Aren napisał/a: |
Balcerewicz musi odej¶ć(...) |
12 napisał/a: |
KAmix napisales ze co do reszty masz podobne zdanie ale... podobne jak my?
|
Cytat: |
ja mysle ze my powinnismy rzadzic!!!!!!! byloby super !! |
Encyklopedia politologii napisał/a: |
Populizm jest ideologi±, która odwoluje się do ludu, glosi program obrony interesów. Wprowadza podzial na tych, którzy sprawuj± wladzę i s± odpowiedzialni za wszelkie problemy spoleczne i ekonomiczne, oraz na "rzeczywistych" obrońców interesów spoleczeństwa, którzy, gdy dojd± do wladzy spelniaj±, jego ż±dania. W ruchach populistycznych ważn± rolę odgrywaj± przywódcy, którzy zyskuj± popularno¶ć składaj±c wyborcom NIEREALNE obietnice. Rozbudzaj± oni tym samym nadzieje spoleczne, co powoduje rodzenie się emocji destabilizuj±cych system polityczny |
Otwieracz napisał/a: |
Miller to zwykły cwaniak. Komuniści tacy jak np. Che Guevara są znacznie gorsi. |
Ppark napisał/a: | ||
Komuni¶ci tacy jak Che Guevara szybko umieraj±. Ten ¶wiat chyba po prostu nie został dla nich stworzony. |
Agnieszka12 napisał/a: |
A ja mysle ze my powinnismy rzadzic!!!!!!! byloby super !! |
Miller to kto? komunista! to widziałam.. |
altruista napisał/a: |
prokoscielne komuchy, |
Problem naszego kraju tkwi w tym, że nie mamy odpowiednio silnej partii prawicowej. |
Co do świadczeń socjalnych- są cięte, bo nawet nasze polskie komuszki czasami myślą. Poza tym nie wiem dlaczego ktoś powinien zmuszać panów X i Y do utrzymywania pana Y, innymi słowy- okradać dwóch pierwszych
Co do aborcji- ciężko coś uchwalać wbrew większości społeczeństwa. Poza tym skoro kara śmierci jest zakazana, to dlaczego miałaby być dozwolona aborcja? Mordujemy niewinnych zamiast winnych? |
Konkordat to umowa między państwem a Ko�ciołem, nie sądzę, żeby był zbędny. Tego typu dokument jest w zasadzie niezbędny, można co najwyżej dyskutować nad jego tre�cią. |
Co do konkordatu- powinien byc, by nie bylo sporow miedzy wladzami swieckimi i duchownymi. |
Co do aborcji- twoim zdaniem ktos niezdolny do samodzielnego zycia nie jest czlowiekiem? Czyli osoba po ciezkim wypadku, o ile go przezyje, czesto nie jest juz czlowiekiem! |
Wybacz, ale rece mi opadaja gdy czytam twoje wypowiedzi. Swiadcza one w rownym stopniu o inteligencji, co o ideologicznym zaslepieniu i "nieludzkosci". |
zabójstwo - umy¶lne spowodowanie ¶mierci drugiego człowieka |
Altruisto! W wielu podręcznikach są błędy, a niekiedy celowe przeinaczenia! |
Przez wiele lat wmawiano nam np., że ZSRR wyzwoliło Polskę, podczas gdy ją "wyzwoliło" (to akurat nie ma nic do aborcji, ale ma do "nieomylno�ci" podręczników). |
Chod�by wysokich �wiadczeń socjalnych- kto z nas popiera ideę okradania ludzi, proszę się przyznawać! |
Co do ZSRR i II wojny ¶wiatowej- mam tu na my¶li głównie "wyzwalanie" w 1939 roku |
Poruszę tylko jeden temat- gdyby nie Stalin, ofensywa aliancka poszła by nie od normandii, a z południa i Polska znalazłaby się w amerykańskiej strefie wpływów (atak z południa był planem Churchila). |
fakt "spiknięcia się" USA z ZSRR |
słynny idiotyzm pod tytułem "L±dowanie w Normandii", za który zapłacili¶my ogromn± cenę. |
Nie twierdzę, że wojna skończyłaby się zwycięstwem aliantów się to bez JAKIEJKOLWIEK pomocy ZSRR (choć bez ZSRR być może by nie wybuchła). |
Pisałem wcze�niej pogardliwie o "wyzwoleniu" Polski przez Związek Radziecki. Uważam bowiem, że znacznie lepiej byłoby być przez pewien czas pod rządami Hitlera niż Stalina. |
Porównajcie liczby ofiar nazizmu i stalinizmu- pamiętając przy tym, że zazwyczaj wszystkie osoby zabite w wyniku II wojny �wiatowej przypisuje się Hitlerkowi. |
Znacznie więcej osób ukatrupił Józio. |
Poza tym, terror hitlerowski był bardziej przewidywalny niż stalinowski- je�li cię zabijali, to zazwyczaj przynajmniej wiedziałe� za co. |
Nie twierdzę, że wojna skończyłaby się zwycięstwem aliantów się to bez JAKIEJKOLWIEK pomocy ZSRR |
Jednocześnie pamiętaj proszę o tym, iż w momencie inwazji niemieckiej na ZSRR Stalin szykował atak na III Rzeszę- obie strony były bowiem zainteresowane podbojami. |
Komunizm wraz z faszyzmem powinni uznac za zbrodniczy system władzy ![]() |