KleO napisał/a: |
Ale czy na pewno dziewczyny mające regularny okres są szczęściarami? Z jednej strony tak, z drugiej - nie. Męka co miesiąc, ale da się żyć |
2 listopada 2004 roku dostałam okres. mroweczka powiedziała, że NA PEWNO jeszcze 2004 roku nie dostanę okresu. |
Ja napisał/a: |
Pierwsze miesiączki lubią płatać figle.
KleO, weź sobie teraz jeden kalendarzyk na ten rok bo się kończy( a prawdopodobnie już w tym roku okresu nie dostaniesz,więc szkoda kalendarzyka ) a drugi weź sobie na rok 2005 . |
Adam Podgórski napisał/a: |
u nastolatek w waszym wieku nie bedzie regylarnych okresów. |
Cytat: |
u nastolatek w waszym wieku nie bedzie regylarnych okresów. Nieregularny okres może bys powodowany przyjmowaniem jakiegos leku, stresem, lub chorobami jak np przeziębienie. często kobiety po swoim 1 stosunku nie mają okresu, jest to spowodowane zmianami jakie zaszły w ich ciele, ale nalezy niezłocznie zjawić sie u ginekologa |
Adam Podgórski napisał/a: |
droga kingo, radziłbym uważnie czytać moje wypowiedzi w celu uniknięcia takich nieporozumień. Niezłowcze stawienie sie u ginekologa dotyczy dziewcząt u których brak okresu pojawił się po przebytym stosunku sexualnym. Z ciążą nie ma żartów, jeżeli lekaż stwierdzi że są powody aby uważać, że kobieta została zapłondniona, wtedy przepisuje lek o nazwie POSTINOR, który jest lekiem tak zwanym "lek 72h", nalezy go przyjąć po przed upłynięciem 72 godzin od niepewnego stosunku. Lek najlepiej przyjąć pierwszą tabletke w ciągu pierwszych 12 godzin a następnie drugą w ciągu następnych 12 godzin aby były duże szanse powodzenia |
mroweczka, niestety mówiłaś (a raczej pisałaś), że NA PEWNO. Ja to pamiętam i to bardzo dobrze, wiem, że Ci nie jest przez to miło, ale taka jest prawda i niestety musisz to zrozumieć...
Więc jak było NA PEWNO, to nie RACZEJ ![]() |
mróweczka napisał/a: |
Pierwsze miesiączki lubią płatać figle.
KleO, weź sobie teraz jeden kalendarzyk na ten rok bo się kończy( a prawdopodobnie już w tym roku okresu nie dostaniesz,więc szkoda kalendarzyka ![]() ![]() |
bodajze po 2 latach mialam nieustajacy przez 2 miesiace okres, krwawienie trawalo i trawalo, ciagnelo sie w nieskonczonosc i wtedy bylam zmuszona wybrac sie do ginekologa |
Kinga - nie odpowiedziałaś na moje pytanie: 'Jak wiesz, za co mam karę, to powiedz' |
werusia9 napisał/a: |
ja mam okres!!!!! |