Załamana14 napisał/a: |
No to faktycznie jak dostala miesiączkę w wieku 10 lat to bardzo w czesnie ale to różnie wpływa na hormony |
inspektor_nr4 napisał/a: |
w wieku 9 lat ??? to raczej ściema |
GirlX napisał/a: |
Jak 9 lat to malo to co powiedziec jak ktos ma niespelna rok ?!
Ogladalam na discavery taki program o dojrzewaniu i tak byla badana dziewczynka. Jeszcze nie umiala chodzic, miala pare miesiecy i juz zaczely rosnac jej piersi. Po kilku tygodniach wystapil u niej okres. Bylo pokazane jej zdjecie i jej biust byl wiekszy niz biust niektoorych dziewczyn z mojej szkoly. Wniosek z tego taki - kazdy dojrzewa w swoim tepie. PS. Pewnie pomyslicie ze zmyslam ale tak bylo naprawde, przynajmniej tak w telewizji moowili. |
inspektor_nr4 napisał/a: |
to musiała być jakaś choroba uwarunkowana genetycznie, coś nie tak z hormonami, bo u zdrowych ludzi to chyba niemożliwe ![]() |
Akacja12 napisał/a: |
Pewna dziewczynka w wieku 5 lat miała raka i dostawała leki chemiczne te na chemioterapie, i tworzyły się jej włosy łonowe po prostu oznaki dojrzewania ale potem odstawila środek i zmiany zaczęły się cofać. |
justka007 napisał/a: |
To zależy od jej włąsnego zegara. Gdzieś czytałam, zę można dostać miesiączkę nawet, gdy sie ma 9 lat. |
AloneMoon napisał/a: |
Eeee...ktos skasowal moj post ?! ![]() |
mroweczka napisał/a: | ||
Tak,skasował, bo kasował caly offtop a Twój post był gdzies w srodku i temu komus nie chcialo sie kasowac kazdego posta po kolei,specjalnie zeby zostawic Twoj,ale usunal wszystko za jednym razem. Strasznie,nie? |
AloneMoon napisał/a: | ||||
Nie no! Straszne! Koniec swiata!Jak ten ktos mogl to zrobic! ;P Ten ktos jest chyba leniwy ![]() |
Cytat: |
Kein respekt... |
Olcia napisał/a: |
Nina_006 o genetycznosci to tu nie ma co mowic bo moja mama dostala miesiaczke jak miala 16 lat moja babcia (z tego co mama mi mowila) dostala jak miala 15 lat.Ja jak mialam 12 lat a moja siostra teraz (10lat) wiec sama widzisz... |