Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - ?????

Anonymous - Nie 20 Kwi, 2003 20:34
Temat postu: ?????
CZY JESLI DOSZLO BY DO ZAPLODNIENIA INVITRO ( CZY JAK TO SIE TAM PISZE) NO WIECIE A KOBIETA JEST DZIEWICA CZY MOZE URODZIC DZIECKO?
CZY DZIECKO PRZEJDZIE PRZEZ NIEPRZERWANA BLONE DZIEWICZA? :?
Wicherek - Nie 20 Kwi, 2003 20:37
Temat postu:
Mi się zdaje, że tak (nie jestem specjalista), ale jsli czlonek podczas stosunku moze ja przerwac, lub 2 palce (np. podczas masturbacji/stosunku oral.), to czemu by nie glowka dziecka ktora jest wielkosci ananasa? Smile
deg - Sob 26 Kwi, 2003 13:45
Temat postu:
Błona dziewicza jest bardzo delikatna. Dlatego też podczas normalnego porodu (czyli nie poprzez cesarskie cięcie) zawsze dochodzi do całkowitego przerwania błony dziewiczej.

W ramach ciekawostki dodam tylko, że podczas stosunku nigdy nie dochodzi do całkowitego przerwania błony dziewiczej.

A tak BTW, to nie znam szczegółów wykonywania zapłodnień in-vitro, ale sądzę, że podczas całego procesu dochodzi do przerwania błony dziewiczej. Taki proces polega na pobraniu żywej komórki jajowej z organizmu matki, następnie zapłodnieniu ją męski nasieniem poza organizmem a następnie ponowne umieszczenie zapłodnionej już komórki w macicy. Logika podpowiada, że nie jest to prosty zabieg i sądzę, że podczas niego dochodzi do przerwania błony dziewiczej.

Poza tym - zapłodnienie in-vitro wykonuje się najczęściej u par, które nie potrafią zajść w ciążę w sposób tradycyjny. Zatem u kobiet, które zwykle i tak nie są już dziewicami.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group