Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Babochlop ??? Pomocy!!!!!

Mytax - Pon 21 Lut, 2005 13:58
Temat postu: Babochlop ??? Pomocy!!!!!
mam nastepujeacy problem. Mam 15 lat i jestem malo kobieca, nie mam w ogole piersi :-(. Nie wiem co z tym zrobic? Pomocy! Aha uprawiam sport konkretnie plywanie. Nigdy nie mialam zadnych problemow natury kobiecej.
Boje sie ze mi urosnie penis.... ups... wiem, ze to glupie, ale jestem takim babo chlopem. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
akasia - Pon 21 Lut, 2005 14:05
Temat postu:
Heh ja tu nic nie pomogę..A do 16 roku życia powinny ci już urosnąć..Jeżeli nie to powinnaś się chyba zgłosić do jakiegoś lekarza..A miesiaczke mas?Z
Anonymous - Pon 21 Lut, 2005 14:11
Temat postu:
a moze jestes za chuda?Wiesz,moja kolezanka ma 14 lat też ani śladu piersi i wogule..Poczekaj jeszcze rok,a penis Ci na pewno nie urośnie.To jest niemożliwe. Smile
ajeczka11 - Pon 21 Lut, 2005 14:15
Temat postu: Re: Babochlop ??? Pomocy!!!!!
Mytax napisał/a:
mam nastepujeacy problem. Mam 15 lat i jestem malo kobieca, nie mam w ogole piersi :-(. Nie wiem co z tym zrobic? Pomocy! Aha uprawiam sport konkretnie plywanie. Nigdy nie mialam zadnych problemow natury kobiecej.
Boje sie ze mi urosnie penis.... ups... wiem, ze to glupie, ale jestem takim babo chlopem. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Hmm...Jeśli ci piersi nie urosną do 16 lat to pędz do ginekolga!! A nie miałaś okres??? A co dopiersi to nic a nic Ci nie urosły??
Wielka Łapa - Pon 21 Lut, 2005 15:19
Temat postu:
Uważam, że nie powinnaś się przejmować.
Masz małe piersi dlatego, że uprawiasz sport - pływanie.

Słyszałem, że pływaczką może wyrosnąć członek, ale ty nie bierzesz żadnych hormonów i sterydów, więc ci to nie grozi.
A tak wogole to chyba bajka, a nawet na pewno.

Głowa do góry! Piersi jeszcze powinny urosnąć, jeśli nie to udaj się do ginekologa, a może zaleci jakąś kurację hormonalną. Ale w twoim wieku lepiej nie brać takich rzeczy.
Kinga - Pon 21 Lut, 2005 15:37
Temat postu:
Wielka Łapa napisał/a:

Słyszałem, że pływaczką może wyrosnąć członek

Neutral ... Co ?? ... no co wy Smile to neimozliwe Smile
Anonymous - Pon 21 Lut, 2005 15:48
Temat postu:
Wielka Łapa napisał/a:
może wyrosnąć członek, ale ty nie bierzesz żadnych hormonów i sterydów
Jezeli bierze hormony i sterydy,tak :]
Cytat:
tak wogole to chyba bajka, a nawet na pewno.

to jednak bzdety :]
żeby nie bylo offtopu:jezeli do 14 roku zycia nie wystapiły zmiany dot,dojrzewania (owłosienie,przetluszczone włosy,okres,lupiez,wypryski itd) trzeba isc do lekarza a ezeli okresu nie dostanieszpo 16 r.ż to tez do lekarza
altruista - Pon 21 Lut, 2005 16:30
Temat postu:
Gabra napisał/a:
Wielka Łapa napisał/a:

wiec rozumiem ze jak duzo skacze, to wyrosna jej jeszcze skrzydla? Pieprzenie, ot co. Wieksze dawki hormonow moga nadac niektore cechy meskie, ale nie wyrosnie ci od tego czlonek, chyba ze na czole.

twoja figura jest ogolnie malo kobieca, czy po prostu masz male piersi? Jezeli to drugie to nie am sie czym przejmowac, mam kilka znajomych starszych od ciebie o kilka ladnych lat, i maly biust wcale im kobiecosci nie ujmuje.
Anonymous - Pon 21 Lut, 2005 17:52
Temat postu:
altruista napisał/a:
Gabra napisał/a:
Wielka Łapa napisał/a:

wiec rozumiem ze jak duzo skacze, to wyrosna jej jeszcze skrzydla? Pieprzenie, ot co. Wieksze dawki hormonow moga nadac niektore cechy meskie, ale nie wyrosnie ci od tego czlonek, chyba ze na czole.

