Dzieci OnLine

Psychologia - Super sen

Anonymous - Sob 25 Gru, 2004 22:27
Temat postu: Super sen
Wczoraj oglądałam z moją mamą telewizję. Leżałyśmy sobie w najlepsze i gadałyśmy. Przysnęłam. Pamiętam ten sen - byłam muchą, leciałam do miodu, ale wpadałam i się przyklejałam. Koniec snu.
Obudziłam się i coś tam do mnie mama powiedziała, a ja odpowiedziałam, 'chyba przysnęłem'. PRZYSNĘŁEM.
Po jakichś 20 sekundach nie wiedziałam czy jestem ON/ONA/ONO. Myślałam, że dalej jestem muchą.
Nie wiem co to było, ale przez jakieś 10 minut po śnie czułam zapach miodu, mimo, że tego w pobliżu nie było.

Mój kolega też miał podobny sen z muchą, tyle, że jakiś czas po nim bolały go ręce.
Pulkownik Nikt - Sob 25 Gru, 2004 22:32
Temat postu:
ja w snach zawsze czuje zapachy.
Anonymous - Sob 25 Gru, 2004 22:35
Temat postu:
Ja w snach zawsze czuję smaki, zapachy też, ale nie zawsze, ale smaki czuję zawsze... pamietam jak mi się śniło, ze wcinałam zupkę chińską... ach ta podświadomość jaka ona jest wspaniała
Nikita - Nie 26 Gru, 2004 11:06
Temat postu:
Tavion widocznie śniła ci się elfka Very Happy
Ja żadko miewam sny...często śni mi się że przed czymś/kimś uciekam , czuję wtedy ogromny strach zazaza...Czasem też mi się śni,że spadam , spadam i spadam w jakiiś ocean ( wtedy się podobno rośnie , jeśli się odczuwa że się spada)
Czy Wy macie też czasami takie odczucie . że jak śnicie o czymś to wiecie że to jest tylko sen i nie trzeba się bać? Ja tak kiedyś miałam.....
Anonymous - Nie 26 Gru, 2004 11:14
Temat postu:
Tav, Ty jesteś ono, każdy to wie nie od dziś. ;> Ale i tak Cię luuuvam. :*** xD'

Co do snów - ja czuję we śnie dotyk. Smaki też czuję, zapachy rzadziej. Bywa, że wiem, że śnię, więc się nie boję, kiedy to jest koszmar.

Pamiętam taką sytuację. Spałam sobie, miałam chyba z pięć lat. Śniło mi się, że mama głaszcze mnie po głowie i że ma na sobie swój niebieski fartuszek w kratę. W pewnej chwili się obudziłam, patrzę - a przede mną siedzi moja mama w tym fartuchu i gładzi mnie po głowie. Niezłe, co? Shocked
nidhogg - Nie 26 Gru, 2004 11:27
Temat postu:
heh ja czesto mam cos takiego, ze jak sni mi sie ze ide gdzies na przyklad i schodze dajmy na to z kraweznika, to sie potyka, ugina mi sie noga i w rzeczywistosci tez mi sie ugina, pojawia sie nieprzyjemne uczucie spadania i wtedy sie przebudzam (yyy chyba nie istnieje taka forma ale najlepiej oddaje co sie dzieje - bo obudzenie to to nie jest)
przemilczajac fakt, ze kilka razy snilo mi sie, ze dzwonil budzik, wstawlam, ubieralam sie szlam do szkoly i w polowie drogi budzialm sie zawiedziona, ze jeszce w lozku jestem i to wszytsko przedemna.
a smaki i zapachy jak najbardziej czuje - wlasnie w tych 'szkolnych' zawse czuje smak i zpach kawy, spaliny w drodze etc.
panienka_wierzba - Nie 26 Gru, 2004 12:33
Temat postu:
nidhogg napisał/a:
heh ja czesto mam cos takiego, ze jak sni mi sie ze ide gdzies na przyklad i schodze dajmy na to z kraweznika, to sie potyka, ugina mi sie noga i w rzeczywistosci tez mi sie ugina, pojawia sie nieprzyjemne uczucie spadania i wtedy sie przebudzam (yyy chyba nie istnieje taka forma ale najlepiej oddaje co sie dzieje - bo obudzenie to to nie jest)

oj a ja tak mam przynajmniej raz w tygodniu, i to tak samo =]
ide nagle sie potykam i ugina mi sie noga i sie chwilowo przebudzam z głupim uuczuciem.
Zapachy, smaki i dotyk jak najbardziej. To chyba normalne
Kinga - Nie 26 Gru, 2004 13:25
Temat postu:
Ja zazwyczaj mam sny bardzo realistyczne Wink
Czuję często zapach smak dotyk strach Wink czasami jeszcze chwile po przebudzeniu Smile

Mialam sen że spotkalam sie ze znajomymi z obozu taki Hym zlocik w tym samym miejscu biggrin to czułam nawet mokrą wode Smile HyHY ...

Jednak jak sie budze rano i próbuje znow zasnąc to sen nie jest juz taki realistyczny ... te kolory itd Smile

Też miałam takie sny że sie w nich budziłam szłam do szkoły itd biggrin
Anonymous - Nie 26 Gru, 2004 13:35
Temat postu:
A to uczucie spadania i załamanie nóg mam częst tylko, ze z reguły mi się śni i to jest najczęstsze, że idę gdzieś po Bielsku i schodzę z takich starych schodów, potykam się i spadam, to mam nawet najczęściej przed zaśnieciem. A co do snów to mam pytanie, bo koeżanki się ze mnie śmieją, jak często kontunuacje snów, np. śniło mi się kiedyś, ze płynęłam promem, droga jego była charajkterystyczna i niedawno mi się śniło, że płynęłam tym samym promem, tą samą drogą, ale po roku i ze znajomymi... to tylko przykład, ale mam wiele takich snów
Anonymous - Nie 26 Gru, 2004 15:17
Temat postu:
Ja też tak mam! Ja też! To uczucie przy przebudzeniu jest okropne, często aż podskakuje na łóżku, albo się silnie wzdrygam. Tutaj idę, idę [też często po krawężniku, czasem po prostu po jakiejś kłodzie], a nagle ześlizguje mi się noga i wtedy się budzę. Dziwne uczucie, bardzo nieprzyjemne. No, ale nie jestem sama. ^^" Ja tak mam, kiedy płytko śnię, najczęściej kiedy zasypiam.
Anonymous - Nie 26 Gru, 2004 18:48
Temat postu:
Taki sen? hmm dziwne.. chociaz ja tez tak miewam..budze sie i zapominam o Bożym świecie. Czesto tez spadam z łóżka hehe:) sen jest jakby na jawie... Rolling Eyes ale niektore nierzeczywiste..
nidhogg - Nie 26 Gru, 2004 23:04
Temat postu:
a z kontynuacja, mi sie kilka razy zdazrylo, raz to nawet prawie tydzien, snilo mi sie albo to samo w roznych wersjach, albo kontynuacje, heh az sie zmeczona poczulam w koncu nop bo ile mozna w kolko o tym samym.

