Dzieci OnLine

Na luzie... - Geneza waszych nicków

Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 12:06
Temat postu: Geneza waszych nicków
Tak jak w temacie. Skąd pochodzą wasze nicki, co oznaczają i ogólne okoliczności powstania Wink
Może ja zacznę pierwszy.
R2 - po prostu Artu chyba nie trudno się domyślić że pochodzi od imienia ale również łączy się z androidem z SW o numerze seryjnym ;P, r2d2, którego dosyć ciężko zrozumieć ;]
BangMan - Sro 26 Sty, 2005 12:26
Temat postu:
Wiesz powiedziałbym Ci skąd pochodzi nick BangMan, ale jako że wymyśliłem go chyba 4/5 lat temu, więc już nie pamiętam Cool
Chesterka - Sro 26 Sty, 2005 12:35
Temat postu:
My nick pochodzi od imienia wokalisty mojego ulubionego zespołu biggrin Jak się łatwo można domyśleć jest to LP, a imię brzmi *tadadadam* Chester. Mr. Green
Papierowa Tęcza - Sro 26 Sty, 2005 12:40
Temat postu:
yeah - oryginalna wersja mojego nicku to "Tenchi" - chyba nie muszę mówić, z czego on pochodzi - Tenchi Muyo - afkooz - słynne anime, w którym się zakochałem XD - jednakże ten nick był tak popularny, że wkońcu postanowiłem dokonać pewnej przeróbki i dodałem na koniec "on" - żeby brzmiało tak tru - czyż Tenczion nie jest tru? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil (mwhahaha.. złoo! pępowina owinęła mi się wokół głowy!! ghraa XD [taa.. słoneczko przygrzało])
Pulkownik Nikt - Sro 26 Sty, 2005 12:44
Temat postu:
A moj? Nie ma zadnego znaczenia od tak sklecilem w swojej glowie 2 slowa ktore pierwsze zdazylem sobie wyobrazic.Razz ( czyli po czesci juz wiecie jak funkcjonuje moja chora wyobraznia Razz )
nidhogg - Sro 26 Sty, 2005 12:45
Temat postu:
nidhogg - skandynawski smok/waz (co zrodlo to inaczej pisza Wink ale ja tam sie do weza przychylam), ze mna od poczatku mojej egzystencji sieciowej... i tak zostalo..
EU07 - Sro 26 Sty, 2005 13:01
Temat postu:
A mój? Pozwólcie, że dam jedynie fotografię Razz

Papierowa Tęcza - Sro 26 Sty, 2005 13:31
Temat postu:
EU07 napisał/a:
A mój? Pozwólcie, że dam jedynie fotografię Razz

Obrazek
uau Razz nie wierzę, że tak solidny pociąg jest w posiadaniu PKP ;p - to jakaś ściema Razz
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 13:34
Temat postu:
Mój nick dorota93 chyba wiadomo od czego pochodzi - Dorota to imię, a 93 to mój rocznik urodzenia Smile
Elun - Sro 26 Sty, 2005 13:45
Temat postu:
a moj od tego, ze sie kiedys zafascynowalam lasami w dolinie Amazonki.
ten dodatek "AA" na koncu jest tylko dlatego, ze kiedys na innym forum chcialam zarejestrowac sie pod nazwa "Amazonka", lecz byla zajeta, to dodalam te AA i od tamtej pory zawsze sie tak rejestruje.
Ale sie zastanawiam, czy nie zmienic nicku na Nessa. Co wy o tym sadzicie?
Papierowa Tęcza - Sro 26 Sty, 2005 13:58
Temat postu:
hmm.. Nessa ładnie brzmi Smile
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 14:32
Temat postu:
mój nick? hm......
"dobra chyba sie zarejestruje.... hm.... jak? otwiera slownik szuka wyrazu robi forme żeńską wpisuje"
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 14:37
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
My nick pochodzi od imienia wokalisty mojego ulubionego zespołu biggrin Jak się łatwo można domyśleć jest to LP, a imię brzmi *tadadadam* Chester. Mr. Green

Chester rulez hehe biggrin
A ja miałam pseudo Gabi.Moja kolezanka uznala ze Gabi jest "lesbijskie" i odtąd jestem Gabrą.I na forum tez mam taka ksywke Wink
Noid - Sro 26 Sty, 2005 15:52
Temat postu:
To teraz ja... ciekawe czy ktoś zgadnie Razz
Eurynomos - wziąłem ten nick z mitologii greckiej, był (jest?) to demon, który pożera ciała umarłych, póki nie zostaną z nich nagie szkielety Mr. Green
Sztona - Sro 26 Sty, 2005 15:58
Temat postu:
Sztona- Przezwisko które się przyjeło od nazwiska. Podpowiedż: Moje nazwisko pochodzi od Szton i jeszcze dwie litery więc SZTONA
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 16:35
Temat postu:
Mój nick jest od zebów.

