Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Co zależy od trwania olresu??

Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 18:29
Temat postu: Co zależy od trwania olresu??
Hejka!! Miłam juz pirewszą miesiączkę i trwała ona ponad tydzień i 1 dzień...Czemu tak długo?? Czemu nie 3 dni jak piszą w książkach?? I co zależy od długości trwania miesiąćzki? Proszę o odpwiedz!!
Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 18:44
Temat postu:
A w mojej książece always pisze,ze miesiaczka moze trwac ile chce to zalezy od różnych rzeczy,a te 3 dni jak oni napisali to chyba przecietne długosc u wiekszosci dziewczat..
To,ze Twoja była dłuzsza,nic nie znaczy,kazda z Nas jest inna i u kazdej inaczej to przebiega..!
A co zalezy od długosci trwania okresu?Niewiem.Chyba nic Wink
Anonymous - Sro 22 Gru, 2004 19:46
Temat postu:
Wydaje mi się, że od tego zależy ilość błony macicy która się złuszcza -> to ona wypływa podczas miesiączki. Ale pewna nie jestem. Czyli nie mamy na to wpływu.
Pierwsze miesiączki mogą być nardzo długie, co nie oznacza, że w przyszłości nie będziesz miała tych 3 - dniowych. Moja mama miała przez całę życie od 5 - 8 dni [od 8 klasy podstawówki] i żyje, przyzwyczaiła się.
Nie ma co rozpaczać, nic nie zmienisz, dużo dziewczyn ma pierwdsze takie długie, a potem normalne. Smile
Miracle - Sro 22 Gru, 2004 21:11
Temat postu:
Kazda z nas inaczej sie rozwija i w innym tempie.Zalezy to od organizmu i ile zostanie wytworzonej blony w macicy.
Elly - Sro 22 Gru, 2004 21:38
Temat postu:
Każda z nas dojrzewa innaczej jak powiedziała Miracla i każda ma inną dłukość miesiączki ponieważ każdy organizm jest inny .
Juwenta - Czw 23 Gru, 2004 08:19
Temat postu:
Od długosci moze czasem zalezec wysilek fizyczny jaki wykonujesz, bo przy cwiczeniach okres sie troche nasila wiec moze sie troche dluzej ciagnąć. Mysle ze zalezec moze rowniez stres.
Moj okres trwa 5-7 dni, na poczatku mialam wlasnie te 3 dni ale z czasem mi sie troche wydłuzyl Wink
Pan_Feanor - Czw 23 Gru, 2004 15:14
Temat postu:
:] temacik powraca jak bumerang Smile więc ja sobie postatsuje Smile
mroweczka - Czw 23 Gru, 2004 20:51
Temat postu:
Nie musisz wierzyć we wszystko,co pisze w książkach...Pierwsze miesiączki są przeważnie albo b.długie,albo b.krótkie...Moja koleżanka ma 2 tygodnie,wiec nie narzekaj Mr. Green Poza tym średnia to 5 dni a nie 3,wiem że się czepiam Mr. Green Ale nie przejmuj się masz jeszcze duuużo czasu,niedługo powinno Ci się wszystko "uformować" i w końcu się przyzwyczaisz,zobaczysz.
Mróweczka Kwiat
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 22:51
Temat postu:
Przyzwyczaić się musi, bo innego wyjścia nie ma. Wink Uciążliwe może być to, gdy przez cały czas masz obfity. Ale tak ni jest, bo sa to zazwyczaj tylko 3-4 pierwsze dni... Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group