ha a teraz mi sie przypomnialo, raz mialam taki sen, ze przylecieli jacys kosmici (no generalnie malo istitne co tam bylo) ale usmiercali ludzi w sklepach muzycznych, na takiej zasadzie, jak sa te odsluchiwacze, zakladalo sie sluchawki i pyk, czlowiek umieral.
no i dokladnie pamietam co wtedy czulam, bylo to dosyc dziwne, jakby ktos mnie wyciagal ze mne przez piety, doslownie czulam 'jak zycie mi uchodzi' przez stopy.
dziwne, heh nigdy nei umieralam, wiec nie moge powiedziec, czy tak faktycznie sie czuje, ale musze przyznac, ze uczucie bylo dosyc dziwne.

znaczy of korz snilo mi sie kilka razy, ze mnie mordowali etc, ale taki dziwnie bylo tylko raz,
frigg - Pon 27 Gru, 2004 00:45
Temat postu:
a czy wiecie ze kidy snimy nasze cale cialo, wszytkie miesnie -poza oczami i misniami oddechowymi jest sparazlizowane? jest to tak zwany ruch R.E.M czy rapid eye movment i ruszamy w nim oczami sledzac sny..bezruch wynika z udaremniania nam zrobienia sobie czy komus innemu krzywdy...ruszamy sie podczas snu glebokiego w ktorym nie ma snow...fazy snu glebokiego i snu rem wystepuja naprzeminnie w coraz dluzych odstepach..i wogole niemowlaki maja wiekszosc faz rem Smile a marzenia senne powstaja za pomoca ciala migdalowatego (takie cos w mozgu) ktore odpowiedzialne jest za emocje i podcas snu nieczynne sa platy czolowe odpowiedzilane za logike i realizm w naszym mysleniu...daletego czasem jak mama mnie rano budzi to jej bluzgam Embarassed (wszak nie mogalabym tego zrobic na jawie)
Idda - Pon 27 Gru, 2004 10:49
Temat postu:
Mnie w snach ktoś często zamienia w małe dziecko...nie cierpię tego... Evil or Very Mad biggrin
A te płytkie sny....też ich nie cierpię... biggrin Najcęściej śni mi się,że jadę na rolkach i się przewracam...Ale raz mi się śniło (w głębokim śnie już),ze byłam na jakiejś szerokiej ulicy z tata,a po bokach były rożne domy jednorodz. ze sklepami,zakłdami itd. I ja poszłam do kosmeyczki i ona mi zrobiła za darmo zabieg, a potem mnie wtajemniczyła swoją pracę biggrin No..i potem od niej wyszłam i nigdzie nie mogłam znaleźć taty...odwracam ię,a tam PIJAKI!!!!I mnie zaczęli gonić biggrin i ja spojrzałam w dół w jakąś dziurę.Okazało się,że pod spodem było moje łóżeczko ^^to skoczyłam na nie i się obudzilam..i jeszcze się lekko trzęsło.. Twisted Evil biggrin
Anonymous - Pon 27 Gru, 2004 13:25
Temat postu:
Czyli tylko podczas snu bez snów chodzimy, szamotamy sie i tak dalej? A mówimy także tylko wtedy, bo mi się zdarza i to nawet często gadać przez sen, a tak propo to przypomniało mi się jak koleżanki opowiadały (są siostrami), ze jedna drugiej chciała zrobić kawał i wpadła do niej w nocy i zaczęła wołać, że trzeba do szkoły iść, tamta w śnie wyskoczyła z łóżka i zaczęła biegać po pokoju i wołać "Gdzie są moje majtki", tam samo ich brat nagminnie lunatykuje
nidhogg - Pon 27 Gru, 2004 13:36
Temat postu:
hm no ja raz mialam taka akcje, ze spalam w dzien, obudzilam sie jakos pod wieczor, zadzwonilam do koelzanki, zeby sie z nia umowic an nastepny dzien, a ta zdziwiona i mowi, ze przeciez juz sie umowilysmy... zrobilam 'yyyyyya na ktora?', bla bla pogadalysmy i koniec.
co sie okzalo - koelzanka zadzwonila jak spalam, ja ponoc wstalam, poszlam do telefonu i sie z nia umowilam, ponoc brzmialam calkiem normalnie ani nei zaspanie, ani nic. Gdyby nie to, ze miszkalam wtedy z babcia, a babcia mi wszytsko opowiedziala (babcia poczuciem humoru nei grzeszy, wiec nie sciemniala), nigdy bym w to nie uwierzyla. jakos nie lubie wiedziec, ze cos takiego odbywa sie calkiem poza moja swiadomoscia.
frigg - Pon 27 Gru, 2004 14:48
Temat postu:
dokladnie tak luntaykujemy, przewracamy sie, gadamy kiedy jestesmy w tak zwanym snie glebokim, gdyby nam sie snilo ze ktos nas atakuje i mielibys mozliwosc poruszania sie to niejedna osoba wylacialby juz przez okno albo ududila poduszka spiacego obok...poza tym gadamy o czym i obserwujacym wydaje sie ze ta osoba sni, ale fazy te przechadza bardzo plyynie wiec gadanie spiacego moze wynikac ze zapamietal co mu sie snilo i teraz komentuje swoj sen Smile
Akacja12 - Pon 27 Gru, 2004 19:39
