Agnieszka12 napisał/a: |
JA nie mam trądziuku tylko mi 3 takie małe wyskozyly... kurde no i ciote dostałam ![]() |
akasia napisał/a: |
A Agnieszka masz ten okres? Czy tylko był fałszywy alarm ? :]
[ Może i nie każdy chce..Ale zobacz ile dziewczyn pisze na forum JA CHCE KIEDY BĘDZIE A JAK W SZKOLE a ty masz już to za sobą i nie masz się czym martwić..I już w wieku dojrzewania nic cię chyba nie zaskoczy! Ja na szczęście mam już za sobą.. ![]() |
Agnieszka12 napisał/a: |
Dobra tam... a wiecie ile okres trwa? tydzien? |
ajeczka11 napisał/a: |
Okres trwa różnie. ZAZWYCZAJ od 3 do 7 dni,ALE mój pierwszy trwał 10, z tego wynika,że pierwsze miesiączki są ZAZWYCZAj nie regularne ![]() Aha i jeszcze nawet na jakimś forum czytałam,ze dziewcyznie 2 okres trwał 10 dni-więc czekaj cierpliwie na pewno sie kiedyś skończy; ) |
panienka_wierzba napisał/a: |
dzieki wielkie za te linki =] bylabym rowniez wdzięczna za ten tytuł i autora ![]() wszak zawsze warto poczytac =] jakas tam feministka nie ejstem, ale jak napisalas, ksiazki o tematyce kobiecej, wszak zawsze warto. pierwszą strone sobie poczytałam =] a i ciekawa była, nawet takich żadnych radykalnych rzecyz nie bylo, wiedźma niestety nie wchodzi, za to zajrzałam na angielską/amerykańską storne i teraz sobie poczytam. Ewentualnie poszperam w linkach różnych i zapodam moze jakimiś ciekawymi dla dziewcząt jeśli znajde. |
kradziejka napisał/a: | ||
aaa ja ci powiem [tak wiem odbiegam od tematu] abyś przeczytała książke kinga - "carrie" tam jest bardzo ładnie napisane o tym jak traktuje sie okres u nastolatek w ameryce [gdzie toczy sie akcja książki] i jak traktują go osoby bardzo religijne, tzn dorosła kobieta wiążąca wszystko z bogiem, jest to swoistego rodzaju krew zbawienna, uważa to za hm... ascezę? takie hm.... cierpienie na rzecz Pana, coś jak średniowieczne poglądy dużo cierpienia za życia to jaknajleprze życie po śmierci. aaa albo druga strona - grzech, pokusa do nieczystości itp, tak wiem ja niedobra jestem pisze nic na temat ale nie ma postu o takiej tematyce aby się wypowiadać |
kradziejka napisał/a: |
łeeee a oddałam do biblioteki, ale weś se gdzieś wypożycz ciekawa książka [jakby co to ona nie o menstruacji ale o telekinezie i morderstwie 450 osób] a jak już teges teges poszukasz i nie znajdziesz to wypożycze jeszcze raz i ci wpisze niektóre fragmenty |
ajeczka11 napisał/a: | ||
Świętny pomysł!! Popieram;) |
kradziejka napisał/a: | ||
aaa ja ci powiem [tak wiem odbiegam od tematu] abyś przeczytała książke kinga - "carrie" tam jest bardzo ładnie napisane o tym jak traktuje sie okres u nastolatek w ameryce [gdzie toczy sie akcja książki] i jak traktują go osoby bardzo religijne, tzn dorosła kobieta wiążąca wszystko z bogiem, jest to swoistego rodzaju krew zbawienna, uważa to za hm... ascezę? takie hm.... cierpienie na rzecz Pana, coś jak średniowieczne poglądy dużo cierpienia za życia to jaknajleprze życie po śmierci. aaa albo druga strona - grzech, pokusa do nieczystości itp, tak wiem ja niedobra jestem pisze nic na temat ale nie ma postu o takiej tematyce aby się wypowiadać |
kooochanie gabrielen mam carrie jakby cóś![]() |
mroweczka napisał/a: |
O dżisys...No świetne... ![]() ![]() |
ja chciałam powiedzieć że dysponuje całą "Carrie" na kompie więc moge wysłać jakby co aby nie latać po bibliotekach |
Chesterka napisał/a: |
Kradziejko, przecież przy prawie każdym poście jest taki przycisk "email" wystarczy go kliknąć ![]() |