Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Miesiączka

kate_ab - Pią 11 Lut, 2005 21:55
Temat postu: Miesiączka
Mam problem zawsze jak mam miesiączkę to na trwa około 10 dni tam ma być
Ps> miesiączkuje od 2 miesięcy ??? Sad
Mała - Pią 11 Lut, 2005 22:00
Temat postu:
10 dni to bardzo długo! powinnaś zgłosić sie z tym do mamy lub ginekologa.
Wydaje mi się że coś nie tak.. zwykle okres trwa 3-7 dni.
Kicia91 - Pią 11 Lut, 2005 22:05
Temat postu:
hmmm....... Ja nie mam takiego problemu........... Znaczy moja miesiaczka trwa tylko 3 dni (hurrrra) narazie bo miałam tylko dwie... No ale 10 dni to długo chyba..... nie ma doswiadczenia ale wiem ze to długo i masakra to jest... wiec lepiej o tym komus powiedz... No ale skoro miesiaczkujesz dopiero 2 miesiace to może to jest normalne...... Nie wiem już sama... Powiedz lepiej mamie ona zrozumie i ci doradzi napewno...
mroweczka - Pią 11 Lut, 2005 22:24
Temat postu:
Moja pierwsza trwała 10 ndi...Ale 5 dni sie wykańczała,ze tego było mało,ale podpaska konieczna(jak mialam wkledke to mi "bokami" leciało Razz). Najlepiej poobserwuj sie trochę-zauważ,jakie sa następne miesiaczki,ile trwają. Pierwsza/druga miesiączka ma prawo trwać 10 dni,więc na razie wszystko OK Wink
Olcia - Pią 11 Lut, 2005 23:11
Temat postu:
moje pierwsze 4 miesiaczki trwaly po 8 - 9 dni...i byly bardzo obfite (miesiaczkuje juz 2 lata we wrzesiu beda 3) tez sie tym przejmowalam ale teraz mam miesiaczke po 3 - 4 dni...wiec moze i w twoim przypadku tak bedzie, ale jak bys zauwazyla cos niepokojacego to biegiem do lekarza!!
Pozdrawiam Kwiat
dziewczyneczka - Sob 12 Lut, 2005 14:57
Temat postu:
kate_ab jak możesz miesiączkować jeśli jesteś chłopakiem? (przynajmniej przy logowaniu zaznaczyłeś tą płeć)
Anonymous - Sob 12 Lut, 2005 15:40
Temat postu:
Pierwsze miesiączki zazwyczaj są bardzo długie, albo bardzo krótkie. Moje trzy również trwały 10 - 13 dni i było to w normie (oczywiście polazłam zestresowana do lekarza). Ostatnia trwała "tylko" 7 dni.
Możesz z tym iść do ginekologa, ale nie musisz. Ja nie widzę w tym momencie takiej potrzeby, skoro miesiączkujesz dopiero od 2 miesięcy (to mało Wink). Jeśli jednak z czasem to się nie skróci do tygodnia, albo (co gorsza) wydłuży, to wizyta u lekarza jest konieczna. Jednak narazie nie ma powodu do obaw. Wink
ajeczka11 - Sob 12 Lut, 2005 15:56
Temat postu:
Heya! Moja pierwsza miesiączka trwała 9 dni! Tez mnie to wkurzło-ciągle podpaski i podpaski...Ale następna trwała tylko 5 dni...Więc nie ma się czym martwić(mam nadzieję...) Z czasem się pewnie to wszystko unormuje! Każdy organizm jest inny i myśle,że to normalka;) Nie martw się juz tym i myśl o tym co ważniejsze dla Ciebie! Pozdroawiam...
Anonymous - Nie 13 Lut, 2005 20:26
Temat postu:
i jaki to problem skoro to normalne?
ajeczka11 - Wto 15 Lut, 2005 17:45
Temat postu:
kradziejka napisał/a:

Ona nie była pewna!
Chciała sie upenić...
Chba ma prawo nie?
Moze myślała,ze to nie normalne?
Anonymous - Wto 15 Lut, 2005 17:54
Temat postu:
ajeczka11 napisał/a:
kradziejka napisał/a:

Ona nie była pewna!
Chciała sie upenić...
Chba ma prawo nie?
Moze myślała,ze to nie normalne?

A od czego jest wyszukiwarka?
Opcja taka jak: Szukaj
No? Poza tym w tym dziale było mnóstwo tego typu tematów...
I jak sądzę to to, co napisała kradziejka było właściwie na podsumowanie wszystkiego (ale mogę się mylić Wink).
Anonymous - Wto 15 Lut, 2005 18:55
Temat postu:
A ja podpisuje się pod Mroweczka Wink To zależy czy te 10 dni krwawienia są obfite czy nie ! Moja pierwsza miesiączka trwała.... 9 dni (?) No a teraz zanim się konczą to góra tydzień jest Wink Nie ma się co martwić to są twoje początki miesiączkowania Smile Życze happy end-u Razz
dziewczyneczka - Sro 16 Lut, 2005 08:45
Temat postu:
Gabrielen ona jest tu nowa więc jeszcze nie wie gdzie szukać itp.
Anonymous - Sro 16 Lut, 2005 12:50
Temat postu:
dziewczyneczka napisał/a:
Gabrielen ona jest tu nowa więc jeszcze nie wie gdzie szukać itp.

no to już wie. już jej powiedziałam.
poza tym i tak jej odpowiedziałam na problem, a to, że powinno się szukać to każdemu nowemu się wpaja, prawda? a czym prędzej tym lepiej, nie sądzisz? przynajmniej nie będzie niemiłych sytuacji później.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group