PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Pomóżcie [nie wiem jak zatytulować temat] nie podam. - Sro 16 Lut, 2005 19:59 Temat postu: Pomóżcie [nie wiem jak zatytulować temat]
Zakochałem się, ale nie wiem jak tej osobie wyrazić uczucie, że ją kocham. Bo w stydzę się powiedzieć słowo "Kocham cię" Czy jest jakiś inny sposób by wyraziź to uczucie miłości ??
P.S. Ta dziewczyna chodzi do mnie do klasy. Anonymous - Sro 16 Lut, 2005 20:14 Temat postu:
Istnieje mnóstwo sposobów wyrażania miłosci. Mozesz wysłac jej list miłosny... wtedy nie bedziesz musiał jej tego powiedzieć prosto w twarz. Mozesz okazywac to gestemi, patrzec jej w oczy, jak upusci olowek lub cos to podniesc, usmiechac sie do niej kiedy na ciebie spojrzy. Polecam jednak list... a moze jakos przez kumpla zeby sie jej wypytal czy jej sie podobasz, lub przez jej kolezanke z ktora jestes w dobrych kontaktach.
powodzenia Anonymous - Sro 16 Lut, 2005 20:30 Temat postu:
Eh, ja jednak jestem za wyjaśnieniem sobie tego w oczy.
Napiszesz w liście i będzie tak potem łyso. "Dostała list czy nie? Podejść czy nie? Cieszy się czy nie? Lubi mnie czy nie? Dać jej buzi czy nie? Dać jej kwiatka czy nie?". A jak pogadacie na spokojnie, na osobności to sobie wszystko wyjaśnicie i w ogóle... Bo list to tak jakby w "jedną stronę".
No ale jak pytasz o inne sposoby: sms, gg, telefon (dżołkuś), no list , wysłać posłańca z kwiatami i z karteczką "Kocham cię. <imie>" czy coś teges.
Życzę powodzenia.
Pozdrawiam. nie podam. - Sro 16 Lut, 2005 20:43 Temat postu:
Pomogła mi Agnieszka12 pisząc:
Cytat:
a moze jakos przez kumpla zeby sie jej wypytal czy jej sie podobasz, lub przez jej kolezanke z ktora jestes w dobrych kontaktach.
panienka_wierzba - Sro 16 Lut, 2005 20:56 Temat postu:
eee znaczy nei za bardzo =/
załatwianie takich spraw przez koleżanke/kolege jest jedną z najgorszych rzecyz jakie mogą byc, to takie szczeniackie zachowanie =/ poza tym zwykle nie wychodzi na dobre, więc odradzam. Kinga - Sro 16 Lut, 2005 21:50 Temat postu:
Ja rowniez stanowczo odradzam !!!
Naprawde jesli chcesz zeby cos z tego wyszło lepiej sie poswiecic i pogadać w cztery oczy chocbyś nie wiem jak sie wstydził
Z doswiadczenia rowniez swojego wiem ze takie sprawy przez kolezanki kolegów roznie wychodzą ...
A co do sposobów ... najlepiej porozmawiać ... wysłąś smsa a moze gg bedzie pomocne
Tylko nie mów jej odrazu ze ją kochasz ... dawkuj stopniowo
Poznajcie sie jeszcze blizej ... mow ze jest dla Ciebie wyjatkowa
Pamietaj zeby nie powiedziec tych dwóch słów zbyt wczesnie czasami to moze mocno zaboleć Amy Lee - Czw 17 Lut, 2005 09:34 Temat postu: hmmmm
uuu widzę, że delikatna sprawa tutaj sie klania hyhy skad ja to znam :lol: ja mam dokladnie tak jak ty !! jestem wstydliwa i wiem co czujesz... strasznie glupio jest poweidziec wiesz co podobasz mi sie trelelele 8) boisz sie porazki :( nie dziwię się :/ ale wiesz co ?? jest parę trikoof na to :P po pierwsze sprobuj się do niej zbliżyć 8) 8) pod jakims pretekstem nawaiz znajomosc i bedzie piknie :P samo sie jakos rozkreci :wink: po drugie looknij na nia...dowiedz sie jaka jest, czy ma chlopaka..bo jesli ma go a na dodatek to typ lolitki co :zalicza chlopakoof" to uwazam ze szkoda na nia energii ale jesli jest wolna sprubuj sie z nia zaprzyjaznic !! wyznanie jej uczucia moze ja wystraszyc :) zapoznaj sie z nia, pogadaj, byc moze ona zserka na ciebie i czeka na twoj ruch...wszystko jest mozleiwe jesli w gre wchodza uczcia... Anonymous - Czw 17 Lut, 2005 10:22 Temat postu:
No najlepiej pogadać w 4 eyes OO - OO No bo ona to będzie musiała docenić że się przełamałeś Bo z tymi kolegami no to nie wiem czy to dobry pomysł... a może dziewczyna zauważy że coś się dzieje i może to ona będzie ,startować, do niego?! Może być różnie... yellow_flower - Czw 17 Lut, 2005 11:39 Temat postu:
z góry powiem, że nie czytałam wcześniejszych wypowiedzi, a więc sorry jeeli będę się powtarzać
Wydaje mi się, że najlepszym sposobem na okazanie komuś tego iż jest się nim zainteresowanym są gesty. Czasem są one o wiele lepsze niż słowa. Jeden uśmiech i dłuższy kontakt wzrokowy już mogą sprawić, że ta dzieczyna zauważy, że coś do niej czujesz.
