Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygl±d - Moje nieszczêsne w³osy

Kicia91 - Sob 12 Lut, 2005 10:22
Temat postu: Moje nieszczêsne w³osy
Zobaczy³am jakie rady dajecie w temacie " Zniszcone k³aki" czy cos takiego wiec ja tez napis³am osobny temat na temat moich w³osów i ma nadzije ze mi doradziicie jakos...:
No wiec moje w³osy czesto sie przet³uszczaja ( mam krotki w³osy za uszy), sa cienkie, bez po³ysku i puszystosci nawet obcinanie i cieniowanie nic nie ponga, mocny ¿el tez ich nie podnosi, gdy umyje wieczorem w³osy to rano sa takie oklap³e jakbym wogole ich nie mia³a i do tego ca³y czas jak je czesze to museze moczyc grzebien bo sie okropnie elektryzuja...

Mam nadieje ze mi pomozecie i dacie jkies rady bo ja juz sobie sama nie radze...
Jk macie jakies podobne doswiadczenia ze swoimi w³osami to tez napiszcie moze cos w tego wywnioskuje...
Anonymous - Sob 12 Lut, 2005 10:29
Temat postu:
Musisz uzywac dobrysz szamponow...polecam heden showders nie wiem jaksie pisze ale wiesz oco chpodzi... dobry to tez elseve taki brazowy wyg³adzajacy. Poszukaj w sklepach tez odzywek do w³osów.. jest ich pe³no i napewno co¶znajdziesz. sprobuj raz umyc rano w³osy przed pojsciem do szko³y.. tylko muisz wczescnie wstac. zobacz czy wtedy nie sa takie oklepane jak po spaniu. Ale polecam rozne odzywki zajdz do najblizszej drogeri cos sobie wybierzesz.
Chesterka - Sob 12 Lut, 2005 11:25
Temat postu:
Je¶li masz blond w³osy polecam Timotei do blond biggrin A je¶li nie to taki który bêdzie mia³ napisane do w³osów zniszczonych/przet³uszczaj±cych siê Smile Teraz w zimie w³osy bardziej siê przet³uszczaj±, bo nosimy czapki i skóra g³owy siê poci. Myj w³osy rano, najlepiej codziennie Wink
Ja tak robiê, bo te¿ mam b. przet³uszczaj±ce siê Razz
Anonymous - Sob 12 Lut, 2005 12:15
Temat postu:
To ja dodam od siebie, ze mi zawsze pomaga³ szampon z Herbal Esensis... czy jak to tam sie pisze... ten ze stêkajacy paniami na reklamie Wink nadajacy puszysto¶æ w ³osom, chyba z rumianku i jeszcze czego¶, bynajmniej by³ ¿ó³tej barwy, sama z niego zrezygnowa³am z powodu postanowienia osobistego, ale szampon by³ dobry mia³±m po nim niez³± szopê i w³osy siê tak nie przet³uszcza³y. Tak samo jesli jeste¶ blondynk± to polecam z Evy rumiankowy, moze ma trochê oleist± konsystencje, ale jest git =)
A czy uzywasz od¿ywki, której siê nie sp³ukuje? bo niektórzy, ze tak powiem za du¿o wal± jej na w³osy i potem one nie wygl±daj± za piêknie
Anonymous - Sob 12 Lut, 2005 15:48
Temat postu:
Przt³uszczaj± siê - polecam szampon przeciw ³ojotokowy (przynajmniej mi pomóg³).
S± cienkie - ponoæ najlepsz± metod± jest obcinanie/¶cinanie, jednak nie wiem.
S± ma³o puszyste - szampon podnosz±cy w³osy. Mo¿e to g³upie, ale dzisiaj rano my³am Pantine Pro V przeciw³upie¿owym i w³osy s± puszyste, ¿e szok! Normalnie jestem pod wra¿eniem. Smile
I jedna rada - to normalne, ¿e po nocy s± oklap³e i ju¿ lekko t³uste. Je¶li chcesz, ¿eby przez dzieñ by³y ³adne i czyste, to myj je rano (jak masz na 8 do szko³y, to wstaæ o 6 i wymyj [ja tak robie, a potem idê dalej spaæ Wink]). W nocy siê pocisz, wiêc i w³osy siê przet³uszczaj±. Wink
Co do elektryzowania siê - by³a seria Pantene Pro V na zimê i w³a¶nie to rozwi±zuje problem elektryzowania siê. Ale radzê siê do tego przyzwyczaiæ.
Od ¿elu jeszcze bardziej siê przet³uszczaj±, wiêc w tym wypadku radzê go odstawiæ.