Między zębami.

Piersi nie rosną do 16 roku życia, tak w ogóle. Rosną przez całe życie, zmieniają się np. podczas ciąży czy po porodzie. Taka granica dojrzewania [gdy rosną piersi] to do 20 lat... Poza tym nie martw się. Mam kuzynkę, praktycznie deskę. Poza tym moja siostra równiez była hm... deską, a znalazła męża, urodziła dziecko itd.
Poza tym, zobacz, czy Otylia ma biust? Może i ma, ale bardzo niewiele. To dlatego, że pływasz, wyrabiają się mięśnie i w ogóle. Słyszałam, że dziewczyny, które uprawiają akrobacje (czy cos takiego) bardzo późno dojrzewają, więc może z pływaniem też tak jest? Wink Głowa do góry!
Anonymous - Pon 21 Lut, 2005 18:59
Temat postu:
http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=6265

http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=4706

http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=5272

tam da ra deeeej tam jest to napisaaaane wiesz? w komentarzach napeeeeewno
tam da ra deeeeeeeej khem khem
Iśka - Pon 21 Lut, 2005 21:30
Temat postu: Re: Babochlop ??? Pomocy!!!!!
Mytax napisał/a:

Członek nie urośnie Ci na pewno, to niemożliwe =]
Każda dziewczyna dojrzewa w swoim czasie, jednak jeśli do 14 roku życia nie zaszły żadne zmiany związane z okresem dojrzewania, a do 16 nie wystąpi miesiączkowanie mimo pojawienia się innych zmian, należy zwrócic się dla pewnośco do lekarza (tak jak to słusznie zauważyła Gabra). Ty masz poprostu małe piersi, czy nie masz ich "wcale"? Może nosisz już stanik no zerówkę? A może możesz nosic, ale sama o tym nie wiesz? Przy pływaniu mocno wyrabiają sie mięśnie, więc możesz mieć małe, ale jędrne piersi. Poza tym to, że zaczęły (lub nie) rosnąc Ci piersi nie jest jedynym syndromem dojrzewania. Zaobserwuj się (ale to zabrzmiało ^^) i popatrz czy nie masz trądziku? nie przetłuszczają Ci się szybko włosy? nie czujesz się czsasami wkurzona na maxa, a za chwilę spokojna i wesoła (tzw huśtawka nastrojów)? czy nie zaczęły Ci roznąć włosy pod pachami, "we wstydliwych miejscach? Wink To wszystko są syndromy dojrzewania. Nie możesz twierdzić że nie dojrzewasz, tylko dlatego że masz małe piersi Wink Radziłabym też pogadać z mamą. Ona na pewno coś zaradzi Wink
mroweczka - Pon 21 Lut, 2005 21:40
Temat postu:
http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=386&highlight=ratunku+penis

