Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - zabawy z dzieckiem

tmagda - Sro 16 Lut, 2005 15:14
Temat postu: zabawy z dzieckiem
Witam!
Jestem mamą małej 18 miesięcznej Nikoli, bardzo żywiołowa i inteligentna poświecam jej czały swój czas i brakuje mi pomysłów na zabawy, które ją zainteresują
Anonymous - Sro 16 Lut, 2005 15:35
Temat postu:
broń Boże nie do komputera Wink
Moze jej pani poczytac bajki,albo pośpiewac z córka O__o albo zagrac w chowanego oczywiscie tak zeby łatwo jej było panią znaleźć Wink mozna tez np. puścic jej jakas bajkę,albo bawic sie z nią np. mała piłeczka,maskotką
Nie znam sie na dzieciach i nie wiem czy moje porady są dobre biggrin
Martula - Sro 16 Lut, 2005 16:28
Temat postu:
Tak jak już Gabra powiedziała nie do komputera!!!!!Może pani ją wziąść jeżeli nie ma przeszkody na spacerek ale nie polecam zimno teraz jest!!!Bajki poczytać hmm.... co jeszcze ???????Można też jej puścić jeżeli pani ma wieżę to bajki z płyty i piosenki.OOOOOOOj nie wiem czy to wszystko ale więcej już nie znam!!
Anonymous - Sro 16 Lut, 2005 17:03
Temat postu:
Pamiętam, że jak byłam mała, to najwięcej frajdy sprawiało mi tańczenie w rytm jakieś fajnej piosenki (w moim przypadku to było coś tam Spidi Gonzales Razz), śpiewanie (a raczej krzyczenie głosek dźwiękonaladowczych), układanie czegoś na wzór puzzli czy słuchanie bajek. : )
Anonymous - Sro 16 Lut, 2005 20:20
Temat postu:
Tak popieram Gabrielen muzyka bardzo rozbawia dziecko i kształtuje jego słuch muzyczny. JA odkąd pamietam tanczylam i spiewalam i teraz ucze sie nawet w skzole muz.hehe:D to pomaga. Jest to bardzo mała dziewczynka 18 mes. wiec watpie zeby grała na komputerz ale w przysżłosci odradzam tego. Gra w chowanego to tez swietna zabawa, malowanie, teatrzyki(kukiełkami np.)
Anonymous - Sro 16 Lut, 2005 20:22
Temat postu:
a co do zabaw hmmm pluszaczki gryzaczki i takie pierdoły
Napastnik - Sro 16 Lut, 2005 22:12
Temat postu:
Możesz dać dziecku pooglądać bajki w obcych językach. Podobno dzieci w tym wieku łatwiej się uczą słów. Wink
Anonymous - Sro 16 Lut, 2005 22:21
Temat postu: Re: zabawy z dzieckiem
tmagda napisał/a:
zabawy, które ją zainteresują

Skoro jest żywiołowa,itp to moze Pani to wykorzystac,na naukę.Jezeli umie mówic (ja tam niewiem kiedy dzieci zaczynaja:)) to moze sie czegos uczyc..Albo ogladac filmy edukacyjne Smile
Anonymous - Czw 17 Lut, 2005 10:00
Temat postu:
Dzieci uwielbiają coś budować, tworzyć. Ale takie DUŻE rzeczy, np widziałem kiedyś w auchan taki wielki zamek z pianki, tylko żę miał odłączane elementy - wiem bo był taki dzień gdzie dzieci mogłyt się w nim pobawić to widziałem, odłączane wieże,mury,brama, nawet fajne Laughing
ajeczka11 - Pią 25 Lut, 2005 17:41
Temat postu:
Gdy byłam mala to kochałam śpiewać i tańczyć i miłam ulubione zabawki i też bawiłą sie w dom jak mówi moja mama ...Czytano mi bajki śpiewano poszczano kołysanki bawilam sie lakami misiami.......
Gladiatorpl - Pią 25 Lut, 2005 17:58
Temat postu:
nie wiem jak sie chowa male dzieci ale ja w wieku 5-6lat obejrzalem juz wszystkie czesci Rambo Smile , wtedy jeszcze nie bylo znaczkow ze tylko dla doroslych Smile, bajek raczej sluchac nie lubilem, czasem ze starsza siostra bawilem sie w chowanego Smile, tzn tylko udawala ze mnie szuka bo przewaznie moze schowanie polegalo na ukryciu tylko glowy pod koc albo cos w tym stylu Twisted Evil

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group