Temat postu:
Pamiętam jak śniło mi się że szłam sobie z koleżanką i słońce zgasło. Potem się zapaliło. Może jeszcze raz zgasło już nie pamiętam. W każdym razie jak się obudziłam dowiedziałam się że moja siostra zgaszała i zapalała lampke na biurku Smile. Raz miałam taki sen że wiedziałam że to sen. Już go nei pamiętam ale wiem że wiedziałam. Kiedyś śniło mi się żże się przebudziłam i tak nie mogłam otworzyć oczu nie mogłam dokładnie zobaczyć, wszystko było takie szare jak w telewizorze przed ustawieniem stacji. Choć brzmi niegroźnie naprawde to był koszmar. Ostatnio śniło mi się że byłam w rozmowach w toku biggrin. Już nie pamiętam zupełnie co i jak ale wiem że byłam biggrin. Ostatnio tak miałam że po przebudzeniu dotknęłam ręką drugiej ręki i czułam że to jest coś ciepłego ale nie czułam dotyku ręką dotykaną. Strasznie dziwne uczucie. Przez chwile pomyślałam "czyja to jest ręka?" biggrin.
Mała - Wto 28 Gru, 2004 15:20
Temat postu:
Ja mam bardzo często świadome sny. wiem, że śnie. Nie raz było tak, że wiedziałam , ze to sen, i wiedziałam że aby sie obudzić musze przecisnąć się przez taką malutką czarną dziure, to było okorpne, paniczny strach, że nigdy z tamtąd nie wyjde!
Codziennie mam sny, to mój drugi świat, świat taki gdzie znajduję rozwiązanbia swoich problemów b. często, świat taki jaki sama sobie "namaluje", wymyśle. Kiedy nie ma co robić, żyje snami.
frigg - Sro 29 Gru, 2004 18:54
Temat postu:
to jak kazdy mowi o swoich sna to ja tez....w 2001 jakos w sierpniu mialam sen..snilo mi sie ze ja i moja klasa z ogolniaka bylismy na jakims festynie na jakims blokowsku, byl sliczny cieply dzis, kazdy sie doskonale bawil....nagle zrobilo sie ciemno i zniba zaczely spadac metoryty...jeden taki naprawde gigantyczny spadl na wierzowiec...wszyscy zaczeli uciekac, panika, krzyki..ja bieglam razem z tlumem..w koncu przystanelam i sie odwrocilam i to co zoabaczylm spawilo ze zaczelam krzyec, bo zobaczylam plonocych ludzi, wyskakujacych z okien...zaraz potrm sie obudzilam....11 wrzesnia rano wylecilam do grecji na wakacje z moim chclopakiem...wieczorem zadzwonilam do domu i mama mi powiedzila ze byl zamacha na wtc...kilka dni potem przeczytalam o tym w gazecie...normalnie mialam proroczy sen,....mialam tylko jeden jedyny taki sen i latego zostal mi w glowie Smile
nika - Czw 30 Gru, 2004 10:23
Temat postu:
Ja też w snach czuję smak, zapach oraz czuję dotyk.Zdarzyło mi się że płakałam przez sen. Czasem gdy się przebudzę nadal słyszę i widzę co się dale dzieje w śnie (gdy mam zamknięte oczy).
Anonymous - Czw 30 Gru, 2004 12:58
Temat postu:
Mi się kiedyś często darzało płakać przez senpoprostu jak mam smutny, który mnie porusza jak np. śmierć kogoś bliskiego to zawsze płaczę przez sen...
Anonymous - Czw 30 Gru, 2004 14:27
Temat postu:
Szczerze mówiąc od dłuższego czasu nie mam snów w ogóle. Od czego to zależy też pojęcia nie mam ;P
Kinga - Czw 30 Gru, 2004 15:17
Temat postu:
Brak snów zależeć może tak naprawde od wielu czynników ...
np od stresu ... czy tego że mało czasu poświęcasz na sen Wink
frigg - Czw 30 Gru, 2004 16:41
Temat postu:
masz racje kinaga barl snow moze byc wynikeim stresu, ale byly robione badania w ktorych uczestnicy mieli kolo siebie ochotnika, ktory pilnowal zeby nie spali przez kilka dni (chodzi wlasnie o faze rem czyli ta z marzeniami senneymi , uczestnicy mogli spac tylko faza snu glebokiego, kidy zapadli w sen rem natychmiast byli wybudzani) i co sie okazlo/ ze z powodu braku marzen sennych zaczeli snic na jawie, po skonczonym badaniu kiedy mogli juz spac tak jak chclieli wiekszosc czasu posiwconemu na sen mieli wlasnie fazy rem..naukowcy doszli wiec do wniosku, ze mozg nadrabia bark snow w kazdej nadazajacej sie okazji...
wiec nie boj sie sny ci powroca napewno...jest tez mozliwosc ze ich poprostu nie pamietasz Smile
Kinga - Czw 30 Gru, 2004 18:14
Temat postu:
A co do snów ... to podobnie jak ty frigg miewam prorocze sny Smile
Różne ... czasami dosłownie ujęte tym co sie dzieje w danej chwili bądź bedzie sie dziać ... a czasami jakimiś symbolami Wink

