Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Jak namówić mame ??

Anonymous - Sro 12 Sty, 2005 18:04
Temat postu: Jak namówić mame ??
No więc tak .... chciałabym sie golić na nogach bo mam strasznie długie włoski no i ... prawie moje wszyskie koleżanki sie golą !!! A moja mama mówi że mam ładne nogi i że za rok będę mogła !!! Ale najgorsze jest to że to widać np. na WF itd.
Ona89 - Sro 12 Sty, 2005 18:13
Temat postu:
Matki zwylke są przeciwne. Jeśli ci zależy i masz wlasne fundusze to nie mów jej nic i kup sobie sama jakiś produkt do golenia nóg. Zależy co ci odpowiada. Ja tak zrobiłam. Golę nogi pół roku, a mama jeszcze się nie domyśliła. To jest taka mała tajemnica moja i mojej siostry Wink
kuina1418 - Sro 12 Sty, 2005 21:09
Temat postu:
własnie tak jak mówi ona89 kup sobie cos do deplicaji,począwszy od maszynek po plastry ale oczywiscie to kosztuje np wosk ale wosku nie polecam bo strasznie boli (chodź sama nie urzywałam ale wiem ze z opodwiadan podobno bardzo boli) twoja mama nie moze ci zabronic tego typu zabiegu bo przecież nie mozna wygladać jak małpa no nie??wytłumacz mamie ze twoje wszystkie kolezanki golą sobie nogi a ty nie masz zamiaru byc od nich gorsza i do tego jeszcze czuc sie skrempowana na wf-ie naprawde radze ci te wloski ogolic bo ja tez wygladałam jak małapa a jak jeszcze ubrałam te cieniutke rajstopki to te włosi wychodziły poza te rajtopy a to bardzo bolało nie wspomnącjuż o wyglądzie
Noid - Sro 12 Sty, 2005 21:15
Temat postu:
kuina1418 napisał/a:
wytłumacz mamie ze twoje wszystkie kolezanki golą sobie nogi

W moim przypadku gdybym takie coś któremuś z rodziców powiedział reakcja byłaby taka (oczywiście nie chodzi o golenie nóg tylko ogólnie gdybym użył terminu "wszyscy"):
- "Nie obchodzą mnie wszyscy"
- "Wszyscy to nie Ty"
- ""Gdyby wszyscy skoczyli z mostu to Ty też skoczyłbyś?"
Więc osobiście odradzam stosowania tego rodzaju argumentu.
Kinga - Sro 12 Sty, 2005 22:06
Temat postu:
Eurynomos napisał/a:
kuina1418 napisał/a:
wytłumacz mamie ze twoje wszystkie kolezanki golą sobie nogi

W moim przypadku gdybym takie coś któremuś z rodziców powiedział reakcja byłaby taka (oczywiście nie chodzi o golenie nóg tylko ogólnie gdybym użył terminu "wszyscy"):
- "Nie obchodzą mnie wszyscy"
- "Wszyscy to nie Ty"
- ""Gdyby wszyscy skoczyli z mostu to Ty też skoczyłbyś?"
Więc osobiście odradzam stosowania tego rodzaju argumentu.

To samo co u mnie ... radze poprostu bez wiedzy rodziców i już Wink
Anonymous - Sro 12 Sty, 2005 22:45
Temat postu:
jesteś pewna że musisz je golić?
zwłąszcza zimą jak nosisz dlugie spodnie?
Ona89 - Sro 12 Sty, 2005 22:51
Temat postu:
kradziejka napisał/a:

Dziewczyna po prostu czuje się niezręcznie na w-fie, a na nim z pewnością nie można być w długich spodniach, więc pora roku nie ma z tym żadnego związku Wink
Anonymous - Sro 12 Sty, 2005 22:52
Temat postu:
w tym wieku nie ma jeszcze strasznie dużo silnych włosów i zapewne wyglądają normalnie nie wiem czy to wpływa jakoś na organizm ale zawsze kiedy można mieć i nie mieć lepiej miećSmile
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 14:51
Temat postu:
No właśnie najgorszy jest WF, chodze ieszcze na judo a spodnie sie podwijają i wogle Sad No to może dziwne ale mam nicałe 12 lat ale nogi bardzo owłosione Sad Bozia tak dała Sad
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 15:15
Temat postu:
Ona89 napisał/a:
kradziejka napisał/a:

Dziewczyna po prostu czuje się niezręcznie na w-fie, a na nim z pewnością nie można być w długich spodniach, więc pora roku nie ma z tym żadnego związku Wink

A dresy, to co ? Wink Razz

Wiesz, ja goliłam rok i mama nie zakapowała, że golę. Mimo, że używałam jej maszynki. Moja skromna rada - poczekaj jeszcze. Jak goliłam to myslałam, że wyzbyłam się wyglądu małpy. A teraz są poprostu CZARNE.
No więc, jak już wyposażysz się w sprzęt, pokaż go mamie. Nie zabierze Ci, bo to Twoje pieniądze. Może być przeciwna, ale gdy wybiegniesz uha-ha-na z łazienki poprostu zrozumie to. Wink
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 16:01
Temat postu:
boszzzzz umrzesz jak nóg nie ogolisz?
brak tlenu - włosy na nogach - nagła śmierć?
chyba da sie przeżyć bo większość kobiet żyje z włosami na nogach
swoją drogą jesteś jeszcze praktycznie dzieckiem więc nie próbuj na siłę wyglądać jak dorosła

a i dzięki gdzieś tam pojawił się cytat "wyzbyłam się wyglądu małpy"
więc chociażby ja wyglądam jak małpa??? ile sie można dowiedzieć:/
Agentka - Czw 13 Sty, 2005 17:06
Temat postu:
A mnie to trochę dziwi, że o takie rzeczy pytacie sie mamy, przecież to indywidualna sprawa czy chce się golić nogi - przecież to twoje nogi nie mamy. Ja jak zaczęłam golić nogi to nikogo się o zdanie nie pytałam, bo po co Rolling Eyes MOje nogi, moja sprawa i tyle. A tobię radze kupić sobie maszynkę lub piankę/krem.
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 17:29
Temat postu:
kradziejka napisał/a:

Kradziejka o co Ci z tym biega ???
Ona89 - Czw 13 Sty, 2005 17:37
Temat postu:
dorota93 napisał/a:
kradziejka napisał/a:

Kradziejka o co Ci z tym biega ???

Kradziejka chciała ci uświadomić, że od włosów na nogach nikt nie umiera, więc nie musowo ich golić. Czyli jak będziesz miała włosy na nogach, to nie znaczy, że nie będą one dopuszczać powietrza do skóry i że od tego umrzesz. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam.
Basieq - Czw 13 Sty, 2005 17:42
Temat postu:
moja mama mi mowi ze włosy na nogach sie powinno w wieku 20 lat golić. o.O. Ja całe szczescie mam jasne włosy, więc nie jest tak zle, ale współczuje tym osobom co mają czarne.
BTW. ja tez sie wstydze,bo codziennie na treningi chodze,a wtedy w krotkich spodniach musze cwiczyc.
ale wiecie co? Zwisa mi to, co o mnie mysla inni ;P+_+
Miracle - Czw 13 Sty, 2005 17:54
Temat postu:
Sorry ale nie jestes na to zbyt mloda???O ile sie nie myle 5 klasa szkoly podstawowej i 11 lat.Jak chcesz to gol nogi w tajemnicy przed mamą.Ja pierwszys raz ogolilam nogi w wakacje a raczej krotko po wakacjach i potem jak wloski mi odrosly doszlam do wniosku ze niepotrzebnie je golilam.
nidhogg - Czw 13 Sty, 2005 17:57
Temat postu:
wiek tu nei ma nic do rzeczy, jesli faktycznie wlosy sa geste i przez to czujesz sie niekomfortowo - porozmawiaj, albo zrob co uwazasz za sluszne - jezeli ma to CI sopedzac sen z powiek zakup spzret, przeciez mama nie wchodzi raczej z Toba do lazienki i ogol.
To, ze kolezanki gola akurat zadnym argumentem nie jest, no ale jak wyzej - lepiej czuc sie swodnie niz lazic z mocherem na nogach.
Anonymous - Czw 13 Sty, 2005 19:32
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
a i dzięki gdzieś tam pojawił się cytat "wyzbyłam się wyglądu małpy"
więc chociażby ja wyglądam jak małpa??? ile sie można dowiedzieć:/