Niby nic niezwykłego, ale przynajmniej coś umiem.
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 18:26
Temat postu:
Na forum mam ksywe Nena, ale raczej juz jej nie uzywam... Byla fleszowa gra, Pico, gdzie jedna z bohaterek byla samobojczynia Nene. Mialam wiec na poczatku taka ksywe, ale poniewaz niektorzy nie wiedzieli, czy jestem k czy m i czytali moja ksywe po prostu Nene, a nie Nen, tak mnie to [cenzura], ale przerobilam na Nena i nikt nie mial watpliwosci.
Intro (moja aktualna ksywa), to wiadomo - wprowadzenie, pierwsza piosenka na plycie. A akurat tutaj chodzi konkretnie o intro na jakiejs (nie pamietam) plycie Nirvany. Na poczekaniu mialam sobie z kolezankami wymyslic pseudo, wiec pomyslalam o tym intrygujacym intrze i tak mi pozostalo.
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:11
Temat postu:
A więc Elfka-od rasy w śródziemiu chyba wszyscy wiedzą jakiej... z ludu, który pozostał w śródziemiu nie odchodząc do wiecznej krainy... Nenar- od jednej z pierwszych gwiazd jakie zaświeciły nad śródziemiem
frigg - Pią 28 Sty, 2005 23:52
Temat postu:
z komiksu 'thorgal'- spedzilam nad nim duza czesc swojego pozniejszego dziecinstwa Smile
Anonymous - Sob 29 Sty, 2005 19:16
Temat postu:
Himitsu = Tajemnica (z japońskiego) - odzwierciedla to nieco moją naturę Cool.
Anonymous - Sob 29 Sty, 2005 19:44
Temat postu:
Zwariowana_jedenastka - jestem zwariowana, więć ZWARIOWANA, kiedy zakładałam nicka miałam 11 lat więce JEDENASTKA = zwariowana_jedenastka Very Happy
Iśka - Sob 29 Sty, 2005 22:56
Temat postu:
Iśka...
No więc już kiedyś to tłumaczyłam Wink
Nie chciałam podawać mojej ksywy z "reala", więc postanowiła, że coś wymyślę.
Mama Iwona - I... Mała kuzynka Wiktoria, na którą mówimy Ika, właśnie miała przyjechać IKA... ale jakies zdrobnienie by się przydało... ? A więc Iśka Wink
Tak właśnie działa moja wyobraźnia Razz
Wero-Trelo - Pon 31 Sty, 2005 18:14
Temat postu:
Wero-Trelo = moja ksywka, którą wymyślił mój przyjaciel
Anonymous - Wto 01 Lut, 2005 17:11
Temat postu:
Na forach jestem Gabrielen, to od imienia - Gabriela.
Ale ogólnie to ja sobie jestem heyah, od zamiłowania do łapki. Wink
kicp - Pią 04 Lut, 2005 13:09
Temat postu:
kicp -> kicpri/kicper -> kacper

w sumie, nic specjalnego
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 21:17
Temat postu:
Christine fan-Jestem fanem książki i filmu pod tym tytułem.Poza tym naprawde ubóstwiam tego Plymoutha Fury z duszą.Oczywiście,na co dzień mam inny,mniej kretyński nick:)
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 21:19
Temat postu:
Christine fan napisał/a:
Christine fan-Jestem fanem książki i filmu pod tym tytułem.Poza tym naprawde ubóstwiam tego Plymoutha Fury z duszą.Oczywiście,na co dzień mam inny,mniej kretyński nick:)

pan king sie kłania??Razz
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 21:23
Temat postu:
Kłania sie,niziutko.Pan Carpenter zresztą też.Czytałaś książke?oglądałaś film?
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 21:25
Temat postu:
książka? hm.... słyszałam same pozytywy [jak o panu kingu] a obecnie leży wyporzyczona na półce czeka na kolej jak skończę czarny dom, więc za jakiś tydzień/500 stron będzie przeczytana:)
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 21:29
Temat postu:
Książka jest niezła.Ale bardziej podoba mi się historia z filmu.W filmie Christine ma własną wole,nie kontroluje jej żaden zły duch.I naprawde kocha Arniego.Film jak najbardziej polecam,i to PRZED przeczytaniem książki.Chyba,że na filmie zapomnisz o książce.Te 2 historie są zupełnie inne,choćby ze względu na brak R.D.L w filmie.
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 21:41
Temat postu:
A moj od mojego imienia ... a 12 to wiek w ktorym wlasnie bylam kiedy sie tu zarejestrowałam teraz juz mam 14 D: jak te 2 lata szybko mineły.

