Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Sucha skóra rąk =(

Chesterka - Nie 23 Sty, 2005 17:47
Temat postu: Sucha skóra rąk =(
Wiecie może, jak dobrze nawilżyć skórę rąk? Po każdym ich myciu jest jak papier ścierny Confused Znacie jakieś dobre kremy, domowe sposoby itp.?
Anonymous - Nie 23 Sty, 2005 18:15
Temat postu:
Polecam Ci krem z silikonem. Nawilża natychmiastowo i długo się trzyma (po wsiąknięciu).
Niestety z racji tej, że teraz mi się skończył, to po każdym myciu (np. po wyjściu z wc) rąk, wycieram i smarfuję (tudzież nawilżam) kremem Nivea. Wink W okresie zimowym sucha skróra rąk występuje często. Noś grube rękawiczki. Smile
Anonymous - Nie 23 Sty, 2005 19:08
Temat postu:
Możesz też moczyć ręce w ciepłej oliwie. To napewno bardzo Ci je nawilży.
Miracle - Nie 23 Sty, 2005 19:58
Temat postu:
Mocz rece w cytrynie to napewno pomoze.jak mchcesz jakis fajny niedrogi krem do rak to polecam ci z ROSSMaN RÓŻANY ma zajefajny zapach i rece sa nawilzone.
Anonymous - Nie 23 Sty, 2005 20:09
Temat postu:
Ja polecam krem z lecytyną. Posiadam Lecitin, może dziwnie pachnie, ale pomaga, mojaja mama dostaje go w pracy, bo pracuje w labolatorium chemicznym. Sama go używam w zimie, bo moje ręce wyglądają upiornie i są strasznie suche.
Anonymous - Nie 23 Sty, 2005 21:00
Temat postu:
Ja polecam :
KREM DO RĄK GLICERYNOWO-CYTRYNOWY z dodatkiem silikonu
Jest bardzo dobry moi rodzice i czasem ja go używamy
Anonymous - Nie 23 Sty, 2005 22:18
Temat postu:
Yes,w zimie musisz nosic rekawiczki ^^
Bo jak nie,to łapy ci sie odmrożą i jeżeli bedzie odmrożenie III stopnia to czeka cie anputacja dłoni =] (robia sie bąble [troszki fioletowe heh]) mojemu taCIE odmroziło sie ucho i przez kilka lat go szczypalo i bolało i po paru latach doszło do siebie..
Oki,to moze offtopek ale radze ci smarowac kremem z firmy TOŁPA (są za*****e) i garnier do rąk zniszczonych (pomaranczowy) moze byc tez jakies zawierające cos z cytryną i wit. e Smile
Chesterka - Wto 25 Sty, 2005 12:30
Temat postu:
Och, dzięki Smile Macie b. zróżnicowane zdania. Czyli tak: Nivea (dobry kremik), Tołpa (pierwsze słyszę, ale zobaczę, będzie w rosmanie?), Rossman różany (kiedyś miałam - niezbyt dobry), Garnier pomarańczowy do skóry zniszczonej. Ew. jakiś z lecytyną lub gliceryną.
Macie jeszcze jakieś pomysły?

Rękawiczki noszę, tylko po umyciu rąk tak mi ta skóra wysycha i to niezależnie od pory roku Confused
zazulita - Wto 25 Sty, 2005 22:21
Temat postu:
Ja tez po umyciu mam skórę bardzo suchą, ale codzinnie wiczorem smaruję je jakims kremem do rąk (obojetnie jakiej firmy). Trzeba tylko pamietać, żeby robić to regularnie!!
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 13:16
Temat postu:
Wystarczy zwyczajny krem Nivea, albo coś w tym rodzaju. Ja tam się i tak nie smaruję mazidłami i nie mam suchej skóry. Nie mam pojęcia od czego to zależy.
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 15:01
Temat postu:
krem Cztery Pory Roku i delikatniejsze mydło

[sorry]
Chesterka - Sro 26 Sty, 2005 15:15
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
krew Cztery Pory Roku

Hmmm... nie myślałam, że krew jest dobra na suchą skórę. Wink A gdzie mogę ją kupić? biggrin
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 15:50
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
krew Cztery Pory Roku

A z kogo jest ta krew? Jak ze świni to protestuję!
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 16:05
Temat postu:
ojeeej ale to musiało zabrzmieć, dobra zaraz poprawie miało być krem
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 16:19
Temat postu:
kradziejka napisał/a:

tiaaa... i tak się już wszystko wydało Wink mamy na forum wampirzycę Wink
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 19:18
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
Och, dzięki Smile Macie b. zróżnicowane zdania. Czyli tak: Nivea (dobry kremik), Tołpa (pierwsze słyszę, ale zobaczę, będzie w rosmanie?), Rossman różany (kiedyś miałam - niezbyt dobry), Garnier pomarańczowy do skóry zniszczonej. Ew. jakiś z lecytyną lub gliceryną.
Macie jeszcze jakieś pomysły?