Np ... w noc kiedy wrcoilamz chomem od veta ... chomik piszczał i wogóle trząsł się ... słaby był ... i w nocy śniło mi się że ... rzuca sie na niego kot i wysysa mu przez pyszczek życie ... a chomowi bledną powoli oczka ... a ja jestem tego świadkiem i chwytam choma krzycząc przez łzy że będzie dobrze ...
Fakt faktem ze ten sen byl tak ... eh ... straszny ... obudziłam się i nie słyszałam piszczenia choma ... rano wstałąm ale niestety ...
frigg - Czw 30 Gru, 2004 20:59
Temat postu:
chomik ci zdechl???
Kinga - Czw 30 Gru, 2004 21:05
Temat postu:
Niestety ... to bedzie of top ale jak przeczyta frigg to śmiało kasujcie Wink

No więc całą noc piszczał i wogóle trząsł się ... a rano niestety ded ...
Jak byłam z psem u weta w ten sam dzień to on powiedział
że od tego zastrzału zrobił mu sie ropień ... i zakażenie czy cuś rozniosło mu sie na organizm i nie było szans moze gdyby był starszy ...
frigg - Czw 30 Gru, 2004 21:09
Temat postu:
leee no przykro mi..ale niestety trudno sie leczy takie male zwierzaki (chyba wszak to ciocia nid moze sie wypowiadac w tym temcie)...ale sen faktycznie proroczy...ja taki sen mialam tylko raz i wolalabym wiecej nie miec..chyba ze beda to same mile rzeczy no wygram w totka, zalicze sesje na same 5 (haha)
a kasowac nie bede wielki ot sie nie zrobil..
Anonymous - Sob 01 Sty, 2005 16:21
Temat postu:
Ja poruszę post nidhogg, która to podczas snu rozmawiała ze swoją koleżanką. Razz
Miałam coś podobego. Byłam chora, przeziębiona. Spałam w łózku. No i śnił mi się gumisie [nie wnikajmy... Razz]. I tam było, że sobie z nimi biegałam, skakałam i nagle bawiliśmy się w chowanego. W tym śnie zasłoniłam sobie oczy i odliczałam do miliona [to też pomińmy]. Po czym jak doliczyłam to się obudziłam. Patrzę na zegarek - po 8, a o 5 miałam brać leki. Biegne do mamy a ona: Ale już brałaś! - Jak to, przecież spałam.. -_-" - Nie, obudziłam cię. Liczyłaś jakimiś tysiącami jak zażywałaś...
Omg Razz Spooko. biggrin Od tej pory boje sie takich snów, bo bądź co bądź, uczucie nieprzyjemne. Wink
Kinga - Sob 01 Sty, 2005 16:29
Temat postu:
Najlepiej to jest na obozach ... jak sie ma lunatyków w pokoju biggrin

Pare razy mi sie zdarzały takie osóbki biggrin ...
N w tym roku biggrin była sobie dziewczyna ... i ja akurat nocką wracałam do pokoju ... od chłopaków przez okno ... ale pominmy ... i wchodze do pokoju i słyszę z drrugiego jak ktoś coś gada "AAaaa ... BAgno ... nie nie .... ja nie ide " i jakiś dialog prowadziła zapewne związane to było z tym że na drugzi dzień mieliśmy na bagna iść <lol> ale miałam z niej glebe biggrin ...
No cóż biggrin
Kiedyś miałam takę dziewczyne w pokoju co sie na balkonie budziła rano ... no poezja ... Eh Wink

Ciesze sie że nie jestem lunatyczką i nie mówie przez sen ...
Bo chyba przez sen mowi sie tylko prawde :> i jakby to moi rodzice wykorzystali Ooojoojoj Smile
frigg - Sob 01 Sty, 2005 17:42
Temat postu:
hheeh gbrielen ja kiedy bralam takie leki na depresje ktore w dzialaniach ubocznych napisaly ze moga wystepowac koszmry nicne...no to ja niestety je mialam..snilo mi sie ze bylam w spiacze przez 5 lat i sie obudzilam na wielkanoc....i w rezcywistosci sie iobudzulam i polecilam do rodzicow zeby im powiedzic ze jzu nie spie..poptrzyli na mnie jak na glupia i rano skontakowali sie z lekarzem i leki zpstaly mi odstawione Smile
Idda - Sob 01 Sty, 2005 22:46
Temat postu:
Skoro już mówi(my)cie o snach,to ja Wam powiem,co mi się kiedyś śniło...przypomniało mi się... Rolling Eyes biggrin No,więc śniło mi się,ze siedziałam se z kolegą w pokoju...i zaczęliśmy w pewnym momencie o seksie gadać...Razz Ija tak gadam,gadam...i nagle czuję,że nie śpię,ale nadal coś mówię!!Ja po prostu wszystko mówiłam NA GŁOS!!Jak się obudziłam,to coś o prezerwatywach gadałam... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
frigg - Nie 02 Sty, 2005 02:27
Temat postu:
buhahah sny erortyczne to tez normlana sprawa...Smile
Anonymous - Nie 02 Sty, 2005 15:59
Temat postu:
Ja zawsze na wszelakich wyjazdach zawsze przed snem sobie wmiawiam, ze mam nie gadać w nocy, kiedyś krzyczałam imię kolegi, który spał w pokoju obok, koleżankę obudziłam. Kiedyś na obozie weszła nam dziewczyna o 5.00 rano i my śpiące gadałyśmy o facetach tak jakbyśmy prowadziły rozmowę i ona też zaczyna gadać, bo mysli, że my rozbudzone i po pewnym czasie zauważyła, ze śpimy, to stało się legendą...
panienka_wierzba - Nie 02 Sty, 2005 18:28
Temat postu:
ja mialam dzisiaj sen - -" omg ^^ ale bardzo ciekawy.
Śnił mi się jutrzejszy i wtorkowy dzień w szkole =) we wtorek, na 1 czy 2 lekcji skapnęłam się że nie mam obrazka na plastykę którą mam na ostatniej (Cool godzinie. Więc na którejś z przerw pobiegłam do domu, wzięłam klej, blok, rozbite bombki i różne takie rzeczy. I zaczęłam robić kartkę =/ rano sie budze i mam w głowie całkowity obraz kartki i teraz mam zamiar taką zrobić =), niezłą mam inwencje twórcza ;-) hehe
Akacja12 - Wto 04 Sty, 2005 20:53
Temat postu:
Oj niegrzeczna Iduś a taka niepozorna się wydaje RazzRazzRazz. Wierzba oby więcej takich snów biggrin. elfka to musiało być naprawde niezłe żeby przez sen gadać.
A ja właśnie dziś rano śnił mi się sen że mama robiłą taki blok czekoladowy z czekolady i herbatników (jak tylko dorwe się do przepisu to wrzuce Smile.) I tata mnie obudził ja szybko siadam i pytam się "a masz herbatniki"? to tata mówi co? ja się rozbudziłam już i powiedziałam zaraz "nie nie to tylko sen biggrin"
Naomi - Czw 06 Sty, 2005 13:15
Temat postu:
Mi się kiedyś śniło, że chodziłam po ogromnym budynku z tysiącami pokoi.
Spotykałam w nim znajomych i całkiem obcych. Niektóre pomieszczenia były puste, inne umeblowane. Ale było w tym coś dziewnego... Ciężko mi było oddychać. Chwilami mało się nie dusiłam (w śnie oczywiście).
I kiedy się obudziłam byłam cała (od stup do głów) nakryta kołdrą.

Albo jeszce cosik...

Prawie zawsze kiedy zasypiam mam takie wrażenie, że robie krok po schodach, ale nie ma schodka i tak jakby spadam. To wprowadzenie do pełnego zaśnięcia.
Zawsze przechodzi mnie wtedy dreszcz.

