Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Gigantycznie się pocę :(

Anonymous - Sro 15 Gru, 2004 22:09
Temat postu: Gigantycznie się pocę :(
Mam dość poważny jak dla mnie kłopot - strasznie sie pocę Sad Nie mogę zakładać kolorowych bluzek no bo się robi widoczna plama a nie chce ciągle chodzić w białych bluzkach ! Jak temu zapobiedz?? Powiedzcie pliska !!

PS.Stosuje antyperspirant ale to nic prawie nie pomaga !
Anonymous - Sro 15 Gru, 2004 22:27
Temat postu:
antyperspiranty... najlepiej kupowac te z apteki tam sa najlepsze:) lepiej troche wydac i miec spokoj.
mroweczka - Czw 16 Gru, 2004 11:21
Temat postu:
Moze po smarowaniu się antyperspirantem za wcześnie zakładasz bluzkę? Bo nieraz od tego się tworze jeszcze większe plamy. Odczekaj zawsze tak gdzieś 10 minut. Poza tym nie wierz w antyperspiranty za 1,50 bo to badziewia. Lepiej kupić porządny za 6,00 zł.
Mróweczka Kwiat
Ona89 - Czw 16 Gru, 2004 14:29
Temat postu:
To jeszcze zależy jakiego antyperspirantu się używa. Ja polecam Dove oryginal w sztyfcie. Zapewnia mi całkowitą ochronę i nie zostawia tłustych plam. Wink Jego cena jest już trochę gorsza, bo 9 zł, ale to jeszcze zależy od tego w jakim sklepie się kupuje.
Anonymous - Czw 16 Gru, 2004 15:21
Temat postu:
Ja polecam Lady speed stick gel, ale też jego cena jest nie za dobra. No cż proponuję się jaknajmożliwiej jak najczęściej podmywać pod pachami
Anonymous - Czw 16 Gru, 2004 16:55
Temat postu:
Popieram elfkę.
A ja Ci radze nie używaj antyperspirantów "rozpylaczy" czyli w dezodorancie bo one kompletnie nic nie zdziałają.
A w reklamach gadają cuda..
Anonymous - Czw 16 Gru, 2004 16:59
Temat postu: Jest Tak !!!
Co Do Mojego Pytanka To Jest Tak
-Zawsze Odczekje 5 minut Aż Antyperspirant Wsiąknie
-Urzywam Lady Speed Stick Gel
-Podmywam Sie Pod Pachami 2 Razy Dziennie Góra 3 Razy
Anonymous - Czw 16 Gru, 2004 17:00
Temat postu:
no i dobrze Wink
Daje dobre skutki?
Anonymous - Czw 16 Gru, 2004 17:02
Temat postu: Jest Tak !!!
Co Do Mojego Pytanka To Jest Tak
-Zawsze Odczekje 5 minut Aż Antyperspirant Wsiąknie
-Urzywam Lady Speed Stick Gel
-Podmywam Sie Pod Pachami 2 Razy Dziennie Góra 3 Razy
Kinga - Czw 16 Gru, 2004 17:08
Temat postu:
Pocenie się jest procesem pomagającym usunąć z organizmu niektóre substancje resztkowe
Wspomaga regulowanie temperatury ciała
Tworzy na skórze powłoke ochrąnną wiec jest potrzebne

Czasmi jednak nadmierne pocenie bywa irytujące
Ogólnie gruczołypotowe uczestniczące w regulacji ciepła to gruczoły ekrynowe i apokrynowe ...
I tak gruczoły apokrynowe znajdujące się pod pachami ulagaja powiekszeniu podczas dojrzewania i tam są najbardziej aktywne
Pozatym gruczoły w okolicach narządów płciowych odbytu na powierzchni skóry tułowia twarzy i owłosionej częsci głowy

I niech wam nikt nie wmawia że coś jest w stanie zahamować wytwarzanie potu ... dezodoranty jedynie zmniejszają zapach

