Dzieci OnLine

Na luzie... - na czasie petardy.

misia*** - Czw 23 Gru, 2004 13:31
Temat postu: na czasie petardy.
czy wy puszczacire petardy bio moim koszmarze mam zamiar i unikać chłopacy nawet pod kościołem rzucają ,.Mnie rozśmieszył kolego ''ja tam nie puszczam petard bo nie chcę mieć doczynienia z policja" przeciez za to płaci się tylko karę
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 13:35
Temat postu:
Cytat:
''ja tam nie puszczam petard bo nie chcę mieć doczynienia z policja" przeciez za to płaci się tylko karę

O_O O_O O_O O_O O_O O_O O_O
Policja?? Kara pieniężna?? Za puszczanie petard??
Jak żyję te naście lat nie słyszałem czegoś takiego...........
Kinga - Czw 23 Gru, 2004 13:37
Temat postu:
Ile Ci twoi koledzy mają lat ? ... Do petard trzeba "dorosnąć" nie chodzi mi tu o wiek ... ale o psychike ... bo zazwyczaj petardy sa szpanem a pozniej skutki sa rozne ... rodzice dzieciakow powinni czuwac nad tym zeby ich pociechy same nie "bawily" sie petardami ... dzieciaki ... Yy chodziło mi o wiek ok 12 lat Wink ... Yyh ... moze to nie dzieciaki ale zazwyczaj chłopcy w tym wieku szpanuja takimi wlasnie rzeczami Wink

Himitsu tu chyba chodziło o kare za te bez atestu wiesz kupowanie z nieznanych zrodel ... tak przypuszczam
misia*** - Czw 23 Gru, 2004 13:41
Temat postu:
tyle co ja 10
Kinga - Czw 23 Gru, 2004 13:42
Temat postu:
To stanowczo za mało ! ... 10 lat i petardy ... eh ...
Elun - Czw 23 Gru, 2004 13:52
Temat postu:
oni nawet nie powinni w tym wieku zapalek ruszac, co dopiero petardy Very Happy
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 14:02
Temat postu:
Cytat:
Himitsu tu chyba chodziło o kare za te bez atestu wiesz kupowanie z nieznanych zrodel ... tak przypuszczam

Właśnie po to są petardy z atestem, żeby je kupować... a nie na jakimś bazarze, jakiś ruski badziew po przecenie Razz.
Cytat:
bo zazwyczaj petardy sa szpanem a pozniej skutki sa rozne

Ta... widziałem niedawno w sieci dość ciekawe zdjęcia z bardzo inteligentnej zabawy, bynajmniej nie dzieci... a "dorośli" ludzie... wsadzili jednemu kolesiowi petardę na kijku do... khekhem... a petarda spadła z kijka, wystrzeliła i mu khekhem rozwaliła Razz. Gdyby nie fakt, że tu pełno dzieci zagląda, to bym zdjęcia wsadził... ku przestrodze.
Elly - Czw 23 Gru, 2004 14:36
Temat postu:
zgadzam się z Kingą i Amazonkąą 10 lat to stanowczo za mało ...
Kinga - Czw 23 Gru, 2004 14:41
Temat postu:
Himitsu ... widziałam to (Pułkownik Wink) Yh ... no coz ludzie dorośli po alkoholu czy innych mózgoj***ach tez nie powinni sie bawić zapałkami Wink
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 15:07
Temat postu:
Fuuuuuu nyo!
Nawet mi o tym nie mówicie nyo, bo mnie na wymioty zbiera nyo! Neutral
Ale ludzie mają pomysły nyo. Widziałam wiele osób nyo które były nieźle schlane, ale żadna nie wsadzała drugiej petardy na kiju w... nyo.

Fu nyo!
Ja petard nie puszczam, dla mnie to dziecinada nyo. Ale 10-latki z petardą w ręku to już przesada nyo.
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 16:05
Temat postu:
O rany, ale zrycie nyu...
Wiecie, u mnie to nawet 8latki biegają z petardami w łapach nyu... A matki się tym nie przejmują nyu, bo są 'za-pra-co-wa-ne' nyu. Neutral Sranie w banie nyu. ==; Przecież 10 lat to za mało na puszczanie petard samemu nyu. A co dopiero 8 lat? To ja nawet nigdy sama petardy nie puściłam nyu... -_-" Ale wiecie, w sylwka nikt nie pilnuje takich rzeczy nyu, bo ma wiele innych spraw na głowie nyu... I to jest błąd... nyu. ;p
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 16:32
Temat postu:
u nas w szkole puszczają petardy...Wyobrazacie sobie??Na kazdej przerwie przynajmniej 5!!!Ale to gimnazjum...Gorzej z takimi dziecmi,jeszcze im reke spali Neutral
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 16:39
Temat postu:
U nas też puszczaja.. praktycznie wszedzi.. ja troszke boję się petard Rolling Eyes ale puszcalam ze 3 razy. Moja mama mowila, ze to grozne. JEst lekarzem no i najwiecej w Sylwestra jest nawet poodrywanych rak przez petardy.
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 16:39
Temat postu:
Ja lubie petardy ale te sylwestrowe, gdy kolory na niebie się mienią do rakiet a nie te HUKOWE
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 16:40
Temat postu:
Włąsnei, zagadzam się z Arenem tez je lubie. Petardy nie mają żadnego uroku. Za to sztuczne ognie:) sliczniusie Mr. Green
Elly - Czw 23 Gru, 2004 16:42
Temat postu:
Zgadzam się z wami sztuczne ognie są śliczne ... Mr. Green
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 17:06
Temat postu:
Cytat:
Gorzej z takimi dziecmi,jeszcze im reke spali

Ja bym się tym wcale nie przejął... jak są głupi i nie myślą, to ich sprawa, jeśli coś się im stanie.
Anonymous - Czw 23 Gru, 2004 17:30
Temat postu:
Wogle petardy to jedna wielka głupota... wydają tylko huk.
Elun - Czw 23 Gru, 2004 19:56
Temat postu:
A mi kiedys petrda w okno wleciala do pokoju i tam wybuchla!!!!!!!!!!! A my akurat bylismy tam z cala rodzina, myslalam, ze zemdleje ze strachu (bylam wtedy mala)
Pulkownik Nikt - Czw 23 Gru, 2004 20:25
Temat postu:
Nieznacie sie wy zniewiesciale panienki arrrrghh!!! Nie ma to jak pozadny Ahtung ! Ahtung ahtung !! <trach> biggrin Im wiekszy wybuch i huk tym lepiej. Jak tylko znajde siarke skad kupowac to bede sam robil wielkie petardy huhehheh ;] Oczywiscie bezpiecznestwo musi byc i spory lont trzeba zrobic ;P
A co do postu o idiotahc ktorzy wysadzja petardy w szkole: No i co ze gimnazjum? i tak debile wielcy a ty prawie rowna ze jeszcze to olewasz bo cos komus sie moze stac. W tlumie i to jeszcze w zamknietym pomieszczeniu petarde odpalac to trzeba miec niezle narabane welbie.
Jeszcze porusze watek zdjec. Mianowicie nei bylo to centralnei wsadzone w odbyt a jedynie miedzy posladki i koles sie zgjal i przestraszy po czym rakieta zatrzymala mu sie na plecachl a plomien jaki buchal z petardy przysmolil mu posladki i tak ma do dzis dzien piekna blizne.
Pozdrawiam troche znerwicowany swiateczna atmosfera - Pulkownik Mr. Green
Miracle - Czw 23 Gru, 2004 21:55
Temat postu:
NIe libie petard ale uwielbiam sztuczne ognie.Sa przesliczne Razz
EU07 - Czw 23 Gru, 2004 22:10
Temat postu:
Agnieszka12 napisał/a:

Mądrze prawisz, mądrze prawisz....Smile
Elly - Czw 23 Gru, 2004 22:11
Temat postu:
Agnieszka12 napisał/a:

Zgadzam się z tobą , petardy to jedna wielka głupota ...
misia*** - Sob 25 Gru, 2004 20:36
Temat postu:
petardy -jeżeloi się puszcza petardy to wcale nie świadczy o dorosłości(tak jak papieros i alkohol)to typ dresiazy .Doczego doszło żeby petardy nawet pod kościołem puszczac.Ktoś tu napisał że wleciała petarda do domu a mi się to śniła(dobrze że to tylko sen)ja nigdy petardy do ręki nie wziełam chociasz lubie słyszeć je w sylwka.Moim zdaniem 10-latki powinni trzymać sztuczne ognie ale tylko przy dorosłych-tak jak ja.No trudno -petardy grudzien petardy na topie bo sylwek się zbliza ale w sieta żeby puszczać to już jest psuchiczne. Wink
Kinga - Sob 25 Gru, 2004 20:38
Temat postu:
Ojej w świeta psychiczne niektórzy ludzie tak swiętują i to nie jest psychiczne
i nie dresiarzy ... rany ... każdy czy to dres czy to skate czy hiphopowiec czy ktokolwiek inny może sie w taki głupi sposób zabawiać
misia*** - Sob 25 Gru, 2004 20:50
Temat postu:
kinga-chłopacy mają tak istyl no ale odrazu nie wszystcy ale większość(chłopacy uśmiech) Laughing
Miracle - Nie 26 Gru, 2004 12:47
Temat postu:
Petardy to jedno jedyne glupstwo.Nie lubie ich szczegoni gdy chlopcy nimi dziewczyny strasza Confused
Naomi - Nie 26 Gru, 2004 12:55
Temat postu:
Ja nawet czasem lubie posłuchać huku petard biggrin
Mój brat zawsze kupuje... Osobiście nie mam nic przeciwko, ale mogą być niebezpieczne.
Anonymous - Nie 26 Gru, 2004 16:26
Temat postu:
ta... jak oni ouszczają petardy to ciekawe co robią ich rodzice
matek - Wto 11 Sty, 2005 15:19
Temat postu:
Jak w tym roku omało co mi petarda ręki nie wypaliła.
Anonymous - Pią 04 Lut, 2005 22:03
Temat postu:
Zgadzam sie z Pułkownikiem,nie ma to jak wielki,porzadny ahtung!Im większy huk i dym tym lepiej.Tak puszczam petardy,ale tylko na jakichś wiochach,z dala od ludzi.No i mam wprawe i wiem jakie to może kuku zrobić więc sie ostrożnie obchodze...10-latek z petardą-po prostu pięknie,moim zdaniem 4 lata za młody i za głupi na takie rzeczy.
Miracle - Sob 05 Lut, 2005 19:18
Temat postu:
Kolo mnie mieszka taki synek w moim wieku co chodzi do budy do innygo miasta i szczela petardami pod swoim domem i pod domem innych.Jestem na niego wsciekla bo 2-3 lata temu wrzucil mojemu psu na ogrodzie petarde pod lapy(on naszczescie uciekl) i tak sie boi ze jak slyszy huk peterd albo cos w tym stylu to ucieka przez dziure w plocie i drapie drzwi bo sie boi.Normalnie zarabac kogos takiego!!!!
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 20:12
Temat postu:
Dać dziecku zabawke...Jak najbardziej lubie petardy ale nie puszczam ich ludziom pod domem albo psom pod nos...Ludzie,myślcie,to nie boli!
BTW:Pułkownik,napomknąłeś coś o własnoręcznym robieniu petard-[link]http://chemik.vitnet.pl/articles.php?id=76[/link].To cie powinno zainteresować.Polecam(z autopsji)petarde z kubeczka(filmik na 3 stronie)robie wg instrukcji na stronie,proch biore z Picollo Corsair(producent:Jorge)(kupa dymu,huk,długo sie zapala),lont komercyjny.Jak zrobisz taki "kwaitek",radze uciec na jakieś 10m conajmniej.Niezłe dziury w ziemi robi:D[/list]
Anonymous - Nie 06 Lut, 2005 14:18
Temat postu:
A ja petardy lubie. Razz I te robiące tylko huk, i szczutczne ognie. Wink
Szczerze mówiąc to pierwszą prawdziwą petardę puściłam jak miałam gdzieś 10 - 11 lat. Razz I jakoś łapki mam całe. Razz
Grunt to się umieć tym cudem posługiwać i wiedzieć do czego służy (przykład - pan z petardą w khykhy Razz).
Dziękuję.
Anonymous - Nie 06 Lut, 2005 17:27
Temat postu:
Ja na petardy nie moge patrzeć Rolling Eyes Po pierwsze są głośnie jak holera, po drugie niebezpieczne no i tyle Wink BOJE SIĘ ICH :d
Sztona - Czw 10 Lut, 2005 10:09
Temat postu:
Ja lubię tylko sztuczne ognie bo petard się poprostu boję że mi rękę oderwie Crying or Very sad
Anonymous - Sob 12 Lut, 2005 21:01
Temat postu:
Kwestia wprawy i pomyślunku...A poza tym nie każda petarda oderwie ci ręke czy palec.Te najmniejsze są mało szkodliwe,ale i tak nie ma z nimi żartów.Z żadnymi nie ma.
Miracle - Nie 13 Lut, 2005 17:16
Temat postu:
Ja lubie petardy ale nie mialam okazji puscic jeszcze.
Anonymous - Pon 14 Lut, 2005 19:50
Temat postu:
Nie którzy robią sobie jaja z petardami... raz po odpuści szłem do kolegi, on sobie chciał zażartować trzymająć w ręce zapaloną petardy powiedział
-Piotrek ja jej nie chce! Weź ją sobie
-Szymek, chyba cie poje****
-Ale, serio masz trzymaj (i mi ją rzucił, ja ją złapałem i wyrzuciłem)
około pół metra od nas ona wybuchła a jej strżepny prosto w nas. Confused
Całe szczęsćie że to była tylko pikolówka...
Ale z niego wtedy był pedał... Chyba godzine bylismy tacy ogłuszeni że hohohoh... w uszach dzwoniło jak nie wiem... jak jeszcze raz będzie chciał coś takiego zrobić to dam mu w pysk chyba Confused
Anonymous - Pon 14 Lut, 2005 20:05
Temat postu:
A u nas d e b i l e z osiedla wrzucają poprostu petardy do rzeczki. Fazuje ich to jak woda wybucha :/ Ale moim zdaniem to jest poprostu marnowanie kasy na te głupie czasem śmierdzące petardy. Fe....... Lepsze są sztuczne ognie biggrin
Anonymous - Pon 14 Lut, 2005 22:14
Temat postu:
Każdy lubi co innego...A co ci przeszkadza,że wrzucają do rzeczki petardy?:/Ja wiem,jak sie czepiać to na całego.
Anonymous - Wto 15 Lut, 2005 14:21
Temat postu:
Aren napisał/a:
Ale z niego wtedy był pedał... Chyba godzine bylismy tacy ogłuszeni że hohohoh... w uszach dzwoniło jak nie wiem... jak jeszcze raz będzie chciał coś takiego zrobić to dam mu w pysk chyba Confused

Czy rzucanie petardami w ludzi czyni z człowieka pedała?? Confused Świra tak, ale pedała?? Co ma piernik...?? Confused
A w pysk trza mu było wtedy strzelić. I to porządnie.
Anonymous - Wto 15 Lut, 2005 15:28
Temat postu:
Aren napisał/a:

Ale z niego wtedy był pedał...

Nie ma to jak stać się gejem (tudzież pedałem) po rzuceniu petardy. Razz

Nie każdy powinien mieć dostęp do petard, połowie powinno się ucinać łapy, a część trzymać w zamknięciu. Razz
Gladiatorpl - Czw 24 Lut, 2005 11:30
Temat postu:
zgadzam sie z pułkownikiem i christine ahtung rzadzi Razz. Tez lubie jak jest wielki,poteżny wybuch Smile ale jezeli juz robie bum to nie w szkole i w miejscach publicznych tylko gdzies na uboczu Razz bo robie to dla siebie a nie dla pokazu i szpanu Mr. Green

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group