Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - ciąza

Anonymous - Sob 11 Gru, 2004 16:56
Temat postu: ciąza
czy jak sie nie ma okresu to mozna zajsc w ciąze??
Elun - Sob 11 Gru, 2004 17:00
Temat postu:
mozna, poniewaz 1 okres jest oznaka, ze jestes gotowa wydac potomnstwo, czyli na jakis miesiac przed okresem twoje jajniki uaktywnily sie. Zeby zajsc w ciaze, musialabys miec pecha i kochac sie akurat z chlopakiem wlasnie w tym miesiacu, przed pierwszym okresem
Kinga - Sob 11 Gru, 2004 17:01
Temat postu:
Tak można ... ponieważ pare tygodni przed pierwsza miesiaczką jajniki już produkuja jajeczko które moze zostać zapłodnione Wink
roger-1989 - Sob 11 Gru, 2004 18:42
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Tak można ... ponieważ pare tygodni przed pierwsza miesiaczką jajniki już produkuja jajeczko które moze zostać zapłodnione Wink

To samo dlatego lepiej sie zabezpieczać.
Miracle - Nie 12 Gru, 2004 13:17
Temat postu:
Zgadzam sie z Rogerem zawsze lepiej sie dla pewnosci zabezpieczyc Idea
Kinga - Nie 12 Gru, 2004 13:19
Temat postu:
Miracle czemu wiekszośc twoich postów jest typu "Tak zgadzam się z XXX ... " ?
Nie pisz tak bo to wygląda troche jak nabijanie postów
Pan_Feanor - Sro 15 Gru, 2004 09:18
Temat postu:
Starczy powiedzieć że można.
Anonymous - Pią 17 Gru, 2004 18:55
Temat postu:
Kinga kiedys pisała ze 3 dni po i przed okresem można zajsc.Lepiej sie zawsze zabezpieczac.
Kinga - Pią 17 Gru, 2004 20:52
Temat postu:
Yh .. odwrotnie Smile 3 dni po i przed jest najmniejsze ryzyko zajscia w ciąze

Tu taki jakby wykresik:

dni płodne dni niepłodne miesiączka dni niepłodne dni płodne itd Smile
Pan_Feanor - Sob 18 Gru, 2004 10:45
Temat postu:
Kinga napisał/a:

Tu taki jakby wykresik:

Nigdy nie uwieże w "niepłodne dni", tak czy siak trzeba się zabezpieczyć bo kicha czeka zawsze na nas Razz
Elun - Sob 18 Gru, 2004 12:19
Temat postu:
a najgorsze jest to, ze jakies stres itp moga zabuzyc ten regularny cykl dni plodnych i nieplodnych
Anonymous - Sob 18 Gru, 2004 14:41
Temat postu:
Pan_Feanor napisał/a:
Kinga napisał/a:

Tu taki jakby wykresik:

Nigdy nie uwieże w "niepłodne dni", tak czy siak trzeba się zabezpieczyć bo kicha czeka zawsze na nas Razz

Ale często w te dni niepłodne zmniejsza się bardzo ryzyko zajścia w ciążę.
Agentka - Sob 18 Gru, 2004 14:49
Temat postu:
no tak ale najlepiej zawsze się zabezpieczyć, a nie potem sie denerwować
nika - Sob 18 Gru, 2004 14:51
Temat postu:
zawsze jest możliwość zajścia w ciążę jednak w dzisiejszych czasach że tak powiem środki zabezpieczające nie są wcale takie drogie ale jeżeli nie miałaś okresu to znaczy że jesteś jeszcze chyba za młoda na współżycie Neutral
Miracle - Sob 18 Gru, 2004 18:24
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Miracle czemu wiekszośc twoich postów jest typu "Tak zgadzam się z XXX ... " ?
Nie pisz tak bo to wygląda troche jak nabijanie postów

A wiec Kinga jesli mam to samo zdanie co np. jak to napisalac XXX to nie bede pisac tego samego.A i jeszcze jedno ja tym spobie nie nabijam postow a b. niewiele jest takich moich wypowiedzi wiec co sie czepiasz."Chcesz sie kogos uczepic zglos sie do rzepa" ze tak to ujme Mr. Green

PS:Jak szukasz kogos kto nabija posty to chyba powinnas moim zdaniem zglosic sie do Mycha92 bo ona moim zdaniem nabija beznadziejne posty typu "O! wyskoczyl mi dzisiaj pryszcz" Laughing
Kinga - Sob 18 Gru, 2004 19:14
Temat postu:
Miracle spoko Wink tak tylko zwróciłam jakoś na to uwagę Wink

A co do topicu ... to te dni niepłodne sa dobre gdy np ... np boimy sie że coś może sie stać z prezerwatywą ( co zresztą jest mało możliwe ) dla początkujących par najlepsza metoda prezerwatywa i dni niepłodne Wink
Ale zabezbieczać trzeba sie zawsze !
Anonymous - Sob 18 Gru, 2004 19:49
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Ale zabezbieczać trzeba sie zawsze !

Chyba, że ktoś chce mieć malutkiego, różowego, wrzeszczącego dzieciaczka. ^__^

Można też się zabezpieczać metodami naturalnymi, np. obserwując ilość wydzieliny pomiędzy okresami czy sprawdzając temperaturę. Smile
Anonymous - Sob 18 Gru, 2004 19:52
Temat postu:
najgorszym sposobem antykoncepcji jest tzw stosunek przerywany.
Czemu?niby skuteczny,bo polega on na tym ze tuż przed wytryskiem mężczyzna przeryw stosunek by nie zapłodnic kobiety.
Jednak w wydzielinie z penisa przed wytryskiem moze znaleźć sie troszkę spermy ktora bedzie zdolna do zapłodnienia.
Anonymous - Sob 18 Gru, 2004 21:55
Temat postu:
Nie tyle sperma, co to, że w tym płynie też są plemniki. Wink
Anonymous - Sob 18 Gru, 2004 22:26
Temat postu:
No to odpowiedz: mozna jesli dostało sie juz pierwszy okres.
Anonymous - Sob 18 Gru, 2004 23:36
Temat postu:
Gabra napisał/a:
najgorszym sposobem antykoncepcji jest tzw stosunek przerywany.
Czemu?niby skuteczny,bo polega on na tym ze tuż przed wytryskiem mężczyzna przeryw stosunek by nie zapłodnic kobiety.
Jednak w wydzielinie z penisa przed wytryskiem moze znaleźć sie troszkę spermy ktora bedzie zdolna do zapłodnienia.

Najpierw takowa wydzielina później sperma, nawet jeśli w tej wydzielinie znajdą się plemniki a będzie ich bardzo niewiele to taka ich ilość nie jest zdolna do zapłodnienia.
Daje to podobne prawopodobieństwo do zapłodnienia co stosunek z prezerwatywą (dla upierdliwych - bardzo niewielkie).
nidhogg - Nie 19 Gru, 2004 00:58
Temat postu:
Stosunek przerywany - wskaźnik Pearla 15-28* (8-17**)
(jeżeli 100 kobiet będzie stosowało tę metodę, to po roku od 8 do 17 z nich będzie w ciąży)
dzieki Ci bardzo R2 ale ja bym sie w tej 8 do 17 znalezc nie chciala....
(zwazywszy na to, ze pigulki maja 0,2-0.5 to dla mnie liczba 10 jest liczba ogromna, a nie niewielka)

a z innego zrodla:
"I tak w przypadku typowego używania prezerwatywy wskaźnik Pearla wynosi 12, przy stosowaniu perfekcyjnym - 3
Nie bardzo można też polegać na stosunku przerywanym. Według źródeł amerykańskich w typowych sytuacjach jego skuteczność mierzona wskaźnikiem Pearla to 19 punktów. Jeśli mężczyzna bardzo uważa, skuteczność tej metody rośnie i osiąga 4 punkty"

Taaak dane mowie niby, ze podobne, ale przemilczajac fakt jak bardzo facet moze nad soba zapanowac i przemilczajac ten drobny szczegol jak pozniej bedzie sfrustrowany
NaTuSiA - Pon 20 Gru, 2004 18:44
Temat postu: nio ja sadze...
ja sądze że... jeśli ma sie zamiar pójść do wyrka z chłopakiem to należy wziąść pod uwage wszystkie możliwości:
1) hiv
2)ciąża
3)gwałt ( ale to raczej nie jest zamierzone)
w tym przypadku nalezy się zabezpieczyć ale jakby prezerwatywa pękła ??
To nie jest pewne więc lepiej gdy sie nie chce być młodą matka kochać się z chłopakiem w chwili w którejjesteście pewne że jakby co to mozecie urodzić dziecko to bedziecie dobrą matka i bedziecie mieli zkim ( chodzi o chłopaka , męża) i za co je wychować!!!
nidhogg - Pon 20 Gru, 2004 20:55
Temat postu:
a koelzanka slyszala o pigulkach 'po' (o zcym etz juz z reszta byla mowa), ktore mozna nabyc droga kupna w przypadku eniszczesliwego przypadku z prezerwatywa (co sie zdarza zadko, co tez bylo podkreslane)?
Pan_Feanor - Czw 23 Gru, 2004 15:27
Temat postu:
Hm ja kocham bahorki biggrin Chciałbym mieś 3 lub 4 ^^ ale oczywiście nie teraz. W tej chwili że tak się wypowiem całkowicie spartoliło by mi życie... żucić nauke i do roboty i tak od wypłaty do wypłaty -_-

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group