Dzieci OnLine

Zwierzęta - Chcesz miec zwierzaka, ale rodzice ci go nie chca kupic?

feather - Czw 24 Lut, 2005 22:13
Temat postu: Chcesz miec zwierzaka, ale rodzice ci go nie chca kupic?
Marzysz o zwierzaku ale rodzice nie chce ci go kupic? A moze chcesz miec wiecej zwierzat, lub jakies oryginalne zwierzaki? U mnie pojawil sie pierwszy problem... Ale znalazlam rozwiazanie! Zaczelam grac w neopets! To takie internetowe zwierzaki, trzeba im kupowac jedzenie, lekarstwa, zabawki, ale mozna tez z nimi grac w gry (ok 160)! No i mozna nimi walczyc. Fajna zabawa w zimowe wieczory!
Uczestnictow w neopets jest calkowicie za darmo! (utrzymuja sie z reklam coca-coli, pepsi i innych takich).
Czemu cie o tej stronce informuje? Nie bede oszukiwac, dostaje za to specjalne punkty i rzeczy, ktore uzywam w neopets.

Oto link :
[url]http://www.neopets.com/refer.phtml?username=dziewuszka[url]
akasia - Sob 26 Lut, 2005 10:14
Temat postu:
Ale taki netowy zwierzak to nie to samo co żywy Sad
Gladiatorpl - Sob 26 Lut, 2005 10:23
Temat postu:
was wszystkich pogrzalo Razz, rownie dobrze moge nie isc do kumpla bo se odpale warcrafta i tam oprocz kumpli to bede mial jeszcze poddanych Razz
Mio tego wole isc do kumpla w realu Mr. Green
Elun - Sob 26 Lut, 2005 12:38
Temat postu:
takie cos to i tak nie to samo, co prawdziwy zwierzak. Nie poglaszzcesz go, nie przytulisz, nikt ci nie bedzie do lozka w nocy sie pakowal, nie pobiegasz z nim, nie wyjdziesz na spacer w cieple, wiosenne dni itp itd
dziewczyneczka - Pią 04 Mar, 2005 09:22
Temat postu:
AmazonkAA napisał/a:
takie cos to i tak nie to samo, co prawdziwy zwierzak. Nie poglaszzcesz go, nie przytulisz, nikt ci nie bedzie do lozka w nocy sie pakowal, nie pobiegasz z nim, nie wyjdziesz na spacer w cieple, wiosenne dni itp itd

Wymieniłaś tylko złe cechy zwierzaka internetowego...
Arrow ja i tak i tak nie mogłam bym spać z nim w łózk€
Arrow nie zawsze chce się w danej chwili wyjść z nim na dwór
Arrow nie zawsze ma się pieniądze na jedzenie dla psa a jęli ma to nie hce się iść do sklepu
Arrow nie zawsze chce się czyścić jego "odchody"

Zwierzak internetowy nie ma takich wymagań chociaż rzeczywiście nigdy nie zastąpi prawdziwego psa Sad
Anonymous - Pią 04 Mar, 2005 13:12
Temat postu:
dziewczyneczka napisał/a:
AmazonkAA napisał/a:

Arrow nie zawsze ma się pieniądze na jedzenie dla psa a jęli ma to nie hce się iść do sklepu

Zwierzak internetowy nie ma takich wymagań chociaż rzeczywiście nigdy nie zastąpi prawdziwego psa Sad

Rozwaliły mnie 3 ostatnie punkty.
Jak to "nie ma się czasu"? Jakie "nie chce się"? Posiadanie zwierzaka to niemała odpowiedzialność i nie ma takiego czegoś jak "nie chce się". Jak się człowiek decyduje na zwierzaka to musi mieć świadomość, że będzie musiał się nim opiekować.

Zaś co do 1 - uważam, że spanie ze zwierzakiem to idiotyzm. Rozumiem jeszcze, jeśli czasem położy się albo usiądzie obok np. psa, ale żeby od razu z nim spać?? Confused
dziewczyneczka - Pią 04 Mar, 2005 13:20
Temat postu:
Himitsu napisał/a:
dziewczyneczka napisał/a:
AmazonkAA napisał/a:

Rozwaliły mnie 3 ostatnie punkty.
Jak to "nie ma się czasu"? Jakie "nie chce się"? Posiadanie zwierzaka to niemała odpowiedzialność i nie ma takiego czegoś jak "nie chce się". Jak się człowiek decyduje na zwierzaka to musi mieć świadomość, że będzie musiał się nim opiekować.

