DOJRZEWANIE - pomocy!! kropka11 - Czw 27 Sty, 2005 15:09 Temat postu: pomocy!!
Mam 11 lat i z mojej klasy dziewczyny już prawie od roku noszą biustonosze albo ''topiki''. A ja też chciałabym nosić biustonosz ale wstydze sie powiedziec mamie.Bo może to za wcześnie .Pomóżcie plis!!! Anonymous - Czw 27 Sty, 2005 15:14 Temat postu: Re: pomocy!!
kropka11 napisał/a:
.Bo może to za wcześnie .
Zgadłas!!
Jezeli masz naprawde duży biust (bo jak masz malutki to bedzie wygladac..troche sztucznie,nie sądzisz?) to powiedz mamie,zrozumie
A te kolezanki pewnie tak robią,bo starsze kolezanki noszą stanik =="
a ty nie nos go na przymus,zeby byc taka jak kolezanki Anonymous - Czw 27 Sty, 2005 15:58 Temat postu:
Było już wiele takich tematów w stylu : "moje wszystkie koleżanki noszą stanik a ja nie" Stanik nosi sie nie dlatego , "że inne noszą" tylko, żeby potrzymywał piersi etc.... Jeśli nie masz na co go nosić to nie noś! Będzoie ci tylko niewygodnie i tyle.... mroweczka - Czw 27 Sty, 2005 16:09 Temat postu:
Zastanów się,czy naprawdę chcesz stanik,czy chcesz go nosić "dla szpanu". Noszenie "na nic" jest trochę bez sensu...Dlatego radzę Ci jeszcze poczekać,a koleżankami się nie przejmować.
Mróweczka Kicia91 - Czw 27 Sty, 2005 19:37 Temat postu:
Jesli masz potrzebe by nosić ten stanik to po prostu spytaj sie mamy czy mogła by ci kubić stanik... jest troche trudno bo sama sie przekonałam ale chyba warto... ale jesli chcesz nosic tylko dlatego że koleanki nosa to nie warto bo bedziesz głupio wygladała... Anonymous - Czw 27 Sty, 2005 22:41 Temat postu:
nie ma sensu szpanować. taki stanik mógłby według mnie trochę dziwnie wtedy wyglądać. sloneczko - Czw 27 Sty, 2005 22:49 Temat postu:
hm... ja nie wiem czy noszenie stanika mozna nazwac 'szpanem' jak na moje to zaden powod do szpanowania:> (no chyba ze nosi sie jakas ekstra bielizne:D) moim zdaniem jesli twoje kolezanki zaczely nosic juz stanik i ksztaltami jestes do nich podobna to powinnas o tym pogadac z mama:] przeciez sa tyz male rozmiary i produkuje sie je po to zeby je nosic wkoncu:] kropka11 - Pią 28 Sty, 2005 12:56 Temat postu:
ale ja bym chciała nosić przynajmniej topik.Bo po wf nie zmieniam bluzki bo się wstydze. Agentka - Pią 28 Sty, 2005 13:09 Temat postu:
Po pierwsze to zmierz sie pod i "na" biuście i odejmij te wielkości od siebie i wtedy zobaczysz czy naprawdę potrzebny ci stanik, noszenie bo koleżanki noszą nie ma sensu. Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 14:27 Temat postu:
kropka11 napisał/a:
ale ja bym chciała nosić przynajmniej topik.Bo po wf nie zmieniam bluzki bo się wstydze.
To sie zakrywaj czymś ;P
Ja czasem nie załoze stanika i mam wtedy wf-mam super technike zmieniania bluzek zakrywając ciało
Jezeli twoje piersi choc troche wystaja (przynajmniej 3 cm;)) to kup chociaz ten topik;/
I nie kupuj na fiszbinach (takie z drutami ponoc lepiej podtrzymują,ale...) moga spowodowac RAKA PIERSI! (mowiła to nasza pielegniarka na jakims wykładzie sponsorowanym przez falvit ) Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 15:38 Temat postu:
ciekawe co ma do tego stanik ja bym tam słuchał lekarzy a nie sponosorowanych pielęgniarek które o sprawach onkologii mają małe pojęcie. Nike007 - Pią 28 Sty, 2005 15:45 Temat postu: =)
Nie rób niczego na siłe Bo po co? Kolezankami się nie przejmuj jak Ci będą dopierdalały Nosisz kiedy musisz a mamie zaufaj bo to najlepsza przyjaciółka wiem po sobie POZDRAWIAM Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 15:48 Temat postu:
no dokładnie. trudno tu coś doradzić na odległość, dlatego najlepiej zaufać sobie Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 15:59 Temat postu:
pomyśl sobie że skoro one noszą i ty zaczniesz nosić to znaczy że będziesz sie do nich upodobniać a takie coś zobowiązuje
potem jak np one wyskoczą przez okno to ty też będziesz musiała
pozatym noszenie stanika zobowiązuje do częstszego mycia sie w pewnych miejscach więc nie wiem czy ci sie będzie chciało
BamBI - Pią 28 Sty, 2005 16:02 Temat postu:
A ja ci radzę kupić ten stanik. Poczujesz sie pewniej i przecież zawsze możesz przestać go nosic. Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 16:05 Temat postu:
To już poproś mame o ten topik,albo kup sobie takie fajne koszuli na ramiączach, też zasłonią ci piersi jak sie bedziesz przebierać na w-f'ie, a poza tym koleżanki napewno będą ci zazdrościć . Tu masz adres ---> www.trendstation.com Ja właśnie jak czasem nie założe stanika to ubieram te koszulki Może wybierzesz i coś dla siebie??
Po chwili : Nie pomyślcie sobie, że ja reklamuje te koszulki, tylo poprostu są godne polecenia Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 20:05 Temat postu:
no fakt, ale jak nie ma na co zakładać, to i kupować nie ma sensu. Anonymous - Sob 29 Sty, 2005 11:04 Temat postu:
HyHy.
Jesli 'musisz' no to nos. Jesli nie musisz, no to nie nos.
Jesli jednak to jest takie straszne, ze one maja, a Ty nie, no to sobie kup na targu jakis tani top, albo stanik zerowke (najlepiej na targu, bo najtaniej, a szkoda wydawac 50zl na cos, z czego szybko za niedlugo wyrosniesz ) no i nos. A jesli chodzi o przebieranie, odwracaj sie do nich tylem i przebieraj, albo uciekaj to wc...
No i jeszcze cos. Jesli zaczniesz nosic stanik, ciezko bedzie ci sie z nim potem rozstac bo bedziesz miala jakies cos al'a mania. Wiec przemysl to dokladnie, jesli jestes 'deska'.
No i tez jesli jako deska bedziesz nosic stanik, to mozesz stac sie obiektem wysmiewania przez kolezankki.
Tak wiec - przemysl to jeszcze.
Pozdrawiam. rodzynka - Wto 01 Lut, 2005 19:59 Temat postu:
jejjje jak chcesz nosić to sobie kup stanik sama! a jak powiesz mamie to ona napewno cie zrozumie. Przeciez stanik nikomu nie zaszkodził nawet jesli nie ma na co go włożyć :) Anonymous - Pon 15 Sie, 2005 21:57 Temat postu:
i czego tu sie wstydzic przeciez to ttwoja mama ona wie o tobie wiecej niz ty sama Anonymous - Pon 15 Sie, 2005 22:00 Temat postu:
Przestaniesz odkopywac tematy i bezsensownie nabijac posty? Shaleniec - Pon 15 Sie, 2005 22:16 Temat postu:
chyba nie przestanie az se nie nabije 500 postow =] zeby byc aktywistą