Penis? Dlaczego od razu penis? Razz A miesiączkę już masz? Jesli do 16 roku życia nie pojawią się u Ciebie zadne oznaki dojrzewania,lepiej dla pewności iść do lekarza. A piersi rosną długo,nawet u dorosłych kobiet(ciąża),więc jeszcze nie wszystko "stracone" Smile .
A to,że nie masz kobiecych kształtów nie musi od razu oznaczać,że będziesz obojniakiem,bez przesady Razz .
nidhogg - Pon 21 Lut, 2005 23:25
Temat postu:
hehe przeciez to normalne, ze jak sie ma miesnie na klatce piersiowej to piersi sa mniejsze (wystarzy spojzrec na panie kulturystki - jesli maja cycki to sztuczne Wink).
co do kobiecosci i figury to tez chyba normalne, ze skoro ma sie miesnie rozwiniete to ma sie mniej tluszczu w 'kobiecych' miejscach - czytaj biodra, posladki. juz przemilczajac ten drobny szcegol ze plywajac rozwijasz miesnie ramion i pelcow - przez co staja sie szersze i bardziej "meskie", a jakby do tego dolozyc predyspozycje rodzinne, w sensie figury to jzu wogole.
a co do penisa to juz sie wiekszosc wypowiedziala... mozesz sie zaczac martwic jak zaczna Ci rosnac wasy...
Kicia91 - Wto 22 Lut, 2005 10:02
Temat postu:
Jesli pływasz to chyba nie ma sie czym martwic bo kazde pływaczki maja male piersi albo sie tak wydaje... no i podstawowe pytanie czy masz miesiaczke jesli tak to jest wszystko ok. po prostu niektore kobiety maja z natury małe piersi ale małe nie oznaczaja gorsz... jak ci to przeszkadza to nos usztywniane staniki one powiekszaja troche tzn dieki nim piersi spraiwaja wrazenie ze sa wiekjsze... a jesli nie masz jeszcze okresu i zadne zmiany nie zaszły ( owłosienie, krosty, pocenie sie, powiekszenie wzrosty, wagi) to idx do lekarza a on napewno ci pomoze i doradzi.... A co do penisa hahahahhhha to niemozliwe zeby ci wyrosł w koncu urodziłas sie dziewczynka ... chyba nie jestes Miriam..... ehehhe
mroweczka - Wto 22 Lut, 2005 10:23
Temat postu:
Staniki push-ap są po to aby podtrzymywać piersi a nie je powiększać. Tzn moim zdaniem okropnie to wygląda jak dziewczyna z dnia na dzień staje się super "cycata" albo jeśli np. ktoś ją popchnie na ścianę(brzuchem do sciany) a tu takie wgięcie w staniku... Rolling Eyes Taki biustonosz nic nie daje,no chyba że ktoś chce optycznie powiększyć piersi ale i tak zazwyczaj to wychodzi na jaw.
Anonymous - Wto 22 Lut, 2005 10:38
Temat postu:
Ewentualnie są na allegro te takie wkładki silikonowe... no te co w TV są za 99 zł, to na allegro za 39. Razz Zamiast biustonosza i wgięć nie będzie. Razz Ale na 'deskę' to i stanik, i jakieś Bóg wie jakie wkładki nic nie dadzą... Poprostu zaakceptuj siebie i już.

Cytat:
Staniki push-ap są po to aby podtrzymywać piersi a nie je powiększać

Push-up powiększają. Wink Podtrzymują też, ale również powiększają.

Cytat:
albo jeśli np. ktoś ją popchnie na ścianę(brzuchem do sciany) a tu takie wgięcie w staniku...

Jeśli ma dobrze dobrany stanik [no i z wkładkami w nim nie przesadziła], to żadnego wgniecenia nie będzie. Oczywiście, jeśli panna ma tam pod nim coś, a nie dokładne nemo... Wink

Pozdrawiam.
mroweczka - Wto 22 Lut, 2005 10:57
Temat postu:
Co nie zmienia faktu,że takie coś wygląda ohydnie moim zdaniem po porstu...jednego dnia jest "płaska" a nagle... Rolling Eyes albo kiedy np. podczas wfu podczas biegu stanik skacze sam w gore w dol... Rolling Eyes Jak to musi wygladac... Nie no dobra...Niby maja powiekszać ale na cholere komuś stanik tylko po to,żeby powiekszal piersi? Oprócz tego za duży stanik nic nie daje,bo ani nie podtrzymuje ani nic...Nie no ale to jest tylko moje zdanie oczywiście...
Anonymous - Wto 22 Lut, 2005 11:47
Temat postu:
Tak, ale np. u mnie widać, że mam biut w push-upie, a normalnie to wyglądałam jak deska [chociaż coś tam miałam]... Poza tym dobrze dobrany etc. skakać nie powinien. Wink
Choć co prawda, tak nagle z dnias na dzień cycków przybrać to mało prawdopodobne i się rzuca w oczy, więc po części podzielam Twoje zdanie. Wink
nidhogg - Wto 22 Lut, 2005 12:28
Temat postu:
hehe nom pamietam jeszce na poczatku liceum jak bylam, mielismy w kalsie taa wlasnie plaska dziewczyne. i ona wlasnie z dnia na dzien zaczela posiadac biust (podejrzewam, ze wlansie z powodu push-upa) - hehe chlopaki z meisiac o tym gadali Wink (w sumie ja tez jako, ze z owymi chopakami sie kumplowalam Wink)
Wielka Łapa - Wto 22 Lut, 2005 14:56
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Wielka Łapa napisał/a:

Są na świecie takie rzeczy, które się fizjologom nie śniły. Smile
Anonymous - Sro 23 Lut, 2005 13:57
Temat postu:
Penis nie urośnie na pewno, dkoro o czymś takim myślicie to czemu np. nie zastanwiacie się czy urośnie wam ręka na nodze?! Question Penis nie może się wziąść z nikąd, a co do piersi to jest możliwe żę to przez sport, powinnaś więcej jeść, szczególnie rzeczy mleczne i warzywa Smile

edit Arrow A do czasu aż stan z piersiami się polepszy możesz nosić ,sztuczne, np stanik wypchany odrobiną gazet czy coś takiego co byłoby odpowiedniego rozmiaru a żeby było wygodne. (Razz) tylko żęby gazetowe piersi nie zrobiły się ogromne z dnia na dzień. Na początku malutkie potem troszkę większe itd. Idea
Kinga - Sro 23 Lut, 2005 15:33
Temat postu:
Aren napisał/a:
Penis nie urośnie na pewno, dkoro o czymś takim myślicie to czemu np. nie zastanwiacie się czy urośnie wam ręka na nodze?! Question Penis nie może się wziąść z nikąd, a co do piersi to jest możliwe żę to przez sport, powinnaś więcej jeść, szczególnie rzeczy mleczne i warzywa Smile

edit Arrow A do czasu aż stan z piersiami się polepszy możesz nosić ,sztuczne, np stanik wypchany odrobiną gazet czy coś takiego co byłoby odpowiedniego rozmiaru a żeby było wygodne. (Razz) tylko żęby gazetowe piersi nie zrobiły się ogromne z dnia na dzień. Na początku malutkie potem troszkę większe itd. Idea

Yy ... niee ... gazet to napewno nie ... wogole lepiej sobie nie wypychaj :/
Jak już mozesz sobie kupić jakiś stanik push-up czy coś takiego
Mała - Sob 26 Lut, 2005 10:16
Temat postu:
gorzej jak ktos bedzie chcial ci wlozyc rece pod stanik Razz

nie ale pushup jest ok.
ajeczka11 - Sob 26 Lut, 2005 12:35
Temat postu:
Mała napisał/a:
gorzej jak ktos bedzie chcial ci wlozyc rece pod stanik Razz

nie ale pushup jest ok.

Rzeczywiście głupio by wyszlo gdybyś już miała chłoaka idziecie sobie on wkłada rączkę pod stanik a tu co? Gazeta...hehe...Nie wiem czy aż tak dobry pomysł..........:/
sami10 - Sob 26 Lut, 2005 22:05
Temat postu:
najlepiej już teraz pędź do ginekologa albo pediatry . gdzieś czytałam że nawet jeżeli w wieku 13 lat nie ma się żednych obiawów dojrzewania to trzeba się skontaktować z lekarzem
Anonymous - Nie 27 Lut, 2005 10:57
Temat postu:
sami10 napisał/a:
najlepiej już teraz pędź do ginekologa albo pediatry . gdzieś czytałam że nawet jeżeli w wieku 13 lat nie ma się żednych obiawów dojrzewania to trzeba się skontaktować z lekarzem