Czy wy macie coś podobnego ?
Idda - Czw 06 Sty, 2005 18:24
Temat postu:
No,chyba kazdy tak ma biggrin A Ty Różiu tez niezły sen miałaś biggrin Mi się kiedyś często śniło,że moją mamę zabijano biggrin Brr...Pamietam,że w momencie strzału w jednym z takich znów krzyknęłam tak-maMA!-Tę drugą sylabę dwa razy głośniej biggrin
Pan_Feanor - Pią 07 Sty, 2005 08:21
Temat postu:
Mi się coś śni bardzo żadko...... Ale ostatnio miałem 2 sny..... nieprzyjemne oznaczjace ciężkie czasy, smuek i zawód miłosny... czyli to co zwykle Sad
Anonymous - Pią 07 Sty, 2005 15:11
Temat postu:
Ja ostatnio miałam sen, sprawdzając w senniku oznaczał mniej więcej, ze mam za duże mniemanie o sobie, w sumie to miała dzisiaj jeszcze jeden będę musiała go sprawdzić. Dziwny sen był, chyba nawet wam go opowiem, zebyście się nabijali z mojej chorej wyobraźni:
Porwano moją koleżankę, okazało się, ze grasuje gwałciciel, razem z mamą i policjantem. Biegłam przez las, bo wiedziałam, ze w nim jest gwałciciel. Trafiłam na znajomych harcerzy, którzy mieli ćwiczenia i zaczęli mi gadać, zebym z nimis trzelała z wiatrówki i zostawiła tego jakiegoś tam gwałciciela. Ja nie zrezygnowałam i usłyszałam płacz z pobliskiego baraku podeszłam tam i wiedziałam, ze w środku jest ten gwałciciel i gwałci chłopczyka Confused nie wiem skąd się wziął chłopczyk. Ja nagle urosłam wielka i stałam się chowańcem w Black & White, tylko takim, który decyduje jak bóg. Podniosłam ten barak i zaczęłam nim potrząsać, wyleciał gwałciciel i go zamknęli, a chłopczyk wypadł w kawałkach i jego głowa rozmawiałą ze mną, a ja go potem poskładałam.... strasznie dziwny sen
Merkavoth - Wto 18 Sty, 2005 01:39
Temat postu:
Odczuwam dotyk we śnie, ale tylko w snach erotycznych, nie wiem czemu.

A to, z czym zderzyła się Tav to refleks senny.
Zaraz po przebudzeniu, szczególnie gwałtownym, nie wszystkie nerwy przestawiają się na działanie aktywne, co sprawia, że pamiętamy sny zaraz po przebudzeniu. Może to też objawić się halunami, obrazami ze snu widzianymi już po obudzeniu. A czasem, jak miałem pare razy, refleks nie dotyczy tylko wzroku.
Miałem przypadki, gdy elementy snu wplatały się w moją pamięć tak głęboko, że wypaczały ją...Obudziłem się, ale umysł działał na ścieżkach snu, i minęło dobre 5 minut, zanim udało mi się oddzielić jawę od snu.

Podobnie działa lunatykowanie.
Anonymous - Sro 19 Sty, 2005 17:37
Temat postu:
ja mam dość dziwne sny
często śni mi się że śpię i jak się budzę - to wydaje mi się ze budzę się we śnie i zaczynam robić różne dziwne rzeczy
czasami również w snach mam deżawi czy jak to sie tam piszcze czyli przeżywam jeszcze raz to samo
pamiętam takie sny dokładnie i potem sie dziwie czemu nie zrobiłam czegoś inaczej
Merkavoth - Pon 24 Sty, 2005 15:40
Temat postu:
A ciekaw jestem, czy ktokolwiek z was ma kontynuacje snów, które mięli dawno temu?
Mnie naprzykład, co jakiś czas śni się ta sama biblioteka, przypominająca labirynt, w której błądzę z, uwaga uwaga, moimi postaciami z Baldur's Gate / Shocked /, I szukam kogoś. Po jakimś czasie pojawia się tam smok. Do końca snu uciekam, mijam kolejne półki, uchylam się przed ogniem, rzucam książkami itp.
3 dni temu śniło mi się, że jednemu z nas /który okazało się, był moim kumplem z Bractwa, Michałem.../ udało się przewrócić na smoka półkę, taką wielką, 8-metrową. Odkopaliśmy smoka który, nieprzytomny, przybrał ludzką postać. Zaczęliśmy go dobijać, ale odwróciłem go na plecy i...to był mój ojciec.

Obudziłem się o 5.40 rano i wolałem już nie zasypiać...
Papierowa Tęcza - Pon 24 Sty, 2005 18:59
Temat postu:
Cóż.. pamiętam.. mój najwspanialszy sen w życiu:
(nie śmiać się ;P)
Śniło mi się kiedyś, że byłem kawalerzystą Polskim - Ułanem - była wojna, a ja nie wiem w jaki sposób znalazłem się na linii frontu (może też dlatego pewne "słynne opowiadania [Hi Kinga Razz] mówi o kawalerii polskiej - moje zamiłowanie do tej grupy wojskowej). Pamiętam, że szarżowałem wraz z kilkoma innymi członkami oddziału (co ciekawe - same znajome twarze w tym oddziale były ;D) na jakiś zmechanizowany oddział (O_o) - zastanawiałem się czemu każą mi atakować coś, czemu nic zrobić nie mogę, ale cóz - nagle usłyszałem w głowie huk - i w boku mnie coś zaczęło kłuć - kiedy się obudziłem, bok dalej mnie bolał, byłem cały oblany potem - i zacząłem coś nagle gadać o wyższości Mosina nad KAR'em Razz (nie mam pojecia skąd) - ech.... za dużo chyba tych wojen w swojej głowie przeżywam XD

Pytacie dlaczego wspaniały? Bo wreszcie mogłem się poczuć jak prawdziwy polski wojak Smile
Anonymous - Pon 24 Sty, 2005 20:36
Temat postu:
Merkavoth napisał/a:
A ciekaw jestem, czy ktokolwiek z was ma kontynuacje snów, które mięli dawno temu?
Mnie naprzykład, co jakiś czas śni się ta sama biblioteka, przypominająca labirynt, w której błądzę z, uwaga uwaga, moimi postaciami z Baldur's Gate / Shocked /, I szukam kogoś. Po jakimś czasie pojawia się tam smok. Do końca snu uciekam, mijam kolejne półki, uchylam się przed ogniem, rzucam książkami itp.
3 dni temu śniło mi się, że jednemu z nas /który okazało się, był moim kumplem z Bractwa, Michałem.../ udało się przewrócić na smoka półkę, taką wielką, 8-metrową. Odkopaliśmy smoka który, nieprzytomny, przybrał ludzką postać. Zaczęliśmy go dobijać, ale odwróciłem go na plecy i...to był mój ojciec.