Chciałabym sobie zmienic na Agnes, bo taki mam nick.. tzn tak na mnie mowia . To po angielsku Agnieszka.
zazulita - Sob 05 Lut, 2005 23:02
Temat postu:
Kiedyś jak byłam w Hiszpani, wszyscy zaczęli nazywać mnie tam "zazulita". To określenie bardzo mi sie spodobało, a w dodatku jest niepowtarzalne. Tak powstał mój nick Wink

Pozdrawiam
panienka_wierzba - Sob 05 Lut, 2005 23:10
Temat postu:
hahahaha ^^ przepraszam bwehehehe...
nie nie umiem sie opanowac ^^
dzizys, pamiętam jak nad ranem 6 grudnia 2004 roku siedziałam sobie z kumpelą Domą, kumpelą Malwiną (byłam tej nocy na koncercie wraz z Narvaną/Czerwonym Misiem, jednakże ona musiałą wcześniej wrócić do domu) noi galiśmy w Scrablle a że z kumpelą (szczerze to wstyd się przyznać ale jeszcze nas lekko bania trzymała) nie znamy zbyt wielu wyszukanych słów, jak do gry w Scrablle to wymyslałysmy same głupoty (a że wszyscy potem leżeli pod stołem i turlali się ze śmiechu, było zaliczane Wink) i jednym ze słów (zostało nam pare wolnych liter, niestety słowa początkowego nie pamiętam) było 'zazulitą' ^^ z tego wszyscy śmiali sie z 20 minut Wink zostało okrzyknięte 'imieniem' nowym =p
mroweczka - Pią 11 Lut, 2005 21:27
Temat postu:
Na mnie mówią od paru obrych lat Mrówa Smile Jestem najniższa z klasy(obecnie 1,54-mam 13 lat a wcześniej w 6 klasie 138) zawze byłam. I tak na początku gadali Mrówka,potem Mrówa...Aż w końcu zapomniałam jak mam na imie Razz Najlepszy był mój przyjaciel który zawsze mówił Mróweczka Smile No i taka forma najbardziej mi sie spodobała(prócz mrowy, bo to chyba lubie najbardziej[apropos- nie cierpie określenia 'mrówcia' od chłopakówNeutral]) np. mieliśmy lekcje z jakaś facetka ktora byla tak surowa ze szok a on do mnie "mróweczko" nie no Wink I tak sobie ustawiłam 'mroweczka' bo fajniej wygląda niż 'mróweczka" moim zdaniem Smile A nie lubie zaczynać nicku od dużej litery :] I tak zostało mroweczka.
nika - Nie 13 Lut, 2005 15:21
Temat postu:
Mój nick pochodzi od mojego imienia. Mam na imię Domi[b]nika[/b], gdy byłam młodsza i ktoś zapytał mnie jak sie nazywam mówiłam "nika" i tak jakoś zostało.
Mała - Pon 14 Lut, 2005 21:17
Temat postu:
mała hehe... no tya.. zawsze byłam najmniejsza, malutka, i drobna:P troche sie teraz zmieniło, ale nick został biggrin
Akacja12 - Wto 15 Lut, 2005 11:38
Temat postu:
A ja właściwie chciałam wierzba, taka płącząca wierzba Razz. Ale okazało się że taki nick jest już zajęty więc myślałam jakie tu inne drzewko...no i znalazłam akacja biggrin. A bardzo je lubie bo rośnie pod moim blokiem i kwitnie jak sama nazwa wskazuje w wakacje biggrin.
Wojtas^ - Wto 15 Lut, 2005 17:48
Temat postu:
Geneza jest prosta. Wojciech to moje imię z bierzmowania , a czemu dodałem " ^ " ??? Może dla siupy biggrin
Wielka Łapa - Czw 17 Lut, 2005 15:35
Temat postu:
Ach to proste... zostałem 100.000 klientem Heyah i dostałem zaje... fajny upominek. A po tych cudownych reklamach... przybrałem sobie w końcu nick:WIELKA ŁAPA!
Miracle - Sob 19 Lut, 2005 18:51
Temat postu:
Moj nick pochodzi od nazwy perfum. Widzialam reklame perfum o nazwie "MIRACLE" spodobalo mi sie i jakos tak wyszlo chociaz chcialam miec zupelnie inny nick o ktorym nie bede wspominac.Wazne ze Miracle to miracle i tego sie nalezy trzymac Mr. Green

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group