Ah, chyba każdy może mieć własne zdanie, czyż nie? Poza tym nie pisało tam nic o kradziejce, jak się nie mylę. A ja istotnie wyglądałam jak małpa. Jasna cera, bialutkie ręce, jaśniutkie włosy i gąszcz na nogach. No weź przestań...
Anonymous - Pią 14 Sty, 2005 15:26
Temat postu:
jak nie masz tlenu to umierasz tak?
a na to wygląda ze jak masz włosy na nogach to też umierasz jakbyś nie miała tlenu:/

te małpy to tak same z siebie nosz racje masz oczywiście
Anonymous - Pią 14 Sty, 2005 16:25
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
jak nie masz tlenu to umierasz tak?
a na to wygląda ze jak masz włosy na nogach to też umierasz jakbyś nie miała tlenu:/

te małpy to tak same z siebie nosz racje masz oczywiście

1. nie, niwe umrę, ale lepiej wyglądam z ogolonymi bialutkimi nogami
2. małpy. miałam włosy brązowe, GĘSTE, a nogi białe. wyglądałam jak stary bujnie owłosiony facet. Megaśnie się wstydziłam więc zgoliłam.

Do Twoich nóg nic nie mam, możesz mieć włosy, przecież ani nie namawiam do golenia, tylko mówię, jak było w moim przypadku. Jeśli nie chcez golić, nie gól. chcesz golić, gól. To Twoja sprawa i ja naprawdę nic do niej nie mam :/ Tylko denerwuje mnie, że miałaś w pewnym sensie pretensje tą małpę, jakby to było zaadresowane do Ciebie, podczas, gdy nie było, bo pisałam o sobie. Ehhh...
Anonymous - Pią 14 Sty, 2005 19:17
Temat postu:
dobra raz jest małpa raz stary facet nieważne zresztą

ja tego nie odebrałam jako osobistej uwagi tylko jako stwierdzenie :kobiety z owłosionymi nogami wyglądają jak małpy, ja nie chce tak wyglądać więc zgoliłam" a że pasuje do nazwy kobiety to troszke sie dziwnie poczułam
Asiula1994 - Pią 14 Sty, 2005 20:00
Temat postu:
Dobry Wieczór
Powiedz mamie po prostu: "Mamo, powinnam już chyba golić nogi. Zobacz (pokażesz jej wtedy nogi). Część koleżanek już goli włoski na nogach a ja nie. A poza tym to wstydzę się ćwiczyć na W-Fie."
Ale najpierw zastanów się, czy nie wyolbrzymiasz sprawy.
Spójrz na swoje nogi i zdecyduj czy naprawdę jest potrzeba.
Czasami jesli wmówisz sobie, że masz za długie włoski to Ci się tak wydaje. Jeśli mama się nie zgodzi to znaczy, że naprawdę nie ma takiej potrzeby.
3m się cieplutko.
Pozdrawiam Asiula1994 Kwiat
Anonymous - Pią 14 Sty, 2005 20:02
Temat postu:
Bo ja osobiście wyglądałam jak małpa tudzież stary facet.
I naprawdę nie mam nic przeciwko włosom na nogach kobiet, bo jak ich nie widać i ogólnie kobiety są zadbane, to to bardzo ładnie wygląda przecież... I to nie była uwaga ogólna do kobiet, tylko do mojej osoby.

Małpa? Facet? No a wyboraź sobie 12-letnią dziewczynkę, prawie albinoskę z ciemnymi, brązowymi kłakami na nogach jak stary facet (no dobra, mój tata) albo jak małpa. Straszny widok. Przynajmniej dla mnie. I to był powód tego, że zgoliłam i tego "wyzbycia się wyglądu małpy".

Chyba już wszystko jasne, co? Wink
Olcia - Sob 15 Sty, 2005 13:58
Temat postu:
Olej zdanie innych wazne zebys sama czuła sie dobrze!Ja gole nogi tylko w lato w zimie nie bo im czesciej golisz wloski tym szybciej rosna=] zreszta masz dopiero 12 lat ja mam 15 lat i dopiero w wakacje zaczelam golic nogi.Nie spiesz sie z goleniem nog bo im wczesniej zaczniesz tym pozniej bedziesz miala gorzej...=]przynajmniej ja tak uwazam

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group