Obudziłem się o 5.40 rano i wolałem już nie zasypiać...

Ja pisałam, bynajmniej tak mi się zdaje, ze mam kontynucje snów...
Niedawno przez tydzień śniła mi się ta sama osoba, w różnych sytuacjach... ale zawsze sen kończył się mniej więcej tak samo. Tymi samymi słowami ruchami
Anonymous - Wto 25 Sty, 2005 10:46
Temat postu:
te.... tenchion śniłeś mi sie ostatnio że zabijasz moją sąsiadke na klatce schodowej a ja to wszystko widze a potem uciekasz jesteś poszukiwany i dalej niepamiętam ale kończy sie tym że ja sie utopiłam...^^
4 noce pod rząd i wciąż ten sam sen?...
Papierowa Tęcza - Wto 25 Sty, 2005 12:59
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
te.... tenchion śniłeś mi sie ostatnio że zabijasz moją sąsiadke na klatce schodowej a ja to wszystko widze a potem uciekasz jesteś poszukiwany i dalej niepamiętam ale kończy sie tym że ja sie utopiłam...^^
4 noce pod rząd i wciąż ten sam sen?...
to nie faaair ;_( ja mam byc tru elo necro patriotą, a nie mordercą sąsiadek - a co z chwałą i honorem? gdzie triumf i piękna śmierć w imie ideałów?? Ja tak nie chce Sad
Anonymous - Wto 25 Sty, 2005 15:40
Temat postu:
a jeżeli zabiłeś ją w imię pokoju?
Papierowa Tęcza - Wto 25 Sty, 2005 15:45
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
a jeżeli zabiłeś ją w imię pokoju?
lol? a co? sąsiadka była szpiegiem NKWD? ;P oficerką SS? ;P Albo inną konspiratorką? ;P mimo wszystko... jestem na NIE ;P
Anonymous - Wto 25 Sty, 2005 15:47
Temat postu:
kradła ziemniaki a to też już coś
ona zabijała ziemniaki w celach turystycznych więc musiała zginąć
Papierowa Tęcza - Wto 25 Sty, 2005 16:07
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
kradła ziemniaki a to też już coś
ona zabijała ziemniaki w celach turystycznych więc musiała zginąć
ożesz...! BAGNET NA BROŃ! ZA OJCZYZNE! (dźga sąsiadkę ;P)
Pan_Feanor - Sro 26 Sty, 2005 11:57
Temat postu:
To ja już wole zjeść stary kisiel "biggrin
Papierowa Tęcza - Sro 26 Sty, 2005 12:55
Temat postu:
Pan_Feanor napisał/a:
wole budyń Razz
Pan_Feanor - Sro 26 Sty, 2005 23:14
Temat postu:
Stary budyń śmierdzi moją skarpetą biggrin a to jest niebezpieczne dla życia więc lepiej jedz stary ksiiel.......
frigg - Czw 27 Sty, 2005 12:03
Temat postu:
prosze bez oftopow Smile
Sylka1993 - Czw 27 Sty, 2005 12:39
Temat postu:
Pan_Feanor napisał/a:

Stary kisiel? A fee! Ja wolę już budyn XD
frigg - Czw 27 Sty, 2005 12:45
Temat postu:
wlasnie cos takiego co robisz piszac o budyniu - czyli odchodzenie od tematu
Pan_Feanor - Pią 28 Sty, 2005 09:42
Temat postu:
frigg napisał/a:
wlasnie cos takiego co robisz piszac o budyniu - czyli odchodzenie od tematu

Nowłaśnie Smile
Merkavoth - Pon 31 Sty, 2005 18:05
Temat postu:
Dom wariatów...
Anonymous - Pon 31 Sty, 2005 21:43
Temat postu:
Merkavoth napisał/a:
Dom wariatów...

[W tej chwili Elfka zaczyna śpiewać Sanitarium...]
Sztona - Czw 10 Lut, 2005 14:24
Temat postu:
Ja nie czuję zapachów ale jak miałam 5 latek to śniło mi się (dwa razy) że oddaję mocz. Embarassed I wiecie co? Embarassed Embarassed NAPRAWDĘ GO ODDAWAŁAM Embarassed Embarassed
Merkavoth - Czw 10 Lut, 2005 23:07
Temat postu:
Nie ma się czego wstydzić, mnie się śniło, że idę do kibelka u babci. Efekt ten sam. Rolling Eyes
Sztona - Pią 11 Lut, 2005 12:13
Temat postu:
Albo ostatnio śniło mi się że oblazły mnie węże i jeden ugryzł mnie w stopę. I obudziłam się. Naprawdę bolała mnie stopa Shocked

Sztona
Pan_Feanor - Sob 12 Lut, 2005 14:42
Temat postu:
Sztona napisał/a:
Albo ostatnio śniło mi się że oblazły mnie węże i jeden ugryzł mnie w stopę. I obudziłam się. Naprawdę bolała mnie stopa Shocked