W aptece można dostać taki Hym talk ... i on jest podobno skuteczny

Pozatym ... mówicie tu o usuwaniu skutków a tak naprawde pocenie sie jest czymś spowodowane ... zazwyczaj jest tak podczas dojrzewania jak napisałam wyżej ale żeby zmniejszyć pocenie powinnas zauwazyc

Czy nie jesz potraw ostro przyprawionych

Czy nie jesteś chora

Czy nie jestes ciągle w stresie

radze używać antyperspirantów i talków Wink
Anonymous - Czw 16 Gru, 2004 17:11
Temat postu:
A ja dodam tyle, że jak już jesteś trochę spocona (po WF czy ogólnie) no nigdy, przenigdy nie używaj żadnego dezodorantu, antyperspirantu czy talku. Confused To tylko wzmaga pocenie się.
Ja polecam Dove i Nivea. Smile
Kinga - Czw 16 Gru, 2004 17:13
Temat postu:
No coś ty ... talk kupiony w aptece nie podrażnia ani nie wzmaga pocenia antyperspiranty też nie :/ ...

Nie radze używac dezodorantów z alkoholem na spocone ciało
Anonymous - Czw 16 Gru, 2004 17:15
Temat postu:
Talk może i nie, ale o antyperspirancie słyszałam wiele pod tym tytułem. Poza tym sama też coś o tym wiem... Razz
Miracle - Czw 16 Gru, 2004 19:05
Temat postu:
Nie uzywaj takich typu 24h.Ja chcialam w lecie kupic ale babka w drogeri powiedziala ze lepszy jest normalny dezodorant bo gdy uzywam takiego w zbyt mlodym wieku(mam 12 l) w przyszlosci bede jeszcze bardziej sie pocic i zaden nawet najlepszy mi nie pomoze.A jesli tak sie pocisz to moze nie przestrzegasz dokladnie higieny osobistej.Ja uzywam EXTAGIC ma ladny zapach i jest wydajny Mr. Green Polecam tez Nivea i Rexona.
Pan_Feanor - Pią 17 Gru, 2004 19:07
Temat postu:
Prysznic z rana i antyperspirancik, po kłopocie.....
Anonymous - Pią 17 Gru, 2004 20:17
Temat postu: ...
Co Do Wypowiedzi Pan_Feanor NieZgadzam Się ! Ja Przestrzegam Strasznie Higieny Antyperspirant Mi W Sumie Nie Pomaga ! Chyab Przestanee Go Stosować !!!
Pan_Feanor - Czw 23 Gru, 2004 15:33
Temat postu:
Masz prawo się niezgadzać Smile rób co chcesz nie wnikam,
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 22:56
Temat postu: Re: ...
dorota93 napisał/a:
Chyab Przestanee Go Stosować !!!

Hyh, bedzie jeszcze gorzej. To nie wyglada ladnie, jak mloda dziewczyna ma zacieki potu na koszulce siegajace do pasa, ygh... Confused
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 23:01
Temat postu:
A ja bym skromnie polecała zmienić, osobiście experymentowałam z gigantycznailością antyperspirantów aż wkońcu znalazłam coś dla siebie, ale i tak czasem nie pomaga w bardziej nerwowe dni w szkole... ja wybrałam Lady Speed Stick w żelu, może swoją cenę też ma, ale najskuteczniejszy według mnie.
Miracle - Pią 24 Gru, 2004 18:35
Temat postu: Re: ...
Gabrielen napisał/a:
dorota93 napisał/a:
Chyab Przestanee Go Stosować !!!

Hyh, bedzie jeszcze gorzej. To nie wyglada ladnie, jak mloda dziewczyna ma zacieki potu na koszulce siegajace do pasa, ygh... Confused

