Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - ROCK.......

Anonymous - Nie 05 Gru, 2004 19:58
Temat postu: ROCK.......
moze troche nie na temat......^^ale jak ktos lubi Iron Maiden albo AC/DC czy Offspringa itp...to sie wpisujcie
Anonymous - Nie 05 Gru, 2004 20:13
Temat postu:
"troche"?...
Elly - Nie 05 Gru, 2004 20:34
Temat postu:
Troche nie kapuje tego posta ...
Anonymous - Nie 05 Gru, 2004 20:46
Temat postu:
Sens?
mroweczka - Nie 05 Gru, 2004 21:13
Temat postu:
Wywalam do Muzyka,Kultura,Media.
kicp - Nie 05 Gru, 2004 21:20
Temat postu:
hm, Offspring ma mniej-wiecej tyle zwiazanego z Rockiem, co ja z inżynierią genetyczną [dla niekumatych - baardzo niewiele]
Anonymous - Nie 05 Gru, 2004 23:20
Temat postu:
AC/DC ew. mogę posłuchać, ale wielkim fanem nie jestem, bo gościu trochę skrzeczy. Nick Rock Baby skojarzył mi się z Britney Spears Spiewającą "I love rock'n'roll"^^
kicp - Pon 06 Gru, 2004 00:28
Temat postu:
hm, Elfka, a swoją ukochaną Metallicę za co uważasz?
BTW - AC/DC to takze ponadczasowy zespol, a Bon Scott ma genialny glos [szkoda, ze go juz nie ma na tym swiecie]
LookAtYourSelf - Pon 06 Gru, 2004 18:00
Temat postu:
AC/DC to juz klasyka i byli naprawde niezli
a co do offspringa to jak najbardziej odlam rocka - kalifornijski punk rock
Anonymous - Pon 06 Gru, 2004 22:42
Temat postu:
kicp napisał/a:
hm, Elfka, a swoją ukochaną Metallicę za co uważasz?
BTW - AC/DC to takze ponadczasowy zespol, a Bon Scott ma genialny glos [szkoda, ze go juz nie ma na tym swiecie]

Jak za co uważam? Tutaj bym musiała dużo pisać, ale proszę zwięźlej... (czy to aż tak widać, że kocham Metallice Wink )
kicp - Wto 07 Gru, 2004 14:07
Temat postu:
jaki gatunek/rodzja muzyczny.

Hm, no wcale nie widać, pomijając avatara, podpis, "skąd" i podpis pod nickiem [btw - St. Anger to słabiutka płyta w porownaniu do chocby "Master of Puppets", czy "Ride the Lightning"
LookAtYourSelf - Wto 07 Gru, 2004 19:18
Temat postu:
nom St. Anger w porownaniu z pierwszymi albumami to nic ale i tak wreszcie wrocili do korzeni i graja porownywalni z tym co kiedys, chociaz jakby nie bylo to na SA nie ma ani jednej solowki Wink
Pan_Feanor - Wto 07 Gru, 2004 19:49
Temat postu:
Lubie i Wpisuje się ? czy jestem juz wolny ?
nidhogg - Wto 07 Gru, 2004 22:22
Temat postu:
swoja drogha niezly zestaw... klasyka z nushitem Wink (wybaczcie jesli kogos urazilam Wink)
Pan_Feanor - Sro 08 Gru, 2004 17:22
Temat postu:
Każdy słucha czego chce Smile... Gusta są różne i się o nich niedyskutuje co nieznaczy że niektóre są głupawe Smile
kicp - Sro 08 Gru, 2004 17:42
Temat postu:
e tam, na tym polegaja dyskusje, na wymianie pogladow i gustow, trzeba o nich dyskutowac i wymieniac sie pogladami, a nuz sie pozna cos fajnego, albo pokaze cos fajnego komus Wink