Jeżeli się znacie, a zdobędziesz się na odwagę możesz zaproponować jej spacer, bądź też wypad do kina....powiedz jej, że ładnie wygląda....chyba każda dziewczyna lubi kiedy ktoś prawi jej kompelmenty "kocham" powinieneś powiedzieć jej moim zdaniem dopiero wtedy kiedy nawiąze się między wami bliska więź, kiedy będziesz pewien że nie jest to tylko zwykłe zauroczenie. Jeżeli jesteś tego jednak pewien, a boisz się jejtego powiedzieć, wyłóż jej do skrzynki pocztowej zwykłą (najlepiej czerwoną ) karteczkę z napisem: KOCHAM CIĘ, ale możesz napisać jej nawet list z wyznaniem uczucia..jeżeli nie wiesz jak zacząć mogę ci w tym pomóc bo już nie jeden taki pisałam
Pozdrawiam i powodzenia nie podam. - Czw 17 Lut, 2005 12:14 Temat postu:
Tak jak napisała Any Lee: "Boisz się porażki", bo tak jest. a co do listu, to po piśmie by poznała że to ja, mianowicie dlatego bo tylko ja tak pisze [brzydko] w klasie. panienka_wierzba - Czw 17 Lut, 2005 12:17 Temat postu:
jesteście w jednej klasie, więc masz już ten plus że zawsze możes z nią pogadać o np. znienawidzonej nauczycielce, o sprawdzianie, jak jej poszło i wogóle. Rozmawiaj z nią jak ze wsyzstkimi innymi kolezankami w klasie. A potem stopniowo zacznij się do niej zbliżać, ale powoli, nie tak jakos chop siup.
Jak juz bedziecie mieli dobry kontakt to zorganizuj np. z kolegami jakimis 2 wyjazd do pizzeri czy cos, zaproscie pare kumpel z klasy. Albo wybierzcie się większa klasową paczką do kina. Wtedy również się do siebie zblizycie. Potem juz samo powinno pojsc gładko.
I zawsze będziesz mógł zaproponować wypad do parku, na spacerek. Kinga - Czw 17 Lut, 2005 12:17 Temat postu:
Cóż ... w takich sprawach każdy sie boi porazki i bolu z nia zwiozanego ( pomijajac super macho ktorzy "zaliczają" dziewczyny )
Ale trzeba sie przełamać ... a co do listu to napisz go najladniej jak umiesz chocbys sie mial cala noc meczyc ( chyba warto sie pomeczyć )
Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje ze Ci sie uda ajeczka11 - Czw 17 Lut, 2005 15:18 Temat postu:
Wg. mnie nie mów od razu z pełnej paki KOCHAM CIĘ!!! To głupie, jeszcze chłopak sie przestraszy;) Zacznij z nim gadać na przerwach zdobądz jego gg,e-mail, telefon na komórkę. Spróbuj z nim na początku dobrze ,,zakumpelować sie" .... Kinga - Czw 17 Lut, 2005 15:20 Temat postu:
ajeczka ... ale Nie podam ... ma problem z dziewczyną a nie chłopakiem < lol > Anonymous - Czw 17 Lut, 2005 16:23 Temat postu:
Kinga napisał/a:
ajeczka ... ale Nie podam ... ma problem z dziewczyną a nie chłopakiem < lol >
To zawsze może być Miriam.
Ale do tematu (co prawda już pisałam) -> może wyczaj czym się interesuje, czego słucha. Jak macie w mieście jakiś klub, gdzie są koncerty to możesz jej taki zaproponować. Podejrzewam, że się wtedy do siebie zbliżycie czy coś... ;P Ewentualnie, skoro jesteście w jednej klasie, uda się jaki projekt robić razem? Albo referat, na dodatkową ocenę. aska - Czw 17 Lut, 2005 18:41 Temat postu:
wcale nie musisz mówić "Kocham Cie" możesz powiedzieć coś w stylu "darzę Cię naprawde wielkim uczuciem" albo "jesteś dla mnie kimś więcej niż koleżanką" i takie inne, sposobów jest dużo...
Możesz jej powiedzieć tak bardziej szczeniacko (ale tego nie polecam) , powiedz swojemu przyjacielowi bądź przyjaciółce żeby jej powiedzieli : "znam kogoś kto darzy Cię wielkim uczuciem" ... ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Kicia91 - Czw 17 Lut, 2005 19:07 Temat postu:
hmmm. Ja bym proponowała sprawę rozwiązać tak: ( tzn dam ci kila rad)
... Spróbuj sie z nia zaprzyjaźnić żeby cie lubiła żeby wiedział że jestes jej dobrym kolega a nie tylko chłopakiem z którym chodzi do klasy...
... Może czasem pogadaj z nia na przerwie lub odprowadx ja do domku, tylko nie wypal odrazu " moge cie odprowadzic do domu?? " tylko moze dołacz sie z jakims kolega (żebys nie był sam) gdzy ona bedzie szła do domku z kolezanka lub niekoniecznie ( tylko w tym przypadku moze byc troszke zawstydzona ale to zalezy tylko od tego jaka jest)...
... zdabadz jej numer gg jak ma i napisz czasem do niej lub numer telefony i zadzwon kiedys pod pretekstem np: " Co było zadane z polaka?? " i pogadajcie przy okazji...
... pozyc osd niej zeszyt he he to okazja zeby sie spotkac po lekcjach he he ...
... gdzy juz bedzie wiedział ze moze na ciebie liczyc to moze aproponuj jej tak po przyjacielsku wypad do kin na jakas fajna kmedie lub cos...
... Nie mów odrazu " kocham cię" bo to moze nie wypalic...
jesli sie zastosujesz do tych rad to bedzie dobrze... Zreszta i tak już jest dobrze bo chodzisz z nia do jednej klasy ja nie mam tego szczescia, bo z moim ukochanym rozdzieliłam sie w 6 kl. podstawowki i chodzimy do roznych szkoł...