Rękawiczki noszę, tylko po umyciu rąk tak mi ta skóra wysycha i to niezależnie od pory roku Confused

O Tolpie też slysze pierwszy raz. Tamte natomiast z tego co sie orientuje sa zazwyczaj tak samo, albo podobnie skuteczne. Wiec wybrzydac mozna jesli chodzi o cene. Wink Ale glowy (reki itd.) sobie za to uciac nie dam. Razz
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 20:38
Temat postu:
Na Onet.pl znalazłem artykuł na temat dłoni:

http://uroda.onet.pl/1211450,2043,1979,dzial.html
pi - Czw 27 Sty, 2005 18:40
Temat postu:
z silikonem jest bardzod obry krem, mialam tez rozany te dwa z Avonu, do tego jescze mi bardzo pomaga Neutrogena
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 10:30
Temat postu:
inspektor_nr4 napisał/a:
kradziejka napisał/a:

tiaaa... i tak się już wszystko wydało Wink mamy na forum wampirzycę Wink

wykrakałeś!!! po wczorajszym spacerze mam takie czerwone dłonie od zimna że sama musze zacząć używać kremów [ czyli krwi:)] osz ty niedobry;)
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 12:00
Temat postu:
kradziejka napisał/a:

wykrakałeś!!! po wczorajszym spacerze mam takie czerwone dłonie od zimna że sama musze zacząć używać kremów [ czyli krwi:)] osz ty niedobry;)

Inspektor jest zawsze czujny i wszystko wywęszy Wink
ciekawe ile jeszcze wampirzyc się tu kryje Razz
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 16:39
Temat postu:
jakiś kremik, balsam a skóra będzie jak nowa Też mam ten problem. Każdy balsam,krem do rąk mi pomaga ale są np. zapachowe, dla róznych rodzajów skóry itd. więc musisz sama wybrać. Jak mi zabrakło kremu to co chwile moczłem ręce pod kranem Razz bo nie mogłem znieśc tej ,suchosci, najgorzej było przed spaniem i nad ranem ouuu! co za straszne uczucie! Smile POZDRO
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 16:47
Temat postu:
Ja polecam takie zabiegi: Po każdym umyciu rąk posmaruj dłonie kremem do rąk Ziaja Kozie Mleko(cena ok. 6 zł), a co drugi dzień smaruj sobie dłonie miodem, owiń w folię plastikową i zostaw na ok 15 min Very Happy rączki jak nowe!
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 19:43
Temat postu:
zwariowana_jedenastka napisał/a:
Ja polecam takie zabiegi: Po każdym umyciu rąk posmaruj dłonie kremem do rąk Ziaja Kozie Mleko(cena ok. 6 zł), a co drugi dzień smaruj sobie dłonie miodem, owiń w folię plastikową i zostaw na ok 15 min Very Happy rączki jak nowe!

o tym sposobie nie słyszałem. jak będę miał problemy z raciczkami to spróbuje Wink
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:20
Temat postu:
Hehe nie wiem czy to na raciczki tez działa ale jak coś to spróbuj i nam napisz jaki jest efekt Very Happy
HeInspektor_nr4 - Jakie właściwości ma świńskie(bez urazy Very Happy) mleko?? Question Very Happy
Bo wiesz kozie to wygładza itp, ale o świńskim nie słyszałam nic Porc Rolling Eyes
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:23
Temat postu:
Raciczki to świńskie nóżki najłatwiej wytlumaczając
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:29
Temat postu:
Elfka, wiem że raciczki to nóżki świnki Wink tylko napisałam żartem, że nie wiem czy ten sposób na nie zadziała Smile
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:29
Temat postu:
chętnie spróbuję, ale muszę najpierw skombinować skąś miód Smile
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:37
Temat postu:
Moge ci załatwić od znajomego pszczelarza Very Happy podaj tylko adres chlewika Razz
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:50
Temat postu:
zwariowana_jedenastka napisał/a:
Moge ci załatwić od znajomego pszczelarza Very Happy podaj tylko adres chlewika Razz

Prof. dr hab. Inspektor

Babie Doły
ulica Ikara 30/chlewik 4/mieszkanie 5
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:53
Temat postu:
Heh dzięki, juz pędze po miodzik, a jutro wysyłam pakę!! Razz
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 21:00
Temat postu:
tylko nie zapomnij wysłać Wink już się nie mogę doczekać pięknych raciczek. wszyscy mi będą zazdrościć biggrin
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 21:07
Temat postu:
Chcesz, to moge dorzucić jeszze gratisowo pare lakierów to paznokci, i przyrządy do maniciuru Very Happy
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 21:12
Temat postu:
nie wiem za bardzo do czego to służy, ale chętnie wypróbuję biggrin
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 21:19
Temat postu:
Nie wiesz do czego co służy?? Lakier do paznokci? No wiesz,ludzie (kobiety zazwyczaj)malują tym paznokcie.Paznokieć to jest takie cos za końcu palców,rodzaj "płytki",ale nie cd-rom Razz.
No więc kobieta bierze ten lakier, zamacza w nim pędzelek,i maluje paznokcie.Lakiery mają różne kolorki(napewno znajdziesz coś dla siebie Razz). Spokojnie możesz sobie tym ozdobić raciczki Wink
Natomias przyrządy do manikiuru, to pilniczi, którymi piłuje sie paznokcie (w twoim przypadku raciszki), nożyczki to wycinania skórek(nie polecam dla Ciebie Razz), szczypczyki do obcinania paznokci oraz polierka, dzięki której paznokcie(raciczki) ślicznie się błyszczą ^^
Jeśli sobie z tym wszystkim nie poradzisz, to udaj sie do chlewika piękności, tam ci pomogą Very Happy
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 21:37
Temat postu:
wow! cos czuję że te wynalazki odmienią moje życie. wszystkie laski będą sie za mną oglądały! wow biggrin

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group