Dzieci OnLine

Gry i programy komputerowe - PRoSZę o SZyBKą PoMoC

Mon!śka - Nie 02 Sty, 2005 15:14
Temat postu: PRoSZę o SZyBKą PoMoC
Hej! Jak chcę zapisać obraz to zapisuje się on jako mapa bitowa. Co zrobić, aby zapisywał się jako obraz JPEG??? Proszę o pomoc...

P. S. Ostatnio miałam instalowaną drukarkę. Czy to mogło wpłynąć na tą zmianę??? Czy jeżeli zmienię spowrotem z mapy bitowej na obraz JPEG będę maiła problemy z drukowaniem obrazów??? Proszę o odpowiedź i radę...
Agentka - Nie 02 Sty, 2005 15:36
Temat postu:
jeśli chcesz aapisacjako jpeg to pod nazwą pliku wybierasz z listy Jpeg i klikasz zapisz, i juz masz jpeg Mr. Green a z drukowaniek nie bdziesz mieć problemów Mr. Green
Dexter - Nie 02 Sty, 2005 16:17
Temat postu:
Mi czasami zapisywało obrazy w bmp zamiast w jpg mimo że obraz był w jpg ale tylko w IE tak mi się działo.
Przy zmianie obrazu bmp na jpg może się zmienić jakość zdjęcia na gorszą.
Anonymous - Nie 02 Sty, 2005 16:55
Temat postu:
Agentka napisał/a:
jeśli chcesz aapisacjako jpeg to pod nazwą pliku wybierasz z listy Jpeg i klikasz zapisz, i juz masz jpeg Mr. Green a z drukowaniek nie bdziesz mieć problemów Mr. Green

CO za bzdura! Neutral Myślisz, że jak podmienisz nazwę pliku, to już będzie jpg?

Musisz mieć jakiś program. Najłatwiej jest chyba zapisywać pliki w paint shop pro, corel photopaint...
Anonymous - Nie 02 Sty, 2005 17:28
Temat postu:
Jak w MS Paintcie chcialam zapisac JotPeGa, to dopisywalam poprostu na koncu tytulu (przy zapisywaniu) .JPG
Agentka - Nie 02 Sty, 2005 19:16
Temat postu:
Tavion napisał/a:
Agentka napisał/a:

CO za bzdura! Neutral Myślisz, że jak podmienisz nazwę pliku, to już będzie jpg?

Musisz mieć jakiś program. Najłatwiej jest chyba zapisywać pliki w paint shop pro, corel photopaint...

No prawda, ale ja zrozumiałam tak, że ona poprostu niewie że z listy mozna wyrac inny format zapisu (może początkująca Wink), a paint shop pro sama używam Mr. Green
Mon!śka - Nie 02 Sty, 2005 20:13
Temat postu:
Sama chciałam wybrać obraz JPEG, ale w typie nie ma takiej możliwości - jest tylko mapa bitowa Sad
Agentka - Nie 02 Sty, 2005 21:25
Temat postu:
może napisz jakiego programu używasz
nie podam. - Pon 03 Sty, 2005 08:35
Temat postu:
Włącz Total Comander'a i zmień rozszerzenie *bmp na *jpg
Anonymous - Wto 04 Sty, 2005 14:28
Temat postu:
jezeli jest to paint,to:
otwórz obrazek w paintcie
wybierz "plik" potem "zapisz jako" i tam na dole mozesz wybrac format.Z bmp najlepiej jest n a png bo wtedy nie utraci jakosci a jak zamieniasz np na jpeg to traci bardzo duzo jakosci.
Mon!śka - Czw 06 Sty, 2005 19:31
Temat postu:
Wyrażę się w trzech słowach:

Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation GABRA JESTEŚ WIELKA Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

Nawet nie wyobrażasz sobie jak mi pomogłaś Exclamation Exclamation Exclamation

Wielkie THX Exclamation Exclamation Exclamation Kwiat Kwiat Kwiat

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group