Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - akupunktora

Anonymous - Nie 19 Gru, 2004 21:07
Temat postu: akupunktora
Nie wiem co to akupunktora.. tzn. tylko ze to jakis sposób odchudzania... mozecie mi to przyblizyc? Rolling Eyes
Anonymous - Nie 19 Gru, 2004 21:18
Temat postu:
Akupunktura to wywodzšca się z Chin metoda terapii, polegajšca na nakłuwaniu ciała w odpowiednich punktach igłami. Nie wiem na co to pomaga, ale podobno jest zdrowe.
Agentka - Nie 19 Gru, 2004 21:22
Temat postu:
yyy... akupunktura to nie jest spobób odchudzania

Akupunktura jest metodą leczniczą, w której efekt terapeutyczny osiągany jest przez oddziaływanie za pomocą cienkich metalowych igieł na określone punkty na powierzchni ludzkiego ciała. Punkty te położone są na przebiegu kanałów energetycznych tzw. meridianów.
Anonymous - Nie 19 Gru, 2004 21:23
Temat postu:
hmm... ciekawe.. raczej nie wyprubuje hehe
Agentka - Nie 19 Gru, 2004 21:25
Temat postu:
to chyba nie boli, ale pewnie pomaga Mr. Green
Anonymous - Nie 19 Gru, 2004 22:20
Temat postu:
Tak akupunktura pomaga praktycznie na wszystko od kataru po uzależnienia.
Elun - Nie 19 Gru, 2004 22:26
Temat postu:
a na wade wzroku?? Rolling Eyes
Anonymous - Nie 19 Gru, 2004 22:30
Temat postu:
hm... bede pamietala:) zawsze sie przyda:) Mr. Green
Anonymous - Nie 19 Gru, 2004 22:34
Temat postu:
prawdopodobnie tak, bo się nakłuwa specjalne miejsca, co nie znaczy, ze ci wsadzą do gałki igłę, ale do miejsca, które jest nerwowo z okiem związane, czy jakoś tak. Kolega przechodził akupunturę na nałogi (chyba) i na nerwicę. Mówił, ze to nic nie boli, nic się nie czuje.
Kinga - Pon 20 Gru, 2004 17:44
Temat postu:
po pierwsze nie akupunktora a akupunktura
Akupunktura to jedna z chińskich praktyk uzdrawiających
Uwaga ! nie stosować akupunktury samemu tzn nie wszystkie miejsca można nakłuwać ot tak sobie ...

Akupunkture można stosowac na rożnorakie bóle itd więc właściwie staje się leczeniem alternatywnym Smile ... jeśli interesuje cie jak to sie dokładniej odbywa to chetnie pomoge Smile ( to jedno z moich zainteresowań )
Elly - Pon 20 Gru, 2004 18:33
Temat postu:
Akupunktura jest starożytną chińską metodą leczenia. Polega ona na regulacji qi w organiźmie. Osiąga się to poprzez wbijanie specjalnych igieł w punkty na skórze, leżące wzdłuż przebiegu meridianów oraz dzięki manipulowaniu tymi igłami.
Miracle - Pon 20 Gru, 2004 19:27
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
prawdopodobnie tak, bo się nakłuwa specjalne miejsca, co nie znaczy, ze ci wsadzą do gałki igłę, ale do miejsca, które jest nerwowo z okiem związane, czy jakoś tak. Kolega przechodził akupunturę na nałogi (chyba) i na nerwicę. Mówił, ze to nic nie boli, nic się nie czuje.

Jak do galki???Ponakluwaja ci miejsca nerwowe przy oku...
Anonymous - Pon 20 Gru, 2004 19:30
Temat postu:
ja mialam przeprowadzana taka akupunktore.Nic mnie nie bolalo :P
Anonymous - Pon 20 Gru, 2004 20:12
Temat postu:
Miracle napisał/a:
elfkaNenar napisał/a:

Jak do galki???Ponakluwaja ci miejsca nerwowe przy oku...

Niekoniecznie, słyszałaś o leczniczym masażu stóp? Pomaga on na wiele narządów człowieka mi. żóładek, trzustkę... a stóp nie mamy przy brzuchu, t o polega na czymś podobnym
Miracle - Wto 21 Gru, 2004 16:13
Temat postu:
No wiem na wiele rzeczy to pomaga Very Happy

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group