Sport - Ćwiczenia kabama - Czw 10 Lut, 2005 21:37 Temat postu: Ćwiczenia
jakie byście mi polecili cwiczenia na rozwój mięśni u rąk (bicepsy i takie tam )
za odpowiedz z gory dziękuje Merkavoth - Czw 10 Lut, 2005 22:46 Temat postu:
Proszę ciebie bardzo, tylko powiedz, czy masz dostęp do sprzętu czy nie. Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 08:34 Temat postu:
Weź dwie duże butelki wody i posługuj się nimi jak trzeba [no wiesz,ciężarki jezeli ich nie masz :]] zazulita - Pią 11 Lut, 2005 14:25 Temat postu:
Podczas pływania też kształtują się mięśnie rąk, a w dodatku nogi więc polecam!! Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 16:46 Temat postu:
Ciężarki, pomki i podciąganie się na drążku - mi to pomaga więc polecam
Od pompek będziesz mieć mocną wytrzymałość rąk ale i bicepsy też Chesterka - Pią 11 Lut, 2005 17:23 Temat postu:
Tylko przypadkiem nie przesadź i nie wyćwicz się tak, że twoja ręka będzie wyglądała jak sam biceps Ja polecam pompki, nawet gdzieś tam jest chyba o nich topic Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 19:02 Temat postu:
Pompki, drążek. Jesli chodzi o przedramię, to kup sobie ściskacz. Możesz się również pobawić expanderem.
Jeśli masz hantle, to "zwykłe" podnoszenia na biceps warto urozmaicić wykonywaniem podczas niego skrętu dłoni (nie wiem jak to dokładnie opisać). Na triceps to podnieś rękę do góry trzymając hantel i zginaj ją w łokciu (kurde, nie potrafię tłumaczyć!). kabama - Pią 11 Lut, 2005 20:45 Temat postu:
aa dzięki
dostępu do sprzętu ni mam
no jeszcze raz dzięki to ide pocwiczyc hehe Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 20:51 Temat postu:
yyy z doświadczenia polece ci że - machanie łańcuchami okolo 0,5 kg każdy i walka na kije około godziny dziennie [waga kija taka jak półtorak] - mi to pomaga i mam wyćwiczone rączki jak trzeba
co do rzeczy bardziej możliwych dla ciebie to hantle, trzepak wiszenie tzn trzymanie sie rękami jak najdłużej i takie typowe ćwiczonka jak na w-f są Anonymous - Pią 11 Lut, 2005 23:42 Temat postu:
Polecam jeszcze usiąść w pozycji kwiata lotosu i podnieść się na rękach (opierając się tylko na 3, zgiętych tylko do połowy, palcach każdej ręki). Całkiem proste, tylko paluszki mogą boleć.
Poza tym naprawdę polecam zakup ściskaczy (dwa kosztują około 10-15 zł), expandera (około 30 zł), ewentualnie piłeczki do ćwiczenia przedramion (jeśli jesteś słaba lub nie chcesz sobie "oszpecić" dłoni ściskaczami). Pulkownik Nikt - Sob 12 Lut, 2005 00:36 Temat postu:
jesli jestes mloda odradzam hantelki a przynajmniej uzywaj ich z umiarem
Natomiast polecam pompeczki a te skrety o jakie chodzi otwieraczowi to np. wyobraz sobie ze talia to linia prosta ustaw hantle tak aby linia tali byla do niej prostopadla. Podnos hantelke i gdy uniesiesz ja do polowy mniej wiecej to obroc tak aby nie byla juz prostopadla do lini tali No i opusc nie zapominajac o skrecie ktory powroci polozenie hantelki do pierwotnego stanu:).
A pompeczki to ustaw rece gdzies na lini barkow to wtedy sobie dobrze te miesnie wyciwiczysz powyzej dloni kurde jak sie to nazywa.. przedramie chyba sie ta czesc ciala nazywa ;D Anonymous - Sob 12 Lut, 2005 14:20 Temat postu:
Jeszcze na mięśnie naramienne- wyprostowane ręce z hantlami unoś do przodu. Merkavoth - Sob 12 Lut, 2005 17:46 Temat postu:
kradziejka napisał/a:
yyy z doświadczenia polece ci że - machanie łańcuchami okolo 0,5 kg każdy i walka na kije około godziny dziennie [waga kija taka jak półtorak] - mi to pomaga i mam wyćwiczone rączki jak trzeba
Myślisz,że ktoś spoza kręgu bractwa będzie wiedział, o co ci chodzi?? Anonymous - Nie 13 Lut, 2005 20:06 Temat postu:
dobrze a więc półtorak to jest takie coś jak miecz półtoraręczny ważący 2-3 kilogramy co zależy od człowieka ale taka powiedzmy granica umowna