Dzieci OnLine

Na luzie... - Żyłki

akasia - Nie 30 Sty, 2005 13:59
Temat postu: Żyłki
Wiecie jak sie robi takie żyłki co na to teraz jest moda? bbierze sie dwie i robi takie breloczki czy tam 4 Smile www.filiafun.pl znam taką stronkę ale ona jest zła..czy zna ktoś taką na której można zlaleź różne inne wzorki..?
Anonymous - Nie 30 Sty, 2005 14:09
Temat postu:
ee?To jest trudne pytanie ;/ ?
http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=6154&view=newest tutaj jest ten sam temat-filofun,tam o nim podyskutuj Razz
kicp - Pią 04 Lut, 2005 13:14
Temat postu:
o w morde, te glupie zylki czy bog wie jak to sie nazywa jak widze nie tylko w mojej szkole są manią...co za ogólny bezsens i glupota, zylki opanowuja swiat! :/
Pulkownik Nikt - Pią 04 Lut, 2005 14:06
Temat postu:
lol to chyba u mnie jedynie takie zadupie ze tam jeszcze nie dotarly Razz
Agentka - Pią 04 Lut, 2005 14:22
Temat postu:
U mnie cały gimek to robi (nawet chlopaki, ale tylko niektórzy). Wszystkie dziewczyny z mojej klasy pleta i ja też Mr. Green
Elly - Pią 04 Lut, 2005 16:53
Temat postu:
Temat taki już był i chyba ktoś już podał do niego linka Smile
Anonymous - Pon 07 Lut, 2005 22:55
Temat postu:
Filofun-durna sprawa.Okropnie to wygląda,wszyscy to robią i sie tym podniecają na dodatek..Dać dziecku zabawke...Moim zdaniem kolejna głupia moda,co niedługo bedzie,wieszanie sie na tych żyłkach?Neutral
Anonymous - Wto 08 Lut, 2005 10:37
Temat postu:
Nagle jakies gumowo-lasticowe sznurki staja sie modne i wszyscy sie na to rzucaja? Ble...
Anonymous - Sro 09 Lut, 2005 10:25
Temat postu:
Agentka napisał/a:
U mnie cały gimek to robi (nawet chlopaki, ale tylko niektórzy).

Khyhy! <lol2>

Podzielam zdanię pani Neny. Sama tego nie lubię, ostatnio dostałam tym w łeb bo to głośno skrytykowałam i tak dalej. Zaraz minie, podobnie jak moda "na karteczki" (za czasów mojej młodości xP).
Chesterka - Pią 11 Lut, 2005 17:38
Temat postu:
Bez przesady, jeszcze nie wszędzie dotarły biggrin Np. do mojej szkoły jeszcze nie dotarły i mam nadzieję, że nie dotrą Mr. Green
Iśka - Pią 11 Lut, 2005 17:43
Temat postu:
Pulkownik Nikt napisał/a:
lol to chyba u mnie jedynie takie zadupie ze tam jeszcze nie dotarly Razz

No u mnie tez jest chyba zadupie Razz
Moda dla dzieciakow Razz Debilstwo jakies... ale jeszcze nigdy tego nie widzialm =P

Cytat:
Zaraz minie, podobnie jak moda "na karteczki" (za czasów mojej młodości xP).

Ale karteczki byly zajebodza... wszystkie dzieci musialy miec Laughing ^^
mroweczka - Pią 11 Lut, 2005 21:12
Temat postu:
Do nas też nie dotarło i całe szczęscie Razz A szczerze mówiąc to nie wiem co ludzie w tym widza Razz
Iśka - Nie 13 Lut, 2005 21:55
Temat postu:
mroweczka napisał/a:
A szczerze mówiąc to nie wiem co ludzie w tym widza Razz

No dokladnia... bo co mozna widzieć w kolorowych żyłkach? I co z nimi zrobić? (z tymi już...yyy... uplecionymi Razz)
kabama - Nie 13 Lut, 2005 22:02
Temat postu:
ja osobiście też uważam że trochę głupie sama tego nie plotę ale niektórym może to sprawiać przyjemność... przynajmniej ci co to plotą mają sposób na nudę Razz moja kumpela stała się ofiarą tego. Ale niektórzy przesadzają wymyślają jakies nowe wzorki zrobią i się chwalą ludzie się zlatują i odrazu łaaaaał ale fajne jak to zrobiłaś ja też chce naucz mnie. bezsensu. no ale cóż nie wnikajmy Razz
Pozdrawiam
Anonymous - Nie 13 Lut, 2005 22:18
Temat postu:
A u mnie w skaole bynajmniej w gimnazjum, ale z tego co widze w podstawówce też tego nie ma... na szczęście... a moze wprowadze hue hue hue... i tak wiem, ze za chwile padniemy teog ofiara... zrobie sobie diabełka
Miracle - Nie 20 Lut, 2005 14:17
Temat postu:
Ja dalam ta strone i oto ona www.filofun.pl .
Kasiek - Pią 04 Mar, 2005 21:38
Temat postu:
Mnie to nie wciagneło... osobiscie uwazam ze to strata kasy.. ale jedni to lubią, drudzy nie.. ok. Ale i tak zaraz moda na to minie...
Anonymous - Pią 04 Mar, 2005 22:11
Temat postu:
A ja już nie wytrzymuje psychicznie z tymi żyłkami, bo każdy kto idzie w szkole ma to coś w ręku, na technice musimy zaplatać, tylko o tym są rozmowy na przerwach i to dołuje. Poprostu wkurza mnie na mania ale do Filofunu nic nie mam Wink Właśnie teraz plote sobie jaszczurkę z www.filofun.pl Wink
kabama - Pią 04 Mar, 2005 22:14
Temat postu:
za jakiś czas przestanie być modne Razz
w międzyczasie możesz się przerzucić na bransoletki z muliny lub robienie na drutach Laughing
Anonymous - Pią 04 Mar, 2005 22:14
Temat postu:
A ja dziisja miałam po raz pierwszy to coś z ręce i to coś było zaplecione przez koleżankę PS. ile to kosztuje i i le bo się zastanawiam ile na to fanatycy wydają =)
Anonymous - Pią 04 Mar, 2005 22:25
Temat postu:
Elfka zależy gdzie kupisz, ja kupiłam 50 sznurków za ok.10 zł, w moim mieście są za 13 zł (50 sztuk), w sklepiku szkolnym.... za 38 sznurków 10 zł także to zależy Razz Miłęgo plecionka jak tak Razz
Anonymous - Pią 04 Mar, 2005 22:30
Temat postu:
E a nie sprzedają np. po kilka?
Anonymous - Pią 04 Mar, 2005 23:27
Temat postu:
No i znowu sie powtórze....Zależy gdzie.... W dużych marketech np.Auchan,Tesco etc. sprzedają paczkami a w osiedlowych sklepikach lub sklepikach szkolnych sprzedają oddzielnie.

Cena jednego sznurka wynosi ok. 20-30 gr Wink
ajeczka11 - Sob 05 Mar, 2005 10:53
Temat postu:
Niestety nie wiem jak to się robi ale moje chbyba z 8 koleżanek w klasie plecie je i zawsze mi jakąś dadząbiggrin Więc nie muszę sie męczyć bo mam takie fajne osóbki w klasie Laughing
ALe ja niestety nie wiem jak to sie robi....
Anonymous - Sob 05 Mar, 2005 14:20
Temat postu:
Kurde mi by było szkoda dawać tyle ja kwałek plastiku, są większe cele do wydawania, choćby z tego co widze ile ludzie robia to ja bytm se płyty kupila a co
mroweczka - Wto 08 Mar, 2005 19:35
Temat postu:
Moją szkołę też już wkręciło...Dzisiaj z kumpelą pod ławką w kościele robiłysmy bo nam sie nudziło :]. Ale głupie to jest Razz. Nie zamierzam bynajmniej kasy wydawać...
Gladiatorpl - Wto 08 Mar, 2005 19:40
Temat postu:
a mnie to nie wciaga i w szkole takich duperszwancow nie widzialem :p ło ja za moda tzn "pokemony, digimony, snureczki" itp nie ide, bo moim zdaniem jak cos wychodzi i wszyscy za tym leca i udaja ze sie na tym znaja a za miesiac mowia ze to glupie to dla mnie sa ch*** i tyle Razz albo ktos sie czyms interesuje, a nie jest taka ku**** ze co leci za tym co wszyscy Razz

Niech Bóg was pobłogosławi
Anonymous - Sro 09 Mar, 2005 14:03
Temat postu:
Wszyscy juz maja takie cos przy plecakach, mastahami sa ci, co potrafia zrobic z filofunow jakies ludki, albo cos w ogole nietypowego, a nie zwykly sznurek. U mnie juz cala klasa, i wiekszosc szkoly to robi. No, a ja nie. Probowalam u kolezanki robic, ale wyszlo mi tylko jedno wiazanie, reszte poplatalam. Kolezanka inna, to tzw. ofiara mody. Sama mówi, ze jej sie to nie podoba i robi to tylko dlatego, zeby nie wyrozniac sie z tlumu. Mowi tez, ze jak sama to robi, to jeszcze jakos wytrzymuje, ale jak ktos w jej towarzystwie wyciagnie "zylki" i zacznie robic, to kurwica ja bierze. Strasznie zbesztala dzis Baske na chemii za te filofany.
panienka_wierzba - Czw 10 Mar, 2005 09:00
Temat postu:
a mojej szkoly dzieki na szczescie to nie dotknęło i mam nadzieje ze nie dotknie
moje kochane zacofane gimnazjum :*
mi sie to nie podoba, uważam że to jest brzydkie =/ i wogóle
ze 2 laski z mojej klasy maja te sznurki przy plecakach, dostaly od rodzinki czy cos, ale ja to uwazam za bezsensowne i durne. No to ja końce < wraca do plecienia bransoletki z muliny > <petu pletu pletu pletu >
Kloe - Pią 11 Mar, 2005 19:22
Temat postu:
U mnie w szkole zrobiło się to ostatnio modne, ale mnie to jakoś bardzo nie kręci (szczerze mówiąc wole muline).
Dzisiaj na WF-ie siedziałam z koleżanką na ławce i ona to plotła...nawet ok, ale ja nie mam zbytniej cierpliwości do takich rzeczy...
nie podam. - Pią 11 Mar, 2005 21:41
Temat postu:
Umnie w szkole to w szyscy robią [w tym ja] nawet na lekcji to robię.
Anonymous - Pią 11 Mar, 2005 21:44
Temat postu:
A wam nauczyciele pozwalają pleść ? U mnie jest tak: wchodiz baba do klasy ,,schowajcie sznureczki'' a potem dopiero ,,dzień dobry'' Confused
nie podam. - Sob 12 Mar, 2005 07:54
Temat postu:
dorota93 napisał/a:
A wam nauczyciele pozwalają pleść ? U mnie jest tak: wchodiz baba do klasy ,,schowajcie sznureczki'' a potem dopiero ,,dzień dobry'' Confused

Robie je w ukryciu, chociaż nauczyciele nie pozwalają.
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 18:07
Temat postu:
A mnie w ogóle to nie pociąga. Nie widzę w tym nic atrakcyjnego. Ale ja zawsze byłam "inna" Wink
sami10 - Nie 13 Mar, 2005 19:17
Temat postu:
ja to robie i jest całkiem fajne . udalo mi sie nawet zrobić długopis Smile
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 19:19
Temat postu:
nie wiem o co chodzi ale to dobre...uczy Was szycia...(ciekawe czy feministki sie odezwą)
Chesterka - Nie 13 Mar, 2005 19:27
Temat postu:
W takim razie ja jako feministka ( Razz ) powiem Ci, że podobno chłopcy też to plotą i oni też uczą sięi szyć ;]
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 19:32
Temat postu:
U mnie wszyscy chłopacy plotą Razz Razz Razz

A mi narazie nic nie wychodzi bo mało robie ale umiem:
- z 4 kabelków kwadratowe i okrągłe
- z 3 kabelków
- z 6 kabeków spirale
- filofun z płaskiego węzła.....
- długopisiki
- ośmiornice
- jaszczurkę
Akacja12 - Nie 13 Mar, 2005 20:06
Temat postu:
Taki długopis jest niewygodny...bo plastikowy...kiedyś od koleżanki pożyczyłam i od razu palce mi się pociły biggrin
bartek - Nie 13 Mar, 2005 20:14
Temat postu:
U mnie moda na te druciki sie pojawiła miesiąc temu ale po dwóch tygodniach wygasła tylko nieliczni plotą. Razz
Ja umiem 4 wzorki Wink
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 20:55
Temat postu:
bogowie nawet o tym nie slyszalem he he szycie dla facetów " Człowiek Demolka" sie kłania :>
panienka_wierzba - Nie 13 Mar, 2005 21:21
Temat postu:
eeeee szyc? ja w tym ani krzty szycia nie widze (poza tym i tak mi to nie potrzebne, potrafie szyc =p) i takie to jakeis nietego =/
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 21:39
Temat postu:
więc czm sie różnie szycie od plecenia?(bzdur)
panienka_wierzba - Nie 13 Mar, 2005 22:00
Temat postu:
no jest roznica =/ i to szczerze nawet niemała
pleść to mozna warkocz (głupoty zresztą tez biggrin) bransoletke itp.
a szycie to zupełnie inna bajka złotko Wink
Anonymous - Pon 14 Mar, 2005 10:45
Temat postu:
żadne ze mnie złotko..prędzej brąz lub spiż

"Najpiękniejsze kobiety mają najmneijsze szanse
zdobycia wartościowego męszczyzny"
Marlena Dietrich
Anonymous - Pon 14 Mar, 2005 14:05
Temat postu:
kurna dlaczegóż nie ma mojego podpisu?
Anonymous - Pon 14 Mar, 2005 14:06
Temat postu:
działa czyż nie teraz?
panienka_wierzba - Pon 14 Mar, 2005 14:56
Temat postu:
za trzecim razme wskoczył Wink
wiec nie złotko
Anonymous - Pon 14 Mar, 2005 15:15
Temat postu:
ale to durne ...za każdym razem mam wćiskać zeby wyskoczył, lipa
złotka świecą
panienka_wierzba - Pon 14 Mar, 2005 15:47
Temat postu:
a grzebanie w profilu nic nie daje?
a skarbeńka?
Pulkownik Nikt - Pon 14 Mar, 2005 15:57
Temat postu:
Wchodzisz w swoj profil i w panelu podpisu pod miejscem gdzie wpisujesz swoj podpis zaznaczasz TAK. Cala filozofia kolego ;P
Anonymous - Pon 14 Mar, 2005 17:46
Temat postu:
ot filozofia nie taka błaha, tamże wciskam i nic...
Anonymous - Pon 14 Mar, 2005 17:50
Temat postu:
skarbeńka....hmm a wiele mnie jest, a możem towarzysz
Pulkownik Nikt - Pon 14 Mar, 2005 18:16
Temat postu:
heh kilkasz i nic? powinno dzialac ;P Najwyzej skontaktuj sie z adminem:)
I prosze nie pisz dwoch postow pod rzad Smile - przypominam o opcji 'edytuj'. ( prawy gorny rog kazdego twojego postu jesli jestes zalogowany )
panienka_wierzba - Pon 14 Mar, 2005 20:59
Temat postu:
jeśliś nie skarbeńko, może gwiazdeczka?
Anonymous - Pon 14 Mar, 2005 21:22
Temat postu:
ok zapamiętam...
cóź ze mnie za gwiazda, której nocą nikt nie widuje?
gdyby spadła...wszyscy by usłyszeli, a jak dotąd nie słyszeli
panienka_wierzba - Pon 14 Mar, 2005 21:27
Temat postu:
zaczyna mi brakować pomysłów
moze cos mniej ciekawego
co powiesz na kudłacza? < lol >
Anonymous - Wto 29 Mar, 2005 11:04
Temat postu:
hej...to ze mam długie kręcone włosy nie robi ze mnie odrazu kudłacza...mojego kota mozna tak nazwac...ale nie mnie ...kudłacz...hympf
ah rozumiem...
przyznam ze chciałbym wyglądać jak ten tu z lewej
panienka_wierzba - Wto 29 Mar, 2005 20:10
Temat postu:
hyhy tak jakos mi kudłacz przyszło na myśl nie wiadomo skąd
aze co bym znów mogła wymyslić niestety nic mi nie wpada na myśl
moze coś jednak wykombinuje w najbliższym czasie
Anonymous - Wto 29 Mar, 2005 20:18
Temat postu:
piszesz wiersze a brak ci pomysłów?nieładnie
panienka_wierzba - Wto 29 Mar, 2005 21:02
Temat postu:
czerwieni najsłodsza
jak wino płyniesz
spojzyj w me oczy
gdy za ręke mnie trzymasz
(lol)
nie no nie mam pomyslow = (
wyczerpało mi sie wszystko
Anonymous - Wto 29 Mar, 2005 22:08
Temat postu:
hmm miłością tez nie ejstem...musiałbym zabic pragmatyka i dać zwyciężyć sentymentaliście na ten jeden ułamek sekundy...to nie takie proste to wymaga czasu...duzo przygotowań...skacze sie raz a dobrze albo mozna sie potłuc
panienka_wierzba - Sro 30 Mar, 2005 08:02
Temat postu:
zgodze sie, dobrze ubrane stwierdzenie
Anonymous - Sro 30 Mar, 2005 16:39
Temat postu:
a ja najbardziej lubie te nagie stwierdzenia...chociazby jak to powyzej
panienka_wierzba - Sro 30 Mar, 2005 21:05
Temat postu:
zalezy od stiwerdzenia
zalezy od momentu
czy sytuacji
czaamia bardziej pasuję te nagie
a czasem te odziane
Anonymous - Sro 30 Mar, 2005 22:20
Temat postu:
nie no tak ciagle biegac na golasa to tak troche głupio ... no i sie mozna przeziębić...jak sie jest wystawionym na nieustanny przeciąg

gołym będąc przeze chwile całe
z otwartym kufrem sie nie godzi
wiecznie pod księżycem brodzić
nawet jesli frędzle ma nie małe
...
by nie spotkać wiktuału Goździkowej
odziej sie chociaż w szaty skraj gumowej
panienka_wierzba - Sro 30 Mar, 2005 22:27
Temat postu:
latać goło jest wesoło = )
Anonymous - Sro 30 Mar, 2005 22:31
Temat postu: