przemiana materii.

Gosh

Zdaję sobie z tego sprawe. Chciałam tylko jej pokazac jej dużą niedowagę.
Edyt; Ona ma 13 lat. I jeśli ktoś wykracza 5-4 kg to ma niedowagę.
Mycha pomylilo mi sie ;p Już poprawiłam Wink
mycha92 - Sro 01 Gru, 2004 19:56
Temat postu:
Aj no nie kłóćcie się...
Malvina - nadwage? Shocked Chyba nastąpiła pomyłka. Tak mi się wydaje.
Chesterka - Sob 04 Gru, 2004 14:25
Temat postu:
Na stronie foruny w zakładce żyj zdrowo => kalkulator kalorii można obliczyć swoje BMI i oni tam piszą od jakiego BMI masz niedowagę, nadwagę itd. Nie wiem czy to tak w realu jest prawdziwe, ale jak chcesz to wejdź Wink
Ona89 - Sob 04 Gru, 2004 16:21
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
Nie wiem czy to tak w realu jest prawdziwe, ale jak chcesz to wejdź Wink

U mnie się sprawdziło. Wyszło mi, że mam sporą niedowagę, a to prawda Very Happy
mycha92 - Sob 04 Gru, 2004 17:39
Temat postu:
U mnie też się sprawdziło, bo mam niedowagę. Chociaż na nią nie wyglądam Razz Ale sprawdziłam najgrubszej dziewczynie z klasy i jej wyszło, że... mieści się w normie!! Kiedy ma ok. 149 cm wzrostu i waży 50 kg, ma normę?!? Coś mi to nie pasuje. Przecież ona jest gruba jak nie wiem co!!!
Anonymous - Sob 04 Gru, 2004 17:43
Temat postu:
Ja sądze że wszystko jest OK
mroweczka - Sob 04 Gru, 2004 17:59
Temat postu:
Oczywiście,ze nie jest OK. Nie luczcie sobie BMI bo to jest dla dorosłych-kobieta mająca 150 i ważąca 50 kg mieściłąby się w normie.
Anonymous - Sob 04 Gru, 2004 22:49
Temat postu:
Mi wyszło, że mam niedowagę. No niby fakt. Ale brzusio rośnie... Razz
mycha92 - Nie 05 Gru, 2004 17:44
Temat postu:
No to ta moja koleżanka (za miesiąc będzie mieć 13 lat) ma gdzieś tak nadwagę I stopnia. Bo na prwadę, jest bardzo gruba!
LookAtYourSelf - Nie 05 Gru, 2004 17:46
Temat postu:
ja nigdy sobie nie obliczam tego wg niczego
po prostu sam czuje ze waze za malo albo w sam raz Wink
hmm mysle ze u dziewczyn w wieku ok. 13 lat o wiele czesciej sie zdarza spora niedowaga, a pozniej nagle zaczynaja nabierac kilogramow
roger-1989 - Nie 05 Gru, 2004 18:56
Temat postu:
Ja mam 162 cm i waże 45kg, facia w gabinecie szkolnym mówi że mam niedowage i za niski wzrost. To tu musisz miec nieco lepiej Smile .
Iśka - Nie 05 Gru, 2004 19:06
Temat postu:
Oooo... ja sobie obliczyłąm BMI na tej stronie i wyszło mi, że mam 15,57... czyli duuuża niedowaga =] No cóż... tak myślałam.
Anonymous - Nie 05 Gru, 2004 19:17
Temat postu:
LookAtYourSelf napisał/a:
hmm mysle ze u dziewczyn w wieku ok. 13 lat o wiele czesciej sie zdarza spora niedowaga, a pozniej nagle zaczynaja nabierac kilogramow

A to dlatego, ze w okresie dojrzewania to wszystko idzie na wzrost. Potem one we wzroście stają i się powiększają wszerz. Razz
Pan_Feanor - Nie 05 Gru, 2004 19:26
Temat postu:
Bzdety i Bzdeciki, waga a wzrost to sprawa indywidualna, każdy ma inna budową kostną i ilość tkanki mięśniowej.

Ja przy wzroście 174 waże 62 kilo. I Czy to mało czy dużo ? Dla mnie w sam raz chociaż troszke więcej masy by się przydało. Niepolecam treningu piwem bo od tego brzusio rośnie Wink
LookAtYourSelf - Nie 05 Gru, 2004 20:25
Temat postu:
Pan_Feanor napisał/a:
Niepolecam treningu piwem bo od tego brzusio rośnie Wink

hehe wiem cos o tym Wink
ale za to dzieki silowni mozna troche masy miesniowej nabrac
Pan_Feanor - Nie 05 Gru, 2004 20:30
Temat postu:
Tego roku niemam czasu na siłownie :/.... ale popki i brzuski poprawiaja spreżystoś i wygląd mięśni jednak na mase maja wpływ nijaki Sad

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group