Zaś co do 1 - uważam, że spanie ze zwierzakiem to idiotyzm. Rozumiem jeszcze, jeśli czasem położy się albo usiądzie obok np. psa, ale żeby od razu z nim spać?? Confused

Nie chodziło mi konkretnie o to!!!
Chodziło mi że nie zawsze chce się iść np. do sklepu,a zapewno każdy kto chcemieć pasa na końcu myśli o "nieprzyjemnych" obowiązkach!!

Pies internetowy nie sprawia tego typu "kłopotów"
Olcia - Pią 04 Mar, 2005 14:32
Temat postu:
Nie rozumiem....jak mozna miec zwierzaka internetowego?!ja jakiegos wymyslonego internetowego zwierzaka nigdy nie obdazyla bym miloscia!!!!To beznadzieja...Co moze niedluga beda internetowi rodzice, do ktorych nie mozesz sie przytulic ani, z ktorymi nie mozna sie normalnie poklocic?!BEZNADZIEJA, LUDZIE WARIUJA NA PUNKCIE INTERNETU!
Elun - Pią 04 Mar, 2005 14:36
Temat postu:
z tym spaniem ze zwierzakiem, no to moze nie kazdemu pasuje w zaleznosci od wielkosci psa, ale ja mam akurat malego, kudlatego pieska, do ktorego az milo sie przytulic (Razz) wiec akurat lubie z nim spac.
Noid - Pią 04 Mar, 2005 14:40
Temat postu:
Co do spania to ja często śpię z własnym psem Mr. Green A jak go nie chcę wpuścić to zaczyna mnie łapą szturchać i lekko gryźć =D Że nie wspomnę o porannych pobudkach =P
Olcia - Pią 04 Mar, 2005 15:09
Temat postu:
Ja nie lubie spac z moim pieskiem ale nie mam wyboru, bo moja sunia wpycha sie na lozko na chama i nie sposob jej z niego zwalic...a jak sie rozwali to nie ma dla mnie miejsca...hehs...cale szczescie ze spi ze mna tylko pol nocy bo jak ja zaczne sie rozpychac to jej juz jest nie wygodnie i idzie spac do mojej mamusiki i siorki=]
nidhogg - Sob 05 Mar, 2005 13:20
Temat postu:
hehe u mnie jest najwiekszy hardkor jak spia wszystkie 4 zwierzaki + moj facet Wink 6 osob w jednym lozku to zdecydowanie za duzo Wink
Miracle - Sro 09 Mar, 2005 19:01
Temat postu:
Fajna rzecz tylko to nie to samo co prawdziwy zwierzak. Ja nascescie mam swoje zwierzaki i bardzo je koffam.
Gladiatorpl - Sro 09 Mar, 2005 19:46
Temat postu:
ale ludzie teraz maja pomysly............... jescze troche i beda leciec reklamy typu:
Wirtualny przyjaciel super rzecz, nie musisz wcyhodzic z domu, nie tracisz pieniedzy na telefon, wiesz ze zawsze sie z toba zgodzi
Kup juz dzisiaj, oferta ograniczona
Anonymous - Sro 09 Mar, 2005 20:05
Temat postu:
Gladiatorpl napisał/a:
ale ludzie teraz maja pomysly............... jescze troche i beda leciec reklamy typu:
Wirtualny przyjaciel super rzecz, nie musisz wcyhodzic z domu, nie tracisz pieniedzy na telefon, wiesz ze zawsze sie z toba zgodzi
Kup juz dzisiaj, oferta ograniczona

Nieee no, debesciak jestes. Lubie cie. Razz <lol>

Co do neopetow - sama mam i powiem wam, ze mania po miesiacu mija. To jest nudne i wescie.. ile mozna robic ciagle to samo? :/ blee
Ikej - Wto 01 Maj, 2007 21:25
Temat postu:
mi rodzice nie chcą kupić żadnego zwierzątka (oprócz rybek) bo uważają że sobie z nim nie poradzę i uważają ze mam za mały ogródek (niektórzy mają zwierzęta w bloku )
Marcia10 - Czw 03 Maj, 2007 15:07
Temat postu:
Ja w ogole nie wiem jak go karmic..tego neopetsa. A chce miec psa, nistety mieszka w bloku, mamy do dyspozycji 2 pokoje a jest nas 5....

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group