Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - Ratujcie, nie wytrzymam dłużej!

Marcinek - Sro 23 Kwi, 2003 15:46
Temat postu: Ratujcie, nie wytrzymam dłużej!
Ratunku Exclamation Ja dłużej nie wytrzymam tej męki Exclamation Chodzę do 6 klasy podstawówki, nasza polonistka prawie codziennie zadaje nam wypracowanie na 10 zdań, a jeśli się nie napisze choć raz wypracowania, to od razu pała do dziennika Exclamation Czy ona ma prawo tak robić Question
Ulka - Sro 23 Kwi, 2003 20:38
Temat postu:
Naprawde macie niezbyt dobrą nauczycielkę, ale ona ma prawo to robić. dzięki temu kształcicie swoją pisownie i ładniejsze układanie zdań. Zobaczysz kiedyś jej podziękujesz Wink
Marcinek - Sro 23 Kwi, 2003 21:05
Temat postu:
To, że nam tyle zadaje to jeszcze mogę zrozumieć, ale chyba za nie napisanie zadania domowego powinna wstawiać "bz" a nie od razu jedynkę! Co inni o tym uważają?
Iśka - Czw 24 Kwi, 2003 09:57
Temat postu:
Koral napisał/a:
To, że nam tyle zadaje to jeszcze mogę zrozumieć, ale chyba za nie napisanie zadania domowego powinna wstawiać "bz" a nie od razu jedynkę! Co inni o tym uważają?

Zgadzam się z Ulką w 100%, ale też trochęz tobą, Koral. Rzeczywiście powinna wstawić kropkę (albo kreseczkę), czy "bz". Ale, niestety, niektórzy nauczyciele są bardzo ostrzy i wymagający. Ja , naprzykład, mam j.polski z DYREKTORKĄ !!! nie masz pojęcia co ona potrafi zadać (np. z poniedziałku na wtorek rozprawka na conajmniej 2 strony, ale fakt jak ktoś jej powie, że nie zdążył, to nie da jedynki, tylko kropkę. Można mieć 3 kropki, za 4 dostaje się pałę !).
Ach, chyba istotne jest, że chodzę do gimnazjum. Teraz narzekasz, a co będzie w gimnazjum ??? Confused Oj nie poradzisz sobie, jak tak będziesz marudził !!!
Myślę, że pani (skoro jesteś w 6 klasie) chce przygotować was do trudnych warunków w gimnazjum !!! I szczeze mówiąc ma rację !!! Wink
Zgadzam się z Ulką, kiedyś jej za to podziękujesz !!!
Moja rada:Rób to co pani zadaje !!! Tak spotka cię mniejsze zaskoczenie, kiedy pójdziesz do gimnazjum !!! Wink
Jeśli masz jakieś jeszcze pytanie, to służę pomocą : hermionka.granger@poczta.fm
Marcinek - Czw 24 Kwi, 2003 14:20
Temat postu:
Ja osobiście robię zadania domowe tylko raz nie zrobiłem, dostałem za to pałe chociaż tłumaczyłem, że wyjeżdżałem i nie miałem możliwości zrobić zadania.
Iśka - Czw 24 Kwi, 2003 17:24
Temat postu:
Koral, spoko, nie musisz się mi tłumaczyć !!! biggrin Laughing
Ale bardzo dobrze, że odrabiasz wszystkie zadania (tylko w sytucjach kryzycowych ich nie odrabiasz).
Wiem, może myślisz, że mówię jak większość rodziców, ale w gimnazjum (i wyższych szkołach) naprawdę ci to pomoże !!! biggrin
A teraz spróbuj nie martwić się nauczycielką od j.polskiego !!! biggrin biggrin Wink
Marcinek - Czw 24 Kwi, 2003 18:10
Temat postu:
Nie przejmuje się tą nauczycielką, ale ostatnio miałem pewien sen, a śniło mi się, że polonistka.... a nie powiem co mi się śniło, bo to forum nie służy do opowiadania swoich beznadziejnych koszmarów sennych...
Anonymous - Pią 25 Kwi, 2003 20:09
Temat postu:
Cze

to nie jest tak dużo 10 zdań pewnie powtórzę ale w gimnazium trzeba bedzie więcej pracować a narazie trzymaj się
Maciek - Sob 10 Maj, 2003 21:46
Temat postu:
heh
10 zdan to nieduzo Smile
zyj mysla ze zostal ci 1 mies nauki biggrin
olKa - Pią 30 Maj, 2003 17:06
Temat postu: Ratujcie,nie wytrzymam dluzej
koral, polonistkanie powinna tak robic spulczuje Ci :roll: :twisted:
Marcinek - Pią 13 Cze, 2003 20:25
Temat postu:
Wreszcie koniec roku szkolnego.... jak ja się cieszę, że nie będę się musiał już męczyć z tą polonistką, zarazem współczuje młodszym klasom, że teraz ich to czeka... A tak poza tym, to mimo, iż zebrało się kilka (3-4) jedynek, to mam na koniec roku 4 z polskiego uff....
Dusia - Pią 04 Lip, 2003 02:33
Temat postu:
Dla mnie 10 zadań to bardzo dużo, ale to chyba tylko dlatego że ja prawie wogóle nie odrabiam zadań bo moje nauczycielki ich nie sprawdzają. Ale teraz bedzie lepiej bo na pewno dostaniesz nową panią od polskiego. Wink
Gościówa - Czw 17 Lip, 2003 18:07
Temat postu: szkoła
10 zdań to jeszce nie jest taka tragedia. Porozmawiaj z wychowawczynią może ona przemówi waszej polonistce do rozumu. A jeśli nie to pozostaje pisać ci te wypracowania. Wg. mnie powinna wstawiac - jeśli ktoś sie przyzna i zgłosi na początku lekcji że nie ma pracy domowej a 1 jeśli sie nie przyzna i to się wyda w czasie lekcji. U nas tak jest i uważam że to jest sprawiedliwe Smile
Marcinek - Czw 17 Lip, 2003 18:13
Temat postu:
Dzięki, ale to już nieaktualne, do września idę do gimnazjum...
Anonymous - Sro 20 Sie, 2003 03:50
Temat postu:
Wiesz koral ja chodze do 5 klasy i kazde zadanie z J.Polskiego mam wypracowanie ale conajmniej na 2 , 3 strony .Nie odrobisz lufa i tyle .
Anonymous - Sro 20 Sie, 2003 10:41
Temat postu:
mój brat w ginazjum miał 20 stron
Bike_chan - Sob 23 Sie, 2003 15:33
Temat postu:
wiesz co? Marudzisz!!! Jak pisałeś tego posta to byłam w drugiej klasie! Ico? Ja dostaje z polaka zawsze opracowanie jakiegś tekstu + ze 3-4 zadania, podobnie ze wszystkich innych przedmiotów. To sobie policz ile ja mam do zrobienia z dnia na dzień... A jak się nie zrobi to się dostaje 0 (u mnie sa punkty). Nie pisze tego, żeby ci powoedziec, jaka to ja jestem biedna, ale po to, zebys zobaczył, ze póxniej bedzie jeszcze gorzej... nie mówiąc juz o liceum, czy stuiach... a poza tym czy napisanie codziennie 10 znań to taki wielki wysiłek? Nie wydaje mi sie... Smile Razz
Marcinek - Sob 23 Sie, 2003 15:58
Temat postu:
Po pierwsze to już nieaktualne, bo teraz idę do gimnazjum, po drugie nie chodzi o te 10 zdań, ale tematy były beznadziejne np. "Napisz w czym jesteś podobny do Matki Teresy z Kalkuty".
Jareczek - Pon 01 Sie, 2005 20:55
Temat postu: Re: Ratujcie, nie wytrzymam dłużej!
Marcinek napisał/a:
Ratunku Exclamation Ja dłużej nie wytrzymam tej męki Exclamation Chodzę do 6 klasy podstawówki, nasza polonistka prawie codziennie zadaje nam wypracowanie na 10 zdań, a jeśli się nie napisze choć raz wypracowania, to od razu pała do dziennika Exclamation Czy ona ma prawo tak robić Question

Na 10 zdan!? Co ja bym zrobil, zeby miec tylko tyle do napisania....
Anonymous - Pon 01 Sie, 2005 20:59
Temat postu:
Nie odnawiaj postow sprzed DWOCH LAT glupcze...Szlag czlowieka trafia.Przyjdzie jakis n00b,odkopie stary temat i jeszcze sie dziwi jak wszyscy na niego krzycza.Na neta powinno sie miec pozwolenie...
Anonymous - Pon 01 Sie, 2005 21:11
Temat postu:
Dobra. Jest nowy, ale powinien pamiętać. Przed napisaniem posta SPÓJRZ NA DATĘ!!!
Anonymous - Pon 01 Sie, 2005 21:14
Temat postu:
Powinien dostac ostrzezenie,zdaje mi sie ze w regulaminie cos na ten temat jest...Nawet jezeli nie,jest to lamanie podstawowych zasad forum,i czysta,nieskazona,wolna niczym ptak totalna glupota.
Anonymous - Pon 01 Sie, 2005 21:15
Temat postu:
[quote="Kosta"]Dobra. Jest nowy, ale powinien pamiętać. Przed napisaniem posta SPÓJRZ NA DATĘ!!![/quote]

Tyle, że do takiego tematu się dogrzebać, to to się już robi celowo, zauważ, że te tematy sa dopiero po kilku stronach, bo są to jedne z pierwszych tematów forum.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group