Moda, Uroda, Wygląd - problem z brwiami Mała - Sob 12 Lut, 2005 22:12 Temat postu: problem z brwiami
siemanko!
mam taki maly problem.
w sumie to juz mnie draznia dluzszy czas moje nieszczesne brwi.
wyrywam je odkad pamietam:P
bo jakbylam mala stwierdzilam ze mam krzaki, i od tego czasu nigdy nie moglam zrobic soie dobrego ksztaltu, potem siostra mojej kumpeli mi pomogla, potem znow cos zapuszczalam, bo chcialam grubsze miec, i tak wyszlo, ze pewnego dnia mialam "mini wypadek" i podpalily mi sie brwi i mam troche powypalane, w sumie, to czy one odrosna? zawsze mialam problem z tym zeby mi rosly, tutaj mam fote, jak aktualnie wygladaja ;/ : http://nat.best.pl/brwi.jpg jaki najlepiej nadac im ksztalt? i jaka grubosc?
w sumie to mam spory z nimi klopot. Anonymous - Sob 12 Lut, 2005 22:17 Temat postu:
No a więc mi się zdaje, ze brwi powypalane odrosną tylko,z e po dłuższym czasie, ale kiedyś odrosną... po za tym kształtu nie masz złego, ja z brwiami się przez rok użerałam tz. nie moglam im jakiegoś kształtu nadac, a ja mam za ciemne i za krzaczaste jak na blondynke i mi się tak dziwnie zaczynają,z e nie mogłam sobie zrobi takich ładnych cieniuśkich to jak byłam chora pół dnia leżałam z pnsetą i lusterkiem i udało mi się im zrobić takie łądne łuczki... ach musiałam to napisac =) panienka_wierzba - Sob 12 Lut, 2005 22:22 Temat postu:
kształt nie jest taki zły (sama wyrywam odkąd pamiętam =/, gdzies od 5 klasy pdst chyba =p) może zrób jak Nenar =] usiądź kiedys moze sobie ladnie tak jak masz caly dzien wolny z pensetką i lustereczkiem, narysuj moze czarną kredką do oczu sobie wymarozny kształt a potem do dzieła =] powodzenia :* Mała - Sob 12 Lut, 2005 22:22 Temat postu:
tyle ze ja mam taki problem, ze ja musze czekac az odrasna, wrrr, chcialabym miec krzaki, zeby moc w czym wyrywac:P Mała - Sob 12 Lut, 2005 22:25 Temat postu:
no jaaa wiem, tylko najgorzej z tym odrastaniem! brrrr!!!!! bo czekam i czekaaam! i nic!
musze chyba z 2 miesiace poczekac.. grr panienka_wierzba - Sob 12 Lut, 2005 22:32 Temat postu:
to narazie se ino wyrównaj
potem bedziesz 'wyrywac' =D Mała - Sob 12 Lut, 2005 22:45 Temat postu:
aj tu co mi wyrownywac, musze sie pokoszmarowac, i przezyc z miesiac?(ile sie czeka:O?) az mi wsio odrosnie;p i pojdem sobie do mojej kumpeli siostry:> git bedzie, Anonymous - Sob 12 Lut, 2005 23:03 Temat postu:
No nieciekawie to wyglada..mysle ze nawet mniej nicz miesiac musisz poczekac,a narazie idz do tek kumpelki zrobi Ci cos zeby ladnie wygladały, chociaz nie sa tragiczne Mała - Sob 12 Lut, 2005 23:11 Temat postu:
jak sobie kredka poprawie nie jest zle ^^ w sumie to przeboleje jakos dziewczyneczka - Nie 13 Lut, 2005 14:33 Temat postu:
Myśle że będziesz musiała się z nimi troche pomęczyć aż choć troche odrosną, a później potrochu obcinać "powypalane" końcówki. A do pytania co zrobić żeby nadać im kształt radze lekko podkrążyć je tuszem do rzęs. Miracle - Nie 13 Lut, 2005 17:36 Temat postu:
Nie wygladaja tak zle chociaz tez za nieciekawie.Ja bym zarezerwowala troche czasu, siadla z lusterkiem i penseta i zabrala sie do pracy(oczywiscie jak brwi ci odrosna). Anonymous - Nie 13 Lut, 2005 17:57 Temat postu:
Miracle napisał/a:
Nie wygladaja tak zle chociaz tez za nieciekawie.Ja bym zarezerwowala troche czasu, siadla z lusterkiem i penseta i zabrala sie do pracy(oczywiscie jak brwi ci odrosna).
Ym, sorry, ale czemu piszesz to samo co dwie poprzedniczki, tj. Elfka i Wierzba? Anonymous - Nie 13 Lut, 2005 18:15 Temat postu:
Bo jesteśmy takie geniane, ze po nas trzeba powtarzać =) Anonymous - Nie 13 Lut, 2005 20:19 Temat postu:
z brwiami jest taka rzecz że im częściej wyrywasz to żadziej odrastają jak włosy na nogach
moja znajoma kiedyś wyrwała wszystkie [wyglądała tragicznie i wszyscy na jej widok wołali cześć haniu bez brwi:D] i jej odrastały 2 tyg
ja kiedyś wyrwałam ze 5 włosów i odrastały około tygodnia
co do zatuszowania tego to hm... nie wiem co mogłabym poradzić bo sama mam grzywke więc nigdy nic nie widać ale może kredka? albo konturówka? ew. makijarz przyciemniający powieki górne przechodzący coraz ciemniej do góry do brwi to będzie mniej widać Mała - Nie 13 Lut, 2005 20:31 Temat postu:
no niestey tak jest, mialam kiedys baaaaaardzo grube brwi, a teraz odrstaja mi tylko od gory, a na powiekach juz nie:P bo mialam wreczna powiekach! uh!
ale dzieki ludziska za rady! frigg - Sob 05 Mar, 2005 12:30 Temat postu:
ja przepraszam ze odsiwrezam temat troszke juz stary i ponoc rozwiazany - ale nie przeczytalm tu czegos co wedlug kosmetyczek jest podstawa
-brwi wyrywa sie tylko na dolnej lini (czyli mozna powiedzic ze to co jest nad okiem a nie to co jest pod czolem) - tylko nie nazley skubac za bardzo bo mozna zrobic sobie 'zdziwiony' wyraz twarzy
- brwi zaczynaja sie tak jak zaczyna sie wewnetrzny kacik oka (mozna wziasc kredke przystawic do nosa i widac wtedy dokladnie gdzie brwi powinny sie zaczynac)
-brwi powinny byc ciut grubsze od strony wewnetrznego kacika oka a potem sie leciutko zwezac ale jest to kwestia gustu
takie sa rady kosmetyczek.... mala_11 - Sro 10 Paź, 2007 18:20 Temat postu:
Też mam problem z brwiami. Są nie wyregulowane. Patrzyłam już na cennik u kosmetyczki - 5zł Ale nie wiem czy będę zadowolona z tego jak babka mi to zrobi.. I się waham. Jak mniejwięcej wyglądają brwi wyregulowane przez kosmetyczki? Czy brwiom nadaje kształt wg. siebie, do kształtu twarzy czy co?
[Wiem, że stary temat, ale nie chcę niepotrzebnie nowych zakładać..] CHoCoLaTE - Sro 10 Paź, 2007 18:39 Temat postu:
Ja mialam szerokie brwi. Wiec najpierw powyrywalam wloski "osobne" tzn. nie rosnace w brwiach tylko tak gdzieniegdzie pod nimi (ale tylko te ciemne bo blond przeciez nie widac ;P). Potem wyrywalam po pare wloskow i patrzylam czy taka grubosc ma byc. Potem brew z drugiego oka dostosowalam gruboscia do tej pierwszej. Nie nadawalam zadnych ksztaltow, wyrywalam po to zeby miec węższe. I sa. Zupelnie inna twarz ;P
Uwazaj tylko zeby nie wyrwac sobie gdzies za duzo wlosow, bo mialam tak juz pare razy i mialam takie malutkie wciecie xD Ale odroslo szybko ^^ Anonymous - Sro 10 Paź, 2007 19:15 Temat postu:
Jak czasem widze te trzynaski z takimi cienkimi, ledwo widocznymi brwiami to mnie skręca. Od wewnątrz jeszcze wyrywają i z góry O feeee, bleeee, jak staaaare baby. Najlepiej niech se narysują same kreski. CHoCoLaTE - Sro 10 Paź, 2007 20:08 Temat postu:
No żal xD
Ale takie co sobie rysuja kredka tez sa haha Almycha - Czw 01 Lis, 2007 19:02 Temat postu:
A mi się fotka otworzyć nie chce Myślę, że Ci odrosną tylko musisz być cierpliwa .