Sami, ona mówiła, że nie ma tylko biustu. Nie wiemy, czy nie ma innych oznak, bo na o tym nie powiadomiła.
zygusia - Pią 25 Mar, 2005 10:05
Temat postu: Nie przejmuj się:)
O ile miałaś miesiączkę to się nie przejmuj. Jesli nie to zapytaj mamy kiedy miała . Moze prprostu w genach masz zapisane że późno. A jeśli chodzi o biust to też się nie martw. Popatrz na młodziutkie łyżwiarki figurowe. Maja tak jak ty. Jeszcze masz czas;)
ajeczka11 - Pią 25 Mar, 2005 13:07
Temat postu: Re: Nie przejmuj się:)
zygusia napisał/a:
O ile miałaś miesiączkę to się nie przejmuj. Jesli nie to zapytaj mamy kiedy miała . Moze prprostu w genach masz zapisane że późno. A jeśli chodzi o biust to też się nie martw. Popatrz na młodziutkie łyżwiarki figurowe. Maja tak jak ty. Jeszcze masz czas;)

czy mi sie zdaje czy ten temat został juz wyjaśniony? Po co odnawiasz temat??
Gościówa - Pią 25 Mar, 2005 13:56
Temat postu:
Wielka Łapa napisał/a:
Kinga napisał/a:
Wielka Łapa napisał/a:

Są na świecie takie rzeczy, które się fizjologom nie śniły. Smile

Tak, tak lepiej uważaj b o kiedyś obudzisz się rano z penisem ;]

hyhyh no ludzie dajcie spokój penis nie może wziąść się tak nagle z nikąd..i myślę że nasza atorka postu robiła sobie z nas poprostu głupie żarty żeby potem posmiać się z odpowiedzi Wink
A co do małych piersi to uważam że odpowiednio dobrany stanik push up lub usztywnianyzueplnie wystarczy i podkreśli twoje piersi byleby nie był za duży bo to naprawdę głupio wygląda i widać jak ktoś ma za duży biustonosz...często nawet pod bluzką widać ze on troche odstaje a pozatym przy przebieraniu się na w-fie oraz ćwiczeniach też jest to widoczne nawet jeśli nam się wydaje że nie. A push up wlasnie powstał dla kobiet z małymi piersiami ale bez przesady..nie dla kobiet tóre wogóle ich nie mają. Jeśli masz piersi np rozmiaru 0 to w push upie będą wyglądać troche większe np. AA...itp..Zresztą push up jest wygodnym stanikiem i nadaje się pod duże dekoldy. JA bym polecała właśnie taki albo zwykły ładnie dobrany rozmiarem usztywniany staniczek i bez żadnego tak wypychania gazetami bo to wszystko widać a pozat6ym napewno nie jest to wygodne. Zresztą po co aż tak oszukiwać matkę naturę? A jeśli trojepiersi są bardzo malutkie lub nie masz ich wogóle to najlepiej zacznij od zwykłych staników bo może być ci niewygodnie.
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 16:15
Temat postu:
NApisałas troche mało. Nie wiemy czy maszmiseiaczke jesli tak to nie powinnas sie przejmowac, mozliwe a raczej napewno bedziesz miala male piersi ale powinny ci chociaz troszeczke urosnac. A skoro jestes plywaczka to chyba nie mozesz miec piersi do kolan nie?
malina160 - Sob 26 Mar, 2005 16:10
Temat postu:
hej nie przejmuj się ja mam 16 lat i dopiero jakieś pół roku temu zaczeły mi rosnąć piersi teraz mam dobre a i widzę że rosną w twoim wieku to ty niemasz pojęcia jak rozpaczałam ja do tego jestem jeszcze chuda więc na pewno niebędę mieć ogromnych bo w końcu biust to tkanka tłuszczowa. jeśli masz choć malenikie to kupuj staniki z nieodminanymi ramiączkami bo mają lepszy (powiększający) kształt niż te gdzie można odpinać ramiączka aha i kupuj staniki mocno uszczywniane wiem co mówię też mam ten problem

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group