A je¶li nic nie pomo¿e, to radzê siê wybraæ do fryzjera po poradê. Smile
Kicia91 - Sob 12 Lut, 2005 17:55
Temat postu:
hmmm....... dzieki za wszystkie rady... No wiêc czasem myjê rano w³osy i wtedy w dzieñ mam nawet ³adne i puszyste (pisze nawet bo je¶li umyje rano to po po³udniu ju¿ mam oklap³e Sad ) tylko czasem mam do szko³y na godzinê 7.10 i mama nie pozwala mi myæ tak wczesnie rano w³osów zw³aszcza ¿e jest rano bardzo du¿y mróz... Nom co do propozycji scinania to niedawno by³am u fryzjera i mi scie³a w³osy i pocieniowa³a ale i tak nie za bardzo to wyglada ( ju¿ nidy nie pojde do tej fryzjerki) no i dalej mam problemy... No ale zakupie Herbal esensis i Pantene pro V bo widzia³am ¿e w wiekszosci wypowiedzi sie te pojawia³y i zobaczymy czy to zrowiaze sprawe... Acha i jesli chodzi o odzywke ktora sie nie sp³ukuje to uzywa³am kiedys sunsilk udzywki ktora sie tak jakby psika³o na w³osy i nie sp³ukiwa³o ale po niej mia³am jeszcze bardziej t³uste... No ale zastosuje sie do waszych rad i moze cos z tego wyjdzie bardzio wam dziekuje za odpowiedzi...

PS: jestem brunetk± Razz
Anonymous - Nie 13 Lut, 2005 20:46
Temat postu:
co do w³osów przet³uszczaj±cych siê polecam szampon avonu ja u¿ywa³am jakie¶ 3 miesi±ce i mi minê³o teraz stosuje normalny szampon, kosztuje on hm... w promocji 6.90 a bez promocji podajrze 8.90 czy co¶ ko³o teges
co do puszysto¶ci to polecam ten szampon bo na to tez mi pomóg³
a pozatym je¿eli masz w miare ma³o w³osow czy s± rzadkie b±d¼ s³abe i cieñkie to bez wzgêdu na puszysto¶ci zawsze ci siê bêdzie wydawac ¿e jest ich ma³o

co do tego ¿e rano s± brzydkie chocia¿ wieczorem my³as to nie susz ich suszark±, ja nie susze w³osów suszark± od 4 lat i zawsze wieczorem k³ade sie z mokrymi a rano s± puszyste. suszarka strasznie niszczy a co do elektryzowania siê przy czesaniu niestety nie pomogê bo sie nie czeszêSmile

nie zabijajcie chyba sie spó¼ni³am
ach ta inteligencja wrodzona <szeroki u¶miech>
rodzynka - Wto 15 Lut, 2005 22:56
Temat postu:
niewiem co prawda jak ci pomóc bo mój problem jest raczej odwrotny bo moje włosy sa za bardzo puszyste/krecone lekko/grube. Ale, jest mnóstwo szamponów nadających puszystosc objętosć itd. A włosy jak je suszysz po tych wszystkich odżywkach:) to susz z głową do dołu i moze potem nie rozczesuj grzebieniem tylko np przeczesz palcami i idz spac. Rano takie rozczochrane mogą fajnie wyglądać i mysle ze to da całkiem niezły efekt. chpciaz nie wiem - ale taki pomysł - poczochraj je troche ;))) powodzenia
Miracle - Pi± 18 Lut, 2005 18:44
Temat postu:
Polecam ci Pantene pro-v zimowa ochrona czy jakos tak, albo Shaume z olejkiem z dzikiej rozy.
Anonymous - Pi± 18 Lut, 2005 19:33
Temat postu:
Ja chcia³am dodaæ,¿e na elektyzowanie i brak po³ysku pomaga roztwór z octu dodany do ostatniego p³ukania: na ok. 1l wody(ciep³ej,ale nie goracej!) wlej ok. 1/2 ³y¿ki octu(tak "na oko" :-) ) P³ucz t± p³ukanka w³oski po ka¿dym umyciu, a nie bêd± siê elektryzowaæ, i bêd± mia³y ³adny po³ysk Very Happy
ajeczka11 - Sob 19 Lut, 2005 19:49
Temat postu: Re: Moje nieszczêsne w³osy
Kicia91 napisa³/a:
Zobaczy³am jakie rady dajecie w temacie " Zniszcone k³aki" czy cos takiego wiec ja tez napis³am osobny temat na temat moich w³osów i ma nadzije ze mi doradziicie jakos...:
No wiec moje w³osy czesto sie przet³uszczaja ( mam krotki w³osy za uszy), sa cienkie, bez po³ysku i puszystosci nawet obcinanie i cieniowanie nic nie ponga, mocny ¿el tez ich nie podnosi, gdy umyje wieczorem w³osy to rano sa takie oklap³e jakbym wogole ich nie mia³a i do tego ca³y czas jak je czesze to museze moczyc grzebien bo sie okropnie elektryzuja...

Mam nadieje ze mi pomozecie i dacie jkies rady bo ja juz sobie sama nie radze...
Jk macie jakies podobne doswiadczenia ze swoimi w³osami to tez napiszcie moze cos w tego wywnioskuje...

Mia³am i cze¶ciow o mam ten sam problem...
Wiem to okropne w³osy s± brzydkie,zel sie uk³adaj± i co gorsza s± T£USTE
Mam mi poradzi³a ,abym dobrze drapa³a jak myje to wtedy znikinie ³upie¿ a potme da³ mi szapmon ziaja czarna rzepa!! Ten szampon dostêpny jest w aptekach i rosmanach:D Polecam kosztuje co¶ ok.10 z³!!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group