Sztona

To już wiesz kto był tym wężem Smile, ale pytanie brzmi co robiłem w teym łożu Wink ?
panienka_wierzba - Pią 18 Lut, 2005 12:08
Temat postu:
taa ja dzisiaj w nocy mialam jakis sen =/ on byl hm.. głupi? nie wiem czemu ale mialam po nim strasznie niemiłe i mieszane uczucia.
Niby moi rodzice stracili prace czy cos, sama juz nie wiem. Był wieczór siedizałam sobie przy komputerze, sen był tak wyrazisty, że słyszałam muzykę z głośników. Był to Happysad albo bodajrze Włochaty, teraz dobrze nie pamiętam. W pokoju mojego brata (w ktroym jest komputer) nie bylo nikogo prócz mnie, zapewne brat na jakiejś impreze czy koncercie, światło się świeci, w reszcie domu ciemno, rodzice sobie zasunęli drzwi do pokoju, ogladali telewizor przy zgaszonym świetle. (dlaczego ja mam zawsze pamięć do takich głupich szczegułów) chyba byłam w pidżamie nawet =/ po jakims czasie przychodiz matka do pokoju, zielono białą pidzamke miała (bede opisywac wszystkie szczegóły jakie zapamietałam =/ potem sobie spojrzę ile zapamiętałam) przyszła i zaczęła mi gadać że jest już wpółdo 11 (23) i że co ja jeszcze na komputerze robie i że mam w tej chwili spier*alać. Odsunęłam się w tył na krześle od klawiatury bo matka mnie po twarzy zaczęła bić czy coś, a potem krzyknęła 'kur*o i tak będziesz się rżnąć' (sens w tym był taki że miałam dawać sie za pieniądze) ja odsunęłam sie na krześle jeszcze dalej i zaczęłam głową machać na boki, że nie ona coś tam krzyczałą, że tak, że na pewno że cos tam cos tam a ja dalej głową machałam. Noi sie po chwili obudziłam było chyba 6 po 1 w nocy. od tamtej pory do wpół 5 chyba nie usnęłam =/ taaa, zaczepisty sen.
Zresztą nie pamiętam kiedy ostatnio jakis taki normalny kojący mialam czy cos. Zawsze to albo wogóle snu nie mam, albo tak poschizowane ze nawet sie o nich myslec nie da, a czasem po prosut jakies przykre i głupie. Ale nie żebym miala jakis normalny - -"
Sztona - Sob 05 Mar, 2005 12:18
Temat postu:
aLBO miałam taki sen że mój pan od rytmiki (to było w 3 klasie) wiecie co mi robił... Embarassed no i przybiegł tato iu powiedział "jak się zaczniesz krzyczeć to cię uratuję" Zaczełam się głupio patrzeć i krzyczeć. Wtedy tato wkracza do akcji i ko0nice snu. Od tamtej pory bałam się pana od rytmiki...
bubcia - Czw 07 Lip, 2005 11:42
Temat postu: Re: Super sen
Tavion napisał/a:
Wczoraj oglądałam z moją mamą telewizję. Leżałyśmy sobie w najlepsze i gadałyśmy. Przysnęłam. Pamiętam ten sen - byłam muchą, leciałam do miodu, ale wpadałam i się przyklejałam. Koniec snu.
Obudziłam się i coś tam do mnie mama powiedziała, a ja odpowiedziałam, 'chyba przysnęłem'. PRZYSNĘŁEM.
Po jakichś 20 sekundach nie wiedziałam czy jestem ON/ONA/ONO. Myślałam, że dalej jestem muchą.
Nie wiem co to było, ale przez jakieś 10 minut po śnie czułam zapach miodu, mimo, że tego w pobliżu nie było.

Mój kolega też miał podobny sen z muchą, tyle, że jakiś czas po nim bolały go ręce.

rece go bolaly pewnie dlatego ze nimi machal bo myslal ze fruwa <lol2> Laughing
ale fajny miales sen =)

mnie sie kiedys snilo ze musialam skakac na bungee, skoczyć z samolotu i takie inne...a wiecie jaka bylam obolala po tym wszystkim?
Anonymous - Czw 07 Lip, 2005 11:43
Temat postu:
nie odnawia sie starych tematów, najpierw patrz na date potem pisz albo z tego zrezygnuj
frigg - Czw 07 Lip, 2005 11:54
Temat postu:
eee kardzieko w psychologi to nie ma jakis konkretnych problemow, ze zostal rozwiazny i basta, tylko sa jakies takie bardziej uniwesalne tematy - tak jak wlasnie ten...jest o snach ogolnie Smile
Sylka1993 - Sob 23 Lip, 2005 15:05
Temat postu:
Mi się zdarza, jak jestem w tej pierwszej fazie snu /sen jeszcze nie jest głeboki/ że o czymś śnie, i coś tam robię, np. macham do kogoś ręką.. I potem w realu /w łózku/ tą ręka macham, a po chwili się budzę, nie pamiętam snu, tylko myśle "co ja robię?!"..
Albo czasem się wzdrygam przez sen.. i znowu sie budzę i myślę "dlaczego się wzdrygnęłam?!"
aGa-) - Sro 27 Lip, 2005 19:52
Temat postu:
Sylka1993: Mi się kiedyś śniło, że grałam w siatkówkę. Jak w tym śnie piłka leciała w moją stronę, chciałam ją odbić, podnosiłam ręce do góry, budziłam się... i okazywało się, że naprawdę podnosiłam do góry ręce. Smile
Pan_Feanor - Pon 15 Sie, 2005 20:02
Temat postu:
Ja ostatnio kimająć w akademiku po imprezce miałem spontaniczny świadomy sen, zdziwiłem się jak jasna choroba która zabijała miliony w średniowiecznej Europie, w tym śnie uwodziłem pewną piękną pania... niestety oudził mnie sublokator trzaskając drziami, jaznełem ponownie ale już bez żadnego rewzultatu :/
Tremere - Pon 15 Sie, 2005 20:16
Temat postu:
Ja od paru ładnych lat 'uprawiam' [xD] lucid dreaming. Właściwie wolne sny miewam rzadko. ;>
Pan_Feanor - Pon 15 Sie, 2005 21:14
Temat postu:
Spotkajmy się w Astralu biggrinΩ
Tremere - Pon 15 Sie, 2005 21:18
Temat postu:
Oobe też praktykuję ;>
Pan_Feanor - Wto 16 Sie, 2005 09:01
Temat postu:
parałem się tym, 2 latka temu Smile obecnie nic mi się niechce :>
Papierowa Tęcza - Wto 16 Sie, 2005 10:18
Temat postu:
Pan_Feanor napisał/a:
parałem się tym, 2 latka temu Smile obecnie nic mi się niechce :>
na avatarze wygladasz jak jakiś pastor ;p
Pan_Feanor - Wto 16 Sie, 2005 11:28
Temat postu:
Bo jestem kaznodzieją Smile.
teraz natomiast wyglądam jak półdziki Smile
Papierowa Tęcza - Wto 16 Sie, 2005 20:27
Temat postu:
Pan_Feanor napisał/a:
Bo jestem kaznodzieją Smile.
teraz natomiast wyglądam jak półdziki Smile
aha.. nie mam pytań
Anonymous - Sro 17 Sie, 2005 00:23
Temat postu:
mnie sie nudza starania o takie cuda po tygodniu zawsze Cool. Ja sie przenosze w inny wymiar w rytmie emo, w realnym swiecie! haha
kicp - Sro 17 Sie, 2005 00:53
Temat postu:
>>>jA tEs ByM tAk KcIaL =( =( =(<<<

grunt to przechwalki i klamstewka w necie, gratuluje tym, ktorzy wiedza ze to do nich
Shaleniec - Sro 17 Sie, 2005 08:58
Temat postu:
z tego co widze to to byl zart, a nie przechwalka.. jesli mowa o tym o cyzm ja mysle [tj. o poscie Antona] :p
Tremere - Sro 17 Sie, 2005 09:25
Temat postu:
kicp napisał/a:

grunt to przechwalki i klamstewka w necie, gratuluje tym, ktorzy wiedza ze to do nich

Ale żeś dowalił. Rzeczywiście, oobe i ld to takie trudne i skompliwane zjawiska... --'
Pan_Feanor - Sro 17 Sie, 2005 09:38
Temat postu:
Obe i świadome śnienie tą są żeczy trudne skomplikowane wymagające koncentracji dyscypliny i odpowiedniego podejścia... spontamy też się zdażają ale niezmiernie żadko...
Pulkownik Nikt - Sro 17 Sie, 2005 10:53
Temat postu:
Hmm mi tam bardziej amisza przypomina na tym avatarku.
Anonymous - Sro 17 Sie, 2005 11:32
Temat postu:
no jakiejs tam super koncentraci to wcale nie trzeba...jedynie by nie wpaść w szok po przejsciu i zapamiętać ze to że sie widzi wokoło siebie to własnie tegoż cecha...
podobno można to robić w wiele osób i tworzyć ciekawe rzeczy w tym świecie(sferze)
Pan_Feanor - Sro 17 Sie, 2005 12:56
Temat postu:
Tsej napisał/a:
no jakiejs tam super koncentraci to wcale nie trzeba...jedynie by nie wpaść w szok po przejsciu i zapamiętać ze to że sie widzi wokoło siebie to własnie tegoż cecha...
podobno można to robić w wiele osób i tworzyć ciekawe rzeczy w tym świecie(sferze)

Jakie masz przygotowanie ? czytałeś gdzieś w necie? słyszałeś od kogoś ? uczestniczyłeś w czymś takimś ? nie? to czemu robisz wodę z mózgu ?
Anonymous - Czw 18 Sie, 2005 10:53
Temat postu:
w grupowym nie...
nie czytałem...brat sie tym bawi...a żeby wejść nie trzeba miec wypadku wystarczy niska częstotliwość fal
Pan_Feanor - Czw 18 Sie, 2005 13:23
Temat postu:
Tsej napisał/a:
w grupowym nie...
nie czytałem...brat sie tym bawi...a żeby wejść nie trzeba miec wypadku wystarczy niska częstotliwość fal

Jaki wypadek, jaka niska częstotliwośc fal (zgaduje ze chodzi ci o mózgowe fale alfa)... wytłumacz mi Smile
Anonymous - Pią 19 Sie, 2005 21:10
Temat postu:
szczerze nie wiem...od tego jest mój brat, a raczej baracia, jeżeli sie naprawde dobrze znasz i zdaża ci sie wprowadzic w taki trans(czy tam doznania pozazmysłowe) to moge go spytac czy zeche z toba pogadać...

ja wiem tylko tyle ze to fajne biggrin
Pan_Feanor - Sob 20 Sie, 2005 09:44
Temat postu:
Rolling Eyes
Anonymous - Sob 20 Sie, 2005 16:58
Temat postu:
teledyski tool'a to podobno przedstawienie tego co robili oob

ja tam wolałbym w ekipie przywołac sukkuba :> bo samemu to sie ni da
Pan_Feanor - Sob 20 Sie, 2005 22:15
Temat postu:
Hmm sukubba to ja mam w miasteczku, starczy 8 minut autobusem :]....
Tremere - Nie 21 Sie, 2005 10:33
Temat postu:
ja wolę inkuba. ;p
Pan_Feanor - Nie 21 Sie, 2005 11:00
Temat postu:
wiesz że demon po postacią sukkuba "pobierał" męski enasienie a potem przekazywał je pod postacią Inkuba Smile.....
Miała byś małego demonka Smile
Anonymous - Nie 21 Sie, 2005 15:29
Temat postu:
Cytat:
Hmm sukubba to ja mam w miasteczku, starczy 8 minut autobusem :]....

mas zna myśli Potwore?
Pan_Feanor - Nie 21 Sie, 2005 17:05
Temat postu:
O ile się neimylę(a się niemylę w tej materii) Sukubby były demonami przyjmujkącymi piękne kobiece ciała.. wieć były ładne i lubieżne Smile
Anonymous - Nie 21 Sie, 2005 20:13
Temat postu:
Cytat:
O ile się neimylę(a się niemylę w tej materii) Sukubby były demonami przyjmujkącymi piękne kobiece ciała.. wieć były ładne i lubieżne

skąd wiesz w jakiej jest postaci...?
Marcia10 - Nie 21 Sie, 2005 21:29
Temat postu:
A co bylo w tej telewizji? A czy moglas wydawac jakies odglosy? Ja zawsze jak snie, i chce mi sie krzyczec, to nie moge. Glos staje mi w gardle.Ale czasami tez wydaje rozne glossy ale nie krzycze. kiedys mialam zjawe. Na firance (na przeciwkio mojejpodusi) widnial napis MOGILNO byl rozno kolorowy a litery byly lekko porozrzucane.
Pan_Feanor - Nie 21 Sie, 2005 22:16
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
A co bylo w tej telewizji? A czy moglas wydawac jakies odglosy? Ja zawsze jak snie, i chce mi sie krzyczec, to nie moge. Glos staje mi w gardle.Ale czasami tez wydaje rozne glossy ale nie krzycze. kiedys mialam zjawe. Na firance (na przeciwkio mojejpodusi) widnial napis MOGILNO byl rozno kolorowy a litery byly lekko porozrzucane.

Narkotyki w tak młodym wiekuu są naprawdę szkodliwe Wink
Anonymous - Nie 21 Sie, 2005 22:22
Temat postu:
Ciekawe czy to LSD czy boskia szalwia.
Pan_Feanor - Pon 22 Sie, 2005 10:11
Temat postu:
O cżłowieku po Salvi Divinorum by nam tu napisała elaborat na 2 strony Smile
Anonymous - Pon 22 Sie, 2005 12:12
Temat postu:
Ponoc dzialanie ma oszalamiajace.
Marcia10 - Pon 22 Sie, 2005 17:23
Temat postu:
Pan_Feanor napisał/a:
Marcia10 napisał/a:

Narkotyki w tak młodym wiekuu są naprawdę szkodliwe Wink

Mialam niecale 5 lat i jeszcze nie wiedzialam co to narkotyki wiec....
Anonymous - Pon 22 Sie, 2005 17:27
Temat postu:
...W nieswiadomosci i z ciekawosci wzielas do ust maly kolorowy kartonik...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group