No moze nie bdzie sie mniej pocic ale w jej wieku nie powinna stosowac antyperspirantow tylko normalny dezodorant.Dorota moze to dlatego sie tak pocisz bo go zbyt wczesnie zaczelas uzywac.Lepiej stosowac narazie normalny dezodorant
Anonymous - Pią 24 Gru, 2004 20:17
Temat postu:
<pac pac> Miracle ja od dawna używam antyperspirantu no i bywało gorzej bywało lepiej, ale pocenie jest sprawą idywidualną, co innego gdyby używała przeterminowanego czy coś, ale jedni bardziej się pocą inni mniej, jak dla mnie nie używa go za wcześnie, tylko jest w czasie kiedy się bardzo szybko rozwija (sorry za literówki, ale się wczułam w muzykę)
Miracle - Pią 24 Gru, 2004 20:23
Temat postu:
Dobrze rozumiem ale wlasnie gdzy dojrzewasz pocisz sie najwiecej.A co do wieku to zalezy od kiedy ona uzywa antyperspirantow bo gdy sie uzywa ich byt wczesnie to sie wiecej poci w przyszlosci
Anonymous - Sob 25 Gru, 2004 12:15
Temat postu:
Jak dojrzewa to ma z zaciekami chodzić ?? :/ To nie prawda. Jeśli się nie poci, to niepotrzebnie używa. Ale jesli jednak, to wiek ma tutaj gowno do gadania Confused Miracle - mowisz schematami, w praktyce jest inaaaczej.
Nieznajoma13 - Sob 25 Gru, 2004 14:49
Temat postu:
Szczerze to Wam powiem, że ja używam reksony w kulce Smile ma bardzo ładny zapach... ale niestety plamy i tak sa :/ ehhhh... no cuż...
maq - Sob 25 Gru, 2004 18:41
Temat postu:
a ja odradzam uzywanie antyperspirantow! W ludzkim pocie znajduja sie feromony. Juz sam Napoleon pisal do swojej ukochanej: "kochanie nie myj sie, wroce za 2 tygodnie"
Anonymous - Sob 25 Gru, 2004 19:02
Temat postu:
A jak juz tos sie poci na giganta, to powinien isc do jakiegos specjalisty, np. dermatologa [o ile sie myle Razz a to mozliwe Razz]. On dobierze cos dobrego, a my nie bedziemy tracic kasy na coraz to inne/drozsze kosmetyki z efektem mizernym.

Mag - fajnie wygladaloby, gdyby 90% ludzi chodzilo "zdeczka" smierdzacych potem i z malutkimi zaciekami, nieprawdaz? Owszem, ktos sie umyje rano, ale co minute myc sie nie moze przeciez... Antyperspiranty sa dla efektu estetycznego.
Anonymous - Sob 25 Gru, 2004 21:52
Temat postu:
No cóż ja tam nie lecę na spoconych facetów, a raczej bardziej ich omijam, jak Napoleon lubiał takie feromony to niech se wącha, ale ja lubie ffaceta czystego i dbającego o siebie
Anonymous - Pon 27 Gru, 2004 19:09
Temat postu:
Proponuję jakiś firmowy, jednak jest on dość drogi np. z Vichy, kosztuje ok. 45 zł. Ubieraj też bluzki z naturalnych materiałów, które dobrze przepuszczają powietrze.Dojrzewasz, więc nie ma nic dziwnego w nadmiernym poceniu się :-)
Odidos - Sro 29 Gru, 2004 01:44
Temat postu:
Ale moi drodzy mam wrazenie ze tu chodzi o problem nadmiernego pocenia sie czyl;i zadne te antyperspiranty w sztyftach i kulkach i inne [cenzura] nie pomagaja
ja osobiscie tez bylem dotkniety tym problemem (bylem bo raczej mi przeszlo) ale u mnie znowu nadmierne pocenei odbywalo sie na plecach i bylo prawdopodobnie spowodowane okresem dojrzewania
radze wyprubowac Ci doskonaly spary ktory kupisz w aptece kosztuje on ok 15 zlotych ale wart jest swojej ceny nazywa sie Antidral
dziala on na zasadzie zamykania i niszczenia naczynek ktore wydzielaja pot po czym pocenei calkowicie zanika niestety skora traci swoj naturalny system ochronny przed przegrzaniem ale wiem ze nadmierne pocenie jest problemem dosc uciarzliwym i irytujacym szczegulnie w wieku dojrzewanai emocjonalnego kiedy zaczynamy sie ogladac z plcia przeciwna oraz boimy sie odrzucenia ze strony innych
jesli natomiast nie chcesz stosowac tej metody zachecam odwiedzic lekarza ale jakiegos dobrego bo zwykly powie tylko ze wydziwiasz i wszystko jest ok mimo ze wiesz ze nei jest
gdy oba te sposoby nie pomoga staraj ubierac sie na czarno np tylko gore czern jest zawsze gustowna elegancka i nic na niej nie widac
mozna jeszcze stosowac koszulki z tworzyw sztucznych jak np poliester na nic htez nie widac sladow pocenia
pozdrawiam
nidhogg - Sro 29 Gru, 2004 12:01
Temat postu:
Odidos napisał/a:

mozna jeszcze stosowac koszulki z tworzyw sztucznych jak np poliester na nic htez nie widac sladow pocenia
pozdrawiam

sladow moze i nie widac, za to w sztucznyh materialach poci sie tysiac razy wiecej niz w naturalnych, tak ze to raczej doraza pomoc, widac co prawda nie bedzie za to sie bedzie topic w pocie.
Odidos - Sro 29 Gru, 2004 19:59
Temat postu:
no ale czeo sie nie robi zeby jednak nei bylo tego widac
al jesli myslicie ze jak sie bedzie pocic dwa razy wiecej to bedzie smierdialo nic bardziej mylnego u zdrowego czlowieka pot jest calkowicie bezwonny i bezbarwny czyli wystarczy codzienna kompiel ktora podejrzewam ze kazdy nastolatek przestzega i po problemie
Anonymous - Sro 29 Gru, 2004 20:25
Temat postu:
O matko po wypowiedzi Odidosa dowiedziałam się, że jakieś 90% ludzi, któych znam są chorzy, a czemu? Bo czuć jak się spocą... matkooooo na BB spadłą zagłada
Anonymous - Sro 29 Gru, 2004 20:59
Temat postu:
Ale uczuciem miłym nie jest wzmożone się pocenie. Wink Może nie widać, ale każdy czuje, że ma wilgotne pachy, plecy itd.
Odidos - Czw 30 Gru, 2004 11:20
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
O matko po wypowiedzi Odidosa dowiedziałam się, że jakieś 90% ludzi, któych znam są chorzy, a czemu? Bo czuć jak się spocą... matkooooo na BB spadłą zagłada

czuc puzniej jak pot zaczynaja rozkladac bakterie Wink
nie wiem jak jest u was ale u mnie jak sie poce nie czuje zadnego zapachu dopiero pod koniec dnia zaczynam go odczowac ale wtedy szybko pod prysznic i po sprawie Cool
Pan_Feanor - Czw 06 Sty, 2005 07:44
Temat postu:
Hehehe jak ja się zgrzeje to potem jade testosetronem na kilometr Razz Ciągnie odemnie jak od dzikiego zwierzęcia ^^
Pijana_życiem - Nie 09 Sty, 2005 21:12
Temat postu:
Ja nie mogę stosować dezodorantów, bo to nie daje żadnych efektów... poprubój kilka innych rzeczy, może znajdziesz coś dla siebie? Ja nie mam wyboru - muszę stosować antyperspirant...
Mała Gosiunia - Pon 10 Sty, 2005 13:05
Temat postu:
Stosuj antyperspirant, podmywaj się w miarę możliwości...

Nawet gdyby 'coś' niepostrzeżenie przedostało się na wierzch nie panikuj, bo wtedy tylko zwracasz na siebie uwagę i ktoś być może gdyby nie Twoja panika nie zauważyłby tego. 3maj się!

p.s. Hej, dziewczyny! Jestem tu nowa, jakby co... Very Happy
Emkacf - Pią 14 Sty, 2005 11:59
Temat postu:
Ja używam dezodorantów i antyperspirantów bardzo rzadko.Jeżeli masz taki problem to radzę kupować w aptece lub droższe kosmetyki w drogerii.nie polecam drogich dezodorantów np.z Avonu lub z Oriflame'u(jestem w Oriflame ale to szczegół,że odciągam klientów)ponieważ te kosmetyki są bardzo tanie więcej kosztuje opakowanie(zrymowałam:))

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group