Offspring numetalem....ciekawe, nidhogg, bardzo ciekawe powiedzialbym.
Anonymous - Sro 08 Gru, 2004 18:33
Temat postu:
To punkrock.... kiedyś grali calkiem fajnie ale po Amerykanie się zwalili.....
nidhogg - Sro 08 Gru, 2004 19:50
Temat postu:
eee ni kicp bynajmniej Wink numetal to numetal, nushit w moim mneimaniu to cos co gra krotko i nie wnosi nic do muzyki Wink chociaz jak tak sobie patrze na tego posta to faktycznie tak zabrzmialo Wink
ale co tam ostatnio slyszlam ze tool to numetal to i offspringa mozna by podciagnac Wink
kicp - Sro 08 Gru, 2004 20:34
Temat postu:
slowem, nie lubisz toola? uważasz go za [cenzura]? Pathetic.
Anonymous - Sro 08 Gru, 2004 22:10
Temat postu:
Cytat:
ostatnio slyszlam ze tool to numetal

1. A to ciekawe. Mam taki pomysł. Weź proszę jakąs piosenkę Linkin Parka dajmy na to Numb (tak?) i następnie posłuchaj piosenki toola dajmy na to mój ulubiony Grudge albo Lateralus.
2. Pomiędzy Offspringiem i Toolem jest makabryczna różnica.
Między innymi klimat, teledyski, sama muzyka a przede wszystkim teksty.
Bardzo cię jednak proszę porównaj tego Linkin Parka i toola.
Widzisz różnice?

[Edit] A nawet linki zapodam, tak żebyś się nie męczyła.
http://funkysouls.com/download/mp3/Tool%20...20Lateralus.mp3
http://funkysouls.com/download/mp3/Tool%20...he%20Grudge.mp3
Anonymous - Sro 08 Gru, 2004 22:15
Temat postu:
kicp napisał/a:
jaki gatunek/rodzja muzyczny.

Hm, no wcale nie widać, pomijając avatara, podpis, "skąd" i podpis pod nickiem [btw - St. Anger to słabiutka płyta w porownaniu do chocby "Master of Puppets", czy "Ride the Lightning"

Jak dla mnie słabsze są load/reload, no ale dobra nie o Metallice tu temat.

Nidghogg to co gra krótko to numetal? A co się nazywa dla ciebie dłuższym graniem? 5, 10, czy 15 lat? Czy za 10 lt ten sam zespół jesli nadal będzie grał będziesz go nazywał numetalem. A co do gatunku numetalu to jak dla mnie jest to zbyt rozciągnięty gatunek i bez definicji... kazdy tam wsadza co chce. Dosłownie, więc myślę, ze nie ma się o co kłucić. Jeden ma taką definicję numetalu, a inny inną.
Miracle - Czw 09 Gru, 2004 15:09
Temat postu:
NIE KAPUJE-TO BEZ SENSU... Confused
nidhogg - Czw 09 Gru, 2004 17:31
Temat postu:
chwileczke, prosze nie przeinaczac moich slow.
ja NIE powiedzialm, ze tool to numetal, ino ze ktos mi tak swego zcasu powiedzial -
nidhogg napisał/a:
ale co tam ostatnio slyszlam ze tool to numetal to i offspringa mozna by podciagnac Wink
co z reszta doprowadzilo mnie do niezlego ubawu. nie wyczuwacie subtelnej nutki ironii, coz... wiec r2 nie musisz mi tlumaczyc, toola znam od dawna i lubie i szanuje, w zwiazku z czym prosze mi tu nie imputowac i nie wmawiac, ze napisalm cos czego nie napisalam. tak wiec apeluje o uwazne czytanie, a nie tlumaczenie sobie po swoejmu.

