Dzieci OnLine

Sport - 9-letni piłkarz?

Anonymous - Sro 12 Sty, 2005 17:59
Temat postu: 9-letni piłkarz?
Wiele hiszpańskich klubów Primera Division stara się o pozyskanie dopiero 9-letniego piłkarza. Jak poinformował jeden z hiszpańskich dzienników sportowych, chodzi o Kameruńczyka Bea Patou, który uchodzi za wielki talent.
Wszystko wskazuje na to, że wyścig po 9-latka, mierzącego w tej chwili 1,50 m, wygra Valencia.

Źródło: Sport Onet.pl.

Heh... 9-letni, zawodowy piłkarz... ciekawe ciekawe.
Co o tym myślicie? Czy dzieciak będzie miał "skradzione" dzieciństwo ciężką pracą, czy też może dobrze się stanie, bo będzie miał zapewnione dostatnie życie??
Napastnik - Sro 12 Sty, 2005 18:11
Temat postu:
Twisted Evil To niezbyt dobrze jeśli taki mały chłopak z takim wielkim klubem. Może nie wytrzymać tej wielkiej presji jaka zostanie na niego narzucona i jego kariera skończy się szybciej niż się zacznie, a jego rzekomy talent pójdzie się kochać... Lepiej jakby ten chłopak trenował w jakimś mniejszym klubie, bez tego zbędnego rozgłosu. No ale cóż... pożyjemy, zobaczymy... Twisted Evil
Anonymous - Sro 12 Sty, 2005 20:20
Temat postu:
Może również dojœć do "oszukania" i wykorzystania chłopca przez klub- wszyscy wiemy bowiem, jak to (w boksie co prawda, ale sport to sport) na umowie z Donem Kingiem wyszedł Tyson- zniszczono jego karierę i okradziono go z grubych pieniędzy. Dzieciakowi to grozi w jeszcze większym stopniu- jest młodszy.
Agentka - Sro 12 Sty, 2005 21:09
Temat postu:
Fajnie, 9 latek do druzyny piłkarskiej Rolling Eyes przecież to jeszcze dziecko a piłkarze z Valencii to dorośli mężczyźni, a co by było jakby go sfaulowali, mogliby go uszkodzić Neutral
Napastnik - Sro 12 Sty, 2005 21:35
Temat postu:
Twisted Evil 9 latek miałby podpisać zawodowy kontrakt i grać w pierwszej drużynie? Nieeee... Być może to jest talent, ale wymaga jeszcze 'oszlifowania'. Nie wiem też czy przepisy nie zabraniają gry zawodnikom przed skończeniem 15 lat... Jeśli chcą go pozyskać to co najwyżej do szkółki piłkarskiej. Twisted Evil
zazulita - Czw 13 Sty, 2005 16:20
Temat postu:
Troche nie chce mi sie wierzyć, ale jeśli to prawda to uważam, że 9 lat to przesada!! Dzieciak będzie miał zmarnowane dzieciństwo Rolling Eyes

Pozdrawiam Very Happy
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 17:01
Temat postu:
Coby nie było - jego nazwisko sobie zapamiętam. Kto wie, czy za 5-8 lat nie będzie on gwiazdą na miarę Zidane'a Wink.
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 17:34
Temat postu:
Ten chłopak jest chyba bardzo uzdolniony skoro ,,biją'' się o niego wielkie kluby ! Ja mysle że ten dzieciak niesniósł by tego psychicznie i fizycznie gdyby podpisał kontrakt Sad Ale jesli zrobi to dla kasy i popularności...... Nigdy nic nie wiadomo !
Napastnik - Czw 13 Sty, 2005 18:31
Temat postu:
Twisted Evil W wieku 9 lat przecie się nie myśli o kasie i popularności (przynajmniej ja nie myślałem Twisted Evil ). Kilka lat temu była też wrzawa o wielki trzynastoletni talent - Freddy'ego Addu, Amerykanina pochodzącego z Ghany. Chłopak podpisał kontrakt chyba z Manchesterem United i Nike o_O. Teraz powinien mieć z 15 lat chyba i z niego prędzej zobaczymy czy coś będzie niż z tego Kameruńczyka. Twisted Evil
Carla - Pią 28 Sty, 2005 14:32
Temat postu:
Dziecko które ma 9 lat... hmmm...skoro tyle sławnych klubów pragnie go zyskać noto może rzeczywiście jest aż taki uzdolniony...
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:14
Temat postu:
ja znam typa który ma 13 lat i gra w juniorach Lechii Gdańsk. ja tam jestem z innej części trójmiasta i z Lechią nie sympatyzuję ale koleś jest wporzo i po prostu wymiata. jak grał ze starszymi kumplami to był nie do przebicia.
Merkavoth - Pon 31 Sty, 2005 18:57
Temat postu:
Technicznie rzecz biorąc, karierę sportowca powinno się zaczynać w takim właśnie wieku.
Gość musi być dobry.
mroweczka - Czw 03 Lut, 2005 18:56
Temat postu:
Merkavoth napisał/a:

Gość musi być dobry.

No tyyyyćke Wink
Słyszałam o tym Mr. Green Ale jak tylko sie dowiedziałam to Shocked I cały czas trudno mi uwierzyć...
Mróweczka Kwiat
Napastnik - Pią 04 Lut, 2005 22:05
Temat postu:
Twisted Evil Ostatnio było głośno o 10-letnim brazylijczyku Jean Carlosie. Podobno o tego "Młodego Pele" biją już się czołowe kluby europejski, w tym Manchester United.
Ktoś nie wierzy, że jest on taki dobry? To niech ściągnie ten filmki http://members.home.nl/nplompen/jean_carlos.wmv, opad szczeny gwarantowany Twisted Evil
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 11:36
Temat postu:
no rzeczywiście koleś wymiata Smile
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 12:45
Temat postu:
Heh... 10 lat... też chciałbym tak umieć Razz. Wyobraźcie sobie, co on będzie wyczyniał za kolejne 10 biggrin. Cud-miód i orzeszki, nic tylko czekać na jego występy na światowych boiskach biggrin.
Szkoda, że w Polsce nie ma takich... Confused

Btw, muzyka w filmiku równie świetna, jak Jean biggrin. ERA rządzi :].
Anonymous - Nie 06 Lut, 2005 10:07
Temat postu:
Koleś za kolejne 10 lat będzie wszystkich z boiska wymiatać Wink Dzieciaki górą Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group