Dzieci OnLine

Na luzie... - co zrobić z rodzicami??pomóżcie

pablo11 - Wto 08 Lut, 2005 17:40
Temat postu: co zrobić z rodzicami??pomóżcie
Cześć!!
Prosze pomóżcie mi...
Więc sprawa jest taka:
Chciałbym sobie założyć swój własny blog Smile Tylko tata nie chce się zgodzić.
Błagam powiedzcie jak ja mam go przekonać Crying or Very sad
Taki blog to dla mnie marzenie.!!

No więc spróbujcie doradzić jak najszybciej
Kinga - Wto 08 Lut, 2005 17:54
Temat postu:
Pogadaj z nim albo zaloz nic mu o tym nie mowiac

A czemu Twoj tata sie nei chce zgodzic ?
Anonymous - Wto 08 Lut, 2005 18:23
Temat postu:
nie mów mu o tym,przeciez blog to nie grzech .blog znaczy tez chyba cos erotycznego bo jak na www.zefa.pl wpisałam "blog",to były erotyczne zdjecia i twoj tata moze cos zle zrozumiał :]
Elly - Wto 08 Lut, 2005 21:51
Temat postu:
Moi rodzice nawet nie wiedzaże mam bloga co gorsza albo lepsza oni nawet nie wiedząco to blog ... Mr. Green hihihi ... Załuż tego bloga bez ich wiedzy poprostu Razz
Sztona - Czw 10 Lut, 2005 10:01
Temat postu:
Żgadzam się z Ellly. Załuż bez ich wiedzy.
Potem jak będziesz miał wypasiony blog pokarz go rodzicą. Razz
dziewczyneczka - Pią 11 Lut, 2005 13:56
Temat postu:
Moim zdaniem radze Ci nie zakładać bolga bez zgody. Jeśli twój tata przypadkowo wejdzie na ten bolg możesz mieć niezła awanturę, tak jak moja koleżanka.
Elun - Pią 11 Lut, 2005 14:17
Temat postu:
ja mialam juz 3 blogi, i nawet nikt z klasy sie o nich nie dowiedzial. Po prostu nie podawaj na nim swoich danych takich jak gg, e-mail, szkola do ktorej chodzisz itp. Wtedy pozostaniesz anonimowa i aby rozpoznac, ze ten blog akurat jest twoj, to by ktos musial skojarzyc po tym, co opisujesz w notkach.
A poza tym, blog to tez pamietnik, tyle tylko, ze internetowy. Ale nawet jesli ktos nie chce, aby nie pozadane osoby go czytaly, to na niektorych serwisach na www.mylog.pl mozna zabezpieczyc bloga haslem.
Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 17:28
Temat postu:
Nie trzeba nikomu mówić że ma się bloga Smile A jesli tata, mama cię nakryją powiedz że to blog kumpa czy kogoś, ja mam blogi i mało osób na nie włazi więc pisze co chce biggrin
Miracle - Pią 11 Lut, 2005 20:11
Temat postu:
Zaloz tego bloga be ich wiedzy.Moi nie wiedza.Mamie cos tam mowilam ale ona i tak nic nie zroumiala chyba.
kabama - Pią 11 Lut, 2005 21:02
Temat postu:
nie rozumiem w czym problem przeciez blog to zadne przestepstwo ani nic zlego i takie tam... no chyba ze zachce ci sie podawac swoj adres nr telefonu itd. itp. no to to juz przesada i prawdopodobnie o to sie moze martwic twoj tata ale nie do konca go rozumiem w koncu by mogl sam sprawdzic czy nie podajesz swoich danych i przestrzedz cie przed tym ale woli na lenia po prostu zabronic... tak sadze...
pozdrawiam
nika - Wto 15 Lut, 2005 12:08
Temat postu:
Rozumie że liczysz się ze zdaniem rodziców. Ale możesz przecież założyć bloga bez ich wiedzy. Poprostu nic o tym nie mów.
Anonymous - Wto 15 Lut, 2005 14:27
Temat postu:
A czy blog to grzech?! O_o.... to sie robi anonimowo tak aby nikt nie wiedział, a nie się kogoś pytać o zgodę Wink
XoXo - Wto 15 Lut, 2005 18:37
Temat postu:
Sztona napisał/a:
Żgadzam się z Ellly. Załuż bez ich wiedzy.
Potem jak będziesz miał wypasiony blog pokarz go rodzicą. Razz

lepiej nie bo bedzie gorzej.
Anonymous - Sro 16 Lut, 2005 13:05
Temat postu:
no a po cóż mówić? przecież blog to nie morderca, którego chowasz przed światem w szafie... moi rodzice również nie wiedzą, że mam bloga. wiedzą tylko 3 osoby z klasy, przyjaciele i rodzeństwo. Razz nie mów im (rodzicom) o tym, bo po co? przecież nic ci nie zrobią...

ps. a swoją drogą, to jak ost. ustawiałam szablon na moim blogu to tata mój wlazł i "co to?" a ja "nic", pokręcił się po pokoju i na koniec "i tak wiem, że to twoja strona" i poszedł. Wink
ajeczka11 - Sro 16 Lut, 2005 18:01
Temat postu: Re: co zrobić z rodzicami??pomóżcie
pablo11 napisał/a:
Cześć!!
Prosze pomóżcie mi...
Więc sprawa jest taka:
Chciałbym sobie założyć swój własny blog Smile Tylko tata nie chce się zgodzić.
Błagam powiedzcie jak ja mam go przekonać Crying or Very sad
Taki blog to dla mnie marzenie.!!

