Dzieci OnLine

Na luzie... - durne PZU

Anonymous - Pon 13 Gru, 2004 21:16
Temat postu: durne PZU
W wakacje lerzałam w szpitalu, bo przebiłam sobie pałeczką do czyszczenia ucha błonę bebenkową(niechcacy). I miałam na ucho operacje, nie uszkodziło to słuchu(no moze malutko), ale musislam duzo się nacierpiec i zmarnowałam pół wakacji. Mama złozyła podanie do PZU o odszkodowanie bo tam jestem ubezpieczona a oni co? Nie mozemy przyznac bo jakies tam ustawy itd. . I ze nie spowodowało to uszczerbku na zdrowiu? jak to nie! ku... co za durni ludzie ! Zawsze jak połamałam reke to dostawałam odszkodowanie a za ucho nic!..
wkurzyłam sie wywaliłam ich odpowiedz do kosza wr.... jak tak mozna? tyle cierpien w szpitalu i ebz odszkodowania! ?
Co wy o tym sądzicie?
nidhogg - Pon 13 Gru, 2004 21:52
Temat postu:
ja sadze, ze na opakowaniu od paleczek jest narysowane, ze nienalezy ich wsadzac do uszu. w zwiazku z czym zrobilas to sobie na wlasna odpowiedzialnosc.
frigg - Pon 13 Gru, 2004 22:00
Temat postu:
no skoro slyszysz to chyba raczej nie ma uszczerbku na zdrowiu..nawet jelsi ty czujesz roznice a jakies tam aparaciki medyczne nie to i tak ci nikt na slowo nie uwierzy...bo pzu wyplaca odszkodowanie kiedy jest wlasnie uszczerbek na zdrowiu, a wysokosc zaley wlasnie od wysokosci tego uszerbku, a nie za bol i cierpienie..
i jestem ciekwa czy to ubezpieczenie to takie co oplacasz w szkole czy rodzice cie ubezpieczyli indywidualnie?i gdzie sobie ta blone przebilas - w szkole, w domu?
Anonymous - Pon 13 Gru, 2004 22:38
Temat postu:
w domu... rodzice płacą co miesiąc.. nawet jak reke polamalam to dostałam ja ich nie rozumiem.
A ejsli chodzi do pałeczek to wiekszosc osob czysci nimi uszy.. co mialy kurde miodem zarosnac hehe

Ja tam nie czuje roznicy slysze ok ale doktor powiedziala ze jest maly uszczerbek.
nidhogg - Pon 13 Gru, 2004 23:56
Temat postu:
no tak tak czyszcza - z tym, ze takie czyszczenie powoduje wpychanie woskowiny glebiej. wiec efekt mizerny jest po pozniejszym czasie no i po za tym mozna sie uszkodzic co widac na zalaczonym obrazku Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group