a dluzsze granie ? hmm z 15 conajmniej, (co nie zmienia faktu, ze sa 'mlode' zespoly tworzace pozradna muzyke) co do definicji siem zgadzam z elfka, aczkolwiek laodanie tola do tego wszytskeigo bardzo mi nie odpowiada. z resta jak dla mnei to glupie okreslenie - za numetal uwaza sie zespol z powiedzmy sobie samplerem, jakas gotara i panem, ktory 'spiewa'; jezeli za dziesiec lat bedzie to to samo, coz nie pozostaje mi andal tak na to mowic.

a tak juz abstrahujac gadacie o tolerancji blabla, a jakbym nie lubila toola co blednie zinterpretowal kicp, bylabym zalosna, no coz to dopiero jest zalosne.
kicp - Czw 09 Gru, 2004 18:09
Temat postu:
Nazywać Toola numetalem to wielka zniewaga ;]
Chciałbym się dowiedzieć, czemu ten ktoś tak nazywa toola. Wiesz, Tool to chyba jeden z najwybitniejszych zespołów ostatnich lat, i naprawde ciężko jest go przyporządkować do jakiegoś gatunku/podgatunku muzycznego. Każdy utwór jest inny, każdy tekst jest inny i można go interpretować na wiele sposobów, teksty są trudne i niejednoznaczne. Muzyka w filozofii, filozofia w muzyce

Jakbys nie lubiła Toola, nie przytaczając przykładów DLACZEGO, to byś rzeczywiście była żałosna. Jak i wszyscy, co krytykują, a pojęcia i argumentów nie mają.
nidhogg - Czw 09 Gru, 2004 18:19
Temat postu:
no ba ja bym sie nie opdwazyla skalsyfikowac gdziekoliwek (a i o industrialu tez juz gdzies slyszalam - co nijak nie pasueje); heh ja moge conajwyzej powiedziec, ze czesc mi sie mneij podoba, a czesc bardziej Wink
a czemu atk nazwya nie pamietam, nota bene wlasnie ten teskt byl rzucony na jakims forum (akuratnie nie sprawdze bo obecnie owo forum nie dziala), ale wywalla podobna dyskusje i protesty Smile
Anonymous - Czw 09 Gru, 2004 20:53
Temat postu:
Ten ktoś nie miał chyba bladego pojęcia z czym ma do czynienia.
Tak w ogóle to nie pokusiłbym się o przydzielenie toola do jakiegokolwiek gatunku muzyki.
Pan_Feanor - Sro 15 Gru, 2004 10:02
Temat postu:
Tool podpasowywuje pod industrial ale nie do końca Smile ale jak trzeba przypasować (czego nielubie) to pasuje ^^
justka007 - Sob 18 Gru, 2004 19:12
Temat postu:
Ja bardzo lubię The Offspring. Mają super piosenki.
Pulkownik Nikt - Sob 18 Gru, 2004 20:49
Temat postu:
Cytat:

e tam, na tym polegaja dyskusje, na wymianie pogladow i gustow,

O gustach sie nie dyskutuje.. Czyli niewarto jednym slowem toczyc rozmowy na temat "Ktory kolor tenczy jest najladniejszy?"Bo wiadomo ze stron tej "dyskusji" bedzie tyle ile samych kolorow a po pewnym czasie zamieni sie albo w wzajemne poklepywanie sie po ramieniu albo przyjdzie ktos madry i powie "Gusta sa wyjatkowo subiektywne Razz" Natomiast wymieniac sie - tu sie zgadzam czemu nie Smile Jednym slowem o gustach nie ma sensu rozmawiac co najwyzej przedstawic swoje zdanie i wycfac sie na bezpieczna odleglosc.
Takie male spostowanie i troche nie "na czasie" Zadko dokladnie czytam forum
Pan_Feanor - Nie 19 Gru, 2004 10:39
Temat postu:
justka007 napisał/a:
Ja bardzo lubię The Offspring. Mają super piosenki.

To nie rock ale ostatnio jakiś dziwaczny nupank.... kiedyś grali punk rocka owszem.. ale to było dawno. Przed Americanom....

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group