No więc spróbujcie doradzić jak najszybciej

Hmm...Ja mojego nawet nie pytałam porostu zalożyłam,a potem jak sie pytał to powiedziałam,ale ta sprawa jest inna...Poroamawiaj z nim powiedz jakie to dla Ciebie ważne i że koleżnaki mają ...I zapytaj dlaczego nie pozwal Ci zrobić!!
Francesc0 - Pią 18 Lut, 2005 10:54
Temat postu:
hummm... zastanawiam sie po co wogole pytalas sie taty... proponuje zalozyc bloga nic nie mowiac rodzicom ;] a jesli czujesz ze nie mozesz tak postapic to zapytaj sie o powod taty "dlaczego nie?" i pokaz tacie blogi swoich kolezanek...
Anonymous - Sob 19 Lut, 2005 19:26
Temat postu:
Francesc0 napisał/a:
i pokaz tacie blogi swoich kolezanek...

tutaj bym dlugo pomyslala, zanim pokazala. Razz
bo jak tam bedzie cos typu: "ojeju, on chce sie ze mna przespac, a ja nie wiem, czy sie zgodzic!" badz "jaka ja jestem ladna! mam super rozowe stringi i wszyscy sie za mna ogladaja!" czy tez "jeej, mam znow okres i poszlam do sklepu po tampony, a potem kupilam podpaski, i polazlam na pizze, i kupilam misia, i bylam tu i sram, a moi starzy to sa be" to jeszcze tatus bedzie mial uraz do blogow. Wink
ogolnie to radze zalozyc i nie pytac. Razz
Kloe - Pią 11 Mar, 2005 19:02
Temat postu:
Ja nie mówiłam wcale, przecież twoi rodzice nie muszą wiedzieć o blogu.
U mnie o moim blogu wiedzą tylko 4 znajome , a reszta to netowe osoby Wink .
Naomi - Sro 16 Mar, 2005 18:52
Temat postu:
Najlepiej było wcale nie pytać... Ja założyłąm swojego i nikogo się nie pytałam.
Tata widzi jak na niego wchchodzę i nie ma nic przeciwko...
Ona89 - Sro 16 Mar, 2005 20:06
Temat postu:
Przepraszam, ale czy ty mówisz rodzicom o wszystkich rzeczach, które robisz w internecie? Jesli chcesz założyć bloga to zakładaj, skoro nie trzeba mieć zgody rodziców to nie widzę żadnego sensu w pytaniu się o to. Ja jedynie rozmawiałam z mamą, kiedy chciałam wykupić serwer, za który się płaci, a powiedziałam tylko dlatego, że w razie jak bym nie miała kasy na zapłacenie no to żeby mi dała lub pozyczyła.
Anonymous - Czw 17 Mar, 2005 18:26
Temat postu:
Ja założyłam bloga(który już nie istnieje =P) bez wiedzy rodziców, i co, stało mi sie coś? NIE.
Moi starsi nawet nie wiedzą,że udzielam sie na tym forum, nie mówiąc już o tym,że nie znają mojego nr. gg Razz
Anonymous - Czw 17 Mar, 2005 18:52
Temat postu:
blackLady napisał/a:
Ja założyłam bloga(który już nie istnieje =P) bez wiedzy rodziców, i co, stało mi sie coś? NIE.
Moi starsi nawet nie wiedzą,że udzielam sie na tym forum, nie mówiąc już o tym,że nie znają mojego nr. gg Razz
U mnie jest identyko tylko że blodźek jeszcze ( Exclamation ) istenieje
aGa-) - Pon 11 Kwi, 2005 19:01
Temat postu:
Jak ja zakładałam bloga to nawet do głowy mi nie przyszło, żeby pytać się rodziców. Co oni mają do tego? Marzenia są po to, żeby je spełniać, prawda? A skoro blog to twoje marzenie, to go po prostu załóż! Smile
Miracle - Pon 11 Kwi, 2005 19:06
Temat postu:
Mamo... Ratuj...
nasty_girl - Pon 11 Kwi, 2005 19:18
Temat postu:
a po co ci zgoda ojca.. to jest twoja sprawa co robisz na necie (o ile nie wchodzisz na strony od lat 18.. lol i takie tam :d) ale blog jest tylko forma pamietnika.. czy jak bys chciala pamietnik pisac tez bys tate pytala? po